{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 21 december 2021

De lekkerste kruiden vers uit de tuin

Als je van koken houdt dan weet je waarschijnlijk wel hoe lekker het is om te kunnen genieten van heerlijke verse kruiden uit eigen tuin! Niets kan eigenlijk tippen aan deze smaak en je proeft ook echt het verschil met gedroogde kruiden. Verse kruiden hebben dan ook een zeer unieke smaak en zijn werkelijk waar een hele goede toevoeging aan al je gerechten.

 

Geen wonder dus dat heel veel mensen er voor kiezen om verse kruiden in eigen tuin te verbouwen. Wij snappen dit wel, de heerlijke geur en smaak van verse kruiden zijn ook immers niet te evenaren! Vandaar dat het ook heel erg leuk en natuurlijk ook handig en lekker kan zijn om verse kruiden in je eigen tuin te laten groeien. En als bijkomend voordeel ruikt het ook nog eens heel erg lekker waardoor heel je tuin naar verse kruiden zal ruiken!

 

Het is enorm leuk om verse kruiden in je tuin te laten groeien en om dan met name kruiden te kiezen die je natuurlijk zelf ook vaak gebruikt. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je ook veel gebruik van de kruiden zal maken. Het is natuurlijk zonde als je een tuin vol verse kruiden hebt waar je verder niet zoveel aan hebt.

 

In deze blog gaan wij je precies vertellen hoe je dat nu aanpakt, een tuin vol heerlijke verse en verrukkelijk geurende kruiden. Waar moet je allemaal op letten? Welke kruiden kies je? Hoe geef je ze een plekje in je tuin? Het komt allemaal voorbij, zodat ook jij na het lezen van deze blog aan de gang kunt met een kruidentuin! Lees je met ons mee?

 

Het gebruik van verse kruiden

 

Al eeuwenlang worden er verse kruiden aan onze maaltijden toegevoegd om de smaak ten goede te komen, er werd namelijk al snel ontdekt dat het heerlijk is om te genieten van verse kruiden en dat dit ook echt wat aan je maaltijd toe kan voegen. Zo werden er verse kruiden gebruikt om een maaltijd smaakvoller te maken maar bijvoorbeeld ook om een maaltijd meer pit te geven. Op deze manier kan je met kruiden dus heel erg veel bereiken en vormen ze dus ook echt een fijne toevoeging aan je maaltijd!

 

Maar niet alleen in een maaltijd komen verse kruiden goed tot hun recht, ook kun je er prima allerlei andere dingen mee doen. Wist je namelijk dat heel veel kruiden geneeskrachtige werkingen hebben op ons lichaam. Zo kun je ze dus inzetten om allerlei kwaaltjes te bestrijden en bijvoorbeeld pijn te verzachten. Zo kunnen ze prima van pas komen bij het bestrijden van keelpijn of het verzorgen van een wond.

 

En dat maakt verse kruiden ook zo ontzettend wonderlijk. Je kunt er zoveel kanten mee op en ze voegen dan ook echt heel erg veel toe!

 

Maar ook kun je bijvoorbeeld kruiden gebruiken om thee te zetten, of om je huis heerlijk te laten geuren. Het gebruik ervan blijft dus echt niet enkel beperkt tot maaltijden. En gelukkig maar want op deze manier kunnen we dus echt optimaal van de verse kruiden genieten en voegen ze ook zeker wat toe aan onze maaltijden!

 

Verse kruiden uit eigen tuin

 

We kunnen dus wel stellen dat verse kruiden enorm nuttig zijn en dat we er veel kanten mee op kunnen. maar waar verkrijg je die verse kruiden nu eigenlijk? Je kunt er natuurlijk voor naar de supermarkt gaan maar hoe handig is het als je ze letterlijk uit je eigen tuin kunt plukken? Op deze manier heb je er pas echt veel plezier van en voegen ze dus ook echt wat toe!

 

Want hoe fijn is het wel niet als je letterlijk enkel maar de deur uit hoeft te stappen om heerlijke verse kruiden te kunnen plukken die je vervolgens in je gerechten kunt verwerken. Je kunt daarnaast ook nog eens zelf bepalen welke kruiden je laat groeien in je tuin en als je hier goed mee omgaat voorkom je ook nog eens heel makkelijk dat je misgrijpt en zonder komt te zitten.

 

Verse kruiden uit je eigen tuin hebben dus heel erg veel voordelen. Vandaar dat ook steeds meer mensen hier voor kiezen. Maar naast dat je dus altijd verse kruiden voor handen hebt ruikt je tuin ook nog eens heerlijk! Al die verse kruiden bij elkaar geven namelijk een heerlijke verse geur af die heel je tuin heerlijk zal laten ruiken. Zo is het natuurlijk helemaal een feestje om lekker in de tuin te gaan zitten!

 

En wist je dat het ook nog eens een heel erg leuk gezicht is. Alle kruiden plantjes verschillen natuurlijk wel van elkaar maar er zijn er een heleboel die er echt ook nog eens heel erg gezellig en mooi uitzien en waar zelfs gezellige bloemetjes aan groeien en bloeien! Zo zorgt het bij elkaar dus voor een heel erg feestelijk geheel!

 

We zouden je dan ook zeker aan raden om verse kruiden in je eigen tuin te laten groeien. Zeker als je vaak kruiden gebruikt in je gerechten of voor andere doeleinden. Je krijgt hier dan ook zeker geen spijt van en het kan een hele fijne toevoeging zijn!

 

Hoe geef je verse kruiden een plekje in de tuin

 

Waarschijnlijk ben je nu al aardig overstag gegaan en neig je er ook naar om heerlijke verse kruiden in je eigen tuin te gaan planten, dit is natuurlijk heel erg fijn en je kan er ook nog eens veel profijt van hebben. Maar hoe pak je het nu eigenlijk aan om deze verse kruiden een plekje in je eigen achtertuin te geven? Waar begin je mee en hoe plant je ze? Plant je ze in je borders in de bodem of gebruik je hier liever potten en bakken voor? Wij gaan het je vertellen.

 

Uiteraard is het beide mogelijk. Als je besluit om verse kruiden in je tuin te planten dan kun je dit zowel in potten en bakken doen als in de volle grond. Wel kleven er aan beide manieren wat voor- en nadelen en het is dan ook aan jezelf hoe zwaar deze voor je wegen.

 

Ten eerste is het zo dat als je kruiden in de volle aarde plant dit er natuurlijk erg mooi uit komt te zien. De kruiden hebben dan vrij spel en kunnen mooi groot groeien. Zeker als je meerdere soorten bij elkaar plaatst zal dit uitgroeien tot een prachtig stukje natuur vol geur en kleur. Maar hier zit ook een nadeel aan. Er kan namelijk tussen de kruiden heel makkelijk onkruid gaan groeien wat vervolgens de voeding bij de kruiden weghaalt. Hier moet je dus goed alert op zijn en het is aan te raden om ervoor te zorgen dat je het onkruid met grote regelmaat weghaalt. Hier komt dus best wel wat werk bij kijken.

 

Daarnaast is het ook zo dat je er natuurlijk wel plek vrij voor moet hebben. Als je tuin al helemaal is ingericht kan het soms best lastig zijn om een geschikt plekje voor je kruiden te vinden in je tuin waar je ze in de volle grond kunt planten.

 

Maar je kunt er dus ook prima voor kiezen om de kruiden in potten in je tuin te plaatsen of in bloembakken. Ook dit heeft zo zijn voor- en nadelen maar kan wel een hele fijne manier zijn om de kruiden een plekje te geven.

 

Ten eerste is het zo dat je op deze manier minder ruimte nodig hebt. De potten nemen minder plek in beslag dan een stuk grond en daarnaast zou je zelfs nog met de potten en bakken in de hoogte kunnen werken waardoor je helemaal een stuk minder plek nodig zal hebben. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je handig vindt en wat je voorkeur heeft! In ieder geval kun je er heel veel kanten mee op en is het heel handig om ervoor te zorgen dat je op deze manier je kruiden een plekje geeft.

 

Maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan het planten van kruiden in potten en bakken. Ten eerste hebben ze iets minder ruimte tot hun beschikking op deze manier kunnen ze dus niet helemaal vol uit groeien en zit er dus een rem op. Op zich hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn. zeker niet als je er uiteindelijk toch voldoende aan over houdt om te gebruiken maar het is wel iets om even rekening mee te houden.

 

Daarnaast moet je bij de potten er goed rekening mee houden dat je de juiste grond gebruikt en dat de grond voldoende voeding bevat. Als dit namelijk niet het geval is kan het juist tot problemen leiden en zullen je kruiden minder goed groeien en bloeien.

 

Het voordeel is echter weer dat onkruid op deze manier minder kans krijgt. Het onkruid kan namelijk niet tussen de planten door groeien in de potten dus als je het toch signaleert en je haalt het direct weg geef je het vervolgens geen kans en blijven je kruiden dus voldoende voeding en licht krijgen zonder dat het onkruid dit weg kan halen van ze!

 

Zoals je dus ziet zijn er aan beide kanten een hoop voor- en nadelen te bedenken het ligt er natuurlijk maar net aan wat je zelf fijn vindt en wat je zelf ook echt als een voor of nadeel beschouwt. Op deze manier kies je natuurlijk de wijze die bij jouw en je tuin past en dat is altijd het beste om te doen!

 

Waar gebruik je de kruiden allemaal voor

 

We gaven het natuurlijk aan het begin van deze blog al een beetje aan. Je kunt de verse kruiden voor heel erg veel doeleinden gebruiken en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn! Zo kun je er allerlei kanten mee op en ervoor zorgen dat je goed gebruik maakt van alle kruiden! Je kunt ze dus ten eerste in allerlei gerechten verwerken. Denk hierbij aan heerlijke ovenschotels, soepen maar ook pasta gerechten. Maar wat dacht je ook van het gebruik van kruiden om een stuk vis of vlees meer smaak te geven. Kortom de mogelijkheden zijn echt eindeloos en verse kruiden voegen zo ontzettend veel toe aan je gerechten.

 

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de kruiden die je kunt gebruiken om een lekkere kop thee te zetten. Heel veel mensen zijn dol op verse kruiden thee en het is dan ook echt een feestje om dit op tafel te zetten! Maar vergeet ook vooral de geneeskrachtige werking van sommige kruiden niet. Zo kun je bepaalde kruiden heel erg goed gebruiken om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van keelpijn of allerlei andere kwalen dus ook hiervoor zijn deze kruiden enorm geschikt.

 

En tot slot kun je ze ook nog inzetten om je huis heerlijk te laten ruiken! Ook hier zijn kruiden dus weer enorm geschikt voor en het is natuurlijk erg fijn als je huis helemaal lekker ruikt en je hier ook heel veel plezier van kan hebben!

 

Kruiden in de tuin

 

Het is dus een heel erg goed idee om verse kruiden in je eigen tuin te planten en om hier zo ook heel veel voordeel van te hebben. Op deze manier kies je er namelijk voor om optimaal van je kruiden te genieten en om ervoor te zorgen dat je tuin altijd lekker zal ruiken!

 

Kies dan ook wel vooral kruiden die je zelf ook veel in de tuin zal gaan gebruiken. Op deze manier versterk je namelijk het gebruik ervan. Daarnaast is het natuurlijk zonde als je kruiden kweekt die je vervolgens niet gaat gebruiken. Gebruik de kruiden ook op allerlei manieren, verwerk ze in gerechten maar gebruik ze bijvoorbeeld ook om het huis lekker door te laten ruiken of zet ze in om ervoor te zorgen dat je nog meer plezier krijgt van je tuin en alles erom heen. Ook kun je er vaak verse thee van zetten en dat verschil proef je ook echt! Het kan dus zeker heel fijn zijn om lekker verse kruiden in je eigen tuin te laten groeien!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »