{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 6 oktober 2022

De slimste picknickt tips op een rijtje

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens gedaan, lekker picknicken. Of dit nu is in het bos, de duinen, op de heide, het strand of gewoon in je eigen achtertuin. Picknicken is altijd een heel erg goed idee. Het zorgt altijd direct voor een hele gezellige sfeer en geeft eigenlijk ook altijd meteen een beetje een vakantie gevoel. Niet zo vreemd dus dat heel erg veel mensen het fijn vinden om lekker te picknicken en hier ook enorm van genieten.

 

Een picknick is dan ook eigenlijk altijd een heel erg goed idee. Je kunt zomaar gezellig gaan picknicken maar het kan ook een prima manier zijn om iets te vieren of om gewoon simpelweg op een rustige plek even te ontsnappen aan de drukte van alledag!

 

Als je gaat picknicken dan is een goede voorbereiding het halve werk, hier staat of valt dan ook eigenlijk alles mee en vandaar dat het heel belangrijk is om hier goed over na te denken. Want hoe bereid jij je picknick eigenlijk zo goed mogelijk voor en wat moet je daar allemaal voor doen? Wij hebben in deze blog een aantal heel fijne tips voor je op een rijtje gezet die ervoor gaan zorgen dat jouw picknick een succes zal gaan worden.

 

We vertellen hoe je een goede locatie voor je picknick uitzoekt. Wat je allemaal mee moet nemen. Welke items er echt onmisbaar zijn en we geven je ook nog een paar leuke tips voor hapjes en drankjes tijdens je picknick en wil je nu echt gaan voor extra sfeer en gezelligheid dan maken wij ook dat plaatje helemaal compleet voor jou!

 

Kortom je bent na het lezen van deze blog klaar om te gaan en klaar om optimaal van een fijne picknick te genieten!

 

Een picknick is altijd een goed idee

 

Als je besluit om iets leuks te gaan doen dan is een picknick eigenlijk altijd meteen een heel erg goed idee. Als het weer ook maar een beetje mee zit en het in ieder geval droog is kun je al lekker op stap gaan. Het leuke aan een picknick is dat je eigenlijk overal kunt picknicken waar je maar wil. Je regelt alles zelf en je zorgt zelf voor een fijn plekje. Zo ben je ook van niets of niemand afhankelijk en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Wij snappen dan ook zeker de wens van heel veel mensen om lekker te gaan picknicken wel dit is ook eenmaal een heel erg goed idee. Of je nu gewoon even lekker wil ontspannen en ontsnappen aan de drukte van de dag. Of dat je juist even wat anders wil en lekker in de natuur wil zijn terwijl je in de stad woont.

 

Maar ook als je wat quality time met vrienden of familie of je geliefde door wil brengen. Of als je iets te vieren hebt of behoefte aan wat leuks, in al deze gelegenheden is picknick een prima plan en een hele goede oplossing. Vandaar dat we dan ook zeggen een picknick is eigenlijk altijd wel een heel erg goed idee. Dit komt ook doordat je er eigenlijk vrij weinig voor nodig hebt in de basis en dat je dus overal kunt gaan zitten waar je eigenlijk maar wil. Dat maakt een picknick dan ook zeer veelzijdig en geliefd bij heel erg veel mensen en dat is natuurlijk volkomen begrijpelijk!

 

Kies een goede plek uit

 

Als je graag wil gaan picknicken dan begint het natuurlijk met het uitzoeken van een goede plek. En meteen komt er dan al bij kijken dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat het dus echt zoeken zal worden naar een prettige plek juist omdat je zoveel kanten op kunt.

 

Het kan bijvoorbeeld handig zijn om te kijken bij welke plek jij jezelf heel prettig voelt. Als jij bijvoorbeeld wil gaan picknicken om lekker te ontspannen kies dan een plek waar jij je rustig voelt zodat je deze ontspanning ook echt kunt vinden! Denk bijvoorbeeld aan een lekker plekje op het strand of een plekje op de heide.

 

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag een plek wil vinden waar er iets meer om je heen gebeurt. Dan kun je bijvoorbeeld een plek kiezen waar wat te doen is of waar meer te zien en beleven valt. Je kunt eigenlijk altijd wel ergens je picknick kleedje neerleggen en dat is nu ook juist zo leuk!

 

Ook zijn er nog een aantal punten waar je even goed rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een plek. Ten eerste is het belangrijk om goed te kijken of je een plek kunt vinden die goed bereikbaar is. Zeker als je bijvoorbeeld met iemand bent die wat minder goed ter been is of met kleine kinderen. Dan kan het aan te raden zijn om geen plek midden in de wildernis te kiezen maar een plek die je vrij gemakkelijk bereiken kunt!

 

Ook is het slim om rekening te houden met de zon. Soms kan het namelijk nodig zijn om een plek te zoeken waar je ook wat bescherming tegen de zon kunt vinden zodat je niet de hele dag in de volle zon hoeft te zitten. Ook dit is iets om rekening mee te houden bij het uitzoeken van je plek. Uiteraard kun je natuurlijk ook zelf een parasol of tentje meenemen maar dat is niet altijd een optie. Kijk dus goed naar de locatie en wat die te bieden heeft en welke factoren er een rol spelen. Alleen op deze manier kun jij de juiste locatie voor je picknick vinden!

 

Wat heb je allemaal nodig

 

Als je lekker gaat picknicken is het verder onwijs belangrijk om de juiste benodigdheden mee te nemen. Maar wat heb je dan eigenlijk allemaal nodig en wat is er nu echt onmisbaar? Ook dat gaan we je natuurlijk in deze blog vertellen.

 

Ten eerste is het natuurlijk wel heel erg prettig om bij de basis te beginnen. En dat is dan ook het meenemen van een picknick kleedt. Je wil natuurlijk wel ergens op kunnen zitten als je lekker gaat picknicken. Neem dus een gezellig kleed mee waar jij helemaal vrolijk van wordt. Wist je dat er ook speciale picknickkleden te koop zijn waarbij de onderkant van plastic is zodat er geen vocht door kan komen. Zo kun jij altijd lekker droog zitten!

 

Ook zijn deze kleden heel handig op te vouwen tot een klein tasje wat je dan vervolgens weer heel makkelijk mee kunt dragen als je gaat picknicken. Dat is toch echt wel even super handig! Wij zouden iedere picknick fan dan ook zeker aanrader om zo een tasje aan te schaffen!

 

Maar naast een fijn kleed is een handige picknickmand ook echt een musthave! Deze mag natuurlijk totaal niet ontbreken als je gaat picknicken. Je moet immers wel al je spullen ergens kunnen laten en lekker makkelijk mee kunnen nemen!

 

Je hebt heel veel verschillende soorten picknickmanden. Van picknickmanden met een totale inrichting van binnen waardoor je alles fijn in vakjes kan verdelen. Tot meer basic picknickmanden waar je gewoon zo alles instopt. Ook zijn er heel veel picknickmanden te koop die al helemaal compleet zijn. Op deze manier heb je dus ook al meteen servies en bestek bij de hand en soms zelfs ook al een kleed. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is je eigen eten en drinken meenemen. Is dat niet heel handig.

 

Maar in de meeste gevallen moet je toch zelf nog even aan de slag om servies en bestek mee te nemen. Kies hiervoor altijd voor onbreekbaar kunststof servies dat is wel zo veilig en makkelijk. Daarnaast is het ook slim om voor bakken met allerlei vakjes te zorgen die je af kunt sluiten. Zo heb je meteen een heel gezellig beeld op je picknickkleed en kun je allerlei lekkers uit de vakjes pakken!

 

Ook is het natuurlijk wel zo slim om servetten en vochtige doekjes mee te nemen mocht er een ongelukje gebeuren dan is alles gelukkig ook zo weer schoon en dat is natuurlijk wel zo prettig. En vergeet ook vooral geen snijplank en een mesje. We zien natuurlijk heel erg vaak dat mensen een lekker kaasje en wat stokbrood meenemen als ze lekker gaan picknicken en wat is er dan fijner dan hier een snijplank met een mesje bij te hebben zodat je het ook handig en lekker kunt snijden en dus op kunt eten! Onmisbaar dus voor een goede picknick!

 

Ook een bakje met ijsblokjes doet wonderen in je picknickmand. Niet alleen is dit heel erg lekker voor in je drankje maar ook houdt het op de heenweg je eten lekker koel. Wat wil je nu nog meer zouden wij denken! Vergeet tot slot geen zonnehoed, pet of zonnebrand en je picknickfeestje is compleet!

 

De lekkerste hapjes en drankjes

 

Als je lekker gaat picknicken wil je natuurlijk heel erg graag van allerlei lekkers genieten en dat is natuurlijk ook begrijpelijk. Eigenlijk is picknicken dan ook als het ware een klein feestje. En feestjes moeten nu eenmaal gevierd worden!

 

Bij een picknick is het dan ook vooral heel erg fijn om hapjes en drankjes mee te nemen waar je blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan een fles wijn, maar ook een fles water met wat gesneden fruit en takjes munt is een zeer lekker en verfrissend drankje! Maar ook qua hapjes kun je natuurlijk allerlei kanten op.

 

Zo is het erg lekker om brood met verschillende smeersels mee te nemen. Maar ook kan het heel leuk zijn om spiesje met allerlei lekkers mee te nemen. Zo kun je hartige spiesjes maken met kaas, worst en soorten groente, maar ook zoete spiesjes doen het heel erg goed. Rijg hier bijvoorbeeld rolletjes pannenkoek en vers fruit aan, of stukjes suikerbrood en aardbeien. Kortom laat je creativiteit en smaak de vrije loop en verzin de meest heerlijke combinaties.

 

En wat dacht je van een heerlijke pastasalade, fruitsalade, plaattaart of quiche? Ook dit neem je allemaal heel erg handig koud mee en is echt om van te smullen! Jong en oud zullen hier dan ook enorm van genieten. En laten we vooral ook de vakjes bakjes niet vergeten want ook deze komen nu goed van pas. Hierin kun je allerlei lekkers doen en zo heb je dan heel handig een borrelplankje te pakken.

 

Let er trouwens wel op dat je geen producten mee neemt dit erg koud moeten blijven want dit kun je bij een picknick natuurlijk niet garanderen. Ook producten die je nog moet koken of bakken zijn natuurlijk geen optie. Maar gelukkig blijft er nog meer dan genoeg lekkers over om van jouw picknick een waar feestje te maken!

 

De puntjes op de i

 

En als je het dan helemaal leuk wil aanpakken hebben wij nog een paar leuke tips om het feestje compleet te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om slingers mee te nemen. Er is altijd wel ergens een punt waar je deze aan kunt bevestigen en anders leg je ze in een cirkel neer rondom je kleed. Dit zorgt meteen voor een heel feestelijk gevoel.

 

Maar neem ook gerust kussens en plaids mee mocht je hier de ruimte voor hebben. Op deze manier maak jij jouw picknick feestje ook helemaal compleet en zit je er heel comfortabel bij!

 

En vergeet dan ook vooral de kaarsjes en lichtjes op zonne energie niet. Als jouw picknick ook in de avond uurtjes doorgaat kun je er zo dus een hele romantische plek van maken! Sfeer en gezelligheid staan dan ook zeker weten voorop!

 

De slimste picknick tips op een rijtje

 

En dat waren ze dan de slimste picknick tips op een rijtje. Alle handige picknick tips bij elkaar om jouw picknick tot een waar succes te maken. We hebben gekeken naar de locatie en aan welke eisen deze allemaal moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan zon en schaduw en de bereikbaarheid ervan. Maar ook hebben we gekeken naar wat je nu eigenlijk allemaal mee moet nemen en wat er dus echt onmisbaar is voor een goede picnick. Denk aan een kleed, picknickmand en allerlei lekkers, maar ook zonnebrand, servies en bestek, en vergeet vooral de snijplank niet.

 

Maar ook hebben we een paar heerlijke hapjes en drankjes voor je op een rijtje gezet waar je tijdens je picknick heerlijk van kunt genieten. En tot slot hebben we je nog laten zien hoe jij jouw picknick tot een waar feestje kunt maken! Succes gegarandeerd. Kortom met deze tips weten wij zeker dat jij kunt genieten van een heerlijke picknick op een prachtige locatie met alles bij de hand wat jij nodig hebt! Het genieten kan beginnen!