{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Sanne, 29 juli 2021

De keuze voor een serre aan je woning

Ze noemen het ook wel een glazen huis, en dan hebben we het natuurlijk over een serre. Een serre is een aangebouwd deel aan je woning wat rondom voorzien is van glas. Op deze manier kun je er lekker zitten en genieten van beschutting en bescherming en aangename temperaturen terwijl je door het glas toch het gevoel hebt dat je buiten bent en heel erg de verbinding met buiten ervaart. Een andere benaming voor een serre is dan ook wel een buitenkamer.

 

Voor veel mensen is het een droom om een eigen serre aan huis te hebben maar ze overzien vaak niet wat er allemaal bij komt kijken. Nu kunnen wij je vertellen dat het bouwen van een serre aan je woning helemaal niet zo moeilijk is als dat het misschien wel lijkt. Maar daar vertellen we je later meer over. Een serre kan een ware toevoeging zijn van je woning, door de serre heb je veel meer het idee dat je lekker buiten leeft en geniet je van alle seizoenen. Daarnaast kun je bij een serre vaak ook de ramen openzetten of schuiven en dan heb je helemaal het gevoel dat je lekker buiten bent alleen met een dakje boven je hoofd!

 

Maar hoe gebruik je vervolgens een serre? En hoe richt je hem dan in? Welke functie heeft een serre? En zijn er nog tips waar je op moet letten? Dit zijn allemaal vragen die voorbij komen als het gaat over het gebruik van een serre aan je woning. In deze blog gaan we je dan ook antwoord geven op al deze vragen en laten wij jou graag zien hoeveel plezier ook jij zou kunnen beleven van een serre aan huis!

 

Het voordeel van een serre aan je woning

 

Een serre aan je woning staat dus niet alleen heel erg mooi maar heeft ook nog eens echt heel erg veel voordelen! Je bent namelijk niet afhankelijk van het weer in de keuze om wel of niet buiten te kunnen zitten. Met een serre aan huis kun je namelijk al snel lekker in de serre gaan zitten met de ramen open en op deze manier toch lekker genieten van het buiten gevoel. Dat is dan eigenlijk ook wel meteen het grootste voordeel van een serre. Zelfs als het regent kun je er lekker zitten en ervaar je door al het glas toch het gevoel van de natuur om je heen. Maar ook als het erg heet is dan kan een serre heel fijn zijn, doordat je vaak de ramen kunt openzetten of schuiven maar wel een dakje boven je hoofd hebt ben je toch beschermd tegen de zon terwijl je buiten bent!

 

Een ander voordeel aan een serre aan je woning is de enorme hoeveelheid licht die er binnen komt! Veel licht is voor heel veel mensen een eerste vereiste aan een woning en dat is natuurlijk ook helemaal niet zo vreemd. Licht zorgt ervoor dat we ons prettiger en opgewekter voelen en het is dan ook begrijpelijk dat we veel waarde hechten aan licht in onze woning. Als je een serre aan huis hebt dan is dit eigenlijk wel meteen de meest lichte plek van huis!

 

Doordat de serre aan alle kanten omring is door glas komt er ook aan alle kanten heel veel licht binnen en dat zorgt ervoor dat het heerlijk vertoeven is in een serre. Een serre is dan ook echt een toevoeging aan je woning, eentje waar je het hele jaar door in alle seizoenen veel plezier van kunt hebben!

 

De nadelen van een serre

 

We zijn uiteraard ook op zoek gegaan naar de eventuele nadelen van een serre. En we moeten eerlijk zijn die waren best wel lastig te vinden. Maar wat eventueel als een nadeel zou kunnen worden ervaren is dat het in de zomer vrij snel heel erg warm kan worden in een serre. Door al het glas lopen de temperaturen nu eenmaal snel op en dit kan dan voor een soort broeikas effect zorgen. Uiteraard kun je dit natuurlijk heel makkelijk voorkomen door lekker de ramen open te zetten en schuiven, op deze manier komt er heerlijke frisse lucht de serre binnen en kun je juist beschutting tegen de zon en warmte vinden!

 

Een ander eventueel nadeel kan zijn dat het best veel tijd kost om alle ramen en het vele glas in de serre schoon te maken. Voor veel mensen is ramen lappen nu niet bepaald het meest leuke klusje en een serre bevat nu eenmaal heel veel ramen! Daarnaast is het juist in de serre ook wel weer heel belangrijk om al deze ramen schoon te houden omdat je anders al snel last krijgt van slecht zicht en juist die ramen maken een serre zo fijn en bijzonder!

 

En dan als laatste kan het een nadeel zijn om een serre goed in te richten, of tenminste een nadeel laten we het een uitdaging noemen. Doordat een serre rondom zoveel ramen heeft kan het best lastig zijn om er de juiste meubelen voor te vinden en er toch een knus geheel van te maken. Maar met wat puzzelwerk komt dit uiteindelijk vaak wel goed.

 

Dit zijn ze dan, de eventuele nadelen van een serre. Al hoewel het natuurlijk altijd heel erg persoonlijk is zijn dit wel de punten die vaak door mensen als eventuele nadelen ervaren worden. Of ook jij dit als een nadeel ervaart is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw eigen wensen en gevoel!

 

Buiten maar toch binnen

 

Het leuke aan een serre is dat je als je er zit al snel het gevoel hebt dat je lekker buiten bent. Zeker als de glazen wanden open zijn en er een lekker briesje naar binnen stroomt voelt het alsof je lekker in de tuin zit. Maar ook als er dan een regenbui voorbij komt zit je wel lekker beschut en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Maar wat denk je ook van de winter, als het erg koud is en er buiten sneeuw ligt kun je dus ook heerlijk in de serre zitten! Doordat je er dan zelf lekker warm bijzit maar toch het zicht hebt op de sneeuw in je tuin voelt het soms bijna als een sprookje! Het is dan ook zeker optimaal genieten op deze manier!

 

Kort gezegd is het met een serre dus eigenlijk zo dat je binnen zit maar dat het voelt alsof je buiten bent en dat is natuurlijk wel heel erg fijn en vooral ook handig! Je bent niet afhankelijk van de weersomstandigheden en kunt dus altijd lekker genieten vanuit je serre!

 

Welke functie heeft een serre

 

Een serre aan je woning kan verschillende functies hebben. Ten eerste is het natuurlijk vaak zo dat je een serre gebruikt om lekker te kunnen zitten tijdens allerlei weersomstandigheden en om te genieten van heel veel licht om je heen. Dit is voor veel mensen vaak ook de voornaamste reden van een serre.

 

Maar een serre kan ook goed gebruikt worden als plek om een hobby uit te voeren, voor schilders kan het bijvoorbeeld ideaal zijn om in een serre te werken. Het fijne licht wat er van alle kanten binnenkomt zorgt er voor dat ze prachtig zicht op hun werk hebben en daarnaast is het ook erg prettig om in een aparte ruimte van de woning te kunnen werken.

 

Maar ook als gezinsplek kan een serre prima dienstdoen, het kan ontzettend prettig zijn om de serrre te gebruiken als een plek waar je lekker bij elkaar kunt komen met het gezin en van elkaars gezelschap kunt genieten na een dag hard werken! Daarnaast is het natuurlijk ook wel erg fijn om lekker met elkaar te eten in de serre en ook dan is het vele licht dat er binnenkomt weer echt een feestje.

 

Kortom een serre kan op heel veel verschillende manieren gebruikt worden maar is wel altijd van grote toegevoegde waarde. Een serre vermeerderd dan ook zeker de waarde van je woning omdat het ook vaak een flinke lokker is voor toekomstige kopers. Dus ook in dat opzicht is een serre aan je woning vaak een goed idee!

 

Hoe kun je een serre het beste inrichten

 

Er zijn een aantal manieren om een serre leuk in te rechten en er zijn uiteraard ook een aantal factoren waar je goed op moet letten als je een serre gaat inrichten. Ten eerste is het zo dat je er rekening mee moet houden dat er overal om je heen glazen wanden zijn. Deze wanden moet je vaak wel vrij laten, je kunt er bijvoorbeeld beter geen kast tegenaan zetten, op deze manier gaat dan namelijk het hele effect van je serre verloren en komt er een stuk minder licht binnen. Dus eigenlijk is het zo dat je bij de ramen beter weg kunt blijven.

 

Gelukkig blijft er in een serre meer dan voldoende ruimte over om het gezellig te maken! Wat je bijvoorbeeld kunt doen is er een heerlijke lekkere bank neerzetten waar je heerlijk op kunt relaxen. Hoe fijn is het om met je gezin lekker op de bank te ploffen en te genieten van een hapje en een drankje! Daarnaast kan het ook erg prettig zijn om een grote eettafel in je serre neer te zetten met meer dan voldoende stoelen zodat je hier lekker met het hele gezin aan kunt genieten!

 

En tot slot kun je ook nog prima uit de voeten met heerlijke relax stoelen of misschien zelfs ligbedden. Het belangrijkste aan meubelen in een serre is dat je er comfortabel op kunt zitten of liggen en dat ze bijdragen aan het ontspannen gevoel dat je graag vast wil houden in de serre! Als dit je uitgangspunt is dan kun je vaak zeer zeker wel geschikte meubelen voor in je serre vinden!

 

En denk bijvoorbeeld ook eens aan een heerlijk zacht kleed op de vloer of een paar prachtige planten in de serre? Planten zullen het door al het glas en licht in de serre namelijk echt fantastisch doen en dat is natuurlijk mooie meegenomen! We zien dan ook vrij vaak dat mensen de serre helemaal volzetten met planten en zo optimaal genieten van de voordelen van een serre voor de planten. Daarnaast is het ook nog eens zo dat door veel groen in de serre te plaatsen het helemaal voelt alsof je lekker buiten bent en dat is dan ook precies de bedoeling!

 

Raambekleding in een serre

 

Het is voor veel mensen een groot twijfel punt, wel of geen raambekleding in de serre. Aan de ene kant willen ze zoveel mogelijk licht binnen laten en de raam partijen in tact laten maar aan de andere kant lijkt het ze ook erg leuk om wel af en toe de mogelijkheid te hebben de serre iets meer af te sluiten.

 

Er is dan ook voor beiden opties wat te zeggen. Het kan uiteraard wel ook fijn zijn om de serre toch iets van raambekleding te geven zeker als de zon heel fel op de ruiten schijnt. Het is dan wel handig om erop te letten dat de raambekleding niet te groot is en niet teveel ruimte in beslag neemt. Op deze manier blijft het licht bestaan en hoef je hier dus niet op in te leveren!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »