{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 19 oktober 2021

De perfecte winterbarbecue

Wie denkt dat de barbecue alleen in de zomer aankan heeft het helemaal mis. Het is tegenwoordig namelijk helemaal hip om een echte winter barbecue te organiseren! Op deze manier kun je namelijk ook in de winter genieten van een gezellige barbecue en dit is natuurlijk net zo gezellig.

Kou en vuur, het zijn twee elementen die wel vaker met elkaar verbonden worden dus ook in die zin is een winter barbecue natuurlijk helemaal geen vreemd idee. In de winter is het koud en kan het vriezen en het vuur kan dan voor wat behagelijkheid zorgen! Een perfecte combinatie dus!

Uiteraard vraagt een winter barbecue wel een iets andere voorbereiding dan een barbecue in de zomer. Dit komt doordat er natuurlijk een enorm temperatuur verschil is. Hierdoor heb je in de winter nu eenmaal iets andere attributen nodig dan in de zomer. Zo kan het heel prettig zijn om wat kleden buiten op de stoelen neer te leggen zodat je jezelf warm kunt houden, maar ook is het slim om de barbecue onder een afdakje te zetten voor het geval het gaat regenen en sneeuwen en het vuur snel uit zal gaan.

Met dit soort dingen hoef je in de zomer natuurlijk allemaal geen rekening te houden maar in de winter is dit dus enorm belangrijk! Vandaar dat een winter barbecue wel degelijk een iets andere voorbereiding vraagt!

En waarom een winter barbecue dan een goed idee is laten we je graag in deze blog zien. We vertellen je precies hoe je het nu eigenlijk het beste aan kunt pakken om een winter barbecue te organiseren. Daarnaast geven we je ook nog wat slimme tips en tot slot vertellen we je ook nog een paar heerlijke winterse barbecue gerechten! Op deze manier is jouw winter barbecue helemaal compleet en kun je heerlijk gaan genieten!

Niet alleen maar in de zomer gaat de barbecue aan

Het is dus zeker niet zo dat je enkel maar in de zomer de barbecue aan kunt zetten. In de winter kan dit dus net zo goed! Op deze manier kun je dus ook een ware winter barbecue organiseren! Het is natuurlijk wel heel erg begrijpelijk dat we een barbecue over het algemeen met de zomer associëren. Dit is dan ook het seizoen waarin we meestal van een barbecue genieten. Het zonnetje schijnt dan lekker en we genieten graag van een heerlijke zomer avond met lekker eten en drinken.

En wat is er dan fijner dan op dit soort avonden ook gezellig de barbecue aan te steken. Het barbecueën op zich is al een leuke bezigheid en met deze heerlijke zomerse temperaturen wordt het net even allemaal nog wat leuker!

Het is dan ook iets wat bijna iedereen wel eens gedaan heeft en wat in veel huishoudens enorm populair is. Zowel jong als oud genieten van het eten van de barbecue en vinden het veel gezelligheid brengen!

Maar het is dus zeker niet zo dat die barbecue enkel maar in de zomer aankan. Juist ook in de winter kan het ontzettend leuk zijn om te barbecueën. Op deze manier heb je meteen wat extra warmte van het vuur en daarnaast is het natuurlijk wel een hele fijne ervaring om buiten in de kou gezellig de barbecue aan te steken!

Waar moet je op letten bij een winterse barbecue

Uiteraard gaat een winterse barbecue wel iets anders in zijn werk dan een barbecue in de zomer en er zijn dan ook een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het zo dat je ervoor moet zorgen dat je goed droog staat. Zeker als het regent of als er sneeuw valt is het wel handig om te zorgen dat er geen water of sneeuw op de barbecue valt. Ten eerste kan dan het vuur weer uit gaan maar ook als dit niet gebeurt kan het er wel voor zorgen dat de temperatuur enorm daalt en dat wil je toch liever voorkomen. Het is dus een goede aanrader om een lekker droog plekje te vinden om de barbecue aan te steken!

Daarnaast is het vooral ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het zelf niet koud krijgt. Als je degene bent die achter de barbecue staat zal dit misschien wel meevallen maar anders moet je er toch wel voor zorgen dat je warm aangekleed bent en het niet koud zal krijgen. Zeker als je ervoor kiest om het eten buiten op te eten is het wel erg belangrijk dat je zorgt voor voldoende warmte. Het kan dan ook enorm helpen om een paar vachten op de stoelen of banken in de tuin te leggen, deze houden namelijk veel warmte vast. Daarnaast helpt het ook echt om een lekkere deken of plaid erbij te pakken en om op deze manier lekker warm te blijven!

Ook is het bij een winterse barbecue handig om ervoor te zorgen dat je alle attributen die je bij de barbecue gebruikt droog neer kunt leggen. Ook deze kunnen namelijk snel beschadigen door het vochtige weer buiten en dat zou natuurlijk erg zonde zijn!

Maar er is ook een voordeel, zo hoef je er geen erg in te houden dat het vlees wat je nog moet gaan bakken buiten in de zon ligt. Je kunt dit dus al gewoon mee naar buiten nemen want het is waarschijnlijk buiten bijna net zo koud als in je koelkast en dat is natuurlijk wel een voordeel en erg handig. Hetzelfde geldt voor drankjes, zet deze ook gerust lekker buiten neer. Door de kou buiten blijven ze lekker koel en dat is natuurlijk wel zo prettig!

Een barbecue in winterse sferen

Ook is het leuk om het feest helemaal compleet te maken en om een heus winterfeestje in je tuin te organiseren. Geniet van de barbecue en gezelligheid en versier het in je tuin zodat het lijkt op een winter wonderland. Het kan enorm leuk zijn om kleine kerstboompjes neer te zetten en om overal lichtjes neer te hangen. Zeker in de periode naar de kerst toe kan dit enorm leuk zijn!

Op deze manier maak je er dan ook een echt feestje van en dat is natuurlijk wel heel erg gezellig! Een barbecue in winterse sferen is dan ook een echt succes en wij zouden je zeker aanraden om er dan ook meteen een leuk feestje van te maken!

Het onderhoud van je barbecue

Zowel in de zomer als in de winter is het heel erg belangrijk om je barbecue goed te onderhouden. In beide seizoenen is het namelijk zo dat de barbecue als hij niet goed schoongemaakt wordt of niet goed beschermd wordt tegen de elementen van het weer dat dit dan de levensduur van de barbecue aanzienlijk kan verkorten en dat willen we natuurlijk graag voorkomen.

Zeker ook in de winter is het dus erg belangrijk om goed voor je barbecue te zorgen en om ervoor te zorgen dat je hem goed op kunt bergen zonder dat er schade ontstaat. Ten eerste is het dan ook erg belangrijk dat je de barbecue na gebruik goed schoonmaakt, op deze manier kan vet niet de kans krijgen om aan te koeken en blijft je barbecue dus langer netjes en mooi. Daarnaast is het dus ook nog eens zo dat je door je barbecue schoon te maken ervoor zorgt dat de barbecue meteen weer klaar is voor het volgende gebruik. Er is namelijk niets zo vervelend dan dat als je na een tijdje weer opnieuw besluit te gaan barbecueën je eerst de barbecue helemaal moet schoonmaken. Daarnaast heeft het vuil dan ook veel langer de tijd gekregen om aan te koeken en dat is natuurlijk totaal niet bevorderlijk voor je barbecue!

Maar naast het goed schoonhouden van je barbecue is het ook handig om hem goed te onderhouden. Op deze manier zorg je er namelijk ook voor dat hij langer meekan! Dit onderhoud is eigenlijk helemaal niet zo heel erg ingewikkeld maar wel erg belangrijk!

Uiteraard is het altijd belangrijk om je barbecue goed te onderhouden ook in de zomer maar zeker in de winter kan je barbecue wat meer lijden onder het slechte weer en dan is het dus wel extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je barbecue goed onderhouden wordt zodat je er straks ook in de zomer weer van kunt genieten.

Typische gerechten voor een winter barbecue

In de winter gaat een barbecue er natuurlijk wel iets anders aan toe dan in de zomer. Waar we in de zomer vooral zien dat de barbecue aan gaat met wat vlees en vis erop en vervolgens een lekkere salade en wat meloen erbij kiezen we in de winter toch wel voor wat andere gerechten.

Uiteraard is het ook in de winter heel fijn om een lekker stuk vlees op de barbecue te leggen en dat zien we dan ook zeker vaak gebeuren. Daarnaast zien we echter ook vaak stukken brood of gepofte aardappels op de barbecue in de winter.

,maar vergeet ook vooral het zoete niet. In de winter vinden veel mensen het erg leuk om marshmallows op de barbecue te verwarmen en ze vervolgens met een koekje en wat chocolade op te eten op deze manier heb je een heerlijke zoete verrassing waar je optimaal van kunt genieten!

Maar ook kleine appeltaartjes vinden in de winter vaak hun weg naar de barbecue net als appels en peren die vervolgens met wat ijs en slagroom op gegeten worden. Heerlijk genieten met dat winterse weer! En natuurlijk is het dan ook heel erg fijn om er een lekker winters drankje bij te drinken. Denk bijvoorbeeld aan warme chocolademelk met slagroom of een heerlijke borrel! Op deze manier blijf je lekker warm met het winterse weer en dat in samenwerking met de warme van de barbecue wordt vast een succes!

De perfecte winter barbecue

Het is zoals je wel kunt zien dus ontzettend leuk om een barbecue in de winter te organiseren. Juist omdat er dan een hele andere sfeer hangt en alles heel anders zal verlopen dan bij een zomerse barbecue kan dit een ware verrassing zijn! het is ontzettend leuk om in de winter lekker de barbecue aan te zetten en zo een heerlijke avond in je tuin door te brengen. Het plaatje is zelfs helemaal compleet als er misschien zelfs wat sneeuw ligt!

Uiteraard verschilt een winterse barbecue zeker wel van een zomerse barbecue maar dat is dan ook logisch. Uiteraard liggen er in de winter wat andere gerechten op de barbecue en daarnaast zien we ook dat de aankleding natuurlijk wat anders zal zijn dan in de zomer het geval is. Zo kan het handig zijn om te zorgen voor een paar lekkere plaids en kleden zodat je ook heerlijk warm kunt blijven! Dit is namelijk zeker in de winter niet altijd even makkelijk maar ook een vuurkorf of een heather kunnen hier goed bij helpen.

De perfecte winter barbecue bestaat dus uit heel wat losse elementen die er met elkaar voor zorgen dat je van een heerlijke barbecue kunt genieten zonder dat je het koud krijgt. Nodig dus gerust wat mensen uit en maak er een waar feestje van. Zorg ervoor dat iedereen het warm genoeg heeft en het genieten kan beginnen. Daarnaast is het ook altijd wel handig als je ervoor zorgt dat er voldoende licht is aangezien het in de winter natuurlijk veel eerder donker is dan in de zomer en het zou natuurlijk wel heel zonde zijn als je niet kunt zien wat je op je bord hebt liggen.

De perfecte winter barbecue bestaat dus uit meerdere factoren en bij elkaar zorgen die ervoor dat je werkelijk waar een heerlijke barbecue kunt verzorgen waar je met jong en oud van kunt genieten! Op deze manier geniet jij ook extra van je tuin zelfs in de winter! Vergeet daarna niet om je barbecue goed schoon te maken want dan heb je er in de zomer ook nog wat aan!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »