{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 15 september 2022

De landelijke balkon tuin

Het lijken twee dingen te zijn die niet samen gaan, een balkon tuin en de woorden landelijk. Maar toch is niets minder waar en kun je deze twee verschillende werelden prima met elkaar verenigen en ook nog eens met een heel erg fijn resultaat! Het is dan ook niet verwonderlijk dat je met je balkon alle kanten op kan en dat je met de juiste stijl, sfeer en accessoires er een landelijk geheel van kunt maken.

 

En dat is natuurlijk optimaal genieten, je hebt geen grote tuin nodig maar enkel maar een fijn balkon dat je dus ook helemaal naar je eigen wensen in kunt richten. En hoe fijn is het wel niet als je dus een balkon tuin hebt die helemaal landelijk aanvoelt en die je dus ook het gevoel geeft alsof je in een landelijke tuin ergens in een buiten gebied bent. De ultieme luxe natuurlijk. Het is magie op een klein stukje balkon waar je bergen vol plezier van kunt hebben.

 

Hoe fijn is het wel niet als je vanuit je appartement je balkon op kunt kijken en die heerlijke landelijke sfeer kunt ervaren! Ook al zit je midden in de stad het zal toch voelen alsof je permanent op vakantie bent en dat is natuurlijk een heel fijn gevoel dat we allemaal heel erg graag ervaren!

 

Maar hoe pak je dat dan eigenlijk aan? Hoe zorg je ervoor dat jouw balkon tuin aanvoelt als een landelijke oase van rust? Daar zijn gelukkig een aantal handige tips en trucs voor en die laten we je dan ook graag allemaal even weten! Lees je met ons mee?

 

Een zee van mogelijkheden voor je balkon

 

Vaak denken mensen dat de mogelijkheden tot het maken van een fijne plek van je balkon enorm beperkt zijn. Ze zien enkel maar de beperkte ruimte en kunnen zich simpel weg niet zo goed voorstellen hoe ze hier nu een fijne plek van kunnen maken. Hierdoor maken ze vaak hele makkelijke en veilige keuzes die ergens heel begrijpbaar zijn maar ook wel een beetje zonde. Juist met iets meer moeite en creativiteit kun je namelijk een heleboel bereiken.

 

En er blijkt zoveel meer mogelijk met een balkon tuin dan je dan ook op het eerste gezicht zou denken. Het is dan ook onwijs zonde om deze ruimte niet ten volste te benutten en om niet alles eruit te halen wat erin zit!

 

Denk daarom in mogelijkheden en een van die mogelijkheden is een landelijke sfeer in je balkon tuin. Een landelijke sfeer is een sfeer die heel veel mensen aanspreekt en die ook heel veel mensen graag in hun tuin willen terug zien! Maar toch lijkt het vaak alsof dit niet mogelijk is in een balkon tuin maar enkel maar in een grote tuin bij een landelijke woning.

 

Toch is er gelukkig ook de mogelijkheid om deze landelijke sfeer over te brengen bij een balkon tuin en wij laten je dan ook graag zien hoe je dat moet doen!

 

Een oase van rust

 

Een landelijke tuin wordt vaak ervaren als een oase van rust en dat is natuurlijk ongelofelijk prettig. Op deze manier kun je dan ook optimaal genieten van rust en ruimte om je heen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Maar hoe realiseer je deze landelijke oase van rust dan eigenlijk? En welke factoren zorgen er eigenlijk allemaal voor deze rust?

 

Dat hebben we gelukkig heel handig voor je op een rijtje gezet zodat ook jij precies kan zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat en hoe je deze landelijke oase van rust dan ook vorm kunt geven! Want met slechts een aantal slimme zetten kun je deze sfeer al aanbrengen en dat is een stuk makkelijker dan je misschien zal denken.

 

Ten eerste is het natuurlijk slim om te kijken naar welke elementen nu eigenlijk voor deze rust zorgen! Het is namelijk algemeen bekend dat een aantal fijne factoren deze rust met zich meebrengen en dat is natuurlijk heel fijn! Op deze manier zorg je dus heel handig voor meer rust en ruimte op je balkon en dat terwijl de ruimte beperkt is. Dat is dan ook precies wat we bedoelen met magie!

 

De echte landelijke sfeer

 

Wat we dus vooral willen is dat je op je balkon tuin die echte landelijke sfeer kunt ervaren. Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Wat is daar allemaal voor nodig en hoe pak je dit dan ook precies aan? Eigenlijk is dit ook weer heel simpel. Je begint bij de basis en denkt hierbij al na over hoe je hier de landelijke sfeer in aan kunt brengen!

 

Als je dus een landelijke sfeer neer wil zetten dan is het in de basis dus handig om gebruik te maken van landelijke kleuren en materialen. Zo kun je bijvoorbeeld heel handig gebruik maken van hout en riet. Dit zijn natuurlijke materialen die ook meteen landelijke aandoen. Hiermee heb je dan al meteen voor een groot deel een landelijke sfeer te pakken en dat zonder al teveel moeite!

 

Daarnaast is het ook erg handig om dus goed te bedenken hoe je deze in de basis een plekje geeft. Als we bijvoorbeeld kijken naar de grond van je balkon dan kan het heel fijn zijn om hierbij met houten vlonders te werken. Deze geven meteen een warme maar toch ook landelijke en robuuste sfeer aan je balkon. Ook kan het heel leuk zijn om met tegels te werken, bijvoorbeeld in grijstinten of met een mozaiek patroon. Op deze manier zet je ook meteen een heel fijn sfeertje neer op je balkon!

 

De bodem is dus wel degelijk van belang en de keuze die je maakt voor een bodembedekker is dan ook meteen voor een deel bepalend voor de sfeer op je balkon! Denk hier dus goed over na en kies uiteindelijk voor een bodembedekker die bij je tuin past. Ook is het heel fijn om bijvoorbeeld voor kunstgras te kiezen. Dit geeft ook meteen een hele fijne en vooral landelijke sfeer aan je balkon.

 

En van de bodem ga je dan door naar de rest van de invulling. Vaak staan er natuurlijk wel wat tuin meubelen op een balkon. Een beetje afhankelijk van de ruimte uiteraard. Maar wat we vaak zien is dat er een fijne mix van meubelen staat die ervoor zorgt dat je lekker kunt relaxen op het balkon. Ook bij de keuze voor deze meubelen is het heel slim om rekening te houden met de ruimte die je tot je beschikking hebt! Zo is het bijvoorbeeld enorm handig om meubelen in een landelijke stijl te kiezen op deze manier zet je dus ook meteen weer die landelijke sfeer heel fijn neer.

 

Ook kennen we allemaal wel de omheining van het balkon, deze kan heel saai van beton zijn en dat is dan ook de ideale gelegenheid om hier iets mee te doen. Ook hier zijn gelukkig tal van mogelijkheden voor. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bedekking van rieten matten. Op deze manier krijg je heel makkelijk en snel een landelijke sfeer in je tuin. Maar ook met hout of kunst planten kun je heel erg veel kanten op en zorg je er dus voor dat de balkon tuin zeer landelijk aandoet.

 

Op deze manier kun je dus wel zien dat je heel handig de basis voor je balkon tuin neer kunt zetten en dat is natuurlijk ook wel heel erg prettig! Met een paar simpele stappen kun je gelukkig heel makkelijk uit de voeten en maak je er dus echt een fijn geheel van. De basis is hierin enorm bepalend vandaar dat het enorm belangrijk is om hier eerst aandacht aan te besteden.

 

De puntjes op de i

 

En als de basis voor je balkon tuin eenmaal gelegd is dan is het belangrijk om te kijken hoe je de tuin helemaal af kunt maken en dus de puntjes op de i kunt zetten. Dit is soms natuurlijk even zoeken omdat je hierbij wel goed moet kijken naar de mogelijkheden die je hebt op een balkon en naar de wensen die je hebt.

 

Met de puntjes op de i kun je bijvoorbeeld denken aan het gebruik van fijne accessoires die de landelijke sfeer helemaal meebrengen naar je balkon. En deze accessoires zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Dat maakt ook dat je altijd wel een accessoire kunt kiezen dat dus perfect bij je balkon past.

 

Zo zijn er mooie houten elementen te vinden die echt die landelijke sfeer met zich meebrengen waar je zo naar op zoek bent! Maar ook zijn er vaak hele mooie natuurlijke accessoires te vinden die je balkon tuin ook naar een heel ander niveau tillen. Denk dan bijvoorbeeld aan mooie riet pluimen of allerlei andere mooie natuurlijke accessoires! Deze maken dan ook vaak het plaatje helemaal compleet en zorgen voor een mooie look en feel aan je balkon tuin!

 

Juist bij een balkon tuin is het heel erg prettig om wel goed op de balans te letten tussen accessoires en de rest van de aankleding van de balkon tuin. Je loopt namelijk al snel het risico dat je de balkontuin te vol zet met accessoires en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Het is dus zeker weten aan te raden om dit een beetje in balans te houden zodat je uiteindelijk optimaal van je balkon tuin kunt genieten!

 

Ook zien we vaak dat er gebruik wordt gemaakt van accessoires die afkomstig lijken te zijn van een boerderij. Dit natuurlijk voor dat echte landelijke gevoel! Zo zie je bijvoorbeeld dat er een oude melkkan omgetoverd wordt tot vaas, en een trog waar de koeien normaal uit drinken wordt ingezet als bloemenbak. Op deze manier heb je dus meteen wat leuke accessoires te pakken en een fijne knipoog naar de boerderij! Zo zet je die landelijke sfeer dus op en top neer en dat is natuurlijk echt genieten!

 

Veel groen op je balkon

 

Uiteindelijk komen we dan uit bij de aller laatste en ook meteen wel de aller beste tip voor een landelijke sfeer in je balkon tuin. En dat is heel erg veel groen op je balkon! Door op veel manieren groen toe te voegen aan je balkon kun je er dus voor zorgen dat het enorm landelijk oogt.

 

Dit is dan ook de beste manier om die fijne sfeer over te brengen naar je balkon. Je kan dan ook meteen zien dat je echt niet perse een grote buiten tuin hoeft te hebben om die landelijke sfeer te pakken te krijgen! Ook met enkele slimme en handige aanpassingen aan je balkon tuin kom je dus al een heel eind!

 

Het is vooral ook leuk om groen op allerlei verschillende manieren toe te voegen zodat je het plaatje ook echt helemaal compleet kan maken! Doe dit bijvoorbeeld door planten en bloemen toe te voegen. Maar kies ook gerust voor kunstgras op je balkon. Dit kan een onwijs verrassend effect geven wat je wellicht helemaal niet zo snel zou verwachten maar waar je wel onwijs van kan genieten!

 

Veel groen op je balkon is dus een hele fijne keuze waar je dan ook echt onwijs van kan genieten en waar je enorm veel voordeel van kan hebben!

 

Tot in de puntjes

 

Als je kiest voor de landelijke sfeer op je balkon dan is dit natuurlijk een hele slimme keuze! Door verschillende leuke elementen toe te voegen aan je balkon kun je deze sfeer ook echt realiseren. Als je deze sfeer eenmaal hebt toegevoegd aan je balkon dan kan het grote genieten gaan beginnen en is het natuurlijk wel heel erg fijn om zo optimaal van je balkon tuin te kunnen profiteren!

 

Gebruik de tips in deze blog dan ook van harte en zorg er op deze manier zelf voor dat je balkon tuin een oase van rust wordt en een heerlijke landelijke plek waar je helemaal tot rust kan komen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »