{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 25 mei 2022

De stijl van Marrakesh in je achtertuin!

 

Het is een betoverende stad waar veel mensen ieder jaar weer naar terug keren. We hebben het dan over Marrakesh. Een stad in Marokko omgeven door mystiek en sfeer en cultuur. Een stad waar je als je er eenmaal geweest bent nooit meer weg wil en waar je dan ook snel weer terug wil keren. Een stad vol schoonheid en avontuur.

 

Een stad vol mooie lichtjes, kleuren, geuren en heel veel fonkelende lampjes. Een stad waar je dus eigenlijk direct verliefd op wordt. Veel mensen die deze stad bezocht hebben nemen er dan ook graag een stukje van mee naar huis om deze prachtige sfeer ook in de eigen omgeving vast te houden. En laat het nu net zo zijn dat je dat dus ook met een aantal handige tips heel makkelijk kunt doen.

 

Er zijn namelijk een aantal items echt kenmerkend voor de echte Marrakesh stijl en als je deze bijvoorbeeld aan je tuin toevoegt heb je dan ook al snel deze heerlijke stijl te pakken en kun je er dus ook heerlijk van genieten! Het fijn is dan ook dat deze stijl vooral zo sfeervol en warm is en je tuin dus echt een extra dimensie geeft. Met deze sfeer in je tuin wil je eigenlijk niet anders meer dan hier de hele dag doorbrengen en genieten van al het moois om je heen en natuurlijk de warmte en gezelligheid.

 

In deze blog nemen wij je dan ook mee in de wondere wereld van Marrakesh. We laten je zien welke items er nu echt kenmerkend zijn voor deze prachtige stijl en we laten je vooral ook zien hoe je dit vervolgens toepast in je eigen achtertuin zodat jij er een waar paradijs van kunt maken. Lees je met ons mee?

 

De wondere wereld van Marrakesh

 

Voordat we met je kunnen gaan kijken hoe je de prachtige stijl van Marrakesh ook in je eigen achtertuin weer kunt geven gaan we natuurlijk eerst eens kijken wat deze stijl nu eigenlijk precies inhoudt en wat deze stijl dus ook zo bijzonder maakt.

 

Marrakesh is een prachtige stad in Marokko die vooral bekend staat om de geweldige sfeer die er hangt en zijn pracht en praal. Marrakesh is dan ook echt een betoverende stad waar je als je er eenmaal geweest bent eigenlijk niet meer weg wil! Dit komt met name door de fijne sfeer die voor een groot deel te maken heeft met al het moois om je heen!

 

Zo vinden we er bijvoorbeeld ontzettend veel mooie lampjes en kaarsen, lampionnen en winlichten en is er op iedere hoek van de straat wel een mooi sier ornament te vinden! Daarnaast vinden we ook de meest prachtige kleuren in deze stad die samen voor een ontzettend sfeervol en warm geheel zorgen! Denk aan warme tinten met een intense en diepe kleur die direct voor heel erg veel sfeer en warmte in een ruimte zorgen.

 

Maar ook veel glitter en glamour zien we terug in deze prachtige stad al is het dan wel op een hele chique manier. Al met al is de wondere wereld van Marrakecht een betoverende wereld waar je werkelijk waar adembenemend mooie dingen kunt zien en beleven.

 

1000 en één nachten

 

We kennen allemaal wel de prachtige sprookjes van Aladin, duizend en één nachten staan hierin centraal. Deze stijl zien we dus ook in Marrakesh terug. Het is een stijl vol mystiek en elegantie en een stijl die garant staat voor een ontzettend mooie en romantische sfeer. Maar ook een hele luxe stijl die dus een hele chique uitstaling heeft. Al met al is het een stijl die je graag om je heen terug ziet en waar je dus ook onwijs van kunt genieten!

 

In het sprookje van duizend en één nacht zien we het namelijk ook al terug. De prachtige kleden, doeken en rijke stoffen met gouden borduursels. Maar ook de schitterende lampionnen met prachtig sfeervol en betoverend licht. Kortom een prachtige stijl om lekker bij weg te dromen en heerlijk van te genieten.

 

Prachtige verlichting

 

Een van de meest opvallende kenmerken van deze stijl is toch wel de prachtige verlichting. En ook al is dit wellicht niet meteen het eerste waar je aan denkt het is wel hetgeen dat deze sfeer het beste neerzet en wat echt kenmerkend is. Het speelt dan ook een hele grote rol bij deze prachtige stijl.

 

We zien deze verlichting dan ook in veel verschillende soorten terug. Zo zien we ten eerste prachtige lampionnen met sfeervolle warme lichtjes voorbij komen. Deze lampionnen hebben de meest mooie patronen waardoor je dus echt een sprookjesachtig ligt krijgt. Je kunt je vast wel voorstellen hoe sfeervol en gezellig dit wel niet is op een mooie warme zomeravond! Maar daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de sfeervolle en losse verlichting. Deze bestaat vaak uit lampjes die los van elkaar aan een snoer hangen en die dus op verschillende manieren warm en zacht licht verspreiden!

 

Deze lampjes slingers sieren vaak een ruimte en zien we dan ook veel terug in deze sprookjesachtige tuinen! Daarnaast zien we deze prachtige verlichting ook nog eens op veel andere manieren tevoorschijn komen en dat zorgt dan ook voor een feestelijke sfeer in je tuin!

 

Maar ook met kaarsen weten ze in Marrakesh wel raad en je ziet dan ook onwijs veel mooie kaarsen en waxinelichthouders staan waar het meest prachtige licht doorheen komt met een sierlijke uitstraling.

 

We kunnen dus wel stellen dat verlichting een belangrijk onderdeel is van deze prachtige stijl en dat je dit dus zeker weten in je eigen tuin niet over mag slaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig onwijs veel winkels te vinden waar ze lampen in deze prachtige stijl verkopen zodat jij deze in je tuin een plekje kunt geven. En mocht je nu zelf een bezoekje aan Marrakesh brengen dan kun je ze natuurlijk ook heel fijn meenemen als mooi souvenir.

 

Wees ook gerust niet bang om verschillende soorten verlichting en lampjes met elkaar te combineren in je tuin want juist dat geeft dus die sprookjesachtige en luxe sfeer waar je naar op zoek bent dus leef jezelf gerust helemaal uit!

 

Goud en zilver om je heen

 

Twee materialen en kleuren die we opvallend vaak terug zien bij deze prachtige stijl zijn zilver en goud, niet zo vreemd natuurlijk want dit zijn ook prachtige kleuren met een hele mooie rijke en luxe uitstraling dus we begrijpen natuurlijk helemaal dat deze kleuren zo vaak gebruikt worden!

 

Goud en zilver staan dan ook voor rijkdom, welvaart en luxe en graag dat willen ze zo graag laten zien bij deze prachtige stijl. Gelukkig zijn er ook heel erg veel handige manieren om deze mooie kleuren in je tuin terug te laten komen. Zo kun je kiezen voor accessoires in deze kleuren maar je kunt ook gerust kiezen voor mooie lampen in deze materialen of kleuren uitgevoerd dit geeft een extra luxe uitstraling aan je tuin!

 

Maar denk ook eens aan de kussentjes en plaids in je tuin op de tuinbanken en stoelen. Als je deze uitvoert met prachtig gouddraad geborduurd dan zorg je ook voor een schitterende luxe stijl in je tuin! Zo heb je bijvoorbeeld kussens met goud of zilverkleurige afbeeldingen erop. Maar ook kussens of plaids waar het goud of zilverdraad door de stof geweven is. Dit geeft een zeer luxe uitstraling en dat misstaat dan ook zeker niet in een tuin met een luxe uitstraling.

 

Goud en zilver zijn dan ook niet weg te denken in een tuin met de sfeer van Marrakesh en we raden je dan ook zeker aan om deze kleuren met regelmaat terug te laten komen!

 

Diepe en intense kleuren

 

Naast goud en zilver zijn er nog veel meer kleuren kenmerkend voor een tuin in de stijl van Marrakesh. Denk bijvoorbeeld aan diepe en intense kleuren zoals rood en paars. Deze kleuren zien we dan ook veel terug bij deze stijl. Maar ook bijvoorbeeld oranje is een kleur die we vaak tevoorschijn zien komen. Wellicht een kleur die je helemaal niet zo snel zou verwachten maar die dus voor een zeer verrassend resultaat zorgt!

 

En dan zien we nog het liefst dat al deze kleuren met elkaar gecombineerd worden en dat er dan een klein beetje goud of zilver aan wordt toegevoegd dat maakt het plaatje dan ook vaak helemaal compleet en zorgt echt voor die warme en mystieke stijl waar je dus eigenlijk naar op zoek bent.

 

Daarnaast zien we ook veel patronen met deze kleuren en ook dat zorgt weer voor een heel sfeervol en speels beeld waar je dan ook enorm van kunt genieten! Combineer dus naar lievelust en maak er een mooi geheel van!

 

Deze diepe en intense kleuren worden overigens niet zonder reden gebruikt. Het zijn namelijk ook onwijs warme kleuren die dus meteen een hele warme sfeer over kunnen brengen. En dat is ook precies het doel voor een tuin in deze stijl. Het is dan ook een heel goed idee om deze kleuren op verschillende manieren terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld in de beplanting van de tuin, maar ook in de accessoires. Op deze manier maak je het plaatje namelijk echt helemaal compleet.

 

Prachtige bloemen en planten

 

Naast alle prachtige kleuren en verlichting mogen natuurlijk ook planten en bloemen niet ontbreken bij deze mooie stijl. Ook deze zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten en het is dan ook erg fijn om te zoeken naar bloemen en planten die de warme stijl weergeven van deze prachtige sfeer.

 

Denk bijvoorbeeld aan prachtige bloemen in intense rode, roze, oranje en paarse tinten. Deze zien we heel veel terug bij de Marrakesh stijl. En dan vooral bloemen met een tropisch tintje. Maar ook palmbomen, vijgenbomen en olijfbomen mogen bij deze stijl niet ontbreken en verdienen dan ook echt een plekje in de tuinen in Oosterse sferen.

 

Door veel beplanting toe te voegen realiseer je ook op een hele fijne manier die warme en intense sfeer. Vooral met bloemen werk je hier enorm aan mee en deze mogen dan ook zeker weten niet ontbreken en verdienen een belangrijke plek in een tuin met een Oosters tintje.

 

Plaats de bloemen en planten dan ook gerust in schitterende bloempotten met allerlei mooie kleuren en patronen erop. Op deze manier maak je het plaatje namelijk helemaal compleet en zorg je dus ook voor nog meer sfeer en gezelligheid in de tuin!

 

Sierlijke beelden en ornamenten

 

Als er iets is waar Marrakesh om bekend staat dan zijn het wel om de prachtige beelden en ornamenten die je in deze stad veel terug kunt vinden. Deze zorgen ook nog eens voor een hele fijne sfeer dus wij snappen wel dat ze aardig onmisbaar zijn!

 

Deze ornamenten en beelden zijn vaak uitgevoerd in goud of zilver en zorgen voor een schitterende en vooral hele luxe sfeer. Ze voegen dan ook echt iets toe aan je tuin en zorgen voor een zeer mooi totaal beeld!

 

Je kunt bijvoorbeeld ook beelden vinden met een bijzondere betekenis. Deze zijn helemaal fijn om aan je tuin toe te voegen omdat ze ook echt een symbool hebben en ergens symbool voor staan. Zo maak je de mystieke sfeer in je tuin namelijk helemaal compleet.

 

Maar ook ornamenten zijn eigenlijk onlosmakelijk met deze stijl verbonden en mogen dan eigenlijk ook niet ontbreken. Ook deze kun je natuurlijk weer op veel verschillende manieren toevoegen en ook dit zorgt weer voor een heel gezellig beeld en veel sfeer en gezelligheid!

 

De stijl van Marrakesh in je achtertuin

 

Het komt niet vaak voor maar als het gebeurt dan is het natuurlijk een mooie ervaring. Je bezoekt een stad en je bent volledig verkocht. Zo erg zelfs dat je er het liefste zou willen wonen en jezelf iedere dag wil onderdompelen in de prachtige sfeer en stijl van deze stad. Voor veel mensen is dit dus bij Marrakesh het geval. Deze stad heeft dan ook zo ontzettend veel bijzondere kenmerken dat het werkelijk waar een hele belevenis is om deze stad te ervaren en beleven. En daarnaast kan deze stad je dus helemaal inpakken!

 

Dit heeft met name te maken voor een groot deel met de onwijs bijzondere en fijne sfeer die er in deze stad hangt. Een sfeer die je eigenlijk bijna nergens mee kunt vergelijken en waar je eigenlijk alleen maar van kunt zeggen dat het een ontzettend bijzondere sfeer is waar je jezelf over het algemeen heel prettig bij voelt en ook helemaal thuis bij voelt.

 

Deze sfeer is dan ook kenmerkend voor deze prachtige stad en houdt dan ook wereldwijd veel mensen in de greep. Het leuke aan deze stijl en sfeer is dat het zoveel warmte en gezelligheid uitstraalt. Hierdoor wil je er eigenlijk nooit meer weg maar wil je er steeds meer van ervaren.

 

Kenmerkend voor deze prachtige stijl zijn dan ook de onwijs mooie lampjes en verlichtingen die we in deze prachtige stad overal terug zien en die zorgen voor een sprookjesachtige en romantische stijl. Daarnaast is het ook nog eens zo dat we door deze prachtige verlichting nog meer sfeer in de tuin kunnen brengen.

 

Maar vergeet ook de prachtige accessoires vooral niet uitgevoerd in de meest schitterende kleuren! Intense kleuren zoals rood, paars en oranje gecombineerd met rijk goud en zilver. En dat goud en zilver zien we sowieso onwijs veel terug in de tuin in Oosterse sferen. Dit zien we bijvoorbeeld terug in accessoires maar ook in de stoffen die gebruikt worden voor kussens en plaids op de tuinstoelen en banken. Door het gebruik van deze kleuren realiseer je natuurlijk een hele fijne sfeer waar je dan ook echt optimaal van genieten kunt!

 

Wij zouden je dan ook zeker aanraden om deze prachtige stijl in je eigen achtertuin een plekje te geven. Het is werkelijk waar een feestje om iedere dag beneden te komen en naar buiten te stappen in deze wondere wereld!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »