{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 26 juli 2022

De makkelijkste tuin tips op een rijtje!

 

 

Als je een tuin hebt dan is dit in de eerste plaats natuurlijk enorm genieten. Lekker buiten zijn terwijl je geniet van de rust en natuur om je heen is voor veel mensen dan ook enorm belangrijk. Maar daarnaast kan je tuin ook het middelpunt voor je sociale leven zijn. De plek waar je samen met vrienden en familie bij elkaar komt en heerlijk kunt genieten van elkaars gezelschap.

 

Maar bij een tuin komt vaak ook een heleboel werk kijken. Zo heb je onderhoudswerkzaamheden aan je tuin maar ook de verzorging van de beplanting in je tuin. Alles bij elkaar is er altijd best een flinke lijst met klusjes die gedaan moeten worden en die het dus heel erg lastig maken om voldoende tijd aan je tuin te besteden.

 

En wat nu als je dit allemaal een stuk makkelijker voor jezelf zou kunnen maken? Als je een aantal handige tips zou hebben die ervoor zorgen dat het werken in de tuin je makkelijk af gaat en in een oogwenk gebeurd is. Het is dan ook een heel goed idee om het jezelf wat makkelijker te maken en in deze blog gaan we je dan ook een aantal handige tips geven zodat jij ook precies weet hoe je dit kunt doen!

 

Lees dus gerust met ons mee en leer de makkelijkste tuin tips kennen! Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet zodat jij er alleen nog maar mee aan de slag hoeft! Lees je met ons mee?

 

Het verwijderen van onkruid

 

Een grote tuin klus die vaak veel tijd vraagt, steeds terugkomt en ook nog eens saai is, dat is het verwijderen van onkruid. Mensen zeggen ook wel eens dat er geen eind lijkt te komen aan deze klus en dat is waarschijnlijk ook wel zo. Het wieden van onkruid is dan ook een taak die in bijna iedere tuin met regelmaat voorbij komt en waar dan ook veel mensen een grote hekel aan hebben.

 

Maar wist je dat je deze klus ook een stuk makkelijker uit kunt voeren? Uiteraard is het geen klus die we totaal van het takenlijstje kunnen verwijderen maar we kunnen er dus gelukkig wel voor zorgen dat deze klus een stuk makkelijker zal worden. In deze blog gaan wij je dan ook graag laten zien hoe je dat precies moet doen! Ten eerste is het heel belangrijk om goed te kijken naar waar het onkruid in je tuin precies naar boven komt.

 

Als je dit eenmaal doorhebt dan kun je aan de slag. Ten eerste hebben we een handige oplossing waar je enkel wat natuur azijn voor nodig hebt en een sprayflacon. Vervolgens is het enige wat je hoeft te doen met de sprayflacon het natuur azijn spuiten op de plekken waar het onkruid naar boven komt. Kijk vooral of deze plekken lekker in de zon staan zodat de zon daarna zijn werk kan doen. Wat er daarna namelijk gebeurd is dat het zonnetje het onkruid laat verbranden en jij het daarna met de bezem enkel maar weg hoeft te vegen. Op deze manier verwijder jij je onkruid makkelijk en snel en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Maar er zijn nog meer handige manieren. Zo kun je ook met de onkruid brander aan de slag! Hiermee brand je het onkruid snel en effectief weg en komt het daarna dus ook niet zo makkelijk weer terug! Ook hierbij zorg je er dus voor dat je het onkruid snel en effectief verwijderd en laat dat nu precies de bedoeling zijn. Geen dagenlang op je hurken zitten om het onkruid stukje bij beetje met een schrappertje weg te halen. Nee snel en effectief met de brander in de gang en het onkruid is verdwenen!

 

En de laatste oplossing is ook nog een hele makkelijke. Hierbij neem je namelijk een schrappertje aan een lange steel en veeg je hiermee de voegen schoon. Ook deze optie is zeer handig al vraagt hij iets meer werk en iets langer de tijd dan de vorige twee opties. Uiteindelijk kun je met alle drie deze opties je onkruid snel, makkelijk en effectief verwijderen en dat is dan ook precies de bedoeling!

 

Kies voor makkelijke planten

 

Als je graag weinig tijd wil besteden aan het onderhouden van je tuin dan is het natuurlijk ook handig om hier rekening mee te houden bij de indeling van je tuin. Zo is het dan natuurlijk een hele slimme keuze om voor onderhoudsvriendelijke materialen te kiezen deze vragen weinig onderhoud en dus ook weinig van je tijd.

 

En dit geldt ook voor de planten in je tuin. Het kan een hele handige tip zijn om voor onderhoudsvrije planten te gaan. Planten die je dus makkelijk kunt onderhouden. Op deze manier bespaar je jezelf dus ook heel erg veel tijd uit en maak je dus ook een hele slimme en handige keuze! Op deze manier ben je niet teveel tijd kwijt aan de verzorging en het onderhoud van je beplanting en hou je dus extra tijd over om lekker te genieten in je tuin!

 

Het kiezen voor makkelijke planten is dus zeker weten enorm aan te raden en heeft dus ook vele voordelen. Op deze manier ben je dus lekker bezig en daar pluk je uiteindelijk natuurlijk de vruchten van!

 

Voorbeelden van makkelijke planten zijn bijvoorbeeld cactussen. Maar ook planten die je niet hoeft te snoeien. Op deze manier bespaar je jezelf een heleboel werk en dat is natuurlijk wel zo handig!

 

Plant bloemen en planten in potten of bakken

 

We willen wel graag allemaal veel groen in onze tuinen. Dit vinden we prettig en zorgt natuurlijk ook voor een heel ontspannen en sfeervol gezicht in onze tuin. Logisch dus dat we hier graag voor kiezen en dat we hier ook niet op willen inleveren. Maar vaak is de andere kant wel dat we het liefst ook zo min mogelijk tijd besteden aan het verzorgen van die planten en bloemen. En dat zijn natuurlijk twee dingen die eigenlijk niet samen gaan,

 

Vandaar dat het zinvol is om hier een oplossing voor te bedenken en gelukkig kan dit ook heel erg goed! Zo kun je namelijk heel gemakkelijk je bloemen en planten in potten en bakken een plekje geven in de tuin. Op deze manier heb je geen border en daar zit dan ook precies het verschil in. Borders vragen namelijk enorm veel werk en onderhoud. Er gaat veel tijd in zitten om deze netjes te houden en goed te verzorgen. En als je natuurlijk die tijd niet hebt of wil geven dan kan het een hele slimme oplossing zijn om bloemen en planten in potten of bakken een plekje te geven!

 

Hierdoor kun je ze heel makkelijk onderhouden en heb je er eigenlijk helemaal niet veel werk aan! En dat is natuurlijk precies de bedoeling! We zouden je dan ook zeker aanraden om eens te kijken of je planten en bloemen uit je borders kunt halen en deze over kunt zetten in bakken en potten!

 

Maak het jezelf dus zo gemakkelijk mogelijk. En ontdek op deze manier dus ook dat je prima kleur aan je tuin toe kunt voegen als je dit op een handige en slimme manier aanpakt. Groen met weinig verzorging is dus wel degelijk een keuze die je kunt maken!

 

Zorg voor onderhoudsvrije materialen in je tuin

 

Niet alleen voor het groen geldt dat het handig en slim is om onderhoudsvrij groen in je tuin te gebruiken maar dit geldt natuurlijk ook voor de materialen die je in je tuin gebruikt. Ook hier heb je enorm veel verschillen in en er zijn dan ook een heleboel materialen te bedenken die aardig wat werk nodig hebben. Het is dan natuurlijk niet zo handig om deze materialen voor in je tuin te kiezen.

 

Je bent dan veel beter af met de keuze voor materialen die weinig onderhoud vragen en waar je dus ook weinig omkijken naar hebt. Ook op deze manier maak jij het jezelf dus weer zo makkelijk mogelijk en dat is natuurlijk precies de bedoeling van dit alles!

 

Als je bijvoorbeeld voor veel hout in je tuin kiest dan weet je ook dat hier aardig wat onderhoud bij komt kijken. Dat kan een keuze zijn natuurlijk maar het is wel een keuze die dus wat van je vraagt, veel handiger kan het dan zijn om bijvoorbeeld te kiezen voor beton en steen. Deze materialen vragen eigenlijk weinig tot geen onderhoud en dat is dan natuurlijk ook een veel betere keuze!

 

Als jij dus slimme keuzes voor je tuin wil maken dan zal je echt bij de basis moeten beginnen en ervoor moeten zorgen dat deze goed is. Alleen op die manier zorg je dus ook voor een onderhoudsvrije tuin. Uiteraard heeft ook beton en steen wel iets van onderhoud nodig en is het handig om te zorgen dat ze goed schoon blijven maar dit staat niet in verhouding tot het onderhoud dat er nodig is bij hout of andere zachtere materialen.

 

Zorg voor een strakke indeling van je tuin

 

Als jij graag weinig werk in je tuin wil hebben dan is het slim om te kiezen voor een hele strakke indeling van je tuin. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat er zo weinig mogelijk ruimte is voor rommel en dat zorgt weer voor minder werk en onderhoud.

 

Als jouw tuin namelijk overal hoekjes en gaatjes heeft dan zal je deze ook allemaal moeten gaan onderhouden. En dat kan dus echt een flinke klus zijn. Veel mensen hebben hier geen tijd voor en dan kan het natuurlijk wel zo handig zijn om ervoor te zorgen dat je tuin wat strakker is ingedeeld zodat je al deze hoekjes en stukjes in je tuin niet hebt.

 

Op deze manier ben je dus ook weer heel erg slim bezig en bespaar jij jezelf ook weer een heleboel werk en dat is natuurlijk wel zo fijn! Wij vinden het dus een heel goed idee om te zorgen voor een strakke en overzichtelijke indeling van je tuin zodat je hier heel veel profijt van kunt hebben!

 

Dit geldt overigens ook zeker weten voor je tuinmeubelen. Veel mensen kiezen soms voor hele bewerkelijke tuin meubelen van materialen gemaakt die best wat aandacht vragen. Maar ook hier moet je dus goed op letten en ook hierbij is het dus zeer zeker de moeite waard om te letten op een onderhoudsvrije versie. Op deze manier werk je op alle mogelijke manieren aan een onderhoudsvriendelijke tuin en dat is precies de bedoeling!

 

Het gebruik van worteldoek

 

En dan hebben we nog een hele handige tip die dan ook eigenlijk echt niet in dit rijtje mag ontbreken. Namelijk het gebruik van worteldoek. In iedere tuin komt namelijk onkruid en allerlei ander groen naar boven. Dat kun je nu eenmaal niet stoppen. Maar wel geeft dit flink wat werk in je tuin waar je natuurlijk lang niet altijd op zit te wachten.

 

Vandaar dat het heel handig kan zijn om op verschillende plekken in je tuin worteldoek te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat onkruid er bijvoorbeeld niet doorheen kan groeien en dat je hier dus ook minder last van hebt. Dit bespaart je dus heel makkelijk een heleboel werk en dat is natuurlijk wel weer heel erg prettig!

 

Wij zijn zelf dus enorme fan van dit enorm handige spul zeker omdat het dus zo handig werkt en het je dus ook zoveel werk uit handen neemt! Je kunt worteldoek bijvoorbeeld onder de grond in je borders plaatsen, maar ook onder gras is het heel erg handig of onder je terras tegels. Kortom enorm handig spul waar je dus ook enorm veel kanten mee op kunt!

 

Handige tips die het tuin werk makkelijker maken

 

Zoals je dus kunt zien zijn er dus zeker wel een aantal slimme manieren of beter gezegd slimme keuzes die je kunt maken die ervoor zorgen dat het werken in de tuin een heel stuk gemakkelijker voor je wordt! Dit is natuurlijk enorm fijn en prettig omdat je op die manier ook een stuk makkelijker uit de voeten kunt met je tuin en ook een stuk meer tijd hebt om lekker te genieten en relaxen.

 

Het is dan ook zeker een aanrader om handige keuzes te maken en om te kijken naar materialen, planten en een indeling voor je tuin die zo onderhoudsvrij mogelijk is. Op deze manier bespaar jij jezelf dus niet alleen een heleboel moeite maar ook een heleboel tijd en dat is dus wel zo handig!

 

Uiteraard kun je veel van deze tips natuurlijk zelf bedenken maar het is natuurlijk ook wel heel erg fijn en handig om wat handige tips te zien en lezen waar je mee verder aan de slag kunt zodat jij het jezelf zo makkelijk mogelijk kunt maken!

 

Neem de handige tips uit deze blog dan ook vooral ter harte en zorg er ook voor dat jouw tuin zo weinig mogelijk onderhoud vraagt en dat je dus goed uit de voeten kunt. Zo blijft er maximaal veel tijd over om lekker te genieten van je tuin en al het moois erin!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »