{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

26 juni 2022

De nieuwste trends van 2022 op tuinmeubel gebied

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe trends te ontdekken op het gebied van tuinmeubelen. De markt is constant in beweging en er komen dan ook steeds weer nieuwe trends bij die enorm aanspreken. Het voordeel van al deze trends is dat er op die manier ook altijd wel wat te kiezen valt en dat je dus heel makkelijk kunt kiezen voor tuin meubelen die bij jouw passen en bij de sfeer die je in je tuin voor ogen hebt en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg leuk om te zien welke trends er nieuw op de markt komen en hoe je deze eventueel een plekje kunt geven in je eigen tuin! Veel mensen houden vaak wel van verandering en het is dan ook leuk als je na verloop van tijd kunt kiezen voor wat nieuws.

Wel is het natuurlijk zo dat je relatief lang met tuinmeubelen doet. Je wisselt ze nu eenmaal niet ieder jaar in voor nieuwe, daarvoor is de uitgave simpelweg te groot. Maar wel kan het natuurlijk prima zo zijn dat je na verloop van tijd wel op zoek bent naar wat nieuws en dat je kijkt naar mogelijkheden.

Ook vernieuw je wellicht niet al je tuinmeubelen maar ga je wel op zoek naar bijvoorbeeld een enkel los meubel stuk om je tuin aan te vullen en om een gezellige sfeer mee neer te zetten die volgens de nieuwe trends gaat!

Kortom voldoende reden dus om er een blog aan te wijden en om op zoek te gaan naar de trends op tuinmeubel gebied van dit moment! Lees je met ons mee?

Het gaan trends in zijn werk

Wat wij als consument zien is enkel het resultaat van veel en hard werken. Wij zien uiteindelijk een collectie met tuinmeubelen in de winkel verschijnen die voldoen aan de nieuwste trends. Maar hoe komt het eigenlijk zover, en wie heeft er dan die trends bepaald? Dat gaan we je in deze blog allemaal uitleggen!

Allereerst worden de trends natuurlijk bedacht door de ontwikkelaars van nieuwe tuinmeubelen. Zij hebben mensen in dienst die nieuwe collecties ontwerpen en zo op deze manier de basis leggen voor een nieuwe trend, vervolgens doen de trendwatchers van allerlei verschillende media platformen hun werk. Zij pikken bepaalde trends op en maken er echt een hype van door deze trends in de spotlights te zetten. Zo komen deze trends dan bijvoorbeeld voorbij in reclames, tijdschriften maar ook in de winkels zelf komen ze enorm naar voren.

Dit alles om ons er kennis mee te laten maken en om aan de consument te laten zien welke trends er de boventoon gaan voeren.

Uiteindelijk komen deze tuinmeubels natuurlijk in de winkels te staan en maakt de consument een keuze voor de meubelen die bij ze passen. Soms spreken trends je enorm aan en soms juist ook helemaal niet. Vandaar dat ook niet iedereen gevoelig is voor trends en over gaat tot het kopen van een meubel dat past bij de huidige trends.

Op deze manier zie je dus hoe trends in zijn werk gaan en hoe ze tot stand komen. Er gaat natuurlijk een heel proces aan vooraf voordat de meubelen uiteindelijk bij jou in de tuin staan!

De trends van dit moment

Net als ieder seizoen zijn er dus ook op dit moment weer een aantal trends te bekennen. Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten tuinmeubelen die we ineens opvallend vaak voorbij zien komen en die dan ook echt de boventoon voeren. Deze trends vallen op doordat ze anders zijn en veel mensen aanspreken.

Het leuke aan de trends van dit moment is dat ze enorm vernieuwend zijn en daarnaast toch ook een knipoog hebben naar eerdere trends. Deze twee tegenstrijdig heden maken het nu juist zo leuk en zorgen dus ook voor een spannende mix van trends die veel mensen aanspreken. En dat is dan ook echt wel meteen erg opvallend aan de trends van dit moment. Ze spreken namelijk veel mensen aan en dat is belangrijk.

We zien dan ook een fijne mix van moderne meubelen maar ook meubelen met een knipoog naar vroeger door bijvoorbeeld de kleur of het materiaal gebruik. Maar ook de vorm van de meubelen kan hierin soms een fijne rol spelen! Kortom alles bij elkaar zorgen ze voor een prettig geheel en dat is natuurlijk wel heel erg fijn en leuk!

Moderne tuin meubelen van wit staal

Een hele leuke en fijne trend van dit moment zijn de tuinmeubelen van wit staal. En het is dan vooral de combinatie van de kleur en het materiaal die deze trend zo fijn maakt! Het is natuurlijk heel erg leuk om tuin meubelen te zien die op deze wijze zijn vormgegeven.

Het fijne voordeel aan meubelen van staal is dat ze meteen modern ogen en dat is toch wel een stijl die enorm populair is op dit moment en die veel mensen graag toepassen in hun tuin. Doordat deze meubelen wat strakker zijn vormgegeven zorgen ze ook meteen voor een ruimtelijk gevoel in je tuin en lijkt je tuin dus optisch een stuk groter, dat is natuurlijk een fijn voordeel dat mooi meegenomen is.

Maar ook de kleur wit draagt hieraan bij. Want wit zorgt ook voor licht in de tuin en luchtigheid en de meubelen ogen hierdoor dus ook niet heel groot en massief. Alles bij elkaar vormt dit dus meteen een heel mooi plaatje en zorgt het ervoor dat je tuin heerlijk fris en luchtig oogt!

Vooral liefhebbers van de moderne sfeer lopen dus met deze meubelen weg en geven ze met liefde een plekje in hun tuin. Het fijne voordeel daarbij is ook nog eens dat je wit natuurlijk met allerlei kleuren kunt combineren dus als we het hebben over accessoires dan heb je volledig de vrije hand en dat is natuurlijk een feestje op zich!

Ook kun je deze meubelen heel fijn combineren met andere tuin meubelen met een moderne uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubelen van zwart of antraciet staal. Deze combineren dus ook prima met deze witte meubelen en dat is natuurlijk heel erg leuk. Zo ontstaat er een mooie mix en heb je meteen een heel speels effect te pakken!

Houten tuinmeubelen in robuuste vorm

Een andere trend die we opvallend vaak voorbij zien komen zij houten tuin meubelen maar dan vormgegeven op een hele robuuste manier. Hierdoor krijg je dus hele stoere meubelen die je echt wel een ruim plekje in je tuin moet geven.

Het leuke aan deze trend is dat deze meubelen ook heel natuurlijk ogen en dat brengt natuurlijk ook weer een hele fijne sfeer met zich mee! Door dat deze meubelen zo natuurlijk ogen passen ze bijvoorbeeld ook prima in een natuurlijke of een landelijke tuin en dit maakt dan weer dat je er onwijs veel kanten mee op kunt!

De robuuste vorm van deze meubelen is wat het plaatje helemaal compleet maakt. Hierdoor kun je de meubelen dus al snel overal plaatsen en vullen ze meteen op een fijne manier de ruimte en vormen ze dus ook een echte blikvanger en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

Juist door op deze manier voor een echte blikvanger te kiezen geef je een bepaalde sfeer aan een tuin mee en dat is heel prettig. Ook de houten tuinmeubelen combineren weer enorm goed met allerlei andere materialen en dit is natuurlijk erg handig en een heel groot voordeel. Hierdoor kun je er ook veel kanten mee op in je tuin en dat is natuurlijk we zo prettig!

Een oude bekende komt voorbij

En dan hebben we ook nog een hele fijne trend die echt een oude bekende is maar die toch in een iets andere vorm ineens weer een enorme trendsetter is. We hebben het dan over de steigerhouten tuinmeubelen. Enkele jaren geleden kon je er niet omheen en kwam je ze dan ook overal tegen, bijna iedereen had ze wel in de tuin staan en het was echt met recht een ware hype te noemen.

En dat was ook helemaal niet zo vreemd want ten eerste is steigerhout een enorm fijn materiaal om mee te werken dus kun je er heel veel kanten mee op en daarnaast is steigerhout ook nog eens erg sfeervol en warm. Dus je had ook meteen een hele fijne en prettige sfeer in je tuin te pakken en juist dat spreekt mensen zo aan en dat is wel echt een groot voordeel!

Niet zo verwonderlijk dus dat juist deze trend nu weer terug komt en we hem weer een stuk vaker zien verschijnen! Het leuke aan deze trend is vooral dat het steigerhout gewoon zo onwijs prettig is om mee te werken en zo goed past bij eigenlijk iedere stijl tuin! Dit maakt het tot een onwijs populair materiaal om meubelen van te maken.

En het leuke is dat je natuurlijk ook nog eens de keuze hebt in veel verschillende soorten kleuren steigerhout waardoor je dus zeker kunt zorgen dat het meubel volledig bij je tuin zal passen! Zo kun je kiezen voor zwart steigerhout maar ook naturel of juist heel licht van kleur zien we regelmatig voorbij komen en dat is natuurlijk wel heel erg leuk!

Veel mensen genieten er dan ook echt enorm van om deze oude bekende voorbij te zien komen en dat is natuurlijk heel erg leuk. Vandaar dat deze meubelen altijd gretig aftrek vinden. Wel is het zo dat we vaak zien dat deze tuinmeubelen volgens de laatste trends wat stoerder van vorm zijn. Een aantal jaren terug waren ze eigenlijk bijna tegen het lieve aan met soms zelfs een uitgezaagd hartje erin om het feestje compleet te maken. Dat zien we nu dus een stuk minder terug in de trends van deze tijd. Nu zien we juist vaak dat de meubelen heel stoer van vorm zijn en heel groot. Juist dat verschil maakt het zo leuk en zorgt ervoor dat het een trend is die veel mensen aanspreekt en natuurlijk een leuke terugkomer vormt!

Grote stoere kussens

Een andere duidelijke trend die we veel voorbij zien komen op het gebied van tuin meubelen is dat de kussens van de meubelen veel groter en stoerder zijn! Geen lieflijke kussentjes nee grote stoere kussens waar je heerlijk in weg kunt zakken.

En dan ook niet meer enkel in wit of zwart maar vandaag de dag komen er allerlei tinten en kleuren voorbij en dat maakt het wel echt heel erg leuk! Op deze manier is het dus erg prettig om ervoor te zorgen dat de kussens heerlijk zitten en echt een leuke aanvulling op je tuin vormen. Zo kun je er dus voor zorgen dat je uiteindelijk weet hoe alles in zijn werk gaat en hoe je tuin er netjes bij komt te liggen!

Stoere kussens zijn wat ons betreft dan ook een echte aanrader en geven net dat beetje extra comfort en sfeer aan je tuin. Heerlijk liggen of zitten op je tuinbank of stoel is natuurlijk ook wel echt een voorwaarde voor ontspanning!

De nieuwste trends op tuin meubel gebied

Zoals je dus wel kunt zien zijn er aardig wat leuke trends op tuinmeubel gebied te bekennen en dat maakt het natuurlijk ook wel heel erg leuk! Op deze manier kun je er namelijk makkelijk voor zorgen dat alles bij elkaar past en dat jij tuinmeubelen vindt waar je hart sneller van gaat kloppen.

Het leuke aan de trends van dit moment is dat ze heel vernieuwend zijn maar toch ook een knipoog naar eerdere trends hebben. Dit zorgt voor een hele fijne en ontspannen mix en dat is nu juist echt een feestje. Kies dus gerust de trends die bij je passen en maak er op die manier een feestje van en zorg er voor dat je tuin zo helemaal aan je wensen voldoet.

Of je nu gaat voor steigerhout of wit staal het kan allemaal en het is allemaal een feestje om te zien en beleven en laat staan als het een mooi plekje in je tuin krijgt!