{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 15 november 2021

De meest makkelijke eetbare planten uit je eigen achtertuin

We hebben natuurlijk allemaal wel gemerkt dat er een trend gaande is van een eetbare tuin. Steeds meer zien we er de voordelen van in van het verbouwen van voedsel in onze eigen achtertuin. We merken de voordelen en de gezonde eigenschappen die deze voeding bevat ten opzichte van de bewerkte voeding uit de supermarkten. Dit zorgt er dan ook voor dat we allemaal steeds meer proberen om zelf zoveel mogelijk voedsel vers in onze eigen tuinen te verbouwen.

 

Een ontzettend fijne trend die veel voordelen met zich meebrengt. Wel is er echter een misverstand. Heel veel mensen denken namelijk dat je toch echt wel ervaring met tuinieren of groene vingers moet hebben om ervoor te kunnen zorgen dat je zelf eetbare planten in je eigen achtertuin kunt verbouwen. Ze denken vaak ten onrechte dat hier heel wat bij komt kijken en soms weerhoudt mensen dit er dan ook van om zelf te gaan proberen voedsel in de tuin te verbouwen.

 

Dit is natuurlijk ontzettend zonde want eigenlijk heeft het helemaal niet zo heel veel om handen en kunnen mensen heel gemakkelijk zelf ook ervoor zorgen dat ze voedsel verbouwen en eetbare planten in de tuin hebben staan. Wel is er een verschil tussen eetbare planten die je heel makkelijk kunt verbouwen en eetbare planten die wat meer tijd en aandacht nodig hebben en dus ook wat meer vaardigheid vragen.

 

In deze blog laten we je dan ook graag de eetbare planten zien die weinig onderhoud nodig hebben en die je dus al snel een plekje in je tuin kunt geven en waarbij je vervolgens kunt genieten van een lekkere oogst!

 

Eetbare planten in je tuin

 

We zagen het al een tijdje aankomen, de trend van eetbare planten in de tuin wint snel terrein en trekt veel mensen over de streep! Heel veel mensen vinden het namelijk ontzettend fijn om ervoor te zorgen dat ze eetbare planten in de tuin hebben en op deze manier heel erg vers kunnen eten.

 

Want dat is dan ook meteen het grote voordeel van eetbare planten. Ze zijn enorm vers en je krijgt op die manier dus onbewerkt voedsel binnen en dat heeft ongelofelijk veel gezondheidsvoordelen. Tegenwoordig zien we namelijk steeds vaker dat voedsel bewerkt wordt om het langer houdbaar te laten blijven. Dat is dan ook echt iets wat past in deze tijd. Op deze manier wordt er namelijk voor gezorgd dat voedsel langer goed blijft en zo kan er dus meer omgezet worden doordat het langer de tijd heeft om bij de consument terecht te komen. Dit is dus een heel eerlijk proces maar wel een proces wat flink wat tijd kost en wat ook zeker niet altijd even gezond is. Je kunt je namelijk vast wel voorstellen dat het niet het meest gezonde is voor je lichaam om alle stoffen binnen te krijgen die gebruikt worden om ons voedsel langer houdbaar te maken.

 

Helaas bevat een groot deel van het voedsel dat uit de supermarkten komt tegenwoordig deze middelen en dat is niet zo best. Gelukkig is er een hele handige manier om dit voor een deel te voorkomen en dat is door je eigen voedsel in je tuin te verbouwen in de vorm van eetbare planten. Zo kun je dus voor een deel zelf voorzien in je voeding en kun je er in ieder geval voor zorgen dat je een stuk minder bewerkt voedsel binnen krijgt en dat scheelt allicht al een heleboel natuurlijk.

 

Je hebt geen groene vingers nodig

 

We kunnen dus wel stellen dat het zeker een aantal voordelen heeft om eetbare planten in je tuin te houden en om op deze manier dan ook te zorgen voor lekker vers voedsel. Maar veel mensen denken echter ten onrechte dat je hier groene vingers voor nodig hebt maar niets is minder waar. Er zijn namelijk heel veel eetbare planten die je ook heel makkelijk kunt houden zonder dat je hiervoor echt groene vingers en veel kennis van planten nodig hebt en dat is natuurlijk goed nieuws! Op deze manier kun je dus heel makkelijk eetbare planten in je tuin houden zonder veel moeite.

 

Uiteraard hebben ze wel onderhoud nodig maar dat is met iedere plant zo alleen de mate van onderhoud valt dus wel heel erg mee en dat biedt voor veel mensen weer heel veel mogelijkheden! Op deze manier kun je dus heel makkelijk zelf ook met eetbare planten in je tuin aan de slag.

 

Verse kruiden in de tuin

 

Een voorbeeld van eetbare planten in de tuin die je heel gemakkelijk kunt houden en die weinig zorg nodig hebben zijn bijvoorbeeld verse kruiden, er zijn heel veel kruiden plantjes te bekennen die weinig zorg en aandacht nodig hebben en die er dus voor zorgen dat je ze heel gemakkelijk kunt houden in de tuin en er verse kruiden van kunt plukken.

 

Denk bijvoorbeeld aan heerlijke verse munt of basilicum, kruiden die heerlijk vers smaken in een gerecht en die ook echt een specifieke smaak toevoegen en daarnaast ook nog eens erg gezond zijn! maar je kunt bijvoorbeeld ook heerlijke munt thee maken en dat is ook nog eens gezond voor heel je lichaam. Het kan dus zeker een grote aanrader zijn om voor verse kruiden in je tuin te zorgen zodat je deze heerlijk kunt verwerken in allerlei verschillende soorten gerechten.

 

Daarnaast zijn er ook nog eens veel kruiden met een geneeskrachtige werking en juist deze kruiden kun je het beste zo onbewerkt mogelijk hebben. Vandaar ook dat het een goed idee is om deze kruiden vers in je eigen tuin te laten groeien!

 

Tomaten en komkommers

 

We houden er vaak allemaal wel van en daarnaast zijn ze ook nog eens in veel verschillende gerechten te verwerken. We hebben het dan over tomaten en komkommers. Heerlijke groente soorten die ook nog eens boordevol vitamines en gezonde voedingsstoffen zitten. Het is dan ook zeker genieten van deze heerlijke groente soorten en je kunt ze ook nog eens overal in verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke frisse salade of een lekkere tomaten soep het kan allemaal en zorgt voor heel veel smaak.

 

Tomaten en komkommers zijn juist soorten die in de kweek heel erg bewerkt worden. Dit om ze maar zo groot mogelijk te maken zodat ze meer opbrengen. Vandaar dat het juist bij deze soorten ook zo fijn is om ze zelf te verbouwen in je eigen achtertuin zodat je ze zo vers mogelijk kunt eten en ook echt kunt profiteren van alle gezondheidsvoordelen die ze bevatten! Maar gelukkig kun je komkommers en tomaten dus juist ook heel erg makkelijk in je eigen tuin kweken en dat heeft natuurlijk heel erg veel voordelen. Zo kun je er dus ten eerste op deze manier voor zorgen dat je heerlijke van verse komkommers en tomaten kunt genieten zonder allerlei toevoegingen en dit is natuurlijk gewoon een heel stuk gezonder maar dat dus niet alleen. Het is ook nog eens zo dat het de smaak enorm ten goede komt. Je zal dan ook echt het verschil proeven tussen tomaten en komkommers die uit de kas komen en die bewerkt zijn en degene die vers uit jouw eigen tuin komen. Deze zullen namelijk echt zoveel zoeter en verser smaken je zal werkelijk waar verrast zijn!

 

Wij zouden je dan ook zeker aanraden om tomaten en komkommers in je eigen achtertuin te kweken ze komen namelijk altijd wel van pas en je kan er dan ook heerlijk van genieten!

 

Een heerlijke krop sla

 

En we blijven nog even in dezelfde sferen als de komkommers en tomaten want wist je dat je dus ook heel erg makkelijk allerlei verschillende sla soorten in je tuin kunt kweken. Je kunt ze zowel in de grond zetten als in een pot en je laat ze heel erg makkelijk groeien tot een hele bos of krop en dat is natuurlijk ontzettend handig en fijn. Want wist je dat sla natuurlijk onwijs gezond voor je is en dat je het ook nog eens op heel veel manieren kunt verwerken. Je kunt het natuurlijk als salade verwerken en hier komen de tomaten en komkommers natuurlijk ook weer heel goed bij van pas. Maar je kan er ook een lekkere stamppot van maken of een ander lekker gerecht. Kortom je kunt er heel veel kanten mee op en het is dus zeker een goed plan om sla in je tuin te verbouwen.

 

Daarnaast is het grote voordeel dat ze weinig onderhoud nodig hebben en dit is natuurlijk wel weer heel erg fijn! Dit zorgt er namelijk voor dat je al snel lekker sla in de tuin kunt kweken en hier heerlijk van kunt genieten, en laten we vooral ook niet vergeten dat een sla plant er ook nog eens heerlijk en mooi uitziet in de tuin je hebt namelijk meteen een heel groot stuk groen in je tuin en dat is dus ook wel heel erg fijn natuurlijk!

 

Wij snappen dus wel dat veel mensen er voor kiezen om sla te kweken het is ten eerste niet moeilijk en ten tweede is het ook nog eens een erg fijne manier om wat extra groen in je tuin te realiseren en dat is toch zeker ook wel erg prettig!

 

Brandnetels zijn geen onkruid

 

En dan hebben we de brandnetels nog. We raden je natuurlijk wel aan om hier een handig plekje voor te reserveren aangezien je anders ook flink wat last van deze jongens kan krijgen maar op zich kan het een heel handig en fijn plan zijn om brandnetel plantjes in je tuin te houden. Zeker omdat ze zo heel veel verschillende eigenschappen hebben.

 

Ten eerste kun je brandnetels heel erg goed eten. Zo kun je er een heerlijke salade van maken met onder andere paardenbloemblad maar ook kun je er een lekkere soep van maken. En wat dacht je van brandnetel thee. Deze thee heeft heel erg veel goede eigenschappen voor onze gezondheid en vormt dus een meer dan prima start van de dag! Maar daarnaast kun je ze dus ook voor allerlei gezondheidsproblemen gebruiken. Het schijnt dan brandnetelthee echt heel erg goed is voor heel veel verschillende doeleinden en je kan het dan ook zeker heel goed gebruiken!

 

Daarnaast ziet de brandnetel er ook nog eens niet verkeerd uit in een pot in je tuin. Het is een mooie groene plant met een mooi gevormd blad en we kunnen dus wel snappen dat dit een fijne toevoeging aan je tuin is! Het zorgt ook meteen voor een fijn stukje groen en dat is natuurlijk ook wel iets wat je graag in je tuin terug wil zien!

 

Eetbare planten in je tuin

 

Zoals je dus kunt zien zijn er ongelofelijk veel eetbare planten. We hebben ze in deze blog lang niet allemaal op kunnen noemen dat is helaas ook niet mogelijk maar we hebben wel een kleine selectie kunnen maken en kunnen laten zien welke eetbare planten er allemaal zijn en welke voordelen ze hebben!

 

Het is dan ook zeker een goed idee om met eetbare planten in je tuin te werken. Dit ziet er niet alleen heel erg mooi uit maar is ook nog eens erg lekker en gezond! Hoe fijn is het wel niet als je zomaar even wat verse munt uit de tuin kunt plukken om vervolgens lekker op te eten en in een kopje thee te verwerken! Zo pluk je zo verse planten uit je tuin waar je vervolgens van kunt genieten!

 

Laat je vooraf goed adviseren en kijk goed welke eetbare planten voor jou de beste optie zijn. op deze manier ben je ervan verzekerd dat je eetbare planten in je tuin hebt staan waar je enorm van genieten kunt en die je ook echt gaat gebruiken. Het is natuurlijk zonde als je planten kiest die eigenlijk verder niet gegeten of gebruikt worden bij jullie. Dit wil je liever voorkomen en daarom raden we ook aan om altijd voor planten te kiezen die je zelf ook graag wil gebruiken!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »