{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Alleen vandaag nog 10% extra korting op het gehele assortiment - kortingscode CYBERMONDAY2021 - En voer GRATISHOES in bij opmerkingen bij elke tuin- of loungeset

De perfecte lounge plek in je tuin

  • Door Sanne
  • Tuesday 22 / 06 / 2021 0
De perfecte lounge plek in je tuin

Onze tuinen hebben vaak meerdere functies, denk bijvoorbeeld aan een plek waar veel natuur kan groeien en bloeien, een plek waar onze kinderen kunnen spelen, waar we kunnen genieten van onze sociale contacten en waar we optimaal kunnen ontspannen.

Het is natuurlijk erg persoonlijk welke functies jij graag in jouw eigen achtertuin terug zou willen zien. De een hecht veel waarde aan gezelligheid terwijl de ander juist heel waarde hecht aan ontspanning. Uiteindelijk zorgt jouw persoonlijke voorkeur ervoor welke functies jouw eigen achtertuin uiteindelijk zal krijgen. En als je dan eenmaal weet waar je jouw tuin voornamelijk voor wil gaan gebruiken dan is het vervolgens tijd om je tuin ook hiernaar in te richten en dit kan soms best nog wel wat voeten in de aarde hebben.

Het is namelijk nog best een vak apart om je tuin zo goed en mooi mogelijk in te richten, vaak ben je toch ook wel afhankelijk van bepaalde vaste waarden die voor een deel de indeling van je tuin bepalen, denk bijvoorbeeld aan de ligging van je tuin ten opzichte van je woning. Op het type grond van je tuin. Het kan dan juist een leuke uitdaging zijn om je tuin hier toch zo goed mogelijk op aan te passen en te zorgen voor een indeling waar jij jezelf prettig bij voelt.

Voor veel mensen is ontspanning enorm belangrijk, zeker nu we allemaal vrij drukke levens hebben en vaak meerdere ballen in de lucht moeten houden. We verdelen onze energie en tijd tussen ons huishouden, werk, gezin en onze sociale contacten. Vaak blijft er maar weinig tijd voor onszelf over en schiet het ontspannen er enorm bij in. En dat is natuurlijk heel erg zonde, zeker omdat ontspanning zo onwijs belangrijk voor ons is en ook voor allerlei processen in ons lichaam.

Met een lounge plek in je tuin zorg je er in ieder geval voor dat je de perfecte omstandigheden klaar hebt staan om optimaal in je tuin te genieten van de natuur en het buiten zijn. En op deze manier kun je dus ook optimaal ontspannen! Wat wil je nog meer zou je zeggen! In deze blog laten wij je graag zien hoe je de perfecte loungeplek in je tuin realiseert en hoe je hier optimaal van kunt genieten! Lees je met ons mee?

Waarom is ontspanning zo belangrijk voor ons


Ontspanning is enorm belangrijk voor ons mensen, zowel lichamelijk als geestelijk. Als we veel ontspannen voelen we ons een stuk beter en lopen allerlei processen in ons lichaam ook een stuk beter. Ontspanning zorgt ervoor dat we minder stress ervaren en dat is natuurlijk enorm gunstig aangezien stress enorm slecht voor ons lichaam is. Stress veroorzaakt onder andere hart- en vaatproblemen en kan daarbij allerlei andere lichamelijke klachten veroorzaken. Het is dus zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat je niet te veel stress ervaart en dat je jezelf goed blijft voelen.

Ontspanning werkt juist tegenovergesteld van stress, als we ons ontspannen voelen we ons rustiger, we halen beter adem en hierdoor lopen allerlei processen in ons lichaam beter. Door veel te ontspannen kunnen we een hoop klachten van de stress verminderen. Nu begrijp je dus ook waarom ontspanning zo goed voor ons is en waarom het zo belangrijk is om voldoende tijd en plek om te ontspannen in je leven in te bouwen. Je plukt hier dus zowel lichamelijk als geestelijk de vruchten van.

Want ook voor ons mentale welzijn is ontspanning enorm belangrijk, door voor veel ontspanning te zorgen voelen we ons mentaal een stuk beter, we kunnen beter relativeren en meer genieten, en dat laatste is natuurlijk vooral heel er belangrijk en draagt bij aan ons levensgeluk!

Ontspannen in de natuur


Ontspanning is dus enorm belangrijk voor ons mensen, dat kunnen we dus wel vaststellen. Maar waarom is ontspannen in de natuur nu speciaal zo goed voor ons? Dat is eigenlijk heel erg simpel, door veel in de natuur te zijn ervaren we minder prikkels van buitenaf, hierdoor komen we dus tot rust en kunnen we ontspannen. Daarnaast heeft de natuur een rustgevende werking op ons, dit komt door verschillende factoren maar met name door de kleuren, en bijvoorbeeld het ruisen van de blaadjes.

Kortom de natuur werkt enorm ontspannend voor ons en we moeten daar dan ook zeker optimaal gebruik van maken. Daarnaast is het buiten zijn ook nog eens heel erg gezond voor ons dus zo slaan we dus eigenlijk twee vliegen in een klap.

Gelukkig hoeven we niet ver te reizen om de natuur op te zoeken, dit kan vaak al in onze eigen achtertuin. Vandaar dat het ook zo belangrijk is om veel groen in je achtertuin te plaatsen zodat je hier heerlijk van kunt genieten en er de voordelen van ervaart. En denk je eens in hoe handig en fijn het zal zijn als je enkel de deur hoeft uit te stappen om heerlijk midden in de natuur te belanden en hier optimaal van te kunnen genieten! Wij zien geen reden om dit niet te doen!

Natuur in je eigen achtertuin


Natuur in je eigen achtertuin is dus heel erg belangrijk om je te helpen ontspannen. Maar daarnaast is het ook erg belangrijk voor de natuur zelf en voor je eigen welbevinden. De natuur in ons land raakt op veel plekken steeds meer in de verdrukking en dat is enorm zonde want we ervaren juist zoveel voordelen van onze natuur, we zouden er dan ook zeker een stuk zuiniger op mogen zijn.

Door veel groen aan je eigen achtertuin toe te voegen zorg je er ook voor dat je dus zelf positief bijdraagt aan de natuur, je zorgt dat er extra natuur is en je biedt tegelijkertijd een plek aan allerlei insecten en kleine dieren die niet kunnen overleven tussen al dat steen.

Maar ook voor jezelf valt er een hoop winst te behalen aangezien jij zelf dus ook optimaal kunt profiteren van de natuur in je eigen achtertuin. Je kunt er heerlijk relaxen en ontspannen en genieten van de ontspannende werking die de natuur op je heeft! Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat je genoeg plek in je tuin hebt waar je heerlijk kunt ontspannen.

Een loungeplek in je tuin


Een plek kom tot rust te komen en te ontspannen in je eigen achtertuin, wie wil dat nu niet! Het klinkt dan ook zeker ideaal en is daarnaast ook nog eens makkelijker te realiseren dan je misschien zal denken! Ten eerste is het belangrijk om te bedenken waar je de loungeplek in je tuin zou willen realiseren, dit is een belangrijk punt omdat je er wel echt tot rust moet kunnen komen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om voor een beschut plekje te kiezen zodat je jezelf hier kunt terugtrekken en niet meteen midden in de drukte van je gezin en alledag zit.

Maar ook zaken als hoe de zon schijnt en of je met je lounge plek in de zon of juist in de schaduw zit spelen een rol. Het kan soms juist heel fijn zijn om lekker in het zonnetje te ontspannen maar vaak vinden mensen het ook juist fijn om lekker te ontspannen in de schaduw, dit is dus heel erg persoonlijk en het is dan ook erg belangrijk om goed te kijken hoe de zon in jouw tuin schijnt en op welke momenten van de dag!

Ook is het belangrijk om vooraf te bedenken wat je allemaal op je loungeplek zou willen en om te kijken of dit ook op de plek die je in gedachten hebt te realiseren is. Als dit het geval is dan kun je verder aan de slag met het inrichten van jouw loungeplek en dit kun je op heel veel manieren doen!

Het inrichten van je loungeplek in de tuin


Als je eenmaal een plek hebt gekozen in je tuin waar je graag een loungeplek zou willen realiseren dan is het belangrijk om te gaan kijken hoe je deze loungeplek in zou willen gaan richten. Wat geeft jouw ontspanning en waar moet je loungeplek dus ook aan voldoen. Voor veel mensen is het ten eerste vaak heel belangrijk om een plek te realiseren waar je lekker kunt zitten of liggen in een ontspannen houding. Een heerlijke loungebank of een ligbed of een lekkere stoel is dus wel heel erg belangrijk en vormt dan ook eigenlijk de basis van je loungeplek!

Naar welk meubel je voorkeur uitgaat is dan natuurlijk weer erg persoonlijk, er zijn ontzettend veel mogelijkheden dus er zal altijd wel iets naar je smaak bijzitten! Denk bijvoorbeeld ook eens aan een hangmat of een hangstoel, ook dit zijn meubelen waar je heerlijk in kunt relaxen ook al liggen ze misschien iets minder voor de hand dan een loungebank of een ligbed.

Als je op zoek gaat naar meubelen voor in jouw loungeplek zouden we je ook altijd aanraden om ze eerst even in de winkel te proberen, het is natuurlijk wel erg belangrijk dat je ook echt prettig zit of ligt op je meubelen omdat je natuurlijk wel moet kunnen ontspannen!

Naast dat de meubelen in je loungeplek enorm belangrijk zijn speelt ook het groen een grote rol! Als je namelijk zorgt voor voldoende groen in jouw loungeplek zal dit je helpen om optimaal te ontspannen! Heerlijk genieten van al het moois om je heen en profiteren van de goede werking die de natuur heeft op je gezondheid. Denk aan het plaatsen van bloemen in allerlei kleuren en planten met mooie grote en groene bladeren! Dit zorgt eigenlijk al direct voor een heel rustgevend gevoel en is dan ook zeker van grote toegevoegde waarde op jouw loungeplek in je tuin!

Maar naast het groen en de meubelen is het ook handig om goed na te denken over wat bescherming tegen de zon op je loungeplek, misschien hoeft dit helemaal niet omdat je al een beschutte plek gekozen hebt maar in andere gevallen kan het handig zijn om ervoor te zorgen dat je goed beschut kunt zitten en jezelf kunt beschermen tegen de zon als je hier behoefte aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een parasol boven je loungeplek of eventueel een schaduwdoek. De mogelijkheden zijn eindeloos en het zal je veel comfort opleveren als je jezelf op je lounge plek ook goed kunt beschermen tegen de zon!

En als laatste komen we dan bij de accessoires, ook deze kunnen een grote rol spelen om jouw loungeplek tot optimale ontspan plek te maken! Zorg er bijvoorbeeld voor dat er enkele rustige accessoires staan die je een goed gevoel geven. Waak ervoor om je loungeplek helemaal vol te zetten want dit kan er juist voor zorgen dat je te veel prikkels krijgt van alle spullen om je heen en dus moeilijker tot rust kunt komen.

Bij accessoires kun je bijvoorbeeld denken aan heerlijk ruikende geurkaarsen, of een mooie vaas, of denk ook eens aan een waterelement wat ook zeer rustgevend kan zijn!

Het uiteindelijke resultaat


Als je uiteindelijk met al deze factoren rekening houdt en jouw loungeplek vormgeeft op een manier die bij je past dan heb je een heerlijke plek om lekker van te genieten! Hoe fijn is het om je loungeplek helemaal naar wens in te richten en er vervolgens zo vanuit je woning naartoe te kunnen lopen! Een heerlijke ontspanning aan de drukte die je dagelijks meemaakt en een goede manier om meer balans in je leven te vinden en vooral ontspanning! Dat ontspanning heel erg gezond voor je is hoeven we je natuurlijk niet meer uit te leggen vandaar ook dat het een hele slimme zet is om een loungeplek aan huis te realiseren waar je optimaal van kunt genieten! Wij zijn in ieder geval fan en zouden het iedereen aanraden!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »