{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 30 september 2021

De lekkerste relax plekjes in je eigen achtertuin

Heerlijk tot rust komen in je eigen achtertuin, dat klinkt toch geweldig! Een lekkere plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en een lekker relax plekje kunt realiseren waar je even helemaal kunt ontspannen.

 

Als we denken aan ontspanning dan denk je vaak aan rust en ruimte om je heen en veel mensen denken ook aan heerlijk lekker buiten zijn. dit is dan ook voor velen een associatie, van rust en ontspanning aan de natuur. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat je hier heel erg goed je tuin voor gebruiken kunt! Het groen om je heen, de lucht en de wind hebben namelijk vaak een hele ontspannende werking op ons mensen. Vandaar dat het ook zo prettig voor ons is om lekker buiten te zijn.

 

Vaak gaan we dan ook op stap op zoek naar een heerlijke rustige plek waar we ultiem kunnen ontspannen. Maar hoe fijn is het als je hiervoor niet meer de deur uit hoeft te gaan maar als je dit gewoon allemaal in je eigen achtertuin kunt vinden! Dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Vandaar dat het ook zo prettig is om lekker in je eigen achtertuin wat plekjes te realiseren waar je deze ontspanning kunt vinden. Heerlijke relax plekken waar je even niets hoeft en waar je even kunt ontsnappen aan de hectiek van alledag en dus ook helemaal tot rust kunt komen! In deze blog gaan wij je dan ook precies vertellen hoe je dit het beste kunt doen en hoe ook jij heerlijke relax plekken in je huis kunt realiseren! Uiteindelijk kun je hier met zijn allen optimaal van genieten!

 

Het belang van ontspanning

 

Maar laten we eerst eens even kijken waarom ontspanning nu zo ontzettend belangrijk is voor ons mensen? Waarom is het zo essentieel dat we voldoende rust nemen en ook zeker voldoende tot rust kunnen komen? En wat levert het ons eigenlijk op om af en toe te relaxen? Hier gaan we je dus eerst antwoord op geven. Ten eerste is het namelijk zo dat het we tegenwoordig allemaal een vrij druk leven hebben. We combineren vaak meerdere factoren met elkaar zoals werk, huishouden, gezin en een sociaal leven. Daarnaast ontvangen we de hele dag door ontzettend veel prikkels. Overal om ons heen is eigenlijk input van informatie die we ongemerkt toch tot ons nemen. Dit kost ons niet alleen heel veel energie maar is ook erg vermoeiend voor ons mensen.

 

Doordat we dus zo druk zijn en zoveel om ons heen ervaren is het vaak lastig om echt tot rust te komen. Hierdoor staan we dus eigenlijk constant aan en je kunt jezelf misschien wel voorstellen dat dit best wel wat met ons mensen doet. We verbruiken hierdoor enorm veel energie en dit merk je dus onder andere aan het feit dat het dan ook vaak moeilijker wordt om te ontspannen en tot rust te komen terwijl je dat misschien wel juist heel erg nodig hebt!

 

Vandaar dat het dan ook zeker belangrijk is om ervoor te zorgen dat je een plek hebt en een moment reserveert om even helemaal tot rust te komen! Even helemaal niets en alleen maar genieten! Gelukkig kun je dit dus ook heel erg goed dicht bij huis als je hier een fijn plekje van maakt! En daarom gaan wij je dan ook nu laten zien hoe je dit kunt doen!

 

Een plek dichtbij huis

 

Maar waarom is het dan zo fijn om een plek te maken waar je heerlijk kunt relaxen in je eigen achtertuin? Ook hier kunnen we je heel makkelijk antwoord op geven. Het is namelijk ontzettend prettig om deze ontspanning dus echt letterlijk om de hoek te vinden. Als je eerst weer moet gaan reizen om een plek te bereiken waar je kunt ontspannen dan is dit eigenlijk best wel een drempel en kan dit je eigenlijk ook best wel flink wat obstakels bezorgen en prikkels onderweg.

 

Terwijl als je deze plek letterlijk om de hoek kunt vinden dit veel fijner voor je is. Daarnaast is de kans dan ook veel groter dat je regelmatig gaat ontspannen. Als je hier namelijk niet voor hoeft te reizen zal je veel eerder even lekker de tuin in lopen en het relax plekje opzoeken om even helemaal tot rust te komen! Hier kun je dan alleen maar heel veel van profiteren.

 

Vandaar dat het dus een groot voordeel is om een relax plek dichtbij huis te realiseren. Op deze manier kun je hier optimaal van genieten en maak je er dus ook veel sneller gebruik van! Hoe makkelijk is het dan ook als je enkel maar even je tuin in hoeft te lopen om vervolgens een heerlijk relaxed plekje op te kunnen zoeken waar je optimaal kunt gaan genieten!

 

Wij snappen wel waarom heel veel mensen dit zo fijn vinden en waarom dit ook zo veel wordt gedaan! Het is dan ook zeker een aanrader om een heerlijk relax plekje in je eigen achtertuin te maken waar je optimaal kunt genieten van alles om je heen!

 

Waar moet een relax plek allemaal aan voldoen

 

Een relax plek in je eigen achtertuin is dus ontzettend fijn maar waar moet een relax plek eigenlijk allemaal aan voldoen? Welke kenmerken zijn belangrijk en heb je echt nodig om ervoor te zorgen dat het een plek is waar je helemaal tot rust kunt komen? Hierbij spelen een aantal factoren een rol die we je graag laten zien!

 

Ten eerste is het heel erg belangrijk dat het een plek is waar je optimaal kunt ontspannen. Dus hiervoor heb je met name een rustige plek nodig. Let er dan ook op dat het een plek is die een beetje afgezonderd ligt of die je gemakkelijk af kan zonderen. Houdt hierbij ook rekening met hoe dicht de plek bijvoorbeeld bij de tuin van de buren is en of je er veel inkijk hebt. Dit zijn namelijk allemaal factoren die een rol spelen bij de privacy die je wel of niet in je tuin ervaart.

 

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat het een plek is waar je zowel zon als schaduw kunt vinden. Veel mensen vinden het namelijk niet zo prettig om in de volle zon te zitten en dit is ook heel erg begrijpelijk. Vandaar dat het wel heel erg prettig is als je de keuze hebt om zowel zon als schaduw op te zoeken. Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed kijkt of je bijvoorbeeld een parasol kunt plaatsen of een kleine overkapping. Dit maakt het ook meteen tot een beetje een geborgen plek en dat is toch ook wel heel erg fijn.

 

Maar wat ook enorm belangrijk is, dat er heerlijke meubelen staan van goede kwaliteit. Juist op een plek waar je heerlijk wil relaxen en tot rust wil komen is het erg belangrijk dat de plek zo is ingedeeld dat je er ook echt comfortabel kunt zitten en verblijven. Dit kun je gelukkig heel goed doen door er meubelen te plaatsen waar je echt helemaal in weg kunt dromen! Op deze manier kun je er heerlijk van genieten en is het ook heel erg fijn om zo een plekje voor jezelf te hebben!

 

En verder is het vooral heel handig om voor jezelf te bedenken hoe jij het beste rust en ontspanning kunt vinden en wat je hiervoor nodig hebt, op deze manier kun je dit vervolgens aan de plek toe voegen zodat je ook zeker weet dat je er optimaal kunt ontspannen en dan is het cirkeltje rond!

 

Niet te veel herrie om je heen

 

Uiteraard zitten er niet enkel maar voordelen aan een relax plek dichtbij huis. Voor sommige mensen kunnen er namelijk ook nadelen aanzitten. Ten eerste is het zo dat een relax plek dichtbij huis best druk en onrustig kan zijn. dit ligt er natuurlijk helemaal aan waar je woont en hoe dicht je bijvoorbeeld bij de buren zit. Ook spelen factoren zoals bijvoorbeeld veel kinderen in de wijk een rol. Dit zijn dus allemaal dingen om rekening mee te houden! Maar ook aan een drukke weg kan er veel herrie zijn en dit kan er voor zorgen dat je minder goed kunt relaxen als je plek hier dichtbij ligt. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Vandaar dat de ligging echt heel erg belangrijk is en we je dan ook zeker aan raden om hier goed naar te kijken zodat jij hier een goede keuze in kunt maken en voor een rustige plek kunt kiezen waar je geen drukte om je heen hebt!

 

Niet vol in het zicht

 

In het verlengde daarvan gaan we het meteen even hebben over de privacy van de plek. Veel mensen vinden het namelijk erg lastig om tot rust te komen als ze het idee hebben dat de relax plek van alle kanten bekeken kan worden en dat is natuurlijk ook wel heel erg logisch. Het is natuurlijk ook helemaal niet fijn als je lekker wil relaxen en iedereen naar je kan kijken.


vandaar dat je daar met het plaatsen van je relax plek ook zeker rekening mee moet houden. Het is dan ook echt aan te raden om goed te kijken waar je de relax plek wil hebben hoe het op die plek met de privacy zit. Kunnen buren makkelijk op de plek kijken of heb je toch best wel wat beschutting en dus privacy? Dit speelt zeker een rol bij hoe je straks de relax plek ervaart en in welke mate je er ook echt kunt ontspannen!

 

Het is dus verstandig om er bij een relax plek zeker voor te zorgen dat deze zich niet vol in het zicht bevindt. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je echt optimaal kunt genieten en ontspannen en dat is natuurlijk ook de bedoeling van deze plek!

 

Veel verschillende plekjes

 

Wat vooral erg leuk is in je eigen achtertuin is om een paar verschillende relax plekken te realiseren. Op deze manier kun je dus meerdere kanten uit en kun je steeds zelfs ook een lekker plekje kiezen! Denk dan bijvoorbeeld aan een lekker bankje dichtbij wat groen in je tuin waar je heerlijk met een kopje thee kunt zitten en ontspannen. Maar denk ook aan een heerlijke loungebank waar je languit op kunt liggen en even helemaal tot rust kunt komen.

 

Of een heerlijke hangstoel waarin je lekker even helemaal niks hoeft te doen en zo heerlijk kunt ontspannen! Wat je ook kiest op deze manier zorg je er wel altijd voor dat je helemaal tot rust kunt komen en dat in je eigen achtertuin! het is werkelijk waar een heel fijn en groot voordeel dat je hier de tuin niet meer voor uit hoeft en dat je er niet voor op pad hoeft te gaan!

 

Het voordeel van veel verschillende plekjes is ook nog eens dat je met meerdere mensen tegelijk in je tuin kunt relaxen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen plekje en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Zo zorg je ervoor dat je echt optimaal kunt ontspannen en dat je helemaal tot rust kunt komen! En dat gewoon in je eigen achtertuin!

 

De lekkerste relax plekjes in je eigen achtertuin

 

Zoals je dus wel kunt zien kun je heel simpel heel veel lekkere relax plekjes in je eigen achtertuin realiseren. Op deze manier heb je dus meerdere heerlijk plekken waar je uit kunt kiezen om even helemaal tot rust te komen! Je kunt lekker in het zonnetje zitten maar ook een plekje in de schaduw kiezen en je kunt lekker liggen op de lounge bank of ervoor kiezen om te chillen in een hangstoel. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt er zelf ook alle kanten mee op!

 

Het is dan ook zeker een heel goed idee om meerdere relax plekken in je eigen achtertuin te realiseren waar je heerlijk van kunt genieten. Zo is er altijd wel een plek bij waar jij je prettig voelt en heerlijk tot rust kunt komen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »