{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 3 augustus 2021

De mooiste plekken om te wandelen in ons land

Nederland is een ontzettend mooi land wat ook heel erg veel te bieden heeft. En dan hebben we het vooral ook over natuur. Ons land heeft werkelijk waar prachtige stukken natuur die ook nog eens zeer afwisselend zijn. Dat maakt ons land voor heel veel mensen tot een hele fijne plek waar ze heerlijk kunnen genieten van al het moois om hen heen in de heerlijke frisse buitenlucht!

 

Ook zijn er in ons land heel erg veel mensen die van wandelen houden. Zij vinden het heerlijk om de wandelschoenen aan te trekken en om vervolgens lekker op pad te gaan! En dat is natuurlijk helemaal niet zo vreemd. Zeker omdat ons land ook nog eens heel veel fijne wandelplekken heeft! Dit maakt het tot een ontzettend leuke activiteit die je met jong en oud samen kunt beleven!

 

Daarnaast is wandelen ook nog eens ontzettend gezond voor je! Je bent lekker in beweging met je lichaam en daarnaast loop je ook nog eens heerlijk in de buitenlucht! Wat wil je eigenlijk nog meer! Lekker genieten met het hele gezin, neem een tas met broodjes mee en wat te drinken en je beleeft een heerlijk dagje weg met elkaar!

 

Zoals we net al aangaven heeft ons land dus ontzettend veel mooie wandelplekken! Dit komt met name door de grote diversiteit aan natuur in ons land. Zo kun je wandelen door de duinen, in het bos, over de heide of langs het strand. Het is allemaal mogelijk en ons land heeft op al deze gebieden de meest mooie plekjes te bieden! Uiteraard is het heel persoonlijk waar je voorkeur naar uitgaat maar iedere plek heeft zo zijn charme en het is juist ook wel heel leuk om steeds weer wat nieuws te ontdekken!

 

In deze blog vertellen wij je graag wat meer over de mooiste plekken om te wandelen in ons land. Van het strand tot de heide alles komt voorbij en we geven je graag een paar goede wandeltips! Wie weet krijg je hierdoor inspiratie en vinden wij je binnenkort terug op een van deze heerlijke wandelplekken!

 

Wandelen door de duinen

 

Voor veel mensen is het strand een plek met een grote aantrekkingskracht, ze brengen er dan ook graag veel tijd door. Niet zo verwonderlijk natuurlijk want het is ook ontzettend mooi om over de zee uit te kijken terwijl je over het strand loopt met het zand tussen je tenen! Een heerlijk gevoel. Maar wist je dat de duinen minstens zo mooi zijn! Vaak is dit door veel mensen helaas een beetje een vergeten stukje en dat is zo ontzettend jammer, want juist in de duinen kun je heerlijk wandelen en de meest mooie natuur om je heen zien!

 

Er zijn in Nederland gelukkig heel veel plekken te vinden waar je lekker door de duinen kunt lopen en kunt genieten van de rust en stilte daar en de prachtige natuur. Vaak hoor je ook in de duinen de golven op het strand rollen en ruik je de zee. Dit maakt het tot een hele mooie ervaring waar je heerlijk van kunt genieten!

 

Zoals we net al even aangaven hebben we in Nederland heel veel mooie plekken waar je heerlijk door de duinen kunt wandelen. Denk bijvoorbeeld aan Zeeland, hier hebben we ontzetten veel kust en dus ook duinen. Vooral de duinen rondom de stranden van Ouddorp en Domburg zijn zeer de moeite waard. Hier kun je heerlijk rondstruinen en de meest mooie wandelingen maken in alle rust! Je kunt op verschillende plekken de duinen betreden en er is ook meer dan voldoende parkeergelegenheid. Iets wat zeker als je niet uit de buurt komt natuurlijk wel heel erg makkelijk is!

 

Een goede tip is om ook lekker wat te eten en te drinken mee te nemen en om tijdens het wandelen door de duinen ook even de tijd te nemen om lekker te picknicken en bij te komen van de wandeling. Vaak heb je dan ook nog eens plekjes met een geweldig uitzicht over het strand en de zee en dat maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet!

 

Lekker wandelen over het strand

 

En als we dan toch in de buurt zijn kunnen we net zo goed wat meer vertellen over het heerlijke wandelen over het strand. Want ook dit is natuurlijk heel erg fijn om te doen! Gelukkig heeft Nederland heel wat kilometers kust dus er zijn meer dan voldoende plekken te vinden waar je kunt genieten van een heerlijke strandwandeling!

 

Zo kun je bijvoorbeeld richting Zeeland, maar ook richting het Noorden van ons land kun je heel wat mooie stranden vinden. Denk bijvoorbeeld aan onze schiereilanden, of wat dacht je van Noordwijk aan Zee, allemaal prachtige plekken met schitterende stranden die zich prima lenen voor een heerlijke wandeling! Het fijne aan het wandelen over het strand is dat je kunt genieten van de mooie zee en de heerlijke zeelucht! Deze lucht is ontzettend zuiver en ook vol zuurstof en heel erg goed voor je longen en lijf! Vandaar ook dat veel mensen met luchtwegklachten graag een wandeling over het strand maken! De lucht is hier namelijk een stuk schoner dan in het binnenland!

 

Een ander voordeel van het wandelen over het strand is dat je ook meteen een flinke workout te pakken hebt! Het kan namelijk best even flink doorstappen zijn door het zware zand en dit zorgt ervoor dat je meteen een fijne workout hebt! Enorm lekker dus en ook nog eens extra gezond natuurlijk!

 

En het leuke is dat je tijdens of na een heerlijke wandeling over het strand natuurlijk daarna prima even kunt uitrusten bij een fijne strandtent! Hier kun je dan lekker even bijkomen met wat lekkers te eten en drinken! Heerlijk genieten dus en op deze manier maak je er ook echt een dagje weg van! En voor wie het feest helemaal compleet wil maken kan een uitstapje naar een van de kustplaatsen natuurlijk ook niet ontbreken! Langs de kust zijn er namelijk de meest leuke en mooie dorpjes te vinden en het is ontzettend leuk om hier nog even een bezoekje aan te brengen en je dagje weg compleet te maken!

 

Een heerlijke boswandeling

 

Het is misschien wel de meest populaire plek voor een wandeling en veel mensen zoeken dan ook vaak het bos op om lekker te gaan wandelen! Heerlijk tussen de bomen het gevoel alsof je even helemaal alleen op de wereld bent. Alleen de heerlijke geur al die in het bos hangt zorgt er bij veel mensen voor dat ze het gevoel hebben even helemaal weg te zijn van alles en iedereen en vooral van het drukke dagelijkse leven!

 

Daarnaast is er ook nog eens ontzettend veel te zien en beleven in het bos! Zo kun je er heerlijk genieten van alle natuur om je heen, van de meest mooie bomen tot en met paddenstoelen en dennenappels, je kunt het in het bos allemaal vinden en dat is natuurlijk ontzettend leuk en fijn!

 

Gelukkig hebben wij dan ook heel veel mooie bossen in ons land waardoor een boswandeling zeker tot de mogelijkheden behoort! Je kunt in ons land gelukkig op heel veel plekken het bos bezoeken en genieten van de rust en ruimte om je heen! Het fijne en bijzondere aan het bos is ook dat alle geluiden vaak gedempt worden, dit geeft een heel bijzonder gevoel en zorgt ook voor een magische omgeving! Dit maakt een boswandeling nog specialer voor jong en oud!

 

In ons land hebben we heel veel bossen en je kunt dan ook op heel veel plekken in ons land een bos bezoeken en een heerlijke wandeling maken! Geniet vooral van de rust en ruimte om je heen en laat de omgeving op je inwerken! Kijk voor de mooiste bossen anders ook eens op de website van Staatsbosbeheer, hier leer je namelijk de mooiste plekjes kennen die soms nog best verborgen zijn!

 

Struinen over de heide

 

En van het bos wandelen we zo naar de heide. Want ook dit is een stuk natuur dat ons land zeer rijk is. En de heide is werkelijk waar schitterend! Zeker in de herfst is het misschien wel de mooiste plek om te bezoeken! Het is dan ook heerlijk wandelen op de heide, je kunt vaak ver om je heen kijken en natuurlijk geeft de heide de meest prachtige kleuren, dat is werkelijk waar een feestje om naar te kijken!

 

Veel mensen vinden het dan ook heel bijzonder om lekker over de heide te wandelen en al deze pracht en praal te aanschouwen! De heide heeft daarnaast ook nog eens hele fijne wandelroutes waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de natuur om je heen! En doordat de heide zo weids is kun je ook hier prima je kleedje neerleggen en lekker gaan picknicken in de natuur! Op deze manier maak je er namelijk een compleet dagje weg van en kun je heerlijk genieten van alles om je heen! Voor ons is de heide dan ook echt een favoriet, dit komt met name doordat het er zo ruimtelijk oogt en je dus echt een gevoel van rust en ruimte ervaart, maar zeker ook door de prachtige kleuren van de heide planten die je overal tegemoet komen!

 

De heide leent zich dan ook heerlijk voor een dagje weg met het hele gezin! Geniet van de mooie kleuren om je heen maar ook van de rust en ruimte. Doordat de heide zo groot is kunnen er met gemak heel veel mensen wandelen zonder dat het er druk wordt en dat is natuurlijk wel heel erg fijn en prettig! Op deze manier is het heel leuk wandelen en beleef je er ook echt plezier!

 

Heerlijk wandelen in ons mooie land

 

Ons mooie land is dus heel rijk aan natuur, dat is een feit dat we wel vast kunnen stellen! Dit zorgt er dan ook voor dat we heerlijk kunnen genieten van al het moois om ons heen en dat we de meest prachtige wandelingen kunnen maken en dat is natuurlijk wel heel erg genieten! Daarnaast is het ook nog eens zo dat we ontzettend veel natuur hebben, dus er is altijd wel ergens een mooie plek te vinden om neer te strijken en om te genieten van de rust en ruimte om je heen!

 

Of je nu kiest voor het strand met het mooie uitzicht op zee, of de duinen waar je juist heel veel rust kunt ervaren, of het bos waar je soms bijna het gevoel hebt alleen op de wereld te zijn, of juist de heide waar je heel weids om je heen kunt kijken. Het heeft allemaal zo zijn charme en allemaal zijn het plekken en stukken natuur waar je de meest mooie wandelingen kunt maken en waar je dus ook heerlijk kunt genieten! Daarnaast is het ook nog eens zo dat je op veel plekken aangenaam verrast kunt worden door de schoonheid van de natuur, zo kunnen er in de duinen prachtige bloemen bloeien, en op de heide de meest schitterende bomen staan. Dit zou je wellicht op het eerste gezicht niet verwachten maar dit maakt het natuurlijk wel super leuk om een bezoekje aan deze stukken natuur te brengen!

 

Een groot voordeel in ons land is dat deze stukken natuur vaak goed bereikbaar zijn. Als je er in de buurt woont kun je er natuurlijk makkelijk naartoe wandelen en fietsen en ben je ook meteen al lekker in beweging. Maar ook als je er wat verder vandaan woont kun je deze plekken prima bereiken doormiddel van autowegen en parkeerplaatsen, zodat je ook altijd wel ruimte hebt om je auto in de buurt te parkeren. Vandaaruit heb je dan een prima basis om het stuk natuur te verkennen en heerlijk te genieten van de rust en ruimte om je heen!

 

Geniet dus van alle voordelen die een heerlijke wandeling je biedt, zowel voor je gezondheid als voor je geest en ga er lekker op uit. Of je nu kiest voor strand, duinen, bos of heide een wandeling is dus altijd een heel erg goed idee!