{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 5 april 2022

De leukste paas tips voor in de achtertuin

De leukste paas tips voor in de achtertuin

 

Over een paar weken komen de paasdagen er weer aan. De hoogste tijd dus om erover na te denken hoe jij je tuin zo gezellig mogelijk kunt maken voor de paasdagen. Vooral voor kinderen is het enorm leuk om aandacht aan deze dagen te besteden en deze dagen zo leuk mogelijk te maken.

 

Pasen wordt wereldwijd gevierd en het zijn dan ook twee bijzondere dagen. Families komen bij elkaar en genieten van lekker eten en drinken. Daarnaast is het natuurlijk ook al lente en ook dit maakt de paasdagen vaak extra aangenaam en speelt deze dagen een rol. Mensen zoeken dan ook vaak gezellig de buitenlucht op om te genieten van de paasdagen, de zon en elkaars gezelligheid.

 

Je kunt met de paasdagen natuurlijk naar een restaurant gaan, of een leuk park opzoeken maar je kunt het ook heel erg makkelijk heel gezellig maken in je eigen achtertuin. Dit kun je dan ook op veel verschillende manieren doen. In deze blog gaan wij jou laten zien op welke manieren je dit het beste aan kunt pakken. Na het lezen van deze blog zit jij ook boordevol inspiratie voor de paasdagen en kijk je er enorm naar uit om de paasdagen gezellig in eigen tuin te vieren. Van versiering tot een leuk spel en het lekkerste eten. Alles komt voorbij. Lees je gezellig met ons mee?

 

Je eigen achtertuin is goud waard

 

Vaak zien we dat mensen heel vaak de neiging hebben om er maar zo veel mogelijk op uit te willen trekken. Ergens begrijpelijk, dit is nu eenmaal hoe de mens in elkaar zit. Maar ook vaak wel jammer. Want het zorgt ervoor dat we vaak onze eigen tuin compleet vergeten. De laatste jaren zien we dat hier wat verandering in komt. Mensen lijken steeds meer te beseffen dat je het allemaal niet zo erg buiten de deur hoeft te zoeken maar dat je ook in je eigen woning heel veel sfeer en gezelligheid kunt vinden. Bij dit besef hoort ook het feit dat mensen steeds meer zin krijgen om het thuis gezellig te maken en dit doen ze dan ook op veel verschillende manieren.

 

Het lijkt steeds meer tot mensen door te dringen dat de eigen achtertuin net zo fijn en gezellig kan zijn en dat je ook hier hele leuke dingen kunt organiseren. De creativiteit die daarbij komt kijken is vaak juist enorm gezellig en waardevol en maakt het de moeite allemaal waard.

 

Het is dan ook zeker waar dat je eigen achtertuin goud waard is en zeker niet vergeten hoeft te worden! Hoe fijn is het wel niet als je lekker in je tuin kunt genieten van elkaars gezelschap. Het is niet alleen fijn maar ook nog eens heel gemakkelijk. Je hoeft namelijk de deur niet uit en kunt de gezelligheid zo heel gemakkelijk in je eigen achtertuin vinden! Een enorm pluspunt dus. Daarnaast bespaar je ook nog eens op je reis en parkeer kosten en je bespaart een heleboel tijd. Des te meer reden dus om lekker thuis te blijven en je eigen achtertuin extra te waarderen.

 

De tradities van Pasen

 

We vieren natuurlijk met elkaar ieder jaar weer de paasdagen op een aantal verschillende manieren. Zo komen we vooral heel veel bij elkaar met familie en vrienden en houden we deze dagen net als met kerst van lekker eten en drinken!

 

Daarnaast kennen we natuurlijk allemaal het paaseieren zoeken misschien wel de meest bekende traditie! Dit draait erom dat ouders vaak verschillende gekleurde eieren in de tuin verstoppen en dat kinderen deze vervolgens gaan zoeken. Hoe beter de ouders dit doen hoe moeilijker het is voor de kinderen om de eieren te vinden en hoe langer ze dus ook bezig zijn! Een bezigheid waarbij we vooral zien dat jong en oud er veel plezier aan beleven en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Het is dan ook zeker weten een echte traditie om met Pasen eieren te gaan zoeken. Vaak gaat hieraan vooraf dat je met de kinderen de eieren gaat versieren en verven. Ook dit is een hele leuke bezigheid waar jong en oud enorm van genieten kunnen.

 

Een andere traditie zijn de paastakken. Ook deze spelen een grote rol tijdens de paasdagen en veel mensen halen dan ook mooie paastakken in huis die ze vervolgens versieren met allerlei mooie hangers erin om het paasfeest aan te kondigen! Ook hier genieten mensen vaak enorm van en het is dan ook een ware traditie!

 

Pasen in je eigen achtertuin

 

Pasen is dus een erg mooi feest waar we vaak enorm van genieten met familie en vrienden. En hoe leuk is het dan wel niet om Pasen te vieren in je eigen achtertuin! Je kunt het hier natuurlijk enorm gezellig maken en ervoor zorgen dat de paassfeer in heel de tuin te voelen is.

 

Hier kun je verschillende manieren voor gebruiken om het zo gezellig mogelijk te maken! Denk bijvoorbeeld aan leuke versiering. Of denk aan het verven van paastakken, maar het ook het maken van paashangers. Het bakken van wat lekkers of het genieten van vreugdevuur of het heerlijk genieten van het zonnetje met elkaar en het spelen van een waar paas spel. In je eigen achtertuin is het allemaal mogelijk.

 

En het leuke is dat je er helemaal de deur niet voor uit hoeft, hoe fijn en makkelijk is dat je kunt dus plezier maken in je eigen tuin en daar optimaal genieten van de paasdagen. Pasen in je eigen achtertuin is dus in heel erg veel opzichten erg fijn en een goed idee!

 

Een Paas picknick in de achtertuin

 

Ten eerste hebben we een hele fijne tip voor een gezellige Paas picknick in de achtertuin. Dit is een heel erg leuk idee waar je enorm van kunt genieten. Het leuke aan een Paas picknick in eigen achtertuin is dat je allerlei lekkers kunt kiezen waar je ook echt zelf blij van wordt. Anders dan bij een restaurant kun je bij een Paas picknick thuis natuurlijk al je eigen favoriete hapjes kiezen.

 

Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg fijn en ontspannen om lekker in je eigen achtertuin te zitten terwijl je dus geniet van al dat lekkers! Zorg vooral ook voor wat lekkers te drinken erbij en maak op die manier het plaatje compleet.

 

Je kunt een Paas picknick extra gezellig maken door er ook nog eens fijne versiering aan toe te voegen. En ook dit kun je op een aantal fijne manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen voor gezellige slingers of andere leuke paasversiering. Maar het is natuurlijk helemaal leuk om met paastakken te werken met allerlei leuke paashangers.

 

Op deze manier kun je vaak de Paas picknick in je tuin dus een echt feestje maken waar je samen met familie en vrienden onwijs van kunt genieten!

 

Het versieren van de Paas takken

 

Een andere leuke manier om de paas dagen in je eigen achtertuin te vieren is door paastakken te gebruiken! Ook van deze takken kun je enorm genieten en je kunt ze in allerlei verschillende formaten een plekje in je tuin geven.

 

Deze takken kun je natuurlijk in de winkel kopen maar soms heb je zelf ook wilgen in de tuin staan waar je deze takken vanaf kunt halen of wellicht kan een van je buren je hiermee helpen! Op deze manier kun je zelf de lengte en dikte van de takken kiezen en zo zorgen voor een mooi boeket takken voor in je tuin!

 

Vervolgens kun je in je eigen tuin lekker in het zonnetje aan de slag gaan om de takken te versieren. Ook dit kun je weer op een aantal handige manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat je de tafel leuk dekt en je er allerlei materialen op legt om vervolgens de meest leuke paas hangers te maken met elkaar. Zo kun je hangers maken van papier of karton maar ook met klei kun je goed uit de voeten. Gebruik verder leuke versieringen zoals veertjes of mooie glitters om het feest helemaal compleet te maken!

 

Als de versiersels klaar zijn dan is het tijd om de takken te gaan versieren en om alle versiersels een leuk plekje te geven! Ook dit doe je weer op een aantal verschillende manieren. Het is dan ook heel leuk om de versiersels in de takken te hangen en zo dus te zorgen voor een mooi geheel!

 

Al met al is het versieren van de paastakken dus een hele fijne bezigheid waar je enorm van genieten kunt! En waar je dus ook zeker veel plezier aan kunt beleven met elkaar.

 

Verschillende spellen met Pasen

 

Wat ook heel erg leuk is, doe eens een gezellig spel buiten met elkaar! Er zijn verschillende Paas spelen te bedenken waar je enorm veel plezier aan kunt beleven. Zeker als het lekker weer is, en je kunt dit lekker buiten spelen met elkaar kun je er natuurlijk jezelf helemaal mee uitleven.

 

Er zijn uiteraard de bekende spellen waar je gebruik van kunt maken maar je kunt natuurlijk ook al je creativiteit de vrije hand laten gaan en zelf een tof spel bedenken waar je enorm van kunt genieten! Op deze manier zorg je er dus voor dat je de leukste spellen kunt bedenken en dat je hier ook echt heel erg vrolijk van kunt worden!

 

Ook kun je gerust kiezen voor een spel wat wellicht niet direct een Paassfeer heeft, je kunt deze spellen namelijk altijd zelf weer gemakkelijk aanpassen zodat ze wel voor Pasen geschikt zijn! Op deze manier kun je er dus goed mee spelen en er zelf iets gezelligs van maken!

 

Zet gezellig de barbecue aan

 

Als er iets is wat we met elkaar vaak heel erg fijn en gezellig vinden dan is het wel barbecueën. In de zomer doen we dit dan ook allemaal ontzettend vaak! Ook niet zo verwonderlijk want het is natuurlijk ook enorm genieten om lekker te eten en drinken terwijl je buiten in het zonnetje zit!

 

Het aanzetten van de barbecue is dan ook zeker een goed idee met de paasdagen. Zeker als je familie of vrienden op bezoekt krijgt kan het enorm gezellig zijn om een echte Paas barbecue te organiseren. Geniet lekker met elkaar van heerlijk eten en drinken en natuurlijk elkaars gezelligheid. Wel kan het soms nog een beetje fris zijn dus het is geen overbodige luxe om te zorgen voor wat extra warmte in de tuin. Zet bijvoorbeeld een heater neer of zorg voor kleedjes en dekentjes zodat iedereen wat extra warmte kan vinden in de tuin!

 

Als je hier dus allemaal goed voor zorgt kun je heerlijk genieten en wordt het dus echt een Pasen om nooit te vergeten!

 

De Paasdagen in je eigen achtertuin

 

Zoals je dus wel ziet is er meer dan genoeg te bedenken om de Paasdagen in je eigen achtertuin te vieren. Er zijn allerlei leuke tips waar je gebruik van kunt maken om de Paasdagen zo gezellig mogelijk te maken en om te zorgen voor heel veel sfeer en gezelligheid!

 

Kies voor het spelen van een leuk spel of bijvoorbeeld lekker eten en drinken met elkaar. Maar ook het versieren van Paastakken kan voor erg veel gezelligheid zorgen. Wat je ook kiest het is in ieder geval een leuke manier om ervoor te zorgen dat je het met elkaar extra gezellig maakt in de tuin!

 

Ook laat het zien dat je dus helemaal niet ver hoeft te reizen om gezelligheid en sfeer te vinden. Dit kan dus meer dan prima in je eigen achtertuin en hoe fijn is dat wel niet! Je hoeft dus helemaal niet ver op stap of de deur uit maar kunt dus prima genieten in je eigen tuin van al die sfeer en gezelligheid.

 

Daarnaast breng jij je eigen tuin ook nog eens heel erg makkelijk in Paas sferen door gewoon enkel wat handige tips toe te voegen en wat Paas sfeer te laten zien! Dit kun je al doen door enkele kleine versieringen die je dus ook weer helemaal zelf kunt maken! Op die manier realiseer je dus extra veel sfeer en gezelligheid!

 

Wij raden je dus van harte aan om de Paasdagen lekker in je eigen achtertuin te vieren en zo optimaal te genieten van sfeer en gezelligheid met elkaar!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »