{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

30 januari 2021

De kenmerken van een tuin met een landelijke uitstraling

Ben je bezig met het inrichten van jouw tuin? Of ben je aan het kijken naar de mogelijkheden om jouw huidige tuin van een complete make-over te zien? In beide situaties is het goed om te weten dat er verschillende soorten uitstralingen bestaan. Het belangrijkste onderscheid kan gemaakt worden tussen een tuin met een landelijke uitstraling en een tuin met een moderne uitstraling.

 

Bij een tuin met een moderne uitstraling kies je met name voor strakke vormen, strakke patronen en vrij veel bestrating. Een tuin met een landelijke uitstraling staat daar echter recht tegenover: een tuin met een landelijke uitstraling wordt voornamelijk gekenmerkt door bepaald materiaalgebruik, bepaald kleurgebruik én veel begroeiing.

 

In dit artikel willen we jou graag kennis laten maken met een tuin met een landelijke uitstraling. We bespreken wat de belangrijkste kenmerken zijn en we geven je tips voor het inrichten van een tuin met een landelijke uitstraling. Feit is in ieder geval dat een tuin met een landelijke uitstraling een unieke uitstraling met zich mee brengt. Een uitstraling waarmee je bovendien een bijdrage aan het milieu levert. Ben je direct benieuwd geworden? Neem dan op je gemakje dit artikel door en laat je verrassen!

 

Voor wie is een tuin met een landelijke uitstraling geschikt?

Over smaak valt niet te twisten. Dat gezegde is absoluut ook van toepassing bij het inrichten van een tuin. Als je jouw tuin (opnieuw) in wilt richten, kun je dus volledig jouw eigen smaak toe gaan passen. Feit is wel dat je bij het inrichten van een tuin ook met enkele externe factoren te maken hebt. Zo is het, in onze ogen, ook belangrijk om rekening met het milieu te houden. Hoe dat precies zit? Dat bespreken we ook graag in dit artikel.

 

Voordat we dieper op de belangrijkste kenmerken van een tuin met een landelijke uitstraling inzoomen, willen we eerst bespreken voor wie een dergelijke tuin geschikt is. In onze ogen is een dergelijke tuin geschikt voor de natuurliefhebber, voor de personen met groene vingers en voor de personen die van de aanwezigheid van insecten en andere dieren genieten.

 

Herken jij jezelf in één van deze ‘eisen’? Dan is het op voorhand voor jou al interessant om naar een tuin met een landelijke uitstraling te gaan kijken. Het is hoe dan ook interessant om naar een dergelijke tuin te kijken, aangezien een dergelijke tuin écht de nodige voordelen met zich mee brengt.

 

Kortom: een tuin met een landelijke uitstraling is geschikt voor mensen die van de natuur houden. Voor de mensen die van groen houden. Voor de mensen met groene vingers. En voor de mensen die graag de nodige insecten en dieren in hun tuin willen verwelkomen. Als jij jezelf hierin herkent, hebben wij één tip voor je op dit moment: lees dit artikel op je gemakje door. Met dit artikel kun je direct de nodige inspiratie op doen!

 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een landelijke tuin?

Heb je op voorhand interesse om jouw tuin op een landelijke manier in te gaan richten? Dan is het allereerst goed om te weten dat een dergelijke tuin zich kenmerkt door begroeiing. Dat is echter niet het enige belangrijke kenmerk van een landelijke tuin.

 

Nee, wij hebben de belangrijkste kenmerken hieronder in een rijtje opgesomd. Vervolgens vind je in het restant van dit artikel meer informatie over de belangrijkste kenmerken. Na het lezen van dit artikel kun je in ieder geval direct jouw tuin op een landelijke manier in gaan richten:

 

  • Een landelijke tuin kent veel begroeiing; de kleur groen komt dan ook veelvuldig in een landelijke tuin naar voren.
  • Een landelijke tuin kent veel natuurlijk materiaal; de kleur bruin van het hout komt dan ook veelvuldig in een landelijke tuin naar voren.
  • Een landelijke tuin kent niet al te veel patronen en strakke vormen; de begroeiing in een tuin kan immers behoorlijk ‘wild’ worden.
  • Een landelijke tuin kent over het algemeen een ruime indeling; je geeft de natuur echt de vrijheid

 

Een landelijke tuin kent veel begroeiing

Ja, dit is zonder twijfel het belangrijkste kenmerk van een tuin met een landelijke uitstraling. Als we het over een landelijke uitstraling hebben, denkt nagenoeg iedereen direct aan groen. Heb je enig idee hoe je zoveel mogelijk groen in jouw kunt creëren? Dat doe je enerzijds door voor veel beplanting te zorgen en anderzijds door een gazon in jouw tuin aan te leggen.

 

Het belang van een gazon wordt helaas regelmatig vergeten. Een gazon brengt niet alleen de natuurlijke uitstraling met zich mee, maar is ook bijzonder goed voor de natuur. Het gras trekt bijvoorbeeld verschillende insecten aan én is ook verantwoordelijk voor het weg laten vloeien van het regenwater. Over dat punt komen we verderop in dit artikel nog even terug.

 

Het is hoe dan ook aan te raden om in jouw tuin voor de nodige begroeiing te kiezen. Leg een prachtig gazon aan, kies voor fraaie bloembakken in combinatie met bloemen en zorg voor fraaie planten in jouw tuin. Wil je het helemaal goed doen? Dan kun je ook kiezen voor één of meerdere grote bomen in jouw tuin. Met een grote boom weet je namelijk écht de natuurlijke uitstraling naar jouw tuin te halen.

 

Wil je graag een tuin met een landelijke uitstraling creëren? Ga dan direct naar het tuincentrum, zorg voor de nodige beplanting, zorg voor een fraai gazon en zorg eventueel ook voor één of meerdere bomen in jouw tuin. Dankzij deze beplanting weet je direct een natuurlijke uitstraling in jouw tuin te creëren!

 

Een landelijke tuin kent veel natuurlijk materiaal

Kies je in een landelijke tuin voor een terras van stenen? Of kies je toch voor een houten terras? Het is absoluut aan te raden om in een landelijke tuin te kiezen voor een houten terras. Waarom? Omdat het advies is om zoveel mogelijk natuurlijk materiaal in een landelijke tuin te verwerken.

 

Als we het over natuurlijk materiaal hebben, denk je wellicht direct aan hout. Dat klopt ook; dit is verreweg het meest toegepaste natuurlijke materiaal in een tuin met een landelijke uitstraling. Hoe je zoveel mogelijk hout in jouw tuin kunt gebruiken?

 

Nou, dat kun je dus bijvoorbeeld doen door voor een houten terras te kiezen. Daarnaast kun je hier ook bij het uitkiezen van nieuwe tuinmeubelen rekening mee houden. Als je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe tuintafel bent, is het voor de hand liggend om voor een houten tuintafel te kiezen. Een houten tuintafel past in ieder geval perfect in een tuin met een landelijke uitstraling!

 

Moraal van het verhaal: zorg ervoor dat je zoveel mogelijk hout in jouw tuin gaat verwerken. Dit kun je ook voor elkaar krijgen door bijvoorbeeld grote bomen in jouw tuin te plaatsen; daarmee combineer je het natuurlijke materiaal én de begroeiing. Wat wens je nog meer?

 

Een landelijke tuin kent niet al te veel patronen en strakke vormen

Als je voor een moderne tuin kiest, ben je continu met strakke patronen en strakke vormen bezig. Dat zie je bijvoorbeeld duidelijk terug aan de manier waarop de bestrating in een moderne tuin aangelegd wordt: deze bestrating ligt keurig in één vaste lijn en alle tegels hebben de perfecte vorm. Dat is echter juist iets wat je absoluut niet in een landelijke tuin terug ziet.

 

In een landelijke tuin is het namelijk de wens dat je de natuur zijn werk laat doen. Als je een plant langere tijd laat groeien, krijgt de plant een relatief wilde uitstraling. Strakke vormen zijn in ieder geval in de verste verte niet te herkennen bij een plant; juist dát is wenselijk in een landelijke tuin.

 

Het advies is om zoveel mogelijk de natuur zijn werk te laten doen. Ga de planten dus ook niet al te vaak bijknippen en leg ook geen grote tegels in een vast patroon in jouw tuin. Nee, een landelijke tuin kent juist géén patroon en een stuk minder structuur. Juist daardoor brengt een landelijke tuin zoveel leven met zich mee.

 

Hoe je dan alsnog een wandelpad in jouw landelijke tuin kunt creëren? Dat doe je bijvoorbeeld door stenen door elkaar heen te leggen of door met houten planken een fraai looppad te creëren. Zolang je maar geen vaste patronen en strakke vormen toe gaat passen; ook is het aan te raden om op dit vlak dus altijd voor het natuurlijke materiaal te kiezen.

 

Een landelijke tuin kent over het algemeen een ruime indeling

Heb je een niet al te grote tuin? Dan is de kans groot dat je al snel kiest voor een tuin met een moderne uitstraling. Waarom? Omdat je in een tuin met een moderne uitstraling perfect van de aanwezige ruimte kunt genieten. Dat is bij een landelijke tuin een stuk minder; bijvoorbeeld een grote boom neemt al snel vrij veel ruimte in jouw tuin in beslag.

 

Het creëren van een landelijke tuin in een drukke woonwijk is dan ook een stuk lastiger. Woon jij echter in een buitengebied? Of heb jij een relatief grote tuin? Dan is het wél voor de hand liggend om voor een tuin met een natuurlijke uitstraling te kiezen. Sterker nog; dat is iets wat wij absoluut aan kunnen raden.

 

Waarom voor een landelijke tuin kiezen?

Zo, je hebt in dit artikel kunnen lezen wat de belangrijkste kenmerken van een tuin met een landelijke uitstraling zijn. Wij kunnen het ons goed voorstellen als je direct jouw tuin op een nieuwe manier in wil gaan richten. Maar, voordat je dat gaat doen is het goed om te weten wat nu precies de voordelen van een tuin met een landelijke uitstraling zijn.

 

In onze ogen is het belangrijkste voordeel dat je een bijdrage aan het milieu, aan de natuur en aan de flora & fauna levert. Door juist voor begroeiing in jouw tuin te kiezen, weet je een leefgebied voor onder meer insecten te creëren. De insecten spelen een onwijs belangrijke rol in het ecologische systeem; het is dan ook wenselijk dat de insecten voldoende leefruimte krijgen.

 

Daarnaast is het een feit dat een landelijke tuin onwijs leuk is om te aanschouwen. Je geniet van de begroeiing, je geniet van de aanwezigheid van de insecten en je geniet van de ruime indeling. Ondertussen weet je ook op nóg een ander vlak een bijdrage aan de natuur te leveren.

 

In de afgelopen jaren is duidelijk merkbaar dat het klimaat aan het veranderen is. In de zomer krijgen we opeens met hittegolven te maken, terwijl het ook gedurende het jaar onwijs hard en veel kan gaan regenen. Juist tijdens en na zo’n regenbui is het zeer wenselijk dat je een landelijke tuin hebt. Waarom? Omdat je daarmee het regenwater af weet te voeren. Indien je een tuin met alleen maar bestraling zou hebben, zou al het regenwater op deze bestrating blijven liggen. Dit kan onder meer voor verzakkingen gaan zorgen.

 

Door juist voor een landelijke tuin te kiezen, zorg je ervoor dat het regenwater op de gewenste manier afgevoerd wordt. Hiermee weet je dus ook een bijdrage aan de natuur en het milieu te leveren!

 

Slotwoord

Wat denk je vooralsnog van een landelijke tuin? Lijkt het jou heerlijk om van de begroeiing, de insecten en de prachtige indeling in jouw tuin te gaan genieten? Dan hebben wij maar één tip voor je: neem bovenstaande kenmerken goed in je op en ga aan de slag met het inrichten van jouw tuin met landelijke uitstraling. Veel succes (en plezier!).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »