{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 6 februari 2023

De leukste voorjaarsbloemen voor in huis

Een bos bloemen in huis, het brengt vaak ontzettend veel sfeer en gezelligheid met zich mee en het is dan ook niet voor niks dat veel mensen maar wat graag verse bloemen met regelmaat in huis hebben staan om hier heerlijk van te genieten. En dat is ook niet zo verwonderlijk, bloemen brengen altijd een bepaalde sfeer en vrolijkheid met zich mee en dat kunnen we natuurlijk maar wat goed gebruiken in huis.

 

Er zijn heel veel verschillende soorten bloemen die prima verwerkt kunnen worden in boeketten en die vervolgens onze woonkamers sieren. De keuze is dus werkelijk waar groot. Eigenlijk kunnen we dan ook het hele jaar door verse bloemen in huis zetten en we zien ook vaak dat dit gebeurt. Wel is het zo dat er per seizoen bepaalde bloemen zijn die er bovenuit springen en die we dus extra vaak voorbij zien komen in die periode.

 

In deze blog gaan we eens wat beter kijken naar al deze soorten bloemen en in welk seizoen ze het vaakst voorbij komen. En dan met name de voorjaarsbloemen die we in de lente veel in huis halen. We laten je zien welke voorjaarsbloemen je allemaal kunt kiezen en hoe deze onwijs veel sfeer en gezelligheid naar je woning brengen. Daarnaast laten we ook zien hoe je deze bloemen kunt verwerken want er zijn veel meer mogelijkheden dan enkel een boeket. Lees je met ons mee?

 

Het plezier van verse bloemen in huis

 

De meeste mensen genieten enorm graag van verse bloemen in huis. En dat is dan ook heel begrijpelijk. Het zorgt nu eenmaal voor veel sfeer en gezelligheid om verse bloemen in huis te hebben staan waar je heerlijk van kunt genieten. Over het algemeen worden mensen vooral heel erg vrolijk van verse bloemen en dat is dan ook heel begrijpelijk. Bloemen hebben vaak allerlei frisse en vrolijke kleuren die dus ook meteen een hele vrolijke sfeer met zich meebrengen.

 

Daarnaast zien we ook vaak dat bloemen wat kleur in huis brengen. Het kan dan ook een hele leuke en handige manier zijn om wat kleur aan je woning toe te voegen en ook dit is enorm genieten natuurlijk.

 

Maar ook qua styling van je woning kom je met bloemen een heel eind. Verschillende bloemen passen bij verschillende stijlen en als je deze stijlen dus op een leuke manier neer wil zetten in huis dan kunnen verse bloemen hier dus enorm mee helpen! Denk aan rozen voor een romantische stijl of tulpen voor een hele frisse stijl. Kortom de mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos.

 

Bloemen welke symbool staan voor het voorjaar

 

Er zijn dus heel erg veel verschillende soorten bloemen. En ook ieder seizoen weer verschillende soorten bloemen die we juist dat seizoen weer vaak voorbij zien komen. In deze blog hebben we het voorjaar centraal staan en gaan we dan ook vooral kijken naar de echte voorjaarsbloemen.

 

Er zijn namelijk heel veel verschillende bloemen welke symbool staan voor het voorjaar. Het voorjaar is dan ook bij uitstek het seizoen waarbij we heel veel verschillende bloemen tevoorschijn zien komen.

 

Denk bijvoorbeeld aan tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten en noem het maar op. Al deze bloemen hebben een hele fijne en vrolijke uitstraling en het is dan ook heel erg leuk om deze bloemen in het voorjaar een plekje in huis te geven. Ze staan dan ook symbool voor dit nieuwe seizoen dat weer van start gaat waarbij we weer lekker veel van het zonnetje kunnen genieten en waar we weer heerlijk veel tijd buiten door kunnen brengen! Iets wat we in de winter en herfst vaak zo gemist hebben. Het is dan ook vaak echt weer een cadeautje om het voorjaar in huis te halen met deze vrolijke kleuren!

 

Een boeket op tafel

 

Als we dan gaan kijken naar hoe je deze voorjaarsbloemen het beste kunt verwerken dan zijn er verschillende manieren waarop dit kan. Ten eerste zien we natuurlijk vaak dat mensen een boeket op tafel zetten. Dit is dan ook de meest gekozen manier. En het ziet er natuurlijk ook heel sfeervol en gezellig uit om een mooi boeket met bloemen op tafel te hebben staan. Maar er zijn meer manieren om de bloemen tot hun recht te laten komen en in huis hun werk te laten doen.

 

Zo kun je er bijvoorbeeld ook aan denken om een krans te versieren met allemaal verschillende soorten voorjaarsbloemen. Ook dit geeft een heel gezellig en sfeervol plaatje en meteen veel kleur en sfeer in huis. De krans kun je vervolgens bijvoorbeeld aan de deur hangen of voor het raam of aan een kast en zo heb je een sfeervol geheel te pakken. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om er echt wat gezelligs van te maken in huis en om het voorjaar een plekje te geven.

 

Ook kun je de bloemen op andere manieren terug laten komen. Bijvoorbeeld in een mooi schilderij of in behang met een print. Ook hier heb je dus weer veel mogelijkheden in en ook dit ziet er vaak weer heel sfeervol uit! Zo hoef je dus niet altijd direct echte bloemen terug te laten komen om dezelfde sfeer te bereiken en dat is voor mensen met bijvoorbeeld een allergie natuurlijk heel erg goed nieuws!

 

Verschillende soorten bloemen bij elkaar

 

Maar toch zien we dat de meeste mensen er toch voor kiezen om een mooi boeket op tafel te zetten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld voor een specifieke bloem kiezen en deze een mooi plekje in een vaas geven maar je hebt ook de mogelijkheid om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je de bloemen met elkaar mixt zodat er een mooi geheel ontstaat.

 

We kennen allemaal de populaire veldboeketten wel die een half jaar geleden een ware rage vormeden. Het was toen enorm populair om een wild boeket met veldbloemen in huis te zetten. Deze boeketten zagen er heerlijk spontaan uit en zijn dan ook heel leuk om te zien.

 

Ook met voorjaarsbloemen kun je natuurlijk een prachtige mix maken en dit geeft dan ook vaak een heerlijk resultaat. Denk je eens in hoe leuk het staat om al die mooie kleuren bij elkaar te zien en met elkaar te combineren. Denk dan aan bijvoorbeeld roze, paars, oranje, geel en wit. Deze heerlijke frisse kleuren matchen natuurlijk ook nog eens heel erg goed met elkaar en het is dan ook heel leuk om hier een mooi geheel van te maken.

 

Houdt het dus vooral niet bij een enkele bloem soort maar meng gerust verschillende soorten bij elkaar om er een mooi en vooral fleurig geheel van te maken.

 

Bloemen binnen en buiten

 

We hebben nu natuurlijk voornamelijk de focus gelegd op bloemen voor binnenshuis. Dit is natuurlijk ook heel gezellig en sfeervol maar ook buitenshuis kun je met voorjaarsbloemen heel erg veel kanten op. Ook hier zorgt het namelijk voor heel veel sfeer en gezelligheid en ziet het er al snel allemaal wat vrolijker uit.

 

Maar hoe geef je dan buiten je woning de bloemen een plekje zodat ze ook hier voor zoveel sfeer kunnen zorgen? Ten eerste is het vaak een heel erg leuk idee om wat bloembollen te planten zodat dit al snel een vrolijk geheel kan vormen. Daarnaast zien we ook vaak dat mensen een gezellige bos met voorjaarsbloemen op de tuintafel zetten. Dit ziet er dan ook heel sfeervol uit.

 

Ook kun je natuurlijk je borders en bloembakken en bloempotten voorzien van heel erg veel vrolijke en gezellig gekleurde bloemen en ook hier brengt het erg veel sfeer en gezelligheid met zich mee! Het leukste is ook hier weer om heel veel verschillende bloemen door elkaar te planten zodat er een sfeervol en vooral verrassend geheel ontstaat. Het staat daarnaast ook nog eens heel erg gezellig.

 

Het fijne aan al deze voorjaarsbloemen is dat ze vaak ook best heel lang bloeien. Je hebt er dus ook langere tijd plezier van en je hebt dus ook langere tijd wat kleur in je tuin en juist dat is zo prettig! Genoeg reden dus om zelf ook deze prachtige bloemen aan je tuin toe te voegen en zo te zorgen voor sfeer en gezelligheid!

 

Bloemen horen bij het voorjaar

 

In het voorjaar zien we dat er opeens heel veel begint te bloeien. De natuur komt dan letterlijk en figuurlijk weer tot leven na een lange winter. Dit zien we dan ook op veel manieren terug, bijvoorbeeld doordat de dieren weer naar buiten gaan, het zonnetje weer gaat schijnen, het gras weer groen wordt, de bladeren weer aan de bomen groeien en groen worden en natuurlijk aan de meest prachtig gekleurde bloemen die we overal tevoorschijn zien komen en die zoveel sfeer en gezelligheid met zich meebrengen.

 

We kunnen dan ook zeker wel stellen dat bloemen bij het voorjaar horen en dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze staan dan ook symbool voor de lente en het voorjaar. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat we juist in dit seizoen veel bloemen zien verschijnen zowel binnens- als buitenshuis. Het is dan ook de manier om overal het voorjaar terug te laten komen en om er dus nog meer van te genieten.

 

Na een lange donkere winter hebben we vaak allemaal weer massaal zin om lekker te genieten van het voorjaar en alles wat daarbij komt kijken. En daar horen dus ook vrolijk gekleurde bloemen bij.

 

De leukste voorjaarsbloemen voor in huis

 

Als het voorjaar aanbreekt dan krijgen we vaak allemaal weer heel erg veel zin om het gezellig te maken en om het voorjaar optimaal te beleven. We genieten weer voluit van heerlijke temperaturen en een lekker zonnetje en de natuur is op zijn mooist. Alles staat vaak in bloei en we zien de meest prachtige kleuren om ons heen! Dat is natuurlijk enorm genieten. Een groot onderdeel hiervan zijn de schitterende voorjaarsbloemen die we ook overal zien bloeien! Deze bloemen hebben heel veel verschillende soorten kleuren en voegen dan ook onwijs veel vrolijkheid en gezelligheid aan een ruimte toe.

 

Zowel binnenshuis als buitenshuis zien we dan ook dat veel mensen ervoor kiezen om bloemen een plekje te geven en hier heerlijk van te genieten! In deze blog hebben we de bloemen binnenshuis centraal laten staan. We hebben laten zien hoe je er op verschillende manieren voor kunt zorgen dat je ook in huis van die heerlijke voorjaarssfeer kunt genieten en hoe je dit met voorjaarsbloemen kunt bereiken.

 

Zo kun je natuurlijk een mooi boeket op tafel zetten en hier zijn dan ook verschillende mogelijkheden in. Zo kun je denken aan een boeket van een soort bloemen of het kan juist ook erg leuk zijn om verschillende soorten bloemen met elkaar te mengen voor een vrolijk en speels geheel.

 

Daarnaast is het ook erg leuk om bijvoorbeeld voor een behang met een bloemenprint te kiezen of een mooi schilderij met een afbeelding van voorjaarsbloemen. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos en hierdoor kun je dan ook genieten van veel sfeer en gezelligheid in huis. Ook het idee om een mooie krans te versieren met allerlei soorten voorjaarsbloemen is natuurlijk heel sfeervol en gezellig. Op deze manier laat je de voorjaarsbloemen dan ook op allerlei manieren naar voren komen in huis en krijg je dus ook al snel een heel vrolijk geheel.

 

Kies dan ook de bloemen uit waar jij blij van wordt en de kleuren die bij jouw woning passen. Zo zien we natuurlijk tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen in allerlei prachtige voorjaarskleuren. De kleuren geel, paars, oranje en roze komen dan ook heel goed naar voren. En laten dit nu ook net hele sfeervolle en gezellige kleuren zijn die veel vrolijkheid met zich meebrengen.

 

Alles bij elkaar dus meer dan genoeg reden om eens goed te kijken welke kleuren jij allemaal kunt verwerken in je omgeving en hoe jij dus ook de lente in huis kunt halen en hier optimaal van genieten kunt! Een waar feestje dus vol sfeer en gezelligheid en het voorjaar is dan ook een heel vrolijk seizoen de vrolijke bloemen passen hier dan ook perfect bij!