{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 19 november 2021

De leukste herfstknutsels op een rijtje

Heel veel mensen vinden het enorm leuk om lekker te knutselen en heel erg veel kinderen natuurlijk ook. Nu kun je natuurlijk ontzettend veel leuke hobby tips bedenken om te doen en in ieder seizoen is er dan ook wel weer iets extra’s te bedenken! Maar de herfst spant hierbij toch wel echt de kroon. We kunnen dit misschien zelfs wel met recht het knutselseizoen noemen! In geen enkel ander seizoen zijn er zo ontzettend veel leuke knutsel plannen te bedenken als in de herfst en hier moeten we dan ook zeker gebruik van maken!

 

In de herfst zijn er natuurlijk ten eerste heel erg veel mooie dingen te vinden in de natuur waar je de leukste kunstwerken mee kunt maken! Denk bijvoorbeeld aan bladeren en allerlei andere leuke dingen zoals kastanjes en beukennootjes. Hier kun je werkelijk waar de leukste dingen mee maken! Het is dan ook heel erg leuk om in de herfst lekker de natuur in te gaan en vervolgens thuis aan de slag te gaan zo kun je de leukste dingen maken en hier ook nog eens enorm van genieten!

 

De herfst is vooral ook een seizoen boordevol inspiratie, dit komt doordat de natuur in de herfst zo ontzettend mooi is. Laat je hier dan ook vooral door inspireren bij het maken van bijvoorbeeld een prachtig schilderij of andere mooie herfst kunstwerken!

 

In deze blog hebben wij dan ook een paar enorm leuke herfstachtige kunstwerkjes voor je op een rijtje gezet zodat ook jij lekker aan de slag kunt en de meest leuke herfst items kunt realiseren. Kijk je met ons mee?

 

Een hobby voor jong en oud

 

Heel erg veel mensen vinden het leuk om lekker te knutselen. Het idee dat soms bestaat dat dit alleen maar leuk is voor kinderen is dan ook zeker achterhaald. Knutselen is namelijk echt heel erg leuk voor jong en oud. Het is dan ook vooral erg leuk om hier samen plezier aan te beleven! Zo kun je dus ook heel erg leuk samen met je kinderen lekker knutselen en de meest leuke kunstwerken maken!

 

Er zijn heel veel verschillende manieren om te knutselen, je zou wel kunnen zeggen dat de mogelijkheden zelfs eindeloos zijn. zo kun je prachtige schilderijen maken, werken met papier, hout of andere materialen maar ook met stof kun je allerlei kanten uit. En denk ook eens aan haken of breien dit zijn ook twee enorm populaire hobby’s in ons land die door jong en oud beoefend worden!

 

Het leuke aan knutselen is dat je het altijd wel kunt doen, vaak kun je altijd wel iets kleins te knutselen bij je hebben en zo heb je altijd een leuk tijdverdrijf in de buurt!

 

Knutselen in de herfst

 

Zoals we eerder al even aangaven kun je dus in heel veel seizoenen lekker knutselen en heeft ook ieder seizoen zo zijn eigen knutsel plannen. Maar er is een seizoen dat hier zeker met kop en schouders bovenuit springt en dat is natuurlijk de herfst. In geen enkel ander seizoen zijn er zoveel leuke knutselwerkjes te maken als in dit seizoen! Het is dan ook enorm leuk om je juist in de herfst lekker uit te leven en de meest leuke knutselwerken te maken!

 

Maar wat maakt nu dat juist de herfst zo een ontzettend leuk knutselseizoen is. Dit heeft natuurlijk verschillende redenen maar eentje ervan is dat je juist in de herfst ook in de natuur enorm veel leuke knutsel items kunt vinden! En hoe leuk is het om eerst een heerlijke boswandeling te maken en dan vervolgens lekker aan de gang te gaan met alle mooie items die je gevonden hebt!

Denk dan bijvoorbeeld aan mooie herfstbladeren om mee aan de slag te gaan, of kastanjes en beukennootjes maar ook bijvoorbeeld mooie takken of andere vondsten uit de natuur!

 

Een mooi herfststukje op tafel

 

We beginnen met het maken van een prachtig herfststukje in herfst sfeer voor op tafel! Wat je hiervoor nodig hebt is een mooi stuk hout en wat bladeren, kastanjes, takjes en andere vondsten uit de natuur. Het leuke aan dit knutselwerk is dat het er heel mooi uit ziet terwijl het eigenlijk vrij makkelijk te maken is! Wat je verder nog nodig hebt is een lijmpistool en eventueel een schaar of zaagje mocht je wat hout willen verkleinen. dan ga je aan de slag. Wat je doet is eigenlijk heel erg simpel het stuk hout vormt natuurlijk de basis en dit versier je vervolgens met al je vondsten.

 

Op deze manier zorg je ervoor dat alles een mooi geheel wordt en dat je herfststukjes er prachtig uit komt te zien! Gebruik vooral ook veel verschillende kleuren bladeren dit geeft dan ook een extra mooi effect! Als je stukje klaar is geef je hem een mooi plekje op tafel en kun je iedere dag genieten van prachtige herfstkleuren in huis!

 

Een schitterende krans aan de deur

 

Het volgende kunstwerk is eigenlijk een beetje in dezelfde sferen als het voorgaande en ook dit keer weer gaan we aan de slag met herfst kleuren en items! Dit keer gebruiken we alleen een andere basis. Maar verder gaan we ook weer op zoek naar mooie bladeren en andere items uit de natuur. Verder hebben we weer een lijmpistool nodig en dit keer ook een mooi piepschuim ring die dus de basis voor de krans gaat zorgen. Tot slot hebben we ook nog een stukje touw naar keuze nodig om de krans op te kunnen hangen!

 

Wat je vervolgens gaat doen is de bladeren en de andere vondsten op de krans lijmen totdat er een prachtig geheel ontstaat! Op deze manier heb je een schitterende krans waar je optimaal van kunt genieten! En hoe leuk is het als je thuiskomt en dan meteen een beetje herfstsfeer kunt zien! Zo kom je helemaal in de stemming voor dit prachtige seizoen!

 

Je kunt met de krans natuurlijk allerlei kanten op want je kunt hem ook prima een ander plekje in huis geven. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook het formaat zo groot of zo klein maken als je zelf zou willen! Laat de krans op deze manier dus helemaal bij je woning passen en maak het plaatje compleet!

 

Een waxinelichtje op tafel

 

Het volgende knutselwerkje is ook enorm leuk en sfeervol om in huis neer te zetten en zorgt dus ook meteen voor een hele fijne herfstsfeer in huis! Wat je hiervoor nodig hebt is een glazen potje en wat bladeren en natuurlijk lijm. Gebruik dit keer lijm met een kwastje dan krijg je het mooiste resultaat.

We gaan namelijk van het potje een waxinelichtje-houder maken en dat doen we op de volgende manier. Ten eerste zet je het potje met de dichte kant naar beneden op tafel. Vervolgens smeer je de bladeren die je verzameld hebt in met de lijm en plak je ze heel voorzichtig op het potje. Je kunt kiezen om een paar blaadjes toe te voegen maar je kunt het potje ook helemaal vol plakken het is maar net wat je zelf mooi vindt!

 

Daarna pak je eventueel nog wat vernis en kun je dit er nog overheen smeren. Zo weet je zeker dat de blaadjes goed blijven zitten en ook hun mooie herfstkleuren behouden want dat is natuurlijk ook best wel belangrijk! Tot slot zet je een waxinelichtje in het potje en als het dan brandt heb je natuurlijk een enorm mooi geheel wat heel sfeervol brandt, door de kleuren van de herfstbladeren krijg je dus meteen een mooi beeld! Je woonkamer zal dan ook sfeervol verlicht worden en de tinten van de bladeren zullen de boventoon voeren! Precies de bedoeling wat een feest!

 

Een heleboel kastanjes

 

En dan gaan we nu wat leuks doen met kastanjes want ook deze kanjers verdienen natuurlijk een heel mooi plekje in huis in het herfstseizoen en het leuke is dat je er ook nog eens heel veel kanten mee op kunt en ook zijn ze nog eens op erg veel plekken te vinden!

 

Als je dus zelf op pad bent geweest en een aantal kastanjes hebt verzameld kunt je vervolgens aan de slag gaan! Zo kun je de kastanjes in een glazen pot stoppen en er een kaars inzetten zo heb je een mooi windlicht wat heel sfeervol zal schijnen. Maar het is bijvoorbeeld ook een leuk idee om bakjes en potjes te vullen met kastanjes en om deze gewoon zoals decoratie neer te zetten ook dit ziet er namelijk heel erg sfeervol en gezellig uit!

 

Kastanjes doen natuurlijk altijd meteen denken aan de herfst vandaar dat ze gewild zijn om lekker in huis te gebruiken en wist je dat je er ook nog eens van kunt smullen? zo kun je ze heerlijk poffen boven het vuur en heel veel mensen vinden dit een echte delicatesse! Op deze manier heb je er dus dubbel plezier van en dat is natuurlijk helemaal leuk!

 

Een slinger van lichtjes en blaadjes

 

En dan hebben we tot slot nog een prachtige slinger van lichtjes en blaadjes waar je al snel heel erg blij van wordt! Hoe gaat het in zijn werk? Ook dit keer weer ga je eerst aan de gang om een paar prachtig gekleurde herfstbladeren te zoeken. Als je deze gevonden hebt kan het feest beginnen! Zorg ook dat je een snoer met lichtjes in huist hebt, met name kerstboomlichtjes werken erg fijn. Kijk zelf welke lengte je fijn vindt en hoe lang je zelf graag zou willen dat de slinger kan zijn voor in huis!

 

Vervolgens maak je gaatjes in de blaadjes en bevestig je deze aan de slinger. Zo krijg je een heel erg mooi geheel! Als vervolgens de lichtjes van de slinger aangaan verlichten ze dus ook de blaadjes aan de slinger en je kunt je natuurlijk wel voorstellen hoe leuk dit eruit komt te zien! Op deze manier kun je dan ook genieten van een prachtige slinger in huis die meteen ook heel veel sfeer en gezelligheid brengt.

 

Daarnaast kun je met deze slinger dus ook nog eens heel veel variaties maken. Want wat dacht je van veertjes en het gebruik van bloemen in de lente en de zomer! Wij zeggen zeker doen en zorg op deze manier voor een prachtig beeld in je woning. En wist je dat het ook nog eens een erg leuke bezigheid is ook kinderen vinden dit namelijk een erg leuk werkje en zo kun je dus met elkaar een prachtige slinger maken! Wie wil dat nu niet zou je zeggen!

 

Hang de slinger vervolgens op een mooi plekje in huis waar je hem goed kunt zien en waar je er dan ook heerlijk van kunt genieten voor het mooiste resultaat! Mocht je een schouw hebben dan kan het natuurlijk heel leuk en sfeervol zijn om de slinger aan de schouw te hangen!

 

Lekker knutselen in de herfst

 

Zoals je dus wel kunt zien kun je in de herfst de meest leuke knutselwerkjes bedenken! Van mooie slingers tot kransen en windlichten en herfststukjes. Alles met het gebruik van herfst decoratie die je zo in de natuur kunt vinden. En dat is natuurlijk ook meteen het leuke eraan je werkt met items die je in de natuur vindt en dit zorgt natuurlijk voor een heel mooi geheel! Daarnaast is het natuurlijk ook al een leuk uitje op zich om naar deze items op zoek te gaan.

 

Op deze manier kun je dus letterlijk de herfst in huis halen en dat is optimaal genieten! Juist in de herfst als het weer vaak erg druilerig is krijgen mensen meer behoefte om het binnen gezellig te maken en dat is natuurlijk ook logisch! Op deze manier zorgen ze ervoor dat het er gezellig uit komt te zien en dat het binnen warm en gezellig is terwijl buiten soms de storm tekeer gaat!

 

Het is dan vooral ook erg leuk om in de herfst lekker te knutselen en om jezelf helemaal uit te leven! Op deze manier kun je er extra van genieten en dat is precies de bedoeling!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »