{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 22 december 2021

De leukste kerstversiering haal je rechtstreeks uit de natuur

De decembermaand is weer aangebroken, een heerlijke maand waarin we allemaal enorm genieten van veel warmte en gezelligheid en natuurlijk vinden deze maand ook de feestdagen plaats. Vaak kijken wij hier het hele jaar naar uit en nu is het dan eindelijk zo ver! Bij al deze gezelligheid hoort natuurlijk ook een heerlijk versierd huis.

 

In deze periode van het jaar staan de winkels dan ook vol met de meest geweldige kerstversiering. In allerlei soorten en maten en voor iedere portemonnee is er wel iets geschikts te vinden. Toch zijn er ook steeds meer mensen die ontdekken dat je juist ook in de natuur de meest leuke kerstversiering kunt vinden! Op deze manier bespaar je niet alleen heel veel geld maar ben je ook nog eens een stuk duurzamer bezig en dat is natuurlijk een groot voordeel!

 

Daarnaast doet het ook wel denken aan vroeger en geeft het een heel nostalgisch gevoel om weer echt op de ouderwetse manier je versiering uit de natuur te halen! Je kunt hier dan ook heel veel kanten mee op en er is zoveel moois te vinden!

 

Maar wat kun je dan precies vinden in de natuur om als kersversiering te gebruiken? En wat zijn de voor- en de nadelen hiervan? En op welke manier pas je het toe? In deze blog gaan wij je dat allemaal laten zien! Lees je met ons mee?

 

De traditionele kerstversiering

 

Er zijn natuurlijk tegenwoordig heel erg veel verschillende soorten kerstversiering te vinden! Het is al lang niet meer alleen de traditionele versiering, nee er is tegenwoordig zoveel meer te vinden! Zo zie je tegenwoordig namelijk ook heel veel kerstversiering in allerlei hippe en moderne vormen en kleuren.

 

Daarnaast is de kerstversiering ook allang niet meer traditioneel goud met rood maar zien we dus juist allerlei verschillende kleuren voorbij komen. Denk bijvoorbeeld aan geel, roze, blauw maar dus ook gerust zwart en wit. Over de schoonheid hiervan zijn de meningen verdeeld en er zijn dan ook veel mensen die het liefste vasthouden aan de traditionele kleuren goud en rood en wij snappen dat ook wel.

 

Vroeger zag de kerst er ook zo uit en voor veel mensen doet dit dus denken aan de kerst thuis vroeger en vaak gelukkig met warme herinneringen. Daarnaast bestaat de traditionele kerstversiering ook uit items uit de natuur. Vroeger had je natuurlijk nog lang niet zoveel winkels en mogelijkheden om spullen te kopen en bestond er simpelweg ook nog helemaal niet zoveel. En dus moesten veel mensen slim en creatief zijn en zo ontstond het idee dat ze versieringen rechtstreeks uit de natuur gingen halen!

 

Deze traditionele kerstversiering ziet er dan ook heel erg leuk en gezellig uit en wij gaan je in deze blog dan ook laten zien welke schatten je uit de natuur kunt halen en hoe je ze als kerstversiering toe kunt passen.

 

Onder de mistletoe

 

We beginnen met een heel leuk grapje, het is dan misschien niet meteen de eerste kerstversiering waar je aan denkt maar wat ons betreft dus wel echt onmisbaar! We hebben het dan over de mistletoe! Een prachtig groen takje met een mooi stukje geschiedenis.

Het is namelijk zo dat als je de mistletoe ergens aantreft er gekust moet worden! Dit is een jarenlange traditie die je natuurlijk niet zomaar mag missen! Het takje mistletoe kun je dus het beste boven een deur of een opening ergens in je huis hangen! Op deze manier kun je er heel gemakkelijk onder gaan staan en op die manier dus een romantisch moment realiseren in je eigen huis!

 

Maar daarnaast staat het natuurlijk ook gewoon heel erg gezellig en sfeervol dus wat ons betreft ook zeker een heel erg goed idee! En uiteraard kan het ook met gasten voor hele leuke situaties zorgen! Wij zouden het je dan ook zeker aanraden om aan deze leuke mistletoe traditie mee te doen en een paar takjes in huis te halen!

 

De kerstboom

 

En dan beginnen we nu natuurlijk eerst met de meest voorkomende kerstversiering uit de natuur die je maar kunt bedenken en dat is natuurlijk de kerstboom! Voor veel mensen is het vaak totaal geen keuze of ze voor een echte of een kunstboom moeten gaan en zij kiezen steevast voor een echte boom. De heerlijke geur van de dennennaalden, de sfeer van een echte boom is gewoon niet te missen!

 

Al vroeg in het seizoen gaan zij dan ook op pad naar de juist boom zodat deze aan al hun wensen zal voldoen. En wij snappen dit volkomen een echte boom heeft dan ook zeker heel erg veel voordelen!

 

Een echte kerstboom werd vroeger dus ook al gebruikt om de kerstsfeer in huis te brengen, voor veel mensen is de kerstboom dan ook echt het middelpunt van het feest! De prachtige boom met al zijn mooie versieringen en daarnaast ook nog eens de gezelligheid die het met zich mee brengt! Enorm leuk om op deze manier van te genieten!

 

Daarnaast kun je de kerstboom natuurlijk ook nog eens prachtige versieren. Hang er de mooiste lichtjes in en kersballen en je hebt een prachtige boom die je kerstfeest helemaal compleet zal maken en voor heel veel sfeer en gezelligheid zal zorgen!

 

De guirlande

 

Ook dit is weer een echte klassieker, namelijk de guirlande, kortweg gezegd een slinger van dennentakken. Hiermee kun je bijvoorbeeld een schouw, kast, plank of zelfs trapleuning versieren. Vaak worden er dan ook nog losse elementen ingehangen en worden er lichtjes aan bevestigd. Op deze manier krijg je natuurlijk een heel gezellig beeld en kun je heerlijk van deze gezelligheid genieten!

 

Een guirlande kun je vandaag de dag zo in de winkel kopen maar vroeger was dit natuurlijk geen optie en gingen de mensen dus zelf aan de slag en dat heeft ook zo wel weer zijn charme. Zo kun je dus op zoek gaan naar dennentakken en deze vervolgens aan elkaar binden tot een lange sliert, dit doe je het beste met mooi bruin natuurlijk touw dit valt namelijk het minste op tussen de takken!

 

Vervolgens bevestig je het geheel aan elkaar en kun je er dus mooi van genieten. Bevestig het nu eerst op de plek waar je het graag hebben wil en vervolgens kun je dus aan de slag gaan om het te versieren met kerstballen en kerstlichtjes, zo maak je er een heel sfeervol en gezellig geheel van!

 

Rode besjes uit het bos

 

Een ander typische versiering voor de feestdagen zijn de traditionele en bekende rode besjes, deze zien er natuurlijk heel gezellig uit en kun je dan ook op heel erg veel manieren gebruiken om toe te voegen aan allerlei kerstversieringen in huis. Zo kun je ervoor kiezen om ze in de boom een plekje te geven maar ook in de guirlande of in een kerststukje komen ze prima tot hun recht. En vergeet vooral ook niet om ze naast de mistletoe te laten schitteren!

 

Het leuke aan deze besjes is dat je ze overal kunt vinden als je maar goed zoekt en dat is natuurlijk heel erg leuk! Zo kun je ze op allerlei plekken vinden en vervolgens plukken om mee naar huis te nemen. Zorg er dan wel voor dat je ze ver genoeg bij het steeltje plukt zodat je ze niet meteen stuk maakt. Op deze manier gaan ze namelijk zo lang mogelijk mee voordat ze beginnen te verkleuren en dat is natuurlijk wel zo prettig.

 

Het traditionele kerststukje

 

En dan hebben we natuurlijk nog een klassieker die we echt niet mogen vergeten namelijk het traditionele kerststukje op tafel! Al jarenlang gaan mensen zelf aan de slag om de leukste items te vinden om dit kerststukje helemaal netjes en complet te maken! Ze doen dan ook veel moeite om ervoor te zorgen dat ze hier van kunnen genieten.

 

Het kerststukje bestaat vaak uit een combinatie van dennentakken met allerlei items erbij maar ook kerstballen en kerstlichtjes mogen vaak zeker niet ontbreken. Op deze manier zorg je ervoor dat het een mooie geheel wordt en dat het veel extra sfeer aan je woonkamer kan geven!

 

Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg leuk om op deze manier zelf creatief aan de slag te gaan en je eigen kerststukje te maken! Hier kun je dan ook enorm veel plezier aan beleven en het is erg sfeervol en gezellig om te doen! Wij zouden het je dan ook zeker aanraden lekker op zoek in de natuur en dan vervolgens met de mooiste schatten op zak aan de slag gaan!

 

De nadelen van kerstversiering uit de natuur

 

Uiteraard zitten er ook voor- en nadelen aan het gebruiken van kerstversiering vanuit de natuur en die zouden we dan ook graag even met je doornemen. Ten eerste is het zoo dat als je kerstversiering uit de natuur gebruikt je er niet zeker van bent of het lang goed zal blijven en vanzelfsprekend is dit dan ook voor veel mensen een nadeel! Op deze manier weet je namelijk niet of je de kerstversiering lange tijd zal kunnen aanschouwen en gebruiken.

 

Daarnaast kan het ook zo zijn dat er niets moois te vinden is in de natuur en dat je dus niet de versiering kunt vinden die je eigenlijk zoekt en ook dat kan natuurlijk heel erg jammer zijn! vandaar dat er dus toch wel wat nadelen kleven aan kerstversiering uit de natuur en je moet maar net voldoende mazzel hebben om de versiering te vinden die je nodig hebt!

 

Maar het is natuurlijk heel persoonlijk of deze nadelen voor jou opwegen tegen het gebruiken van versiering uit de natuur en dat is natuurlijk voor iedereen heel verschillend!

 

De voordelen van kerstversiering uit de natuur

 

En naast nadelen zitten er zeker ook veel voordelen bij het gebruik van kerstversiering uit de natuur. Ten eerste is het zo dat kerstversiering uit de natuur er heel sfeervol en gezellig uitziet, het geeft dan ook meteen die heerlijke en warme sfeer van vroeger en dat wil je natuurlijk niet missen. Daarnaast ruikt je hele huis ook nog eens heerlijk! Deze prachtige versieringen brengen namelijk de meest heerlijke geuren met zich mee en ook dat zal je meteen weer aan oude tijden doen denken!

 

En vergeet natuurlijk ook vooral niet dat het je verder niks kost, kerstversiering in de winkels kan zeker vandaag de dag flink prijzig zijn! met kerstversiering uit de natuur heb je dat probleem niet en voor een klein prijsje kun je dan ook heerlijk genieten van de meest mooie versieringen!

Laat je dan ook vooral positief verrassen en gebruik de meest mooie kerstversieringen uit de natuur die je maar kunt vinden zodat je hier veel plezier en profijt van kunt hebben! Ga op zoek naar takjes en bessen en maak er zowat moois van!

 

Kerstversiering uit de natuur

 

Zoals je in deze blog dus wel kunt zien is er heel erg veel kerstversiering die je zo rechtstreeks uit de natuur kunt halen! Op deze manier kun je optimaal genieten van allerlei moois en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn! Daarnaast is het natuurlijk alleen al heel erg leuk om buiten op zoek te gaan naar deze mooie versieringen en is het de kers op de taart dat je ze daarna ook nog kunt gaan gebruiken! Wij raden je dan ook zeker aan om lekker op zoek te gaan.

 

En vergeet vooral de kerstboom niet, een prachtige ouderwetse echte boom die heerlijk geurt naar dennennaalden en die er prachtig uitziet. Het heeft toch zeker echt wel wat! Op deze manier haal je de kerstsfeer optimaal in huis. Uiteraard heeft het gebruik van versieringen uit de natuur ook zo zijn voor- en nadelen en dat hebben we je dan ook in deze blog laten lezen. Uiteindelijk is het dan aan jezelf of je dit ook echt als voor- of nadeel ervaart en hoe je ermee om wil gaan! Wij vinden het in ieder geval ontzettend leuk om de kerstversiering rechtstreeks uit de natuur te halen en dit is dan ook echt genieten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »