{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 7 januari 2022

De meest handige tips voor een low budget tuin

In ons land zijn ontzettend veel verschillende tuinen te vinden, al deze tuinen zijn vormgegeven met een verschillend budget. Waar het bij de ene tuin niet op kon moesten mensen bij de andere tuin soms gebruik maken van een veel kleiner budget en meer moeite doen om er toch wat van te maken.

 

Maar is het ook zo dat je met een kleiner budget weinig kanten op kunt en dat de mogelijkheden dus ook heel beperkt zijn? of valt dat eigenlijk allemaal best wel mee? en op welke manier kun je er dan eigenlijk voor zorgen dat je een tuin inricht met een klein budget, zijn hier soms nog handige tips voor? Het antwoord op deze laatste vraag is, jazeker en wij gaan je hierbij helpen! In deze blog zetten wij de meest handige tips en tricks voor je op een rijtje zodat ook jij voor een klein budget toch een droomtuin kunt realiseren!

 

Van handige tips om zo goedkoop mogelijk aan planten te komen, tot het hergebruiken van spullen wij laten het allemaal voorbij komen zodat jij er je voordeel mee kunt doen, letterlijk en figuurlijk. Lees dus gerust met ons mee en leer hoe ook jij ervoor kunt zorgen dat je voor een klein budget een grootse tuin realiseert. Lees je met ons mee?

 

Het verschil moet er wezen

 

Uiteraard zijn er in ons land grote verschillen, van mensen die enorm veel geld tot hun beschikking hebben tot mensen die letterlijk ieder dubbeltje om moeten draaien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er ook bij het inrichten van een tuin een groot verschil in budget kan zijn. waar de een ruim voldoende budget heeft om de tuin gezellig in te richten kan dat voor de ander wel eens een heel ander verhaal zijn!

 

Maar het is zeker niet zo dat je met een kleiner budget minder kanten op kunt al is dat wel wat mensen vaak denken. Met een kleiner budget kun je net zo goed een fijne tuin realiseren alleen heb je hier wel wat meer creativiteit voor nodig! Gelukkig is dat voor de meeste mensen geen probleem en met een paar handige tips en tricks kun je dan ook een heel eind komen gelukkig!

 

Vandaar dat het verschil in budget ook echt totaal geen verschil in plezier van je tuin hoeft te beteken! Het is wellicht alleen een wat grotere uitdaging!

 

Creativiteit is je redding

 

Als je een kleiner budget tot je beschikking hebt dan vraagt dat wel het een en ander van je! Zo vraagt het onder andere flink wat creativiteit! Je moet namelijk beter nadenken over hoe je er dan toch voor zorgt dat je er wat moois van maakt terwijl je niet zomaar naar de winkel kunt gaan en alles aan kunt schaffen wat je nodig hebt. Daarom vraagt het wel dat je over een aantal zaken iets beter nadenkt.

 

Gelukkig kun je hier dan heel goed een flinke dosis creativiteit voor gebruiken en kom je op deze manier dus ook een heel eind. Het is dan ook zeker heel belangrijk om hier een beetje vindingrijk in te zijn en om er op die manier voor te zorgen dat je toch een zo mooi mogelijk resultaat realiseert!

 

En deze creativiteit kun je dan ook op een aantal verschillende manieren inzetten. Ten eerste kun je ervoor zorgen dat je met die creativiteit voor slimme oplossingen zorgt die weinig kosten. Maar dat niet alleen je kunt deze creativiteit ook aanwenden om ervoor te zorgen dat je zelf lekker aan de slag gaat om van sommige dingen wat moois te maken!

 

Zo kun je dus ten eerste inventief zijn met je creativiteit. Dit houdt dus in dat je slimme oplossingen bedenkt om tot een goed resultaat te komen. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van tweedehands spullen voor in je tuin. Het gebruiken van stekjes of zaden om aan beplanting in je tuin te komen of het een groen tintje te geven!

 

Daarnaast kan het ook een hele goede tip zijn om tweedehands website en winkels na te lopen en te kijken of je hier bijvoorbeeld mooie bakken en potten of tuinmeubelen kunt vinden. Op deze manier maak je er dus echt wat gezelligs van en dat is ook precies de bedoeling. Vaak zijn hier de meest mooie schatten te vinden en heb je dus voor een klein budget een hele leuke achtertuin die je helemaal naar je wensen in kunt richten.

 

Maar je kunt je creativiteit natuurlijk ook op een hele andere manier gebruiken. Zo kun je hem ook inzetten om ervoor te zorgen dat je hele leuke dingen net even wat mooier maakt dan ze zijn! koop bijvoorbeeld een paar potten verf en leuk hiermee bloempotten en planten bakken op. Op deze manier krijg je dus een heel mooi gezicht en komt alles er sfeervol en gezellig uit te zien! Daarnaast zorgt het ook meteen voor heel veel gezelligheid in huis en dat is natuurlijk precies wat je graag wil bereiken! Wij raden je dan ook zeker aan om lekker zelf aan de slag te gaan en je creativiteit de vrije loop te laten! Op deze manier realiseer je het beste resultaat en kun je er dus allemaal van genieten.

 

Ook kun je bijvoorbeeld op een hele handige en creatieve manier gebruik maken van bepaalde materialen. Denk dan bijvoorbeeld aan riet, stenen of hout. Vaak zijn dit vrij voordelige materialen waar je toch heel makkelijk een mooi resultaat mee kunt realiseren en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait! Op deze manier zorg je er namelijk voor dat alles naar wens zal zijn en dat je heerlijk kunt genieten!

 

Beter een goede buur

 

Wat soms ook kan helpen is om aan de mensen om je heen te vragen of ze soms nog het een en ander voor je over hebben wat je in je tuin kunt gebruiken. Vaak hebben mensen beplanting staan waar ze prima een stekje van kunnen missen en waarmee jij jouw tuin dus helemaal up toe date kunt maken! Dat is natuurlijk heel erg handig en fijn en op deze manier bespaar je zelf dus ook enorm veel kosten uit!

 

Ook loont het soms om de mensen om je heen te vragen of ze soms spullen hebben die ze weg doen. Vaak als dit het geval is dan kun je hier ook wel wat van krijgen. Zonde als het anders naar het grof vuil zou gaan terwijl jij er nog prima wat mee kunt! En vaak vinden je vrienden het alleen maar heel erg fijn om op deze manier je te helpen en iets van je over te nemen!

 

Vandaar dat we ook zeggen beter een goede buur, als je namelijk bij je buren om je heen vraagt of ze nog wat over hebben dan kan dit vaak het geval zijn en is het op deze manier ook heel fijn om spullen van je buren over te nemen. Daarnaast hebben zij er zelf vaak ook wat aan want zij genieten er ook van als jouw tuin er prachtig uit komt te zien!

 

Het kan dus totaal geen kwaad om eens even goed om je heen te vragen of iemand misschien nog iets heeft liggen en om er dus op deze manier voor te zorgen dat je tuin er helemaal netjes bij komt te liggen naar je wensen!

 

Beslis je budget en hou je eraan

 

Wat verder erg belangrijk is, zeker als je een wat kleiner budget hebt, zorg ervoor dat je niet over je budget heen gaat! Hou je er dus aan en zorg ervoor dat je op deze manier je budget in de hand houdt en er zo dus voor zorgt dat je niet in de problemen komt.

 

Het kan dan ook heel erg helpen om je budget op te delen in kleine groepjes, kijk bijvoorbeeld naar wat je nog nodig hebt en zorg er op deze manier voor dat je iedere groep weer een klein budget geeft. Verdeel het totaal geld dus over de sub groepen en op deze manier weet je per categorie precies wat je te besteden hebt en is het dus ook nog makkelijker om jezelf hieraan te houden!

 

Daarnaast is het natuurlijk wel slim om de posten goed te verdelen. Kijk dus naar posten die wat meer vragen en die wat minder vragen en vraag jezelf vooral ook goed af aan welke posten jij persoonlijk veel waarde hecht zodat je deze ook wellicht wat groter kunt maken dan andere.

 

Je kunt je vast wel voorstellen dat de post voor beplanting bijvoorbeeld niet zo heel groot hoeft te zijn, zeker omdat er veel mogelijkheden zijn om voor minder geld leuke beplanting te vinden of soms zelfs gratis te krijgen. Het is dan ook aan te raden om hier niet te veel geld in te stoppen. En hetzelfde geldt natuurlijk voor de aankleding, ook hier hoef je geen groot budget voor te realiseren dit kun je beter stoppen in de basis. Het is namelijk zo dat de basis enorm bepalend is voor het algemene beeld van de tuin, als dit dus al niet klopt zal het lastiger worden om tot een mooi geheel te komen. Daarnaast kun je accessoires voor de aankleding altijd nog vrij gemakkelijk toevoegen en kun je ook hier weer heel creatief in zijn waardoor je dus zeker niet de hoofdprijs hoeft te betalen!

 

Zo zie je dus dat het heel slim kan zijn om vooraf een budget te bepalen en jezelf hier vervolgens ook aan te houden. Op deze manier kun je zo goed mogelijk omgaan met het budget dat je tot je beschikking hebt en dit scheelt natuurlijk enorm!

 

Low budget hoeft niet slecht te zijn

 

Het belangrijkste is wellicht wel dat het goed is om te realiseren dat low budget helemaal geen nadeel hoeft te zijn. het is namelijk zo dat je juist voor een kleine prijs fijne dingen kunt realiseren en hier hoef je jezelf dan ook helemaal niet voor te schamen. Juist als je wat minder tot je beschikking hebt kan het een flinke uitdaging zijn om er toch wat leuks van te maken. Maar ook juist dan kun jij je creativiteit aanspreken en er zelf voor zorgen dat je het tot een succes zal maken!

 

Juist als je minder budget tot je beschikking hebt word je gedwongen om naar mogelijkheden te zoeken en dit kan hele fijne resultaten hebben waardoor je dus zelf ook ervoor zorgt dat je een droom tuin krijgt. Daarnaast zijn er ook mensen die er een echte sport van maken om voor een zo klein mogelijk budget hun tuin helemaal naar wens in de richten en dit kan natuurlijk ook zeker een leuke hobby vormen. Je wordt er door uitgedaagd en je moet wel op zoek gaan naar allerlei creatieve oplossingen en dat is natuurlijk ontzettend leuk! Op deze manier realiseer je dus heel makkelijk een tuin die toch helemaal aan je wensen zal voldoen terwijl je er maar een klein budget voor nodig hebt!

 

Uiteraard kan het heel fijn zijn om een groot budget te hebben en alles aan te kunnen schaffen wat je maar wil maar om een groots resultaat te bereiken is dat dus zeker geen vereiste! Je kunt dan ook zeker met een aantal kleine aanpassingen een fijn resultaat bereiken en ervoor zorgen dat ook jij een tuin krijgt die helemaal naar wens is! Een droom tuin ligt binnen handbereik voor ieder budget! Neem dus onze tips ter harte en zorg er op deze manier voor dat ook jij voor een klein budget een mooie tuin kunt realiseren door onder andere je creativiteit en vindingrijkheid te gebruiken die ieder mens bezit! Dit zorgt voor een mooi resultaat en geeft daarnaast ook nog eens een heel erg voldaan gevoel en laten we eerlijk zijn dat is toch ook wel heel erg prettig!

 

Laat een klein budget dus geen handicap zijn voor het realiseren van een mooie tuin maar gebruik het als een kracht! Alleen dan kom je het verst!