{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 29 november 2022

De onmisbare regels voor een opgeruimde tuin

Het is de wens van bijna iedere tuinbezitter. Een heerlijke opgeruimde tuin. Op zich helemaal niet verwonderlijk want een opgeruimde tuin heeft dan ook zeker heel erg veel voordelen. Ten eerste is het zo date en opgeruimde tuin ervoor zorgt dat je tuin een stuk netter oogt. Maar daarnaast oogt een opgeruimde tuin ook nog eens een stuk ruimtelijker en groter. En dat is natuurlijk wel een heel erg fijn voordeel. En dan zijn we nog niet klaar met de voordelen want een ander groot voordeel van een opgeruimde tuin is dat je veel meer rust ervaart in de tuin en laat dat nu net voor veel mensen een hele grote reden zijn om de tuin op te zoeken.

 

Met al deze voordelen kun je jezelf vast wel voorstellen waarom we dus allemaal massaal zoveel waarde hechten aan een opgeruimde tuin. Het is dan ook wel erg prettig als je tuin netjes en aan kant is en als je hier ook enorm van kunt genieten. Maar vaak is de weg naar een opgeruimde tuin toe voor veel mensen nog wel een hobbelige. Want hoe zorg je er nu voor dat je tuin ook netjes en opgeruimd blijft, vaak gebeurt het toch dat in de drukte van de dag de tuin langzaamaan weer een rommeltje gaat worden en dat is natuurlijk wel heel erg zonde van al je harde werken. Vandaar dat het des te belangrijker is om ervoor te zorgen dat jij je tuin netjes en verzorgd houdt en dat je onze simpele stappen voor een opgeruimde tuin volgt. Op deze manier kun ook jij je tuin heerlijk opgeruimd houden. Lees je met ons mee?

 

Het voordeel van een opgeruimde tuin

 

Je tuin opruimen is dus wel echt heel erg nodig. Maar waarom eigenlijk. Simpelweg omdat we hier veel voordelen van ervaren. En nu vraag jij jezelf natuurlijk wel af welke voordelen dat dan allemaal zijn. Ook dat is weer een stuk simpeler dan je wellicht zou denken. Er zijn namelijk meerdere voordelen te vinden die je enorm kunnen motiveren om je tuin netjes en opgeruimd te houden.

 

Ten eerste natuurlijk het voordeel dat je tuin als hij opgeruimd is daadwerkelijk een stuk groter lijkt. Voor heel veel mensen is dit dan ook bijna de grootste reden om voor een opgeruimde tuin te zorgen want wie wil dit nu niet. Het is dan ook een wens die veel mensen hebben om een zo groot mogelijke tuin te bezitten. Als je dus enkel en alleen al begint met het opruimen van je tuin kom je dus al een heel eind.

 

Daarnaast oogt je tuin naast groter dus ook ruimtelijker en ook dat is een heel erg fijn gevoel, wij mensen ervaren nu eenmaal graag ruimte om ons heen. Hierdoor voelen we ons vrijer en ook vaak meteen een stuk beter en vrolijker. Daarnaast is het ook nog eens zo dat een opgeruimde tuin een stuk overzichtelijker oogt.

 

En wat dacht je van het feit dat een opgeruimde tuin je ook nog eens veel tijd en moeite bespaard. Als alles netjes opgeruimd is en zijn plek heeft dan zorgt dit ervoor dat je alles makkelijker kan vinden en je beter uit de voeten kan in je tuin. Ook dat is natuurlijk zeer zeker de moeite waard.

 

En dan hebben we de rust nog. Voor veel mensen is de tuin de plek om even helemaal te ontspannen en tot rust te komen. Even weg van de drukte van alledag en even helemaal niks aan je hoofd hebben kan natuurlijk onwijs fijn zijn. Je snapt natuurlijk vast wel dat dit een stuk moeilijker lukt als heel je tuin vol staat met allerlei items en als het er niet zo opgeruimd oogt.

 

Meer dan genoeg voordelen dus die erop wijzen dat het toch echt wel heel erg fijn is om je tuin zo netjes en opgeruimd mogelijk te houden en om hier vervolgens de vruchten van te plukken. Enkel en alleen op deze manier zorg je ervoor dat je tuin aan al deze voordelen kan voldoen.

 

Geef alles een vaste plek

 

Nu gaan we van start met de tips voor een opgeruimde tuin. Deze tips zijn werkelijk waar onmisbaar als jij ook graag je tuin netjes en opgeruimd wil houden. We raden je dan ook zeker aan om hier gebruik van te maken en om zo dus te zorgen voor een nette en opgeruimde tuin.

 

Ten eerste is het heel belangrijk om alles een vaste plek te geven. Hierdoor zorg je ervoor dat je makkelijker op kunt ruimen. Dit werkt als volgt. Als alles in je tuin een vaste plek heeft dan is het veel duidelijk waar alles hoort. Als dit natuurlijk een stuk duidelijk is dan is het ook meteen een stuk makkelijker om alles op de juiste plek op te bergen en dus opgeruimd te houden.

 

Als alles een vaste plek heeft dan werkt het een stuk makkelijker en dat heeft nu eenmaal vele voordelen.

 

Geef alles een logische plek

 

Naast alles in je tuin een vaste plek geven kan het ook enorm helpen om alles in je tuin een logische plek te geven. Hierdoor zorg je er dus ook voor dat alles ligt waar het moet liggen en dat je het daarnaast dus ook weer makkelijk terug kan vinden en weer op kan ruimen. Het is natuurlijk heel onlogisch als je barbecue spullen niet in de buurt van de barbecue liggen maar helemaal aan de andere kant van de tuin.

 

Niet alleen loop je dan sneller het risico dat het een rommeltje in je tuin gaat worden maar ook zorgt dit ervoor dat je bijvoorbeeld meer tijd kwijt bent om alles te vinden en vervolgens weer weg te bergen. En tijd is juist wat we zoveel mogelijk willen overhouden om aan fijnere dingen te besteden en dat is natuurlijk volkomen logisch.

 

Een logische plek kan dus enorm prettig zijn en een heleboel ellende voorkomen en er dus echt voor zorgen dat jij in jouw eigen tuin alles makkelijk en snel vinden kunt.

 

Gooi overbodige spullen weg

 

We kennen het allemaal wel, door de jaren heen verzamel je ontzettend veel spullen en een groot deel daarvan gebruik je eigenlijk niet eens. Maar al deze spullen staan wel in je tuin en nemen hier de nodige ruimte in. Ontzettend zonde natuurlijk en het zou dan ook veel mooier zijn als dit anders kan. Het is dan ook een onwijze aanrader om al deze overbodige spullen te lozen en om enkel te bewaren wat je echt nodig hebt. Op deze manier kun je zelf ook meteen goed zien wat je gebruikt en wat dus onmisbaar in jouw tuin is.

 

Spullen die enkel maar plek innemen maar die je eigenlijk verder nooit gebruikt kun je natuurlijk maar beter wegdoen zodat je er ook geen last meer van hebt, het is natuurlijk onwijs zonde dat deze spullen enkel maar plek innemen zonder dat ze een functie hebben.

 

Als je dus wil gaan voor een opgeruimde tuin dan is dit werkelijk waar de eerste horde om te nemen en de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat jouw tuin er weer sfeervol en gezellig uit komt te zien.

 

Maak je tuin ook regelmatig schoon

 

Rommel en vuil, het zijn twee dingen die vaak lastig van elkaar te onderscheiden zijn en ook wel best een beetje door elkaar kunnen gaan lopen. Het kan dan zomaar zo zijn dat je opgeruimde tuin er toch een beetje vies en rommelig uit blijft zien en dat is natuurlijk heel erg jammer. Dit komt dan door de rommel die de viezigheid achterlaat en het beeld dat dit dus opwekt. Des te meer reden dus om er ook voor te zorgen dat je tuin er weer helemaal netjes bijligt en dus ook niet vies is. Geloof ons namelijk maar dat maakt echt een verschil.

 

Als je graag een opgeruimde tuin wil dan is het ook zeker weten een aanrader om ervoor te zorgen dat je tuin opgeruimd en schoon is. Maak je tuin dus regelmatig schoon. Veeg al het droge vuil bij elkaar en ga het natte vuil te lijf met water en sop. Op deze manier kun je er dus heel makkelijk voor zorgen dat alles netjes blijft in je tuin en juist dat is hetgeen dat je graag wil bereiken.

 

Vergeet hierbij overigens ook het onkruid niet. Er is niets dat zo rommelig oogt als onkruid, het verwijderen van onkruid uit je tuin is dan ook de eerste stap naar een nette en opgeruimde tuin. Het is dan ook zeker weten van belang om dit niet te vergeten. Haal dus overal het onkruid weg tussen de tegels en tussen je borders en planten en zorg er op die manier dan ook voor dat je tuin netjes en verzorgd blijft. Des te makkelijker is het daarna om alles netjes en aan kant te houden. En voilà je tuin oogt dus ook meteen netjes en opgeruimd.

 

Houdt de beplanting in je tuin goed bij

 

Naast een schone tuin is een verzorgde tuin ook van belang als je graag wil dat je tuin opgeruimd blijft. Houdt dus vooral ook de beplanting in je tuin goed bij en zorg ervoor dat alles netjes en aan kant blijft. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de heggen snoeit en de struiken snoeit. Maar ook dat je dorre bladeren op tijd weghaalt. Op deze manier ligt de beplanting in je tuin er netjes en verzorgd bij en juist dat zorgt er ook voor dat alles netjes en aan kant blijft.

 

Houdt de beplanting in je tuin dus goed bij voor het beste resultaat en draag ook op deze wijze dus weer bij aan een nette en opgeruimde tuin. Alles bij elkaar vallen zo alle puzzelstukjes op zijn plek en ziet jouw tuin er netjes en verzorgd uit!

 

De onmisbare regels voor een opgeruimde tuin

 

Als je op het internet gaat zoeken dan vindt je onwijs veel informatie over opruimen. Het is dan ook een onderwerp wat altijd wel lijkt te leven bij mensen. Niet zo vreemd ook want we hebben nu eenmaal de neiging om steeds meer spullen om ons heen te verzamelen maar daarnaast ook de neiging om steeds meer rommel te maken. Niet zo verwonderlijk dus ook met al die spullen om ons heen en ook de hoogste tijd om hier verandering in te maken.

 

In deze blog hebben wij ons vooral gericht op het opgeruimd houden van je tuin maar deze tips tellen natuurlijk voor bijna iedere ruimte binnens- of buitenshuis. Overal is het natuurlijk belangrijk om goed op te ruimen en om alles netjes en aan kant te houden. Op deze wijze heb je dan ook het beste resultaat.

 

Wel is het handig om hiervoor een aantal onmisbare regels te volgen zodat je ook echt zeker weet dat je er alles aan doet om je tuin netjes en aan kant te houden met vervolgens een heel fijn resultaat. Het begint er allemaal mee dat je alles achter je opruimt en dat je er daarnaast ook voor zorgt dat alles een vaste plek heeft. Dit zorgt er echt voor dat je een stuk makkelijker de boel aan kant kunt houden en dat is natuurlijk precies wat we graag willen.

 

Maar wist je dat ook het schoonhouden van je tuin van grote invloed is op hoe netjes je tuin oogt en hoe opgeruimd je tuin is. Je kunt hem namelijk nog zo goed opruimen als je tuin vervolgens toch vies is zal dit heel onrust en rommelig ogen en lijkt het dus alsnog alsof je tuin helemaal niet opgeruimd is. En dat is natuurlijk heel erg zonde. De hoogste tijd dus om hier iets aan te doen en om ervoor te zorgen dat jij je tuin netjes en aan kant kan houden en goed opgeruimd.

 

Denk er bijvoorbeeld ook aan dat je ervoor zorgt dat je tuin op deze wijze volledig aan kant is en dat dus alles netjes is. Alles een vaste plek en de tuin goed schoon en onderhouden. Alleen op deze manier krijg je dus het beste resultaat en valt alles als een puzzel in elkaar met als resultaat een opgeruimde tuin. En laat dat nu precies de bedoeling zijn.