{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 5 oktober 2022

De leukste tips voor herfst decoratie

Nu de herfst weer bijna zijn intrede doet in ons land krijgen we opeens ook weer veel meer behoefte om het binnen in huis sfeervol en gezellig te maken. Waar we in de lente en zomer natuurlijk vooral heel veel buiten leven is dit in de herfst en de winter natuurlijk wel anders. We zoeken het nu juist weer veel meer binnen op en dat zorgt ervoor dat we het daar ook zo knus en gezellig mogelijk willen maken.

 

Maar hoe doe je dat nu eigenlijk precies? Hoe zorg je ervoor dat het er binnen in huis ook sfeervol en gezellig uit komt te zien? En hoe zorg je voor leuke decoratie die zorgt voor veel sfeer en gezelligheid? Het allerleukste is natuurlijk om je woning helemaal in de herfst sfeer te brengen. Op deze manier kun je helemaal op gaan in dit heerlijke seizoen en de sfeer ook echt naar binnen halen.

 

Daarnaast is het ook een hele fijne en knusse sfeer, de haard aan, warme chocolademelk erbij en lekker onder een dekentje op de bank terwijl de regen tegen de ramen slaat. Het leuke aan de herfst is dat dit seizoen ook nog eens heel erg veel te bieden heeft op het gebied van sfeer en gezelligheid. De herfst kleuren zijn werkelijk waar prachtig om te zien en hier valt dan ook al snel veel leuks van te maken. Maar hoe zorg je nu eigenlijk voor de beste herfstversiering? In deze blog gaan wij je dat laten zien. We geven je een paar hele leuke en niet te ingewikkelde tips waarmee je de meest sfeervolle herfstdecoratie kunt realiseren zonder al teveel moeite. Zorg dus zelf ook voor de heerlijke herfstsfeer in huis met de volgende handige stappen. Lees je met ons mee?

 

De kleuren van de herfst

 

Het allerleukste van de herfst zijn wellicht wel de prachtige kleuren die je overal terug ziet. In de herfst verkleuren de bladeren altijd heel mooi en zien we geel, oranje en rood voorbij komen. Het is werkelijk waar een plaatje om te zien en veel mensen genieten hier dan ook onwijs van en wij begrijpen dat helemaal.

 

Als je in de herfst een tripje naar het bos maakt dan kun je daar natuurlijk je ogen uitkijken. Overal valt er wel wat te zien en je kunt door de gehele tuin genieten van de meest prachtige herfstkleuren en dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

 

Vandaar dat de herfst zich ook bij uitstek leent als het seizoen om je huis gezellig te maken en om deze heerlijke sfeer ook naar binnen te vertalen. Gelukkig zijn er ook heel veel verschillende manieren om dit te doen en kun je er allerlei kanten mee op!

 

Een krans van herfstbladeren

 

De eerste tip die we voor je hebben is eigenlijk een hele simpele maar wel met een groots resultaat. Het is namelijk heel erg leuk om een krans van herfstbladeren te maken. Je kunt hiervoor een bestaande krans nemen of je kunt eraan denken om een ijzeren ring te nemen en deze eerst zelf nog op te vullen het is maar net wat je eigen voorkeur heeft hier kun je natuurlijk een beetje mee spelen en zo kiezen voor de vorm die het beste bij je wensen past.

 

Je gaat eigenlijk als volgt te werk, je verzamelt zo veel mogelijk mooie herfstbladeren in de meest heldere kleuren en vervolgens leg je deze eerst te drogen in de zon op een stukje keukenpapier zodat al het vocht eruit kan trekken. Als dit gebeurt is dan is het zaak om de bladeren in de spuiten met haarspray zodat ze zo lang mogelijk goed zullen blijven. Ze krijgen hier ook een beetje glans van de kleur komt nog intenser naar boven en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

 

Vervolgens plak je met een lijmpistool de bladeren stuk voor stuk op de krans zodat je de gehele krans bedekt. Dit zorgt natuurlijk voor een heel mooi gezicht en zo maak je dus een prachtig gevulde krans die je vervolgens ergens in huis een plekje kunt geven. Deze krans zorgt direct voor heel erg veel herfstsfeer in huis en dat is natuurlijk precies de bedoeling. Ook kun je er veel kanten mee op, je kunt de krans ophangen of juist ergens neerzetten en er nog wat decoratie voorzetten. Vul het vooral zo in zoals je zelf graag ziet en realiseer op deze wijze een heel gezellig en sfeervol tafereeltje in huis!

 

Dennenappels net even anders

 

En dan hebben we natuurlijk ook de dennenappel nog. Waarschijnlijk is dit wel echt het meest bekende symbool voor de herfst en komen we deze ook het meeste tegen. En dat is ook helemaal niet zo verwonderlijk want je kunt er heel erg veel kanten mee op en er valt ontzettend veel leuks mee te bedenken! De dennenappel is dan ook bij uitstek geschikt om de meest geweldige herfst decoratie stukken mee te realiseren!

 

Ten eerste kun je de dennenappels natuurlijk gewoon naturel laten en in een vaas of schaal leggen. Op deze manier ziet het er al meteen heel decoratief uit en moet je ook meteen aan de herfst denken en dat is natuurlijk onwijs sfeervol en gezellig! Maar je kunt er nog veel meer mee! Zo kun je ze bijvoorbeeld ook goud of zilverspuiten. Op deze manier krijgen ze net even wat extra en kun je ze dus ook weer in een vaas of een schaal leggen. Maar bevestig bijvoorbeeld ook eens touwtjes aan de dennenappels en hang ze ergens op een plekje in huis. Op deze manier heb je overal meteen een beetje herfst te pakken en dat is natuurlijk wel heel erg sfeervol en gezellig!

 

Maar ook met dennenappels kun je heel erg fijn en handig een hele leuke krans maken. Het gaat eigenlijk hetzelfde als met de herfstbladeren alleen dit keer bevestig je de dennenappels aan de krans en zorg je zo voor een heel mooi geheel. Je kunt natuurlijk ook prima een hele leuke combinatie maken en de dennenappels en bladeren met elkaar combineren en er zo een grote mooie krans van maken. Dit staat bijvoorbeeld ook onwijs leuk aan de voordeur! Kortom meer dan genoeg inspiratie om er echt wat moois van te maken!

 

Beukennootjes met een hoedje

 

En dan hebben we nog een hele leuke tip die vooral voor kinderen enorm geschikt is. We kennen natuurlijk allemaal wel de beukennootjes, ze hebben een hoedje met een steeltje eraan en ze doen je natuurlijk meteen denken aan de herfst. Nu kun je een heel leuk klein knutselwerkje met deze beukennootjes maken wat je vervolgens prima ergens een plekje in huis kunt geven! Je gaat als volgt te werk. Ten eerste verwijder je het hoedje van de dennenappel. Als je dit gedaan hebt dan ga je met een haaknaald en draad aan de slag en haak je zelf een nieuw hoedje voor het beukennootje in een herfstachtige kleur.

 

Daarna bevestig je deze gehaakte hoedjes met wat lijm aan de beukennootjes vast en heb je dus een heel leuk decoratief item te pakken! Genoeg reden dus om zelf lekker aan de slag te gaan en deze onwijs leuke herfststukken zelf te realiseren.

 

Een ouderwetse herfsttafel

 

We kennen hem wellicht allemaal nog wel van vroeger thuis. De seizoen tafel. Ieder seizoen weer werd de tafel aangepast op het komende seizoen en werd er voor leuke decoratie gekozen om de tafel veel sfeer en gezelligheid mee te geven. Voor kinderen vormde het daarnaast ook een hele fijne en leuke manier om kennis met het nieuwe seizoen te maken. Kortom op meerdere vlakken is de seizoen tafel een heel erg goed idee en kunnen jong en oud hier veel inspiratie en plezier uit halen.

 

Ook in de herfst kun je dus prima zo een seizoen tafel maken of in dit geval dus een herfst tafel. Je vult de tafel met allerlei verschillende soorten herfst items en zorgt er zo voor dat de tafel echt herfst uitstraalt. Op deze manier heb je dus meteen echt die herfstsfeer in huis te pakken!

 

Voorbeelden van wat je allemaal op de tafel kunt zetten zijn, herfstbladeren, beukennootjes, eikeltjes, kastanjes, stukjes boomschors, takken en ga zo maar door. Het leuke is om hier bijvoorbeeld een gezellig dagje naar het bos aan te verbinden. Op deze manier heb je eerst een leuk uitstapje waarbij de kinderen zelf alles kunnen verzamelen en ga je vervolgens met elkaar aan de slag!

 

Ook kun je een leerzaam aspect meegeven aan de herfsttafel. Zo kun je ook boeken over de herfst toevoegen en de kinderen al jong leren wat er in de herfst allemaal te vinden valt in de natuur! Zeker weten een groot succes en als bijkomend voordeel heb jij meteen wat herfst decoratie in huis!

 

Een windlicht in herfstachtige sferen

 

Het staat natuurlijk altijd al snel heel sfeervol en gezellig, een kaars of een windlicht in huis! Des te meer reden om hier dus mee aan de slag te gaan en om je windlicht een echte herfstsfeer mee te geven, en dat doe je als volgt.

 

Ten eerste kies je dus een mooie glazen vaas of pot uit waar je het windlicht in gaat realiseren. Vervolgens bedek je de bodem van deze windlichten met herfstbladeren. Daar bovenop strooi je wat beukennootjes of kastanjes en dan ben je dus al een heel eind.

 

Om het plaatje helemaal compleet te maken plaats je er vervolgens dus een kaars in en zo is je windlicht helemaal klaar om te stralen. Het leuke hieraan is dat je de inhoud dus zelf ook steeds kunt veranderen. Je kunt de ene keer voor beukennootjes gaan en de andere keer juist voor kastanjes. Zo maak je er echt wat feestelijks van! Ook kun je natuurlijk voor een andere basis dan bladeren kiezen en het windlicht bijvoorbeeld ook volledig vullen met kastanjes of beukennootjes of wellicht zelfs dennenappels. Kortom je kunt hier ongelofelijk veel kanten mee op en dat zorgt voor heel erg veel sfeer en gezelligheid in huis en je kunt daarbij zelf je creativiteit de vrije loop laten en dat is iets wat heel veel mensen toch wel heel erg prettig vinden.

 

De leukste tips voor herfst decoratie

 

Voor veel mensen vormt de herfst het fijnste seizoen en wij begrijpen zeker wel waarom. De herfst is in de eerste plaats natuurlijk ongelofelijk sfeervol. Er valt van alles te zien en de natuur is werkelijk waar schitterend. De natuur is vol prachtige warme herfstkleuren en doordat het al wat frisser begint te worden krijg je vooral heel veel zin om het binnen in huis gezellig te maken en hoe leuk is het dan natuurlijk wel niet als je die herfstsfeer naar binnen kan vertalen en als je dus kunt zorgen voor veel sfeer en gezelligheid in huis!

 

Op deze manier maak je het binnen in huis heerlijk sfeervol en gezellig en voert de herfstsfeer de boventoon. De prachtige kleuren en vormen het komt allemaal terug en zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid. Daarnaast kun je met dit thema ook ongelofelijk veel kanten op en ook dat is natuurlijk onwijs leuk! Het is dan ook zeker weten een uitdaging om je fantasie de vrije loop te laten en om zoveel mogelijk herfstachtige versieringen te bedenken!

 

Zo kun je natuurlijk prachtige kransen maken versierd met allerlei herfst items van schitterende bladeren tot en met eikels en kastanjes, maar ook dennenappels zien we heel veel terug. Vul ook gerust vazen of schalen met al deze herfstachtige items en zorg voor flink wat sfeer in huis!

 

Maak het binnen vooral zo knus en gezellig mogelijk en gebruik hierbij zoveel mogelijk items uit de natuur, het is natuurlijk wel heel erg leuk om eerst eens lekker een dagje naar het bos te gaan en hier een echt uitstapje van te maken om vervolgens die herfst sfeer helemaal mee naar huis te nemen. Verzamel de mooiste bladeren, takken, eikels, beukennootjes, dennenappels en stukjes schors om thuis mee aan de slag te gaan. Vervolgens kun je thuis de meest geweldige creaties maken of zelfs wat items bewaren voor een ware herfst tafel.

 

Kortom met een beetje creativiteit kom je echt al een heel eind en in een handomdraai tover jij jouw woning om tot een ware herfstachtige plek waar je heerlijk van deze warme en knusse sfeer kunt genieten. Breng de herfst dus in huis en zorg voor veel sfeer en gezelligheid en maak je woning tot een knusse plek waar je heerlijk van dit prachtige seizoen kunt genieten. Niet enkel buiten maar nu dus ook heerlijk binnen! Wat wil je nog meer!