{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 11 april 2022

De leukste tips voor een kindvriendelijke achtertuin

Ouders met kinderen weten het al lang. Het is heel erg slim om ervoor te zorgen dat er voor je kinderen voldoende te beleven valt in de achtertuin! Op deze manier kunnen ze heerlijk zoet zijn en lekker spelen zonder dat jij ze heel de tijd bezig hoeft te houden of zonder dat je steeds alles in de gaten hoeft te houden. En dan komt een kindvriendelijke achtertuin natuurlijk wel onwijs fijn van pas.

 

Het is natuurlijk heel erg prettig als je kinderen lekker hun gang kunnen gaan in de tuin waardoor jij ook echt even kunt ontspannen en tot rust kunt komen! Vandaar dat we je ook zeker aanraden om ervoor te zorgen dat jouw achtertuin zo kindvriendelijk mogelijk is ingericht zodat zowel kinderen als ouders er veel profijt van hebben.

 

Maar wat zijn nu de allerleukste tips voor een kindvriendelijke achtertuin? Welke leuke items kun je er plaatsen en welke leuke bezigheden kun je bedenken om ervoor te zorgen dat je kinderen zich in de tuin helemaal thuis zullen voelen en zich ook lekker uit kunnen leven? In deze blog zijn wij voor je op onderzoek uitgegaan. We hebben gekeken naar de leukste tips voor een kindvriendelijke achtertuin en hebben deze allemaal voor je op een rijtje gezet zodat ook jij kunt genieten van een achtertuin waar je kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Lees dus snel met ons mee voor de beste en leukste tips op een rijtje!

 

Waarom een kindvriendelijke tuin

 

Als je kinderen hebt die ook gebruik maken van je tuin dan is een kindvriendelijke achtertuin toch wel echt onmisbaar. Nu vraag je jezelf misschien af waarom dat dan echt zo belangrijk is. Wij hebben dat graag voor je op een rijtje gezet. De belangrijkste reden is ten eerste de veiligheid. Onder een kindvriendelijke tuin verstaan we dus ook een tuin die veilig is voor kinderen en dat is natuurlijk heel erg belangrijk. Vandaar dat een kindvriendelijke tuin dus ook een veilige tuin is waar je kinderen veilig en heerlijk kunnen spelen zonder dat ze gevaar lopen. Dit is niet alleen veilig maar geeft ook zowel ouders als kinderen rust.

 

Maar een kindvriendelijke tuin is niet alleen een tuin waar kinderen veilig kunnen verblijven. Nee een kindvriendelijke tuin is ook een tuin waar kinderen zich goed kunnen vermaken. Dit kan op een aantal verschillende manieren. Zo zien we ten eerste dat kinderen er vaak lekker kunnen spelen. Ze hebben de ruimte en er is altijd wel iets van speelgoed aanwezig waar ze zich heerlijk mee uit kunnen leven.

 

Op die manier kunnen kinderen dus veel plezier maken in de tuin en is de tuin dus ook meteen goed geschikt voor kinderen. Om die reden is een kindvriendelijke tuin dan ook echt een aanrader als je kinderen hebt.

 

En tot slot is een kindvriendelijke tuin ook een tuin waar kinderen niet gemakkelijk schade kunnen veroorzaken. In een kindvriendelijke tuin let je er namelijk goed op dat kinderen er ook hun gang kunnen gaan zonder dat ze bang hoeven zijn dat ze er iets stuk maken of zich ergens aan bezeren. Die vrijheid moeten kinderen dus in de tuin kunnen ervaren en zorgt er dus voor dat ze zich goed uit kunnen leven in de tuin!

 

Een schoolbord in de tuin

 

In deze blog hebben wij dus zoals beloofd een aantal leuke en handige tips op een rijtje gezet voor een kindvriendelijke achtertuin. Ten eerste is het natuurlijk heel erg leuk om te zorgen voor een plek waar kinderen lekker creatief bezig kunnen zijn. Een van de leukste dingen om buiten te doen in de ogen van kinderen is vaak spelen met stoepkrijt. En hoe leuk is het wel niet om dat op een echt schoolbord te kunnen doen? Natuurlijk kun je ook gewoon met stoepkrijt tekenen op de tegels in de tuin maar daar worden ouders vaak wat minder blij van. Dus hoe leuk is het dan wel niet om een schoolbord in de tuin te hebben hangen waar kinderen zich heerlijk op uit kunnen leven?

 

En wist je dat je dit ook nog eens heel erg makkelijk kunt regelen? Het enige wat je nodig hebt is een stuk hout van een hout soort die goed bestemd is tegen het buiten zijn. Vervolgens kun je dit hout in een leuke vorm zagen. Denk bijvoorbeeld aan een huisje, dier, wolk of een ster en tot slot verf je het schoolbord met schoolbordverf. En klaar is je project, jij hebt nu een mega leuk schoolbord voor in de tuin waar de kinderen naar hartenlust mee kunnen spelen en dat is natuurlijk onwijs prettig!

 

Het schoolbord kun je vervolgens een leuk plekje in de tuin geven zodat je kinderen zich heerlijk kunnen uitleven ermee. Hoe leuk is het vervolgens wel niet voor je kinderen om op deze manier lekker bezig te zijn in de tuin en de meest mooie kunstwerken te vervaardigen.

 

 

Een zandbak met bankje erbij

 

Een andere leuke tip is om je kinderen lekker te laten spelen met zand. Deze tip kennen ouders natuurlijk al veel langer en wordt ook al heel lang toegepast maar kan nog steeds heel erg leuk zijn voor kinderen. Het is dan ook echt iets wat eigenlijk altijd wel leuk is voor iedere leeftijd en daar maken wij dan natuurlijk ook goed gebruik van!

 

Ten eerste is het heel leuk om een standaard zandbak neer te zetten waar ze lekker in kunnen spelen maar je kunt ook heel makkelijk zelf aan de slag gaan en er echt iets bijzonders van maken. Ook dit kun je eigenlijk vrij makkelijk doen en kost dan ook over het algemeen niet al te veel moeite! Het enige wat je hoeft te doen is zorgen voor een leuke vorm of ontwerp en op deze manier je zandbak zelf maken en vormgeven.

 

Daarnaast kan het dus heel leuk zijn om ook een bankje bij je zandbak te maken zodat je kinderen dus en lekker met zand kunnen spelen en tegelijkertijd ook meteen lekker kunnen zitten. Zo kunnen ze dus heel handig vanaf het bankje lekker met een schepje of emmertje in de weer gaan in de zandbak. En na al het scheppen en spelen kan het bankje natuurlijk ook heel fijn dienen om een lekker ijsje op te eten of om iets lekkers te drinken. Op deze manier is het bankje dus op meerdere manieren te gebruiken en dat is natuurlijk wel heel erg prettig allemaal.

 

Een zandbak met een bankje is dus een heel erg fijn en leuk idee en kan dus ook op meerdere manieren heel prettig zijn. Je kinderen kunnen er ook op meerdere manieren mee spelen en gebruik van maken en dat is natuurlijk sowieso superfijn!

 

Spelen met water in de tuin

 

En naast zand is ook water heel erg prettig en fijn voor kinderen om mee te spelen in de tuin! Ook dit kan op een aantal verschillende manieren en wij laten je dan ook graag zien hoe je dat het beste kunt doen! Ten eerste is het zo dat je natuurlijk je kinderen met een watertafel kunt laten spelen. Dit vinden ze vaak heel erg leuk en hier beleven ze vaak ook veel plezier aan! Op deze manier kunnen ze lekker met het water in de weer en eventueel met wat bootjes of poppetjes erbij vormt het een leuk geheel.

 

Maar er zijn meer leuke tips waardoor kinderen heerlijk met water in de tuin kunnen spelen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het spelen met water in een heuse waterval baan. En deze maak je een stuk makkelijker dan je misschien denkt. Het enige wat je hoeft te doen is enkele buizen aan een stuk hout te bevestigen of aan je schutting en ervoor zorgen dat ze op elkaar uit komen en bij elkaar dus een waterbaan vormen. Op deze manier kunnen je kinderen heerlijk met water spelen en hoeven ze enkel maar het water door de buizen heen te laten lopen. Heerlijk genieten is dit voor kinderen en ze hebben er vaak dan ook veel plezier aan!

 

Een andere leuke manier is om wat bakjes neer te zetten waar ze zelf water in kunnen doen en waar ze vervolgens lekker mee kunnen spelen in de tuin. Op deze manier kunnen ze zelf beslissen waar ze spelen en je ziet dat ze dit vaak toch ook wel heel erg prettig vinden. Daarnaast vinden ze het vaak ook een enorm leuk avontuur om lekker met die bakjes water door de tuin heen te sjouwen. Voor kinderen hoeft het vaak helemaal niet zo ingewikkeld te zijn allemaal. Ze maken al snel veel plezier en leven zich heerlijk uit en zo hoort het natuurlijk ook!

 

Een echte kabelbaan in de achtertuin

 

En wat dacht je van de volgende tip, een echte kabelbaan in de achtertuin! Je kent deze kabelbanen natuurlijk wel van de speeltuinen waar je ze vaak voorbij ziet komen maar hoe leuk is het wel niet om er eentje in je eigen achtertuin te hebben. En wist je dat deze droom prima werkelijkheid kan worden en dat het ook nog eens een stuk makkelijker te realiseren is dan je misschien zou denken!

 

Het enige wat je hoeft te doen is goed kijken of je er wel echte de ruimte voor hebt zodat je zeker weet dat de kinderen ook veilig gebruik van de kabelbaan kunnen maken. Want hoe leuk het allemaal ook is veiligheid gaat natuurlijk wel voor alles. Maar als dit dus het geval is staat niets een kabelbaan in de tuin meer in de weg!

 

Het enige wat je hoeft te doen is goed zorgen voor een stevige bevestiging en dus ook goed stevig touw en overig materiaal zodat je zeker weet dat de kwaliteit en veiligheid goed zullen zijn. Als je dit vervolgens dus ook goed bevestigd en je maakt er meer dan voldoende ruimte voor in je tuin kunnen je kinderen hier heerlijk van genieten! Je snapt natuurlijk wel dat je nu ook vaak vriendjes en vriendinnetjes over de vloer zal krijgen en dat jouw kinderen ook echt de show stelen met hun toffe achtertuin! Waarschijnlijk had je dit zelf als kind vroeger ook wel graag mee willen maken want het is natuurlijk wel erg tof als je zeggen dat je een kabelbaan in de achtertuin hebt thuis!

 

Een gymzaal in de achtertuin

 

De volgende tip is vooral heel leuk voor de wat grotere kinderen. Zij kunnen hier dan ook zeker veel plezier aan beleven. We hebben het dan namelijk over een gymzaal in de achtertuin. Natuurlijk moet je dit niet zo heel erg letterlijk nemen maar het komt er wel op neer dat we een paar leuke gym attributen in de tuin zetten om het sfeervol en gezellig te maken en om er op die manier voor te zorgen dat kinderen zich lekker uit kunnen leven!

 

Wat dacht je bijvoorbeeld van ringen in de tuin waar ze allerlei gym oefeningen aan kunnen doen? Dit is vrij makkelijk te realiseren, vaak zien we bijvoorbeeld dat mensen een schommel in de tuin hebben, dit vinden kinderen vaak helemaal het einde. Maar wist je dat je de schommel heel makkelijk in kunt ruilen voor een paar ringen? Het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat de constructie waar je de ringen aan bevestigd net zo stevig is als dat er een schommel aan zou komen te hangen en klaar ben je! Op die manier kunnen je kinderen heerlijk hun gang gaan en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

 

En als je er dan ook nog een trampoline bij in de mix gooit dan is het feest helemaal compleet en hebben je kinderen de tijd van hun leven in de tuin. Op deze manier willen ze er waarschijnlijk nooit meer weg en genieten ze er ook enorm van! En hoe fijn is dat wel niet als ouders zijnde. Zo kun je dus zelf ook optimaal van je achtertuin genieten!

De leukste tips voor een kindvriendelijke achtertuin

 

Dat waren ze dan de leukste tips voor een kindvriendelijke achtertuin. Zoals je wel kunt zien zijn het dus een aantal verschillende tips die ervoor zorgen dat kinderen zich heerlijk uit kunnen leven in je achtertuin en dat is natuurlijk heel erg prettig! Op deze manier kunnen je kinderen dan ook heerlijk hun gang gaan en lekker bezig zijn in de tuin! Hoe leuk is het wel niet als ze voldoende te doen hebben en zich zo heerlijk kunnen vermaken.

 

Ook voor ouders is dat natuurlijk heel erg prettig en als ouders zijnde kun je hier dan ook heel erg van genieten! Zo kun je zelf ook wat rust en ontspanning meepakken in je tuin en helemaal even tot rust komen. Een kindvriendelijke achtertuin heeft dus zeker niet enkel maar voordelen voor de kinderen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »