{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 8 maart 2022

De leukste winter uitjes in de buitenlucht

We zijn een volk dat veel en graag op stap gaat. We houden ervan om allerlei leuke uitjes te ondernemen en gaan dan ook graag erop uit om van alles te beleven. Wij staan dan ook in de landen om ons heen bekend als een reislustig volk! En dat is niet voor niets!

 

Zeker in de zomer maanden is er in ons land van alles te doen en beleven en gaan we graag een dagje uit met zijn allen. Van een dagje strand tot een pretpark en van een gezellige BBQ tot een heerlijk dagje dierentuin.

 

Met een heerlijk zonnetje erbij is dit natuurlijk meteen het recept voor een heerlijk dagje uit en een dagje lekker genieten! Maar waarom doen we dit over het algemeen eigenlijk zo vaak in de zomer en niet ook regelmatig in de winter of de herfst? Want wist je trouwens dat er in deze twee seizoenen net zoveel leuke uitjes te beleven zijn en je dus ook net zo makkelijk eropuit kunt trekken!

 

In deze blog helpen we je dan ook een handje op weg en laten wij je dus zien welke leuke winterse uitjes er allemaal te beleven zijn. en wist je dat je voor deze uitjes niet eens sneeuw nodig hebt! Genieten kan dus echt in ieder seizoen en wij laten je graag zien hoe! lees je met ons mee?

 

Op stap in de winter

 

Dat we dus graag op stap gaan is een feit, maar dit hoeven we echt niet enkel en alleen maar te bewaren voor de zomer! In de winter kun je minstens zo gezellig op stap gaan en dat is dan ook precies wat wij je graag willen laten zien!

 

Winterse uitstapjes zijn namelijk minstens zo leuk en kunnen ook voor heel veel sfeer en gezelligheid zorgen! Wel is het natuurlijk totaal anders dan bij een zomers uitstapje en hier moet je dan ook rekening mee houden! Je kunt nu eenmaal niet verwachten dat je dezelfde dingen in de winter als in de zomer kunt doen maar dat maakt het juist ook weer zo leuk!

 

Als je op stap gaat in de winter heb je soms wel wat meer voorbereiding nodig. Dit komt doordat je met een heel ander weer type te maken hebt en hier soms ook wat voorzorgsmaatregelen voor moet nemen. Ook hier gaan we het in deze blog uitgebreid over hebben.

 

Naar het bos in de winter

 

Ten eerste kan het bijvoorbeeld heel erg leuk zijn om een uitstapje naar het bos te maken in de winter. Uiteraard gaat dit er in de winter wel wat anders aan toe dan in de zomer maar in de winter kun je minstens zo hard van het bos genieten.

 

Wist je trouwens ook dat het bos er in de winter werkelijk schitterend uitziet en je hier dus de meest mooie plaatje tegenkomt. Zeker als het een beetje vriest of net heeft gevroren is de natuur op zijn mooist en kun je hier heerlijk van genieten! Denk je eens in hoe mooi de bomen zijn met een dun laagje rijp, en met wat geluk is er net wat verse sneeuw gevallen en kun je ook hier heerlijk van genieten!

 

Hoe mooi is het bos wel niet met overal een klein dun wit laagje! Vooral als er nog niemand over de paden gelopen heeft vormt dit natuurlijk een schitterend gezicht! Wel is het slim om er verder voor te zorgen dat je wel warme kleding aan hebt en stevige schoenen aandoet! Zeker in het bos kan een ongeluk anders al snel in een klein hoekje zitten zeker als de grond ook wat glad is door bevriezing!

 

Ook een thermoskan met warme chocolademelk is geen overbodige luxe en maakt je wandeling net wat fijner en gezelliger! En daarnaast is het natuurlijk ook wel heel erg gezellig om onderweg van een heerlijk kopje warme chocolademelk te genieten!

 

Het strand in de winter

 

Ook dit is weer een uitje wat je in de winter misschien wat minder snel zal verwachten maar wat dus in de winter maanden minstens zo leuk is om te ondernemen als in de zomer maanden! Juist in de winter kan een bezoekje aan het strand namelijk verrassend leuk zijn!

 

Denk je eens in heerlijk naar het strand, met misschien wel een heerlijk winters zonnetje en een prachtig wilde zee waar je uren naar kunt kijken. Het mooiste is het als er ook een beetje wind staat en de golven dus ook wild tekeer gaan! Dit zorgt natuurlijk helemaal voor een prachtig gezicht en zo is het dan ook heel fijn om een uitje naar het strand te maken!

 

Je kunt dan ook heerlijk wandelen maar ook in de duinen kan het in de winter erg mooi zijn. en wist je dat zelfs sommige strandtenten hun binnen ruimte open hebben zodat je hier van een heerlijk drankje of een lekkere lunch kunt genieten terwijl je uitzicht hebt op de zee! Ontzettend fijn natuurlijk en dan ook echt een leuk uitje voor het hele gezin!

 

Naar de dierentuin

 

Wie denkt dat de dierentuin alleen maar leuk is in de zomer heeft het echt helemaal mis! Ook in de winter zijn de dieren gewoon te bezoeken en kun je hier net zo van genieten als dat je in de zomer kan! Wel is het zo dat sommige dieren iets vaker binnen te vinden zijn maar deze binnen verblijven zijn vaak ook vrij toegankelijk waardoor je dus ook prima hier de dieren kunt bezoeken.

 

Ook is er in de winter in de dierentuin vaak van alles te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van warme chocolademelk of zijn er standjes waar je heerlijke warme snacks kunt krijgen om even op te warmen met het gure weer.

 

Op deze manier is de dierentuin ook in de winter een ware belevenis en is het voor jong en oud een ontzettend leuk winters uitstapje! En wat denk je trouwens van alle dieren in de dierentuin die normaal in Winterse omstandigheden leven, deze zijn natuurlijk helemaal leuk om te bezoeken met dit winterse weer.

 

Ook in de winter kun je dus prima naar de dierentuin gaan en is het een heel erg leuk dagje uit waar jong en oud van kunnen genieten!

 

Met de Volkswagen bus op stap

 

We kennen ze allemaal wel, die ontzettend leuke Volkswagen busjes die in allerlei vrolijke kleuren op de weg te zien zijn! deze busjes geven eigenlijk altijd meteen een heel vrolijk gevoel en heel veel mensen zijn er dan ook zeker weten helemaal weg van!

 

Doordat ze enorm prijzig zijn en doordat er niet meer zoveel van in omloop zijn is het maar voor een enkeling weg gelegd om een busje ook echt zelf te bezitten! Maar gelukkig is er een fijne oplossing, deze busjes zijn namelijk tegenwoordig ook te huur!

 

En hoe leuk is het wel niet om in de winter lekker warm in een Volkswagen busje te zitten en om dan vervolgens zo een lekker stukje te gaan toeren door het land. Op deze manier heb je dus een onwijs leuk uitstapje en zie je dus ook nog eens wat! Het is daarnaast natuurlijk ook nog eens heel leuk om bijvoorbeeld onderweg af en toe eens bij een restaurantje te stoppen en hier lekker even wat te eten of drinken! Op deze manier maak je er dus echt een gezellig dagje uit van en is het dus ook wederom een leuk uitje voor jong en oud! Zowel volwassenen als kinderen vinden dit een hele leuke manier om op stap te zijn en beleven ook veel plezier aan dit uitje!

 

Een echte lichtjestour

 

En dan hebben we nog een heel leuk uitstapje klaarstaan wat zeker in de wintermaanden een echte hit is! Iedereen heeft wel een zwak voor lichtjes, het heeft iets magisch en betoverends om mooie lichtjes te zien schijnen in het donker!

 

En in de winter is deze magie nog net even wat groter en zorgt het voor een sfeervol geheel! Het kan dan ook ontzettend leuk en fijn zijn om al deze lichtjes te zien schijnen en om dan vervolgens lekker rond te rijden of lopen en deze lichtjes te zoeken

 

Vandaag de dag kan dit ook heel erg goed door dat er de zogenaamde lichtjestour bestaat! Deze kun je in veel verschillende dorpen en steden in ons land vinden en ieder dorp of stad geeft hier ook weer zijn of haar eigen invulling aan maar het idee is overal hetzelfde! Er zijn door het dorp of stad heen verspreid lichtjes te vinden die je dus kunt zoeken. Dit doe je door een speciale route te volgen waardoor je er in ieder geval in de buurt komt.

 

Op deze manier kun je dus overal lichtjes spotten en is het ontzettend leuk om deze tour te maken voor zowel jong als oud. Vaak moet je ook cryptische vragen beantwoorden om de route duidelijk te krijgen en om de lichtjes te vinden en dit maakt het natuurlijk helemaal heel leuk en speciaal allemaal!

 

Trek je schaatsen aan

 

En dan hebben we toch ook nog wel een hele winterse activiteit voor je klaar staan waar je ook veel plezier aan kunt beleven. Namelijk het schaatsen! En geloof ons hiervoor hoeft het echt niet per se te vriezen. Ons land heeft gelukkig ook meerdere ijsbanen die met kunstijs gemaakt zijn waardoor je dus ook met iets hogere temperaturen prima kunt genieten van deze onwijs leuke sport.

 

Het allerleukste is het natuurlijk wel met lekker winters weer en daarom hebben we hem ook bij de winterse uitstapjes gezet. Het is natuurlijk onwijs leuk als het lekker koud is en het vriest om dan de ijsbaan te bezoeken. Hier kun je een ontzettend leuk dagje weg beleven voor het hele gezin! Zowel jong als oud zullen hier veel plezier aan beleven en vermaken zich dan ook prima op de ijsbaan!

 

Denk je eens in een lekker ouderwets muziekje aan, de schaatsen onderbinden en als je helemaal verkleumd bent genieten van een heerlijk glaasje warme chocolademelk of een glas glühwein. Dut maakt je schaats uitje helemaal compleet en zorgt voor een heerlijke dag of avond.

 

Het is dan ook niet voor niets dat deze sport bij veel mensen in ons land ontzettend populair is en dat we ook massaal niet kunnen wachten om de schaatsen weer onder te mogen binden! Zodra het dan ook weer kan doen we dit graag en genieten we er onwijs van!

 

De leukste winterse uitstapjes

 

Zoals je dus wel kunt lezen in deze blog hoeven uitstapjes zeker niet alleen maar tot de zomer en lente beperkt te blijven. Juist ook in de winter en de herfst zijn er ontzettend veel leuke uitstapjes te bedenken waar je onwijs van kunt genieten en veel plezier aan kunt beleven. Het is dan ook heel erg leuk om juist ook in deze seizoenen heerlijk op pad te gaan.

 

De natuur kan dus ook in deze seizoenen werkelijk waar prachtig zijn en het is natuurlijk zonde om hier niet van te genieten! Wij zouden je dan ook zeker aanraden om juist ook dan te genieten van al het moois om je heen en er lekker op uit te trekken! Dit kan dan ook op verschillende manieren en zorgt ervoor dat je werkelijk waar een heerlijk dagje weg beleefd!

 

Wel is het vaak nodig en belangrijk om jezelf goed aan te kleden en ervoor te zorgen dat je het niet koud zal krijgen. Op deze manier kun je zo goed en zo lang mogelijk genieten. Ook het meenemen van een thermoskan met warme thee, koffie of chocolademelk is vaak een echte aanrader!

 

Laat je niet tegenhouden door de winterse temperaturen maar kleed je lekker warm aan en ga op stap! Het is vaak onwijs genieten en op die manier maak je er ook echt een uitje van! Wij zijn in ieder geval fan van deze winterse uitstapjes en beleven er vaak veel plezier aan met het hele gezin. Doordat er zoveel te kiezen valt kun je het voor jong en oud leuk en gezellig maken!