{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 6 september 2022

De styling van een moderne tuin

Een tuin kun je op heel erg veel verschillende manieren inrichten. Er zijn dan ook verschillende stijlen te bedenken en deze kun je allemaal vormgeven en vertalen naar je eigen achtertuin. Denk aan een landelijke tuin, een kleurrijke tuin, een moderne tuin of een natuurlijke tuin. Al deze stijlen vragen zo hun eigen manier van aankleding en inrichting en veel mensen vinden het dan ook enorm leuk om hiermee bezig te zijn!

 

In deze blog gaan we dan ook kijken naar de styling van een tuin en dan heel specifiek naar de styling ban een moderne tuin. Een moderne tuin is een bepaalde sfeer en stijl die eigenlijk niet te missen is. Je pikt deze stijl er dan ook meteen uit en dat maakt het tot een hele fijne stijl om mee te werken. De moderne tuin wordt de laatste jaren steeds populairder en wint enorm aan terrein. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor deze stijl in hun achtertuin en genieten enorm van alles wat deze stijl te bieden heeft.

 

Een moderne stijl heeft dan ook een aantal hele fijne kenmerken die je overal wel kunt terugvinden en die een moderne tuin dus echt net dat beetje extra geven. Denk bijvoorbeeld aan de abstracte vormen, het gebruik van metaal en beton en het gebruik van veel grijs, zwart en wit. Dit zijn dan ook echte kenmerken van een moderne tuin die het herkennen ervan onmisbaar maken.

 

Maar hoe pas je deze moderne stijl nu eigenlijk in je eigen tuin toe? En wat zijn dan precies de styling tips voor een moderne tuin? In deze blog hebben wij dit allemaal voor je op een rijtje gezet zodat ook jij precies kunt zien hoe je een moderne tuin vorm kunt geven. Lees je met ons mee?

 

De voordelen van een moderne stijl

 

Ten eerste heeft de moderne stijl een paar fijne voordelen. Zo is het een stijl die vrij rustig oogt en die ook heel overzichtelijk is. Dit is dan ook meteen iets wat veel mensen aanspreekt aan deze stijl. Een moderne tuin oogt om die reden dus ook al snel ruimtelijk en dat is natuurlijk ook iets wat veel mensen graag terug zien in hun tuin.

 

Ook is het zo dat een tuin met een moderne stijl veel gebruik maakt van rechte lijnen. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de ruimte in een tuin en daarnaast is het ook nog eens zo dat je hierdoor een tuin veel makkelijker in kan richten. Ook dat is natuurlijk een groot pluspunt!

 

Kortom een moderne stijl in je tuin heeft enorm veel voordelen waar je heerlijk van kunt genieten en profiteren en waar je dan ook onwijs veel plezier aan kan beleven!

 

De styling van een moderne tuin

 

Net als iedere tuin kan ook de moderne tuin wel wat styling gebruiken. Hier komen dan ook een aantal specifieke kenmerken bij kijken die dit stijlen een stuk makkelijker maken en die ervoor zorgen dat je een moderne tuin dus overal kunt herkennen!

 

Het leuke aan de styling van een moderne tuin is dat deze vaak ook echt enorm opvalt. Juist omdat de basis van een moderne tuin zo rustig is kun je met de styling dus echt iets toevoegen en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling. Op deze wijze maak je het plaatje helemaal compleet en zorg je voor een schitterende tuin die tot in de puntjes verzorgd is! Wat wil je nog meer zou je zeggen!

 

Wel is het zo dat je bij de styling van een moderne tuin goed op moet letten dat je niet helemaal over de top gaat en dat je ook niet te veel toe gaat voegen. Hierdoor kun je de moderne stijl juist teniet doen. Het is dan ook een dunne lijn tussen een verfijnde moderne stijl en teveel drukte.

 

Aan de andere kant is het voordeel wel weer dat je al met enkele simpele toevoegingen een groot verschil kunt maken! En dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

 

Gebruik een echte blikvanger

 

Als je een moderne tuin gaat stijlen dan kun je dat heel erg goed op een aantal manieren doen. Er zijn dan ook een paar handige tips om dit goed aan te pakken. Ten eerste is het heel handig om een echte blikvanger toe te voegen aan de tuin.

 

Juist doordat een moderne tuin heel rustig is en verder geen opsmuk heeft kun je aan deze rustige basis dus heel handig een fijne blikvanger toevoegen die dan ook zeker weten meteen opvalt! Dit kun je bijvoorbeeld doen in de vorm van een grote bloempot in een mooie opvallende vorm. Of wat dacht je van een tuinposter met een mooie abstracte afbeelding erop. Op deze manier zorg je meteen voor sfeer en gezelligheid in de tuin terwijl je het moderne karakter van de tuin toch behoudt.

 

Ook kan het een echte aanrader zijn om gebruik te maken van mooie kussens of buitenkleden in de tuin. Deze zijn er in heel erg veel soorten en maten en kun je dan ook prima passend bij de moderne stijl vinden. Hiermee voeg je ook iets zachts toe en dat zorgt ervoor dat een moderne tuin niet te kil zal ogen want dit is wel een risico bij een moderne tuin.

 

Kortom er zijn meer dan genoeg manieren om voor een echte blikvanger in de tuin te zorgen waar je dan ook veel plezier aan kunt beleven!

 

Voeg een kleur toe

 

Een andere manier om een moderne tuin te stijlen is door kleur toe te voegen. Dit zou je wellicht niet verwachten maar dit kan toch zeker een fijn verschil maken. Wel is het zo dat je even goed moet gaan kijken welke kleur je toevoegt en hoe je deze toe gaat voegen. Het is namelijk niet de bedoeling om allerlei verschillende kleuren op verschillende punten in de tuin toe te voegen.

 

Het is namelijk het meest handig om een enkele kleur te kiezen en om deze ergens een plekje in de tuin te gaan geven. Dit kan op verschillende manieren. Het kan bijvoorbeeld enorm leuk zijn om op een plek in de tuin een plekje te reserveren voor wat kleur. Voeg bijvoorbeeld een bloempot in kleur toe en geef deze een fijn plekje in de tuin. Maar ook kan het leuk zijn om een tuinbeeld te vinden wat je in een mooie kleur een plekje in de tuin gaat geven. En wat dacht je van een mooie opvallende plant met gekleurde bloemen. Ook dit kan net even wat extra geven aan je tuin.

 

Het is dus zeker leuk om ook in een moderne tuin met kleur te werken. Wel is het zo dat je dit met beleid moet doen en dat je dus moet waken voor teveel kleur op teveel punten in de tuin. Voeg de kleur dus enkel toe in een item en kies ook voor een enkele kleur. Ga dus niet verschillende kleuren door elkaar mixen dan krijg je namelijk al snel een rommelig geheel!

 

Voeg wat mooie planten toe

 

Ook bij een moderne tuin kan wat groen niet ontbreken! En ook hier kun je dit dus weer in verschillende vormen toevoegen. Het leuke is dat je dus zoveel verschillende soorten groen hebt dat je altijd wel een soort kan vinden die perfect bij een moderne tuin past en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling.

 

Je kunt ervoor kiezen om een grote pot of plantenbak te vullen met wat groen maar ook een border met groen gevuld kan een hele fijne toevoeging aan je tuin zijn. Ook bomen doen het erg goed in een moderne tuin. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat ze ook nog eens voor schaduw zorgen.

 

Een olijfboom of een vijgenboom zien we opvallend vaak terug in een moderne tuin. Dit zijn dan ook zeker weten hele fijne bomen om in je tuin te hebben staan. Ze hebben mooie bladeren en zijn mooi groen van kleur. Het vormen dus de perfecte bomen voor in een modern gestylde tuin!

 

Wel is het zo dat je bij een moderne tuin goed op moet letten dat je ervoor zorgt dat je het groen overzichtelijk houdt. Dit is dan ook een belangrijk kenmerk van een moderne tuin. Dus geen grote wildernis maar overzichtelijk groen!

 

Kussens en plaids in allerlei soorten en maten

 

Een moderne tuin kan soms helaas wat kil gaan ogen. Het kan dan soms ook nodig zijn om dit te doorbreken en om ook wat zachtheid aan de tuin toe te voegen. Gelukkig zijn ook hier een aantal handige manieren voor. Zo kan het ten eerste slim zijn om kussens en plaids toe te voegen aan de tuin.

 

Deze heb je in zoveel verschillende soorten en maten dat er meer dan genoeg te kiezen valt! Je kunt bijvoorbeeld spelen met de kleuren van de kussens maar ook met de vormen en de structuur. Zo kun je zelf een kussen kiezen dat helemaal bij je tuin past en dat het plaatje compleet maakt. Let ook hierbij wel op dat je een bepaalde rust behoudt want teveel drukte doet het plaatje teniet.

 

Als je al op een andere wijze kleur aan de tuin hebt toegevoegd dan is het beter om dit niet met kussens en plaids meer te doen. Dan kan het een stuk handiger zijn om deze vrij neutraal te houden. Wel kan het dan helpen om naar de structuur van de stof te kijken. Hier kun je dus ook heel veel leuks mee doen. Door bijvoorbeeld verschillende structuren met elkaar te combineren.

 

Maar naast kussens zijn ook plaids een erg goed idee! Ook deze heb je in veel verschillende soorten en maten en ook deze kun je dus heel fijn toevoegen aan een moderne tuin. Het kan wellicht leuk zijn om een plaid in een opvallende kleur toe te voegen als echte blikvanger in je tuin. Hier kan je dan ook veel plezier aan beleven!

 

Moderne tuinmeubelen

 

Ze behoren wellicht iets meer tot de basis van een moderne tuin maar met de keuze voor je tuin meubelen kun je dus ook enorm veel doen qua sfeer. Het is bijvoorbeeld een heel slim idee om te kiezen voor meubelen in rustige tinten. Denk bijvoorbeeld aan wit, zwart en grijs. Deze kleuren zorgen voor een rustig beeld in de tuin en voor een moderne sfeer.

 

Ook de vorm van de meubelen draagt hier enorm aan bij. Moderne meubelen hebben vaak een rechte vorm en maken dus gebruik van rechte lijnen. Om die reden kun je moderne meubelen dan ook vaak overal herkennen en zo dragen ze dus onmiskenbaar bij aan de moderne stijl in een tuin!

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat het materiaal hierbij een belangrijke rol speelt. Bij moderne tuin meubelen zien we vaak dat er gebruik gemaakt wordt van materialen zoals metaal en kunststof. Riet en rotan zien we dan juist weer iets minder vaak voorbij komen omdat dit vaak ook erg landelijk oogt.

 

Alles bij elkaar zorgen deze factoren er dus voor dat je echte moderne tuinmeubelen in je tuin hebt staan waar je dus ook optimaal van kunt genieten en dat is natuurlijk precies de bedoeling.

 

De styling van een moderne tuin

 

Zoals je dus wel kunt zien voegt ook bij een moderne tuin de styling zeker weten wat toe. De styling is er dan ook in allerlei verschillende opties en allemaal zorgen ze voor dat mooie totaal plaatje waar we naar op zoek gaan. Bij de styling van een moderne tuin zijn er echter wel een aantal punten waar je even goed op moet letten.

 

Zo is het gebruik van kleur bijvoorbeeld een leuke toevoeging maar moet je hier ook wel weer mee oppassen. Het toevoegen van teveel kleur zorgt er namelijk voor dat de tuin te druk zal worden en dit zal de moderne stijl dan ook teniet doen. Dat is natuurlijk iets wat je liever wil voorkomen. Vandaar dat het ook veel fijner is om te kiezen voor tinten zoals wit, zwart en grijs. Deze zijn dan ook kenmerkend voor een moderne tuin!

 

Ook het toevoegen van accessoires in een moderne tuin kan een waar feestje zijn en ook dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen om een enkele blikvanger toe te voegen maar je kan er ook voor kiezen om verschillende accessoires toe te voegen. Ook hierbij is dan wel weer het advies om dit rustig aan te doen en om niet teveel verschillende items met elkaar te mixen, houdt het vooral rustig zodat er een fijn geheel kan ontstaan.

 

Mocht je de moderne stijl nu iets te leeg en te kil vinden ogen dan kun je dit heel gemakkelijk doorbreken door bijvoorbeeld wat zachte items toe te voegen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de vorm van kussens of een plaid. Deze zorgen al snel voor heel veel gezelligheid in de tuin. Dit kan dan ook een erg leuke toevoeging zijn!

 

Kortom er zijn meer dan genoeg manieren om een moderne tuin te stijlen en het is dan ook zeker weten genieten om hiermee aan de slag te gaan en uiteindelijk een geweldig eind resultaat realiseren!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »