{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

De leukste tuin accessoires van 2021

  • Door Sanne
  • Tuesday 22 / 06 / 2021 0
De leukste tuin accessoires van 2021

Je tuin is een fijne plek die vaak voelt als een oase, je kunt er heerlijk genieten en tot rust komen en of je nu een tuin hebt met veel groen of een tuin met moderne trekjes, sfeer is altijd heel erg belangrijk. Zeker nu we steeds meer en steeds vaker tijd in onze tuinen doorbrengen.

Vaak bepaal je al een deel van de sfeer van je tuin in de basis van de inrichting ervan. Als jij bijvoorbeeld voor veel grote tegels kiest en strakke lijnen en vormen in de tuin dan zal de tuin al snel een moderne sfeer krijgen. Terwijl bij het gebruik van ronde vormen, wat lossere elementen en veel verschillende materialen je eerder een landelijk gevoel krijgt. Maar ook kleur speelt hierbij een rol, donkere kleuren zorgen bijvoorbeeld voor een heel modern gevoel, denk dan bijvoorbeeld aan grijs en zwart. Terwijl lichtere kleuren en kleuren als blauw en rood weer veel meer passen bij een landelijke stijl.

En denk bijvoorbeeld ook aan de beplanting van je tuin, ook hiermee kun je voor een heel groot deel al de sfeer van je tuin bepalen. Zo zorgt veel groen in de tuin voor een heerlijke natuurlijke sfeer, vaak zie je dit in tuinen die helemaal ingesteld zijn op relaxen en ontspannen en waar je dus ook heerlijk tot rust kunt komen! Maar er zijn ook tuinen met maar weinig groen en meer de nadruk op tuinmeubelen en wat simpelere beplanting. Deze tuinen hebben vaak een wat meer moderne sfeer en kenmerken zich door minimalisme.

Maar naast de basis van je tuin kun je ook heel veel doen met accessoires om je tuin in de juiste sferen te brengen. Vaak is dit juist een hele fijne manier omdat je dus in grote lijnen niet veel aan je tuin hoef te veranderen, zeker als je de basis vrij neutraal houdt kun je vervolgens met accessoires de gewenste sfeer in je tuin aanbrengen!

De voordelen van accessoires in je tuin


Het aanbrengen van sfeer in je tuin doormiddel van accessoires heeft een aantal grote voordelen! Ten eerste is het een budget vriendelijke manier. Tuinmeubelen en de aanleg van een tuin is al vaak vrij prijzig, het gaat dan om grote bedragen. Als je de sfeer in je tuin zou willen veranderen of sfeer zou willen aanbrengen door het gebruik van tuinmeubelen of tuininrichting dan ben je hier dus al vrij snel een groot bedrag aan kwijt. Veel makkelijker is het om dan de juiste sfeer in je tuin aan te brengen doormiddel van accessoires, deze zijn relatief goedkoop en op deze manier breng je dus vrij gemakkelijk een fijne sfeer aan in je tuin!

Een ander voordeel van het maken van sfeer in je tuin doormiddel van accessoires is dat je ook vrij makkelijk weer kunt wisselen als je liever een ander sfeertje in je tuin hebt! Doordat de accessoires niet duur zijn en ook geen blijvend item in je tuin vormen kun je ze heel makkelijk omwisselen voor andere accessoires die dus ook weer een andere sfeer met zich meebrengen! Hoe makkelijk kan het zijn!

Het aanbrengen van sfeer in je tuin doormiddel van accessoires heeft dus veel voordelen en is dan ook zeker aan te raden! Je brengt eigenlijk op een hele simpele en snelle manier heel veel sfeer aan in je tuin en je kunt hier dan ook zeker langere tijd van genieten!

De nadelen van accessoires in je tuin


Er zijn echter wel ook een paar nadelen aan het gebruik van accessoires in je tuin. Ten eerste is het vaak zo dat het soms als nogal druk ervaren kan worden als er veel accessoires in de tuin staan. De tuin kan dan al snel vol ogen en dit is niet altijd prettig. Zeker niet als je voor een moderne sfeer in je tuin gaat. Een moderne sfeer is dan ook meteen een stuk lastiger te realiseren in je tuin dan een landelijke sfeer. Puur omdat je bij een moderne sfeer dus maar gebruik kunt maken van enkele losse accessoires die dan meteen heel veel sfeer moeten verzorgen en dat is natuurlijk lang niet altijd makkelijk! Bij een moderne sfeer is het dan ook extra belangrijk om je accessoires heel zorgvuldig te kiezen, kies ook voor een aantal grote bepalende items in plaats van voor allerlei losse kleine accessoires te kiezen, dit zorgt ook voor een rustige sfeer!

Bij een landelijke of natuurlijke sfeer is het al een stuk makkelijker, dan kun je namelijk al heel snel zorgen voor een gezellige sfeer. Kies allerlei accessoires in verschillende kleuren en soorten en maten en het vormt met elkaar een gezellig geheel! Hier hoef je jezelf geen zorgen te maken dat je eventueel kiest voor te veel accessoires want hier geld eigenlijk hoe meer hoe beter. Ook qua kleur hoef je jezelf niet in te houden! Je kunt kiezen voor accessoires in allerlei leuke kleuren en je kunt daarbij zelfs voor patroontjes kiezen als je dat leuk zou vinden! Het kan allemaal en het zorgt voor een gezellige sfeer!

Maar ondanks dat het voor een landelijke of natuurlijke sfeer makkelijker is om accessoires aan je tuin toe te voegen voor wat extra sfeer kan het ook hier een nadeel zijn. Doordat je veel accessoires toevoegt kunnen de vaste elementen in je tuin als het ware een beetje ondersneeuwen en dat zou heel erg zonde zijn, dus ook hier is balans weer het toverwoord!

Kussentjes met vrolijke franjes


Een hele leuke trend op het gebied van tuin accessoires die we dit jaar veel voorbij zien komen zijn tuinkussentjes in allerlei kleuren en maten en met verschillende patronen. Ook zijn de kussentjes vaak versierd met leuke kwastjes en franjes en dit geeft ze een heel speels en vrolijk uiterlijk! En dat is precies waar we naar op zoek zijn! Op deze manier zet je dus eigenlijk heel simpel en snel een heel fijn sfeertje neer in je tuin! En het is ook nog eens erg budget vriendelijk!

Een ander voordeel van deze leuke kussentjes is dat je ze ook weer heel makkelijk kunt vervangen als je toe bent aan wat anders! En dat is natuurlijk wel superhandig! Maar dit seizoen zijn dus vooral de felgekleurde kussentjes met vrolijke franjes een hit en kun je jezelf wanen alsof je op een heerlijk vakantie-eiland bent, en dat gewoon in je eigen achtertuin!

Terracotta potten


Een andere dikke hit deze zomer zijn terracotta tuinpotten! Je kent ze wel die aardewerken potten een beetje roodbruin van kleur. Deze zomer zien we ze weer heel veel voorbijkomen en zijn ze dus ineens weer helemaal in! Erg handig want wie een beetje zuinig is heeft er waarschijnlijk nog wel een paar ergens in het tuinhuis staan, bewaard van vroeger!

Mocht dit niet het geval zijn dan is er ook niks aan de hand want ze zijn op dit moment werkelijk overal wel te koop en te vinden! Een fijne bijkomstigheid van deze bloempotten is dat ze zowel in een moderne tuin als in een landelijke of natuurlijke sfeer prima tot hun recht komen! In de moderne tuin staat het bijvoorbeeld heel erg mooi als je er een olijfboom in plant en in de landelijke en natuurlijke tuin kun je ze vullen met bijvoorbeeld allerlei mooie felgekleurde bloemen. Kortom je kunt er alle kanten mee op en het is dan ook zeker een hele leuke aanvulling voor je tuin!

Een kleed in de tuin


Je zou het misschien op het eerste gezicht niet verwachten maar ook in de tuin kan het erg leuk staan om een kleed neer te leggen! En tegenwoordig is het ook nog eens helemaal in! We zien dan ook steeds vaker de zogenaamde tuinkleden voorbijkomen! Gezellige kleden met allerlei kleurtjes en motieven en met een gladde ondergrond zodat je ze ook prima buiten neer kunt leggen. Daarnaast zijn ze ook van materiaal gemaakt wat prima buiten kan liggen en niet onderhevig is aan de weer elementen. En dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Op deze manier kan het kleed dus ook prima wat zon verdragen! Je ziet de kleden bijvoorbeeld liggen op een terras onder de tuintafel, of gebruik ze onder de salontafel in je tuin. Op deze manier ziet het er meteen heel gezellig uit allemaal en creëer je dus eigenlijk meteen een heel leuk hoekje in je tuin!

Door het gebruik van een tuin kleed baken je de ruimte ook goed af, het is dus perfect om een hoekje mee aan te duiden waar je gezellig kunt zitten! Je kunt vervolgens lekker je slippers uitdoen en met je voeten op het kleed zitten, hoe makkelijk en gezellig is dat!

De ouderwetse tuinkabouter


De volgende in het rijtje zou je misschien echt totaal niet verwachten maar toch heeft de ouderwetse tuinkabouter zijn opwachting weer gemaakt en zien we hem in heel wat tuinen verschijnen. Alleen wel in iets andere variant dan degene die we van vroeger kennen. Vroeger zagen we vooral de traditionele tuinkabouter met een rode puntmuts en een gekleurde trui en broek aan. Vandaag de dag ziet hij er toch wel wat anders uit. Het is nu namelijk helemaal in om de tuinkabouter zwart of goud te verven. Ook een combinatie van deze beide kleuren is erg populair!

Op deze manier past de tuinkabouter dus vandaag de dag ook weer helemaal in je achtertuin alleen wel in een iets andere verschijning dan we gewend zijn. De tuinkabouter past op deze manier overigens ook heel erg goed in een moderne tuin, zeker de zwart gekleurde variant zien we hier vaker voorbijkomen! Enorm leuk natuurlijk en je hebt meteen een echte blikvanger in de tuin staan.

Een leuke bijkomstigheid is dat je dus niet per se een nieuwe tuinkabouter in goud of zwart hoeft te kopen, deze zijn namelijk vrij prijzig. Je kunt namelijk ook heel goedkoop een ouderwetse gekleurde tuinkabouter op de kop tikken en deze vervolgens zelf zwart of goud verven. Op deze manier heb je dus een hele hippe tuinkabouter voor heel weinig geld!

Een mooi doorkijkje


Een ander accessoire dat we dit jaar opvallend vaak voorbij zien komen is een heel leuk doorkijkje! We leggen je graag even uit wat we precies bedoelen, je ziet dit jaar namelijk heel vaak tuinposters voorbijkomen met een landschap of een doorkijkje naar een straat of stukje natuur. Deze tuinposters worden vervolgens op de schutting of op een blinde muur in de tuin bevestigd en hierdoor lijkt het dan alsof je er nog een stukje tuin aan vast hebt zitten.

Het is natuurlijk optisch bedrog maar wel heel erg leuk om te zien! Deze doorkijkjes geven letterlijk en figuurheerlijk een hele nieuwe dimensie aan je tuin en zijn dan ook heel leuk om te zien! Daarnaast lijkt je tuin ook echt optisch groter en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Wij vinden een doorkijkje dus altijd een goed idee en snappen deze trend wel!

Het leuke is dat je deze doorkijkjes in allerlei soorten en maten kunt kopen en ze zelfs ook helemaal kunt laten personaliseren. Op deze manier kun je er dus ook voor kiezen om een doorkijkje te plaatsen wat vervolgens helemaal naar je eigen wens is en je misschien wel aan een hele fijne vakantie herinnert. Op deze manier heb je dus ook nog eens meteen een vakantiegevoel als je jouw eigen achtertuin instapt!

De keuze is reuze


Ook dit jaar zijn er dus weer een hoop vernieuwende tuin accessoires op de markt. Al moeten we zeggen dat we het ook wel heel erg leuk vinden dat we opvallend vaak oude klassiekers terugzien in de tuin! Ontzettend leuk natuurlijk om te zien hoe de ouderwetse tuinkabouter en de terracotta tuinpotten weer hun opwachting maken dit seizoen, het is alsof ze nooit zijn weggeweest! Daarnaast is het ook erg leuk om de nieuwste trends zoals het tuinkleed en het doorkijkje in je eigen achtertuin toe te passen. Ze zorgen allebei direct voor heel veel sfeer en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling! Kortom, wij snappen de trends van dit seizoen wel en gaan ze zeker ook in onze eigen achtertuin aanbrengen! Op deze manier kunnen we optimaal van de sfeer in onze tuin genieten! En we zijn benieuwd welke trends het nieuwe jaar ons zal brengen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »