{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 2 augustus 2022

De puntjes op de i in je tuin

 

Het is voor veel mensen het leukste onderdeel van de aanleg van een tuin, namelijk de inrichting ervan. En dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk, je kunt hier dan ook allerlei kanten mee op en het is de ultieme gelegenheid om je eigen stempel op je tuin te drukken en om alles volledig naar wens vorm te geven.

 

Met de inrichting zet je letterlijk en figuurlijk de puntjes op de i en maak je het feestje helemaal compleet. Op deze manier kun je er heel gemakkelijk voor zorgen dat je een tuin een bepaalde sfeer mee geeft en dat is natuurlijk heel erg prettig. De inrichting is dan ook erg bepalend voor de sfeer in een tuin.

 

Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij de inrichting van een tuin kijken? Veel mensen denken enkel en alleen aan het plaatsen van tuin meubelen en het toevoegen van accessoires maar het is veel meer dan dat. Ook de afwerking van de tuin zorgt ervoor dat je echt de puntjes op de i kunt zetten en dit is dan ook een belangrijk onderdeel.

 

In deze blog gaan wij je vertellen hoe je dat nu eigenlijk doet die puntjes op de i zetten. Hoe zorg je ervoor dat je tuin volledig afgewerkt is en netjes en verzorgd oogt. Hoe zorg je ervoor dat de inrichting helemaal aan je wensen voldoet en de sfeer ademt die jij graag terug ziet! Na het lezen van deze blog weet ook jij hoe je in je eigen tuin de puntjes op de i kunt zetten. Lees je met ons mee?

 

De aanleg van een tuin

 

Voordat je de puntjes op de i kunt gaan zetten in een tuin heb je natuurlijk eerst te maken met de aanleg ervan. Dit is vaak al een heel leuk proces waarbij je een tuin langzamerhand steeds meer vorm ziet krijgen. Dit is natuurlijk enorm leuk om te zien en om op deze manier te ervaren dat alle wensen die je op papier hebt gezet nu ook leiden tot een totaal plaatje en een mooi eind resultaat.

 

Bij de aanleg van een tuin komt ongelofelijk veel kijken, en net als bij een woning blijkt er ook altijd meer te doen dan dat je van tevoren verwacht. Zo moet je ook bij een aanleg van een tuin rekening houden met onvoorziene werkzaamheden en kosten.

 

De aanleg van een tuin richt zich vaak vooral op de betegeling, plaatsen van schuttingen of schuren, en eventueel het aanleggen van een border of het groen in de tuin. Als dit allemaal gedaan is dan spreken we er vaak van dat de tuin is aangelegd en kan de inrichting van een tuin beginnen en hiermee zetten we dan vervolgens de puntjes op de i.

 

De juiste sfeer weergeven

 

Als je na het aanleggen van een tuin vervolgens aan de slag gaat met de inrichting ervan dan richt je jezelf meestal op een bepaalde sfeer. We zien bijna altijd wel dat mensen een bepaald plaatje in hun hoofd hebben van hoe de tuin eruit moet komen te zien en dat ze hier vervolgens mee aan de slag gaan.

 

Ze voegen vervolgens allerlei items toe om een tuin veel sfeer en gezelligheid mee te geven. Dit doen ze bijvoorbeeld door de keuze voor tuin meubelen in de tuin. Deze zijn er natuurlijk in heel erg veel verschillende uitvoeringen waardoor je ze dus ook een bepaalde sfeer mee kunt geven. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je met de aankleding van je tuin meubelen heel veel kunt doen.

 

Net als met de aankleding van de rest van de tuin. Met accessoires kun je namelijk heel makkelijk en snel iedere gewenste sfeer in een tuin neerzetten en dat is dan ook zeker weten wel heel erg fijn. Accessoires zijn er in allerlei soorten en maten en in zoveel uitvoeringen dat je hiermee al snel een hele fijne sfeer te pakken hebt. Denk bijvoorbeeld aan vazen, windlichten, kaarsen, kussens, plaids en zo kunnen we nog wel even doorgaan de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Je kunt natuurlijk ook nog eens voor heel veel verschillende sferen zorgen, denk aan een landelijke sfeer, romantische sfeer, natuurlijke sfeer, moderne sfeer en ook zo kunnen we nog eindeloos door gaan want er zijn zoveel verschillende soorten sferen te bedenken. Welke sfeer jij kiest voor je tuin hangt natuurlijk heel erg af van je eigen voorkeur en vaak ook van de sfeer en stijl van je woning. Veel mensen kiezen er namelijk voor om de sfeer en stijl van hun tuin aan te passen op die van hun woning en geheel begrijpelijk want zo krijg je namelijk een mooi en passend geheel!

 

De juiste sfeer in je tuin weergeven is dus enorm belangrijk en kun je gelukkig op een aantal verschillende manieren doen waardoor je jouw tuin altijd helemaal naar wens kunt maken!

 

De beste afwerking van je tuin

 

Een sfeer in je tuin is dus enorm belangrijk maar er zijn veel meer manieren om de puntjes op de i te zetten in je tuin. En een daarvan is zorgen voor een goede afwerking. Als er namelijk op veel verschillende punten in je tuin losse eindjes zijn dan zie en merk je dat meteen en heeft dat ook zeker wat aandacht nodig.

 

Het is dan ook heel belangrijk om ervoor te zorgen dat jij je tuin helemaal goed afwerkt zodat het totaal plaatje klopt en je tuin in nette en goede staat verkeerd. Maar wat zijn dan die punten die soms wat afwerking nodig hebben en waarmee je dus de puntjes op de i kunt zetten? Ten eerste zijn dat vaak punten rondom de beplanting in je tuin. Als je bijvoorbeeld een heg of struik in je tuin hebt staan dan kan het soms zo zijn dat de ruimte eromheen niet netjes is afgewerkt en dat ziet er dan vaak erg slordig uit. Gelukkig kun je hier wel iets aan doen en is het heel goed mogelijk om deze ruimte wel netjes af te werken.

 

Zo kun je er bijvoorbeeld een houten rand omheen maken zodat het meteen heel netjes oogt. Ook kun je een laag stenen randje metselen zodat je hiermee de afwerking mooi weer geeft. Op deze manieren zorg je ervoor dat de tuin netjes afgewerkt is en dat het er niet slordig uit komt te zien.

 

Een ander punt in je tuin dat vaak wel wat afwerking kan gebruiken is je terras. Vaak zien we dat mensen hier een mooie betegelde ruimte van hebben gemaakt maar vergeten ze vaak de overgang naar de rest van de tuin een beetje, hierdoor ziet dit er vaak onafgewerkt uit en dat is mega zonde want dit is enorm bepalend voor je tuin.

 

Het is dan ook heel handig om hier even wat aandacht aan te schenken en om de overgang wat netter te maken zodat het er ook helemaal netjes uit komt te zien! Dit doe je door er bijvoorbeeld een strook met kiezels neer te leggen. Of door eventueel een strook met houten delen. Op deze wijze ziet het er meteen netjes en verzorgd uit en dat is natuurlijk ook de bedoeling.

 

Zo zie je dus maar dat er vaak veel punten in je tuin zijn die wel wat afwerking kunnen gebruiken en hiermee zet je dan ook echt de puntjes op de i!

 

Zorg voor voldoende onderhoud

 

Een ander belangrijk element van je tuin waarmee je voor de juiste afwerking en dus de puntjes op de i kunt zorgen is het onderhoud in je tuin. Ook dit is namelijk enorm van belang en zorgt ervoor dat je tuin er netjes bij komt te liggen. Door voor voldoende onderhoud in je tuin te zorgen zorg je ervoor dat je tuin er altijd netjes bij ligt.

 

Maar op welke punten kan het onderhoud van je tuin vaak wel wat aandacht gebruiken? Dat is eigenlijk heel simpel. Ten eerste is het zo dat het erg belangrijk is om het groen in je tuin goed te onderhouden. Als dit namelijk niet het geval is dan ziet dit er al snel onverzorgd en zelfs slordig uit. Een tuin waarbij het groen slecht onderhouden is lijkt zelfs vaak verwaarloosd. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen en vandaar dat het enorm belangrijk is om voldoende aandacht aan het groen in je tuin te schenken en om dit dan ook goed te onderhouden. Snoei de heggen, bomen en struiken op tijd. Verwijder dorre blaadjes en takken en houdt alles een beetje in het gareel. Op deze wijze komt het groen in je tuin er netjes bij te staan en dat is dan ook precies de bedoeling.

 

Naast het groen in je tuin zijn er nog een aantal elementen die wel wat zorg kunnen gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan het verfwerk in je tuin. Bijvoorbeeld van de schutting, houten tuinmeubelen, houten plantenbakken of tuinhuisjes en schuren. Verwerk kan na verloop van tijd helaas vaak wat lelijk worden. Er kunnen wat stukjes los komen en er kan slijtage ontstaan. Ook kan de kleur van het verfwerk vervagen. Dit is natuurlijk onwijs zonde en ziet er dan ook niet verzorgd uit. Ook dit keer kun je hier gelukkig weer iets tegen doen door het verwerf goed te onderhouden en netjes bij te werken. Op deze manier komt het er weer als nieuw uit te zien en zo zet jij dus heel handig de puntjes op de i in je tuin.

 

En daarnaast is het in het algemeen vooral aan te raden om al het onderhoud in je tuin goed bij te houden. Zowel het schilderwerk als het onderhoud van het groen, schoon houden van de tegels en bij houden van eventuele beschadigingen. Het is heel belangrijk om alles netjes te houden en goed te onderhouden zodat je van een fijn eindresultaat kunt genieten!

 

Voeg een aantal opvallende items toe

 

En als je dan echt helemaal de puntjes op de i wil zetten in je tuin dan kan het ook nog een heel erg fijn en goed idee zijn om tot slot een aantal opvallende items aan je tuin toe te voegen! Door items te kiezen in de stijl en sfeer die je graag terug zou willen zien in je tuin zorg je er ook nog eens voor dat er meteen voor een groot deel veel sfeer in je tuin is. Deze items zijn vaak dan ook heel bepalend en in dit geval is dat dan ook precies de bedoeling.

 

Kies deze items dan ook met veel zorg uit zodat je zeker weet dat ze helemaal bij je tuin passen en ook echt iets toevoegen. Op die manier maak je er dan ook een waar feestje van! Geef deze items vervolgens ook een prominent plekje in je tuin zodat ze ook lekker opvallen en het plaatje helemaal compleet maken, missie geslaagd de puntjes staan op de i!

 

De puntjes op de i in je tuin

 

Zoals je dus wel kunt zien is het erg belangrijk om in je tuin te puntjes op de i te zetten en om te zorgen voor een goede afwerking en inrichting. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je het plaatje helemaal compleet maakt en dat je tuin er sfeervol en verzorgd uit komt te zien.

 

De puntjes op de i zetten kun je dan ook op een aantal manieren doen. Ten eerste is het heel belangrijk dat je na de aanleg van je tuin de inrichting erg zorgvuldig aanpakt. Denk er goed over na waar je alles een plekje wil geven en zorg ervoor dat je dit met veel aandacht doet. Het einddoel is dan ook om er een mooi totaal plaatje vol sfeer van te maken.

 

Als de inrichting eenmaal een feit is dan ga je natuurlijk verder met de aankleding ervan. Hier heb je heel veel mogelijkheden in. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van accessoires op verschillende plekken in de tuin maar ook van het verzorgen van beplanting. Op deze manier zet je dus ook weer echt de puntjes op de i.

 

En tot slot is de afwerking natuurlijk een heel belangrijk punt. Met de afwerking maak je dan ook echt het hele plaatje compleet en zorg je ervoor dat je tuin er helemaal netjes en verzorgd uit komt te zien. Kijk goed naar punten en plekken die wel wat aandacht kunnen gebruiken en die je anders wellicht zou vergeten. Zorg er op deze manier voor dat het plaatje klopt en dat je tuin netjes afgewerkt is! Op deze manier kun je optimaal genieten van jouw tuin en heb je dus echt op een hele handige manier de puntjes op de i gezet.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »