{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Sanne, 3 april 2021

De perfecte parasol

Tegenwoordig brengen we allemaal steeds meer tijd in onze tuinen door. Onze tuinen krijgen ook een steeds belangrijkere rol in onze levens en we besteden steeds meer aandacht aan de inrichting van onze tuinen.

De grootste reden dat we er steeds meer tijd in doorbrengen is toch wel ons veranderende klimaat. Het wordt steeds warmer en we kunnen steeds meer maanden per jaar grotendeels buiten doorbrengen. Daarnaast zijn we ons ook steeds meer bewust van onze gezondheid en zien we het belang in van veel buiten zijn in het zonnetje en de frisse lucht.

En als laatste kiezen we steeds meer voor geluk en lijken we allemaal een beetje moe te worden van de snelle wereld waarin we soms leven. We kiezen vaker voor rust en ontspanning en die vinden veel mensen buiten in de natuur en vaak ook in eigen achtertuin.

Omdat we dus veel meer tijd in onze tuinen doorbrengen kiezen we ook steeds meer voor comfort en luxe. We willen het fijn hebben en er goed bijzitten en nergens op inleveren.

Naast al het genieten zij we ons ook bewust van de nadelige gevolgen van de directe zon op onze huid. Hierdoor hechten we veel waarde aan een goede parasol die ons hiertegen kan beschermen. Er zijn veel verschillende soorten parasols te verkrijgen en soms ziet men door de bomen het bos niet meer.

Wij vertellen u graag meer over welke soorten parasols er allemaal zijn en wat voor u waarschijnlijk de beste keuze is.

Het formaat is van belangU heeft de keuze gemaakt om een parasol aan te schaffen. Dan zijn er een aantal zaken waar u goed op moet letten. Ten eerste het formaat. Bedenk eerst goed op welke plek in de tuin u de parasol zou willen zetten en misschien nog wel belangrijker welke plek hij van schaduw moet voorzien. Als u dit namelijk duidelijk heeft voor uzelf is het vervolgens makkelijker om een keuze te maken.

U dient dus ten eerste te kijken naar de plek die in de schaduw moet komen te staan. Als u het formaat hiervan weet kunt u op zoek naar een parasol waarvan het doek groot genoeg zal zijn om deze plek schaduw te bieden.

Daarnaast is het ook raadzaam om goed te kijken naar de parasolvoet. Soms kan deze namelijk op de grond best heel erg veel plek in beslag nemen en het is belangrijk om te kijken of die plek er op de grond wel is. Gelukkig zijn hier ook hele handige oplossingen voor met bijvoorbeeld een zweefparasol of zelfs een parasol die aan de gevel bevestigd kan worden, maar hierover later meer.

De keuze is reuzeNaast het formaat is ook het model dus enorm belangrijk. Ook hierin zijn verschillende keuzes te maken. Zo kennen we allemaal de parasol met de paal en voet in het midden. Dit is het meest gangbare model en kan in veel tuinen ook qua ruimte al snel makkelijk geplaatst worden.

Dit type parasol is er in meerdere afmetingen en zo kunt u al snel gemakkelijk zien of de parasol in de door u gekozen ruimte gaat passen. Ook is het doek van deze parasol in verschillende vormen te verkrijgen. Zo is er het driehoekige doek, vierkante doek maar ook het ronde doek, genoeg keuze dus.

Daarnaast is er ook het model met de vrij hangende arm, de zogenaamde zweefparasol. Deze parasol kenmerkt zich door het feit dat de paal van de parasol aan de zijkant staat en de ruimte onder de hangende parasol dus volledig vrij is. Dit heeft enorm veel voordelen. Zo kunt u deze parasol bijvoorbeeld gemakkelijk plaatsen boven een ruimte waar bijvoorbeeld een tuinset staat. De parasol zal dan op de grond geen plek in beslag nemen maar wel mooi boven de tuinset zweven en schaduw bieden! Een ideale oplossing dus.

Ook zijn er parasols die aan de gevel van een woning bevestigd kunnen worden. Dit heeft enorm veel voordelen. Zo nemen zij geen plek op de grond in en kunnen zij ook nog eens makkelijk ingeklapt worden. Zij kunnen ook op deze manier een prima vervanging voor een zonnescherm vormen, zeker bij een wat kleinere woning, of bijvoorbeeld aan de zijkant van een woning boven een klein terras.

Ook zijn er in de parasol verschillende afmetingen te verkrijgen. Dit loopt enorm uiteen, zo zijn er parasols met een spanwijdte van 1 meter te vinden maar ook zelfs van 9. Wel zien we dat deze grote parasols vaak niet bij particulieren gebruikt worden maar bijvoorbeeld eerder terugkomen bij een restaurant boven het terras. De zogenaamde horecaparasols, vaak bevatten deze ook reclame voor het desbetreffende restaurant dus men heeft gelijk twee vliegen in een klap te pakken.

Ook de kleur en materiaal van het doek kan dus enorm verschillen. De meeste parasols zijn gemaakt van acryl of polyester doek. Het belangrijkste doel van een parasol doek is om de Uv-straling te weren en om schaduw te bieden. Het is dan ook belangrijk dat het parasol doek aan deze eisen kan voldoen.

Het ligt er dan ook enorm aan welke dichtheid het materiaal heeft en op welke wijze het doek is gemaakt. Dit bepaalt vervolgens of het doek voldoende schaduw zal bieden en de Uv-straling zal weren.

Er zijn dan ook verschillende klassen te bekennen in de wereld van de parasol doeken. Uw leverancier kan u hier alles over vertellen en u ook aanraden welk type doek u het beste kunt kiezen. Zo bent u ervan verzekerd dat u een goede keuze maakt en dat het doek geschikt voor uw tuin zal zijn.

Ook voor het behoud van de kleur van het parasol doek zitten er grote verschillen in de kwaliteit. Zo bestaan er doeken die al na 25 dagen volle zon zullen verkleuren, maar er zijn ook doeken die dit pas na 700 dagen volle zon zullen doen. U ziet dus dat hier een enorm groot verschil van kwaliteit in zit.

Uiteraard zal een parasol doek altijd aan de straling van de zon onderhevig zijn en is het niet te voorkomen dat het doek helemaal nooit zal verkleuren. Maar hoe langer u dit uit kunt stellen en het doek zijn kleur zal behouden, hoe beter lijkt ons! Tevens hang het behoud van de kleur van het parasoldoek ook af van het materiaal en de dikte hiervan, dit heeft allemaal invloed op het behoud van de kleur van het doek.

De ideale keuze voor uWe kunnen dus wel concluderen dat parasols werkelijk in allerlei soorten en maten te verkrijgen zijn. Er is ook een enorme markt voor en we hebben er eigenlijk bijna allemaal wel eentje in onze tuin staan. Of het nu een zweefparasol, wandparasol of parasol met voet is, we maken er gretig gebruik van.

En niet alleen wij in ons huishouden maken gebruik van een parasol ook de horeca werkt enorm veel met parasols op de terrassen. Op bijna ieder terras zie je er wel eentje staan en ze zorgen ervoor dat de bezoekers heerlijk uit de zon kunnen genieten op het terras. Ook staat er vaak meteen reclame voor de uitbater op het doek dus een echte win win situatie.

Naast de keuze voor het soort parasol hebben we het ook over de keuze voor het materiaal en de kleur gehad. Dit alles heeft invloed op het totaal plaatje maar zeker ook op de functie en werking van de parasol.

De Uv-straling speelt hierin een erg belangrijke rol en het is dan ook belangrijk om hier goed naar te kijken en u te laten adviseren door een professional zodat u hier een goede keuze in kunt maken en kan kiezen voor een parasol die u voldoende bescherming tegen de Uv-straling zal bieden.

Uiteindelijk is het belangrijk dat u dus een parasol kiest die aan al uw verwachtingen en wensen voldoet en die prima past in uw tuin, zowel qua functie als qua stijl!

Dan kunt u nu echt gaan genietenHet is zover, de nieuwe parasol staat in uw tuin en het grote genieten kan gaan beginnen. Wellicht hangt de parasol boven uw terras of boven een heerlijke loungehoek. Maar het kan ook zomaar zijn dat hij schaduw en bescherming biedt aan spelende kinderen in de tuin.

Waar u de parasol ook voor gebruikt wij hopen dat u ervan kunt genieten en dat hij voldoende schaduw en bescherming zal bieden. Het zal u uiteindelijk vele voordelen opleveren om een geschikte parasol in de tuin te hebben staan en het zorgt er tevens voor dat u optimaal gebruik van uw tuin kunt maken. Ook met volle zon! En dat komt zeker nu we steeds meer tijd in onze tuinen doorbrengen natuurlijk goed van pas! 

Onze tuinen vormen tegenwoordig echt een verlengstuk van onze woningen, daarom zorgen we er ook steeds meer voor dat onze tuinen van alle luxe en comfort voorzien zijn zodat we er echt ten volste van kunnen genieten en gebruik van kunnen maken. Een goede parasol is hierbij van onschatbare waarde en zal een grote toevoeging zijn aan uw tuin en tuingenot!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »