{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 4 augustus 2022

De leukst tips voor een zonnige tuin!

 

Een zonnige tuin is iets wat we allemaal natuurlijk heel graag willen. Een tuin waar het grootste gedeelte van de dag dan ook het zonnetje lekker schijnt is een wens van velen. En dat is natuurlijk ook helemaal niet zo verwonderlijk. Het is natuurlijk ook heel erg lekker om heerlijk van een zonnetje te genieten terwijl je lekker aan het relaxen bent. Vaak lukt dat ook net even wat beter met wat zonneschijn!

 

Een zonnige tuin is dus echt een feestje. En als je eenmaal een zonnige tuin hebt dan zijn er ook heel veel fijne tips om dit feestje helemaal compleet te maken. Tips waardoor jij nog meer kunt genieten van het lekkere zonnetje en waarmee je de zonnestralen nog meer tot hun recht laat komen. En hele fijne tips waardoor jij nog meer van het heerlijke zonnetje kunt genieten!

 

In deze blog hebben wij deze tips dan ook met heel veel liefde voor jou op een rijtje gezet. Juist als jij een zonnige tuin hebt dan is dit een hele fijne blog om te lezen waar je dan ook zeker weten wat fijne tips vandaan kunt halen. Op deze manier leer jij hoe je het beste met een zonnige tuin om kunt gaan, hoe je hem in kunt richten en welke handige tips jij echt niet mag missen.

 

Maak van jouw zonnige tuin dan ook echt een waar paradijsje! Lees gezellig met ons mee en het grote genieten kan beginnen!

 

Het voordeel van een zonnige tuin

 

Heel veel mensen hebben dus de wens voor een zonnige tuin. Maar waar komt deze wens eigenlijk vandaan? En wat is dan eigenlijk het grote voordeel van een zonnige tuin? Eigenlijk is dat heel simpel, er zijn zelfs meerdere voordelen.

 

Ten eerste is het zo dat je natuurlijk in een zonnige tuin van veel zon kunt genieten. En daar houden wij mensen nu meestal heel erg van! We vinden het vaak erg fijn om het zonnetje op onze bol te voelen en om lekker te genieten van de heerlijke zon! Niet zo verwonderlijk dus dat we deze zon ontzettend graag in onze tuin terug zien.

 

Als je gaat kijken naar huizen die verkocht worden en te koop staan dan kunnen makelaars bevestigen dat de huizen met een zonnige tuin altijd als eerste verkocht worden. Er ontstaat zelfs vaak een ware run op deze huizen. De meeste mensen willen nu eenmaal heerlijk in een zonnige tuin zitten zodat ze ook lekker lang van het buiten zijn kunnen genieten.

 

Want dat is dan meteen een ander groot voordeel van een zonnige tuin je kunt er dus veel langer van genieten. Als het zonnetje lekker in je tuin schijnt dan kun je lekker veel en vaak buiten zitten en dat is natuurlijk heel erg prettig.

 

Ook is een lekker zonnetje in de tuin heel erg goed voor de beplanting in je tuin. We zien namelijk vaak dat de beplanting het daardoor een stuk beter doet en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Planten groeien niet alleen een stuk beter maar bloemen komen ook beter uit en verschillende soorten fruit groeit ook beter en harder en dat is natuurlijk heel fijn. Hierdoor is een zonnige tuin dus heel erg goed voor je beplanting!

 

Een zonnige tuin heeft dus heel erg veel voordelen zoals je wel kunt zien. En het is dan ook zeker niet verwonderlijk dat heel erg veel mensen graag een zonnige tuin willen hebben!

 

Waar moet je op letten bij een zonnige tuin

 

Hoe fijn een zonnige tuin natuurlijk ook is toch zijn er ook zeker weten wat punten van aandacht. Een aantal dingen waar je dus extra goed op moet letten bij een zonnige tuin! Zo is het bijvoorbeeld zo dat een zonnige tuin dus ook wel erg warm kan worden. Het is dus handig om ook wel voor een goed schaduw punt te zorgen. Zeker als er ook kleine kinderen in de tuin spelen of als oudere mensen graag in de tuin zitten.

 

Het is niet goed als zij langere tijd in de volle zon zitten vandaar dat het wel wenselijk is als er ook voldoende schaduw plekken zijn. Gelukkig kun je deze op verschillende manieren realiseren en zijn er dus ook heel veel fijne opties om voor schaduw te zorgen!

 

Verder is het vooral ook heel belangrijk om bij een zonnige tuin goed op te letten dat je materialen gebruikt die tegen de zon en warmte kunnen. Doe je dit niet dan kun je hiermee problemen krijgen. Als jij bijvoorbeeld materialen gebruikt die in de zon heel erg heet kunnen worden dan is dit natuurlijk niet zo prettig en kan dit ook voor problemen zorgen. Veel beter is het dan ook om materialen te kiezen die wel tegen een beetje zon kunnen en die dus ook niet te heet worden!

 

Zo zie je dus dat er ook zeker wel een aantal aandachtspunten zijn voor een zonnige tuin en dat het verstandig is om hier rekening mee te houden!

 

Een zonnig tintje aan je zonnige tuin

 

Als je een zonnige tuin hebt dan is het ook wel heel erg leuk om deze tuin een extra zonnig sfeertje mee te geven. En dat doe je door een paar elementen toe te voegen die we ook veel in zonnige landen terug zien. Zo is het bijvoorbeeld heel erg fijn en leuk om aan een zonnige tuin wat kleur toe te voegen. De tuin wordt hier als het ware nog zonniger van.

 

Doe dit bijvoorbeeld door gekleurde bloempotten een plekje in de tuin te geven. Of maak de keuze voor een gekleurde muur of gekleurd hout in de tuin. Maar ook met accessoires kun je natuurlijk ongelofelijk veel doen of kies voor kleurrijke plaids en kussens op de banken. Kortom doe er alles aan om jouw tuin tot een sfeervol en vooral kleurrijk en zonnig geheel om te toveren!

 

Ook kan het erg leuk zijn om mozaïek tegeltjes in je tuin terug te laten komen. Dit zie je ook veel in landen zoals Spanje en Portugal en geeft dus meteen een vakantie sfeer en vooral een zonnige sfeer! Deze tegeltjes kun je bijvoorbeeld verwerken in een muurtje, tafeltje of in het terras. Wij weten zeker dat het iedere keer als je het ziet een glimlach zal brengen!

 

Maar ook het stuken van een muur kan ditzelfde effect realiseren. Dit zien we namelijk ook vaak terug in de warme landen en dan met name witte of zandkleurige stuc. Als je dit namelijk gebruikt in je tuin op een muurtje of een bloemen of planten bak dan zorgt ook dit voor een zonnig geheel!

 

Een zonnig tintje aan je tuin geven is dus zeker weten wel heel erg fijn en kan gelukkig dus ook nog eens op heel veel verschillende manieren. Zo maak je er dus heel gemakkelijk een echt feestje van!

 

De beplanting in een zonnige tuin

 

Een andere manier om je tuin nog zonniger te maken dan dat hij al is, dat kun je doen door gebruik te maken van beplanting die je normaal veel in zonnige oorden tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan allerlei soorten fruitbomen. Vooral citrusbomen en vijgenbomen zijn dan ook een groot succes in een zonnige tuin. Naast dat deze bomen veel zon nodig hebben en het dus heel erg goed doen in een zonnige tuin zien ze er ook nog eens erg zomers uit waardoor ze het plaatje helemaal compleet maken!

 

Ook is het zo dat olijfbomen erg sfeervol zijn in een zonnige tuin. En je raad het natuurlijk al ook de olijven doen het heel erg goed met lekker veel zon! Wat een feestje is dit dan ook! Het leuke is daarnaast aan olijfbomen dat ze je meteen doen denken aan zonnige landen. Je waant je dus helemaal op vakantie met deze prachtige bomen om je heen!

 

En wist je dat het ook mega leuk is om bijvoorbeeld palmbomen een plekje in je tuin te geven! Want zeg nu zelf zon, zomer en palmbomen is toch het ultieme zomerse plaatje! Heerlijk om er op deze manier voor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van deze heerlijke sfeer!

 

En laten we dan tot slot vooral de bloemen niet vergeten! Ook deze wil je dus echt zeker weten niet missen in een zonnige tuin en zij maken dan ook echt het plaatje compleet voor je! Een zonnige tuin zonder bloemen voelt dan ook echt niet helemaal af en niet kloppend. Kies dan ook vooral voor allerlei bloemen in verschillende zomerse kleuren en zo maak je er een echt zomers feestje van!

 

Zorg voor een heerlijke lounge plek

 

Als je een zonnige tuin hebt dan is het ook nog eens erg fijn als je heerlijk relaxed van dat fijne zonnetje kunt genieten. En gelukkig kun je dat in een zonnige tuin dan ook prima doen! Zo is het ten eerste zo dat het heel erg fijn is om voor een heerlijke loungeplek te vinden waar je lekker kunt relaxen en kunt genieten van het zonnetje!

 

Ook is het natuurlijk heel erg fijn om lekkere ligbedden neer te zetten waar je lekker op kunt relaxen en loungen en waar je even helemaal op kunt ontspannen. Op deze manier kun je echt optimaal van al die fijne zonnestralen in je tuin genieten. Zorg er voor dat je lekker en comfortabel kunt liggen zodat je echt even helemaal tot rust kunt komen.

 

Er is geen betere plek dan dit te doen dan in je eigen zonnige achtertuin. Het voordeel is dat je verder alles bij de hand hebt en dat je dus ook niet hoeft te reizen om ergens even lekker van de zon te kunnen genieten. Je hebt het dus letterlijk allemaal bij de hand en naast de deur. Hoe geweldig is dat wel niet!

 

Organiseer een tropisch feestje

 

Een feestje organiseren in de zomer is natuurlijk altijd al heel erg leuk. Maar dat wordt nog net even een stuk leuker als je een tropisch tuin feestje in je eigen achtertuin kunt realiseren. En dan natuurlijk vooral in je eigen zonnige achtertuin! Dat maakt het plaatje toch echt wel even helemaal compleet en zorgt er dan ook voor dat je echt optimaal kunt genieten.

 

Hoe leuk is het wel niet om te zorgen voor extra veel sfeer en gezelligheid terwijl je vanuit je eigen achtertuin kunt genieten van een tropisch feestje. Versier dan ook de hele tuin met slingers en tropische versieringen en voor je het weet ben je er helemaal klaar voor! Ook is het natuurlijk erg leuk om tropische cocktails en hapjes te serveren en om zo het plaatje helemaal compleet te maken! Tot slot kan jouw tropische feestje natuurlijk helemaal niet meer stuk als je er ook nog eens voor zorgt dat je een lekker muziekje draait waardoor er gedanst kan worden. Of steek bijvoorbeeld gerust de barbecue aan en feest door tot in de late uurtjes.

 

In een zonnige achtertuin is dat toch net allemaal even wat leuker en het voordeel is ook nog eens dat je langer buiten kunt blijven zitten doordat het zonnetje langer in de tuin schijnt! Hierdoor heb je dus langer de tijd en kans om van goed weer te profiteren!

 

Organiseer dus gerust een tropisch feestje en zorg ervoor dat je het een feestje zal zijn om nooit meer te vergeten!

 

De leukste tips voor een zonnige achtertuin

 

Zoals je wel kunt zien is het natuurlijk heel erg leuk en fijn om een zonnige achtertuin te hebben en kun je hier dan ook enorm van genieten. Een zonnige achtertuin heeft dan ook zeker weten vele fijne voordelen die een zonnige achtertuin zo prettig maken!

 

Zo is het ten eerste zo dat een zonnige achtertuin dus heel erg veel zon heeft en je ook lekker veel van deze zon kunt genieten. Op deze manier ben je eigenlijk als vanzelf veel meer buiten en geniet je dus ook veel meer van je eigen tuin. Je brengt er als vanzelf meer tijd door en dat is natuurlijk erg fijn. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het erg leuk is om je tuin extra sfeervol aan te kleden. Zorg dus voor heerlijke zomerse accessoires deze komen namelijk in een zonnige tuin net even wat extra tot hun recht.

 

Veel mensen kiezen er in een zonnige tuin voor om de sfeer van zonnige landen toe te voegen en dat is dan ook zeker een heel erg goed idee. Hierdoor krijg je meteen een heel zonnig beeld in je tuin en ook deze elementen komen in een zonnige tuin extra tot hun recht.

 

Wel is het verder vooral nog heel handig om ervoor te zorgen dat jij je tuin zo inricht dat er ook wat schaduw plekjes te vinden zijn. Op deze manier kun je namelijk pas echt optimaal van je tuin genieten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »