{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 15 oktober 2021

De leukste herfst uitstapjes op een rijtje

In de zomer trekken we er met zijn allen massaal op uit. We gaan naar een pretpark of we bezoeken een zwembad. Maar ook plekken als het strand en de heide zijn dan enorm populair. We houden ervan om lekker buiten te zijn en om te genieten van het zonnetje wat vaak heerlijk in de zomer schijnt.

 

Wij Nederlanders zijn altijd al een reislustig volk geweest dat er graag op uit trekt en dat is natuurlijk hartstikke leuk. Wel wordt er vaak ten onrechte gedacht dat je vooral veel leuke uitstapjes kunt maken in het voorjaar en de zomer maar niets is minder waar. Juist ook in de herfst zijn er onwijs veel leuke uitstapjes te bedenken waar je met het hele gezin van kunt genieten. Deze uitstapjes zijn geschikt voor jong en oud en zorgen voor veel vermaak en gezelligheid.

 

 

En wist je dat het in de herfst vaak ook nog eens heel erg mooi weer is! Dus ook hiervoor hoef je zeker niet te wachten op de lente of de zomer. Ook in de herfst kan er namelijk nog een heerlijk zonnetje schijnen en het kan dan ook echt heel fijn zijn om lekker te genieten met elkaar en op deze manier er nog lekker op uit te gaan. Daarnaast is de natuur in de herfst ook echt een lust voor het oog! Overal is er wel wat moois te zien en het is prachtig om te zien hoe de blaadjes weer langzaamaan verkleuren en de meest prachtige herfstkleuren tevoorschijn komen!

 

In deze blog hebben wij een aantal leuke herfst uitstapjes voor je op een rijtje gezet zodat je kunt zien dat er zeker ook in de herfst heel erg veel te beleven is! Wie weet brengt het je op een idee en ga je er zelf binnenkort ook op uit! Wij zouden het je zeker aanraden het kan namelijk heel erg fijn zijn om er lekker in de herfst op uit te gaan en te genieten van het heerlijke zonnetje!

 

De herfst een heerlijk seizoen

 

De herfst is een seizoen wat wij echt hebben moeten waarderen net als heel veel andere mensen. Het is vaak bij mensen niet direct het meest favoriete seizoen en ze moeten er dan ook vaak even aan wennen. Maar wist je dat de herfst wel degelijk heel erg fijn en leuk kan zijn en ervoor kan zorgen dat je heel veel leuke dingen kunt doen en kunt genieten van prachtige natuur?

 

Juist de herfst is een seizoen wat ons heel veel kan brengen en waar we enorm van kunnen genieten! Zo is het een seizoen wat met het weer alle kanten op kan. Zo kan het al flink koud zijn in de herfst maar kan het soms ook juist echt nog lekker warm zijn. het is dan ook met recht een seizoen van uitersten te noemen.

 

Daarnaast is het ook een seizoen wat heel erg veel kleur met zich meebrengt. De blaadjes aan de bomen beginnen namelijk te verkleuren en dit zorgt voor een prachtig gezicht, maar ook de overige natuur staat soms nog juist in bloei. De heide is zelfs het mooiste om te bezoeken in de herfst omdat juist dan de heide plantjes een prachtige diep paarse kleur aannemen! Het is dan ook niet voor niets dat juist in de herfst de heide veel bezoekers trekt en terecht natuurlijk!

 

Maar de herfst is ook een heel erg gezellig seizoen. Buiten dat het dus nog heel vaak lekker weer kan zijn wordt het ook alweer eerder donker en kan het weer buiten soms flink guur zijn. en wat is er dan fijner dan het op die momenten binnen helemaal gezellig te maken! Heerlijk de kaarsjes aan en genieten van lekker eten en drinken! Wij snappen wel waarom veel mensen fan zijn van de herfst!

 

De natuur in de herfst

 

Wat vooral erg mooi is in de herfst is de natuur. De blaadjes verkleuren aan de bomen en krijgen allerlei prachtige tinten. Van geel tot oranje en rood en alles er tussen in. Dit is natuurlijk prachtig om te zien en dit zorgt er dan ook voor dat bijvoorbeeld een uitje naar het bos een ware belevenis is!

 

Daarnaast zijn er ook overal vol op kastanjes en beukennootjes te vinden en dit zorgt ervoor dat de herfst ook echt heel mooi is om te zien. Uiteraard is de natuur in de herfst prachtig, wel is het heel anders dan in de lente en de zomer. Veel bloemen die dan kleurrijk in bloei staan zijn nu natuurlijk uitgebloeid en veel struiken en planten kunnen juist ook heel erg kaal zijn, gelukkig maken de prachtig gekleurde bomen dit weer voor een heel groot deel goed!

 

Het is dan ook erg leuk om in de herfst een uitstapje naar een natuur gebied te maken, denk dan bijvoorbeeld aan de heide of het bos. Het kan prachtig zijn om daar heerlijk te wandelen en ondertussen te genieten van de prachtige natuur!

 

Daarnaast kun je natuurlijk ook nog de meest mooie schatten meenemen vanuit de bossen. Zo kun je natuurlijk herfst blaadjes, kastanjes en beukennootjes verzamelen en hier een prachtige herfst tafel van maken! Uiteraard een groot succes en je hebt ook nog eens een erg leuk uitje!

 

Maar wist je dat er in de bossen van Nederland ook vaak leuke activiteiten te beleven zijn! zo worden er vaak speurtochten georganiseerd of kun je er deelnemen aan een wandeling met een gids die je meer over de natuur in het bos verteld, en tot slot is er ook aan de innerlijke mens gedacht want vaak zien we ook nog eens voldoende leuke plekjes verschijnen waar je heerlijk wat kunt eten en drinken! Voldoende reden dus om een bezoekje aan het bos te plannen!

 

Samen op pompoenen jacht

 

Het is helemaal hip tegenwoordig om een paar pompoenen in de herfst bij je voordeur te zetten. En wij snappen dit wel want het ziet er natuurlijk ook wel erg gezellig uit! Pompoenen staan eigenlijk bijna symbool voor de herfst en je ziet ze dan ook overal verschijnen als de herfst zijn intrede doet!

 

Pompoenen zijn er in allerlei soorten en maten en dat zorgt ervoor dat je al snel een paar pompoenen kunt vinden die erg leuk bij je eigen tuin passen. Maar waar haal je die pompoenen dan eigenlijk vandaan denk je nu misschien? Daar zijn tegenwoordig gelukkig verschillende manieren voor! Ten eerste kun je pompoenen vaak bij boerderijen kopen, zij hebben vaak standjes langs de weg staan waar je pompoenen van mee kunt nemen in ruil voor het doen van een paar centen in een bakje wat er vaak bij staat, zij hebben vaak pompoenen in allerlei soorten en maten en het is dan ook erg leuk om er op die manier een paar uit te zoeken!

 

Maar er zijn ook speciale plekken waar ze enkel en alleen maar pompoenen verkopen en waar je de pompoenen ook zelf op het land uit kunt kiezen! Dit is natuurlijk helemaal heel erg leuk! Vaak kun je met een bolderkar of een kruiwagen het land op en zo een mooi exemplaar voor jezelf uitkiezen. Zeker kinderen genieten enorm van dit uitje. Vaak worden er ook nog allerlei activiteiten bij georganiseerd zodat je vaak ook zelf een pompoen kunt uithollen of leert hoe je de meest lekkere pompoensoep kunt maken!

 

Een dagje naar de heide

 

Aan het begin van deze blog noemden we al even hoe prachtig de heide er op dit moment bij staat! Het is werkelijk waar schitterend om te zien! De heide staat nu vol op in bloei en dat zorgt voor een prachtige diep paarse kleur! Het is werkelijk prachtig om dan ook nu een bezoekje aan de heide te brengen en van deze schitterende kleuren te genieten!

 

Daarnaast is de heide ook gewoon nog eens erg leuk om te bezoeken! Zo kun je er lekker rond wandelen en genieten van de rust en ruimte om je heen. Daarnaast is het ook erg leuk om er te fietsen, vaak zie je aan het begin van de heide wel een fiets verhuur bedrijf staan waar je heel makkelijk een fiets kunt huren om vervolgens een lekker rondje over de heide mee te maken.

 

En neem ook gerust een picknick mand mee want er is niets leukers dan na een flinke fiets tocht over de heide lekker neer te ploffen voor een heerlijke picknick en zo van wat lekkers en de natuur om je heen te genieten. En vergeet dan ook vooral je camera niet want juist in deze tijd van het jaar kun je de meest prachtige foto’s maken. Wij raden je dan ook zeker aan om de heide niet te verlaten zonder dat ook jij er een paar prachtige plaatjes hebt geschoten!

 

Een dagje naar het bos

 

Als je herfst zegt dan denk je vaak natuurlijk meteen aan het bos, vandaar dat dit uitje ook gewoon niet in dit lijstje kon ontbreken. Het is namelijk ontzettend leuk en ook zeker erg mooi om in de herfst een bezoekje aan het bos te brengen. Op deze manier kun je heerlijk genieten van al het moois om je heen. De bladeren aan de bomen zijn natuurlijk al flink aan het verkleuren en juist in het bos kan het zo prachtig zijn om dit te zien! Al die prachtige kleuren door elkaar, rood, geel en oranje zorgen voor een schitterend beeld!

 

Een dagje naar het bos is dan ook zeker een aanrader in de herfst. En laat ons land nu ook nog eens heel erg veel bossen hebben waardoor er ook bij jou in de buurt altijd wel een mooi stuk bos te vinden is waar je jezelf heerlijk kunt uitleven. Neem vooral ook wat mandjes en tassen mee om kastanjes en beukennootjes etc. te rapen zodat je thuis ook een stukje herfst neer kunt zetten. Dit zorgt natuurlijk voor extra veel sfeer en gezelligheid en daarnaast heb je zo ook een leuk aandenken aan het dagje weg!

 

De leukste uitstapjes in de herfst

 

Zoals je wel kunt zien zijn er dus zeker heel wat leuke uitstapjes in de herfst te maken waar je heel erg van kunt genieten! Van een dagje naar het bos tot een dagje naar de heide maar vergeet ook een bezoekje aan de pompoen boerderij niet. Dit is natuurlijk een uitstapje wat zeer zeker hoort bij de herfst en waar je dan ook echt van kunt genieten!

 

Juist in de herfst kan het erg fijn zijn om er lekker op uit te gaan. De dagen worden vaak weer wat korter en het weer is wat vaker onstuimig en daardoor zien we dan helaas vaak dat mensen veel meer thuis blijven terwijl dit heel erg zonde is. Het is juist ook in de herfst heerlijk om er lekker op uit te gaan en om te genieten van alles om je heen!

 

Zoek dus ook een uitje voor jezelf of misschien wel voor het hele gezin en ga er lekker op uit en geniet vooral ook heel erg van de schoonheid van de natuur om je heen! Op deze manier wentel je jezelf helemaal in de heerlijke herfstsferen en heb je dus ook nog eens meteen een heel erg leuk uitje!

 

Op deze manier kun je dus lekker genieten en dat is natuurlijk heel erg leuk en gezellig! Wij zouden het je dan ook zeker aanraden om er lekker op uit te gaan en om te genieten van alle leuke uitstapjes die er te beleven zijn in de herfst!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »