{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

28 februari 2021

De tuin essentials voor de warme dagen

Warme zomerdagen worden in ons land in de laatste jaren opgevolgd door nóg warmere dagen. Op sommige dagen stijgt het kwik tot meer dan 35 graden, waardoor het voor sommigen echt niet meer uit te houden is. Merk jij zelf ook dat je moeite hebt om een dergelijke hitte te verdragen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen; wat ons betreft is een dergelijke temperatuur ook té hoog.

Maar, wat kun je nou tegen een dergelijke temperatuur doen? In principe kun je er niks aan doen. We zijn overgeleverd aan de grille van de natuur en kunnen daar geen directe invloed op uitoefenen. Waar we wél invloed op uit kunnen oefenen, is de inrichting van de tuin. Als je jouw tuin op de juiste manier in weet te richten, kun je op een relatief aangename manier tijd doorbrengen in jouw tuin op de warme zomerdagen. Zelfs als het bijvoorbeeld 30 of 35 graden is, kun je op deze manier nog van jouw tuin en het leven genieten.

Wat heb je daarvoor nodig in jouw tuin? Allereerst is het van cruciaal belang dat je voor een parasol in jouw tuin gaat zorgen. Met een parasol weet je jezelf immers te beschermen tegen de behoorlijk felle zonnestralen. Maar, voor welke parasol kun je dan het beste kiezen? En welke andere essentials heb je in jouw tuin nodig voor de warme dagen? Op die vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord.

Wij zijn niet alleen een aanbieder van tuinmeubelen, maar wij informeren je ook graag over tuinmeubelen. Dat is ook precies wat wij met dit blogartikel willen doen. Met dit blogartikel willen we jou voorbereiden op de komende warme zomer; met de juiste voorbereiding weet je het voor jezelf immers een stuk aangenamer te maken. Ben je benieuwd geworden? Lees dit artikel op je gemakje door, laat je verrassen en schaf direct de juiste meubelen voor in jouw tuin aan. 

Waarom is het van belang om je voor te bereiden op warme dagen?

In de afgelopen jaren is gebleken dat het klimaat behoorlijk aan het veranderen is. Dit is niet alleen terug te zien aan de hete zomermaanden, maar ook zeker aan het extreme weer in ons land in de winter. Zo hebben we ’s winters opeens vaker met harde windstoten te maken en met hevige regenval.

Gedurende de zomer kan het dus ook extreem warm worden in ons land. Zoals je wellicht in de afgelopen al gemerkt hebt, is er zelfs met enige regelmaat sprake van een hittegolf. Een hittegolf duurt meerdere dagen, waarbij de temperatuur continu boven de 25 graden is. Ook zijn er enkele dagen waarop het warmer dan 30 of zelfs 35 graden is.

Juist op die dagen is het van belang dat je jezelf goed voorbereid hebt op deze warme dagen. Waarom? Omdat je dan alsnog op een relatief aangename manier tijd in jouw tuin door kunt gaan brengen. Een gekend nadeel van dergelijke hitte is dat het in een gemiddeld Nederlands huis ook onwijs warm wordt. Je hebt al snel met een binnenhuistemperatuur van bijvoorbeeld 25, 28 of zelfs 30 graden. Dit is puur te wijten aan de onwijs goede isolatie van onze huizen; de hitte kan hierdoor niet uit het huis ontsnappen.

Op warme dagen tijd binnenshuis doorbrengen is dus ook niet ideaal te noemen. Wat wel ideaal is? Dat je tijd in jouw tuin door kunt gaan brengen. Alleen met de juiste tuinmeubelen, de juiste voorbereidingen en de juiste accessoires kun je dit voor jezelf mogelijk maken. Als je de juiste producten in jouw tuin hebt staan, is het vervolgens relatief makkelijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen. Zélfs als het buiten dus bijvoorbeeld 30 of 35 graden is.

Maar, wat heb je dan precies nodig voor in jouw tuin? Welke essentials mogen voor komende zomer echt niet ontbreken? En waar kun je deze essentials het beste gaan kopen? Op al die vragen vind je in dit artikel een passend antwoord. Neem het artikel dus op je gemakje door, haal de juiste producten in huis en zorg daarmee voor een aangename zomer in jouw tuin.

Welke meubelen en accessores heb je écht nodig?

Ben je op dit moment bezig met het inrichten van jouw tuin? Of wil je graag enkele veranderingen aan jouw tuin door gaan voeren? In beide gevallen is het belangrijk om de pijlen te richten op de juiste meubelen en accessoires. Juist met deze meubelen en accessoires kun je jouw tuin volledig naar wens in gaan richten. Let hierbij niet alleen goed op de warme zomerdagen, maar ook op de ‘normale’ dagen. Ook als het bijvoorbeeld 23 graden is, wil je immers op een aangename manier van jouw tuin kunnen genieten.

Om dat voor jezelf mogelijk te maken, is het aan te raden om onder meer naar de onderstaande meubelen en accessoires te kijken. Het is niet per sé een noodzaak dat je deze meubelen of accessoires moet gaan kopen, maar je kunt het met deze producten voor jezelf een stuk aangenamer in jouw tuin maken. Neem dus snel de onderstaande meubelen en accessoires door.

Parasol

Vind jij het ook zo lekker om te zonnebaden in jouw achtertuin? Dat vinden wij ook lekker, maar wij zien ook het gevaar van dergelijk zonnebaden in. Als je langdurig in de zon ligt, geef je jouw huid/lichaam eigenlijk volledig over aan de zon. Dit betekent niet alleen dat je op korte termijn gaat verbranden, maar ook dat je op lange termijn last van fikse gezondheidsproblemen kunt krijgen. Om dat te voorkomen, is het belangrijk dat je niet al te lang in contact komt met de felle zonnestralen van de zon.

Om het contact met de zon zoveel mogelijk te beperken, is de aanschaf van een parasol absoluut aan te raden. Met een parasol kun je alsnog zonnebaden, maar dan enigszins in de schaduw. Je komt hierdoor alsnog volledig tot rust, maar je weet gelukkig ook dat je huid niet gaat verbranden.

Wat ons betreft is een parasol in elke tuin onmisbaar. Niet alleen om jouw huid te beschermen, maar ook om het leven in jouw tuin een stuk aangenamer te maken. Als je in jouw tuin een fijne schaduw weet te creëren, kun je ook tijdens een hittegolf immers tijd in jouw tuin door blijven brengen. Als je géén parasol hebt, is dat op voorhand eigenlijk al onmogelijk. In dat geval kom je immers continu in aanraking met de felle zonnestralen. Als het buiten echt 30 of 35 graden is, is dat simpelweg niet vol te houden.

Moraal van het verhaal: het is zeer verstandig om direct een parasol uit te zoeken. Voor het aanschaffen van een parasol ben je gelukkig direct bij ons aan het juiste adres! Wij bieden namelijk een uitgebreid aanbod van de beste parasols aan, waarbij je direct kunt kiezen tussen meerdere stokparasols en meerdere zweefparasols. Op basis van jouw wensen en jouw tuin kun je bij ons altijd wel een geschikte parasol vinden. Met het oog op de warme dagen in ons land is de aanschaf van een parasol in ieder geval van harte aan te raden.

Een aangenaam zitje

Als je een parasol aan gaat schaffen, is het verstandig om goed naar jouw terras te kijken. Hoe groot is jouw terras en welk gedeelte van het terras wil je graag in de schaduw brengen? Bij het beantwoorden van die vragen is het ook aan te raden om te kijken naar geschikte tuinmeubelen. Als je optimaal van de warme zomerdagen wilt genieten, is een aangenaam zitje in de tuin echt heel wenselijk.

Zo is het bijvoorbeeld ideaal als je een fijne tuintafel en tuinstoelen hebt. Met deze tuinmeubelen weet je simpelweg een fijn zitje te creëren waar je bijvoorbeeld in de avond heerlijk kunt dineren. Juist door voor een aangenaam zitje te kiezen, weet je de warme zomerdagen voor jezelf een stuk aangenamer te maken.

Maar, voor welke tuinmeubelen kun je dan het beste kiezen? Dat hangt echt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een aangename loungeset in jouw tuin te zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om een fijne tuintafel en tuinstoelen in jouw tuin te zetten. Uiteraard is het ook nog mogelijk om voor beide soorten tuinmeubelen te kiezen. Zolang je maar een aangenaam zitje weet te creëren, ben je al een heel eind op weg.

Koelbox

Breng je op warme dagen graag de nodige tijd in jouw tuin door? Heb je bijvoorbeeld een aangenaam zitje met een parasol weten te creëren waar je veel tijd door brengt? Dan krijg je ongetwijfeld na verloop van tijd ook zin in wat lekkers. Heb je daarbij geen zin om naar de koelkast te lopen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Mede daarom raden wij de aanschaf en het gebruik van een koelbox aan. Met een koelbox heb je altijd koud eten en drinken tot je beschikking, terwijl je hiervoor niet naar binnen hoeft te lopen. Een koelbox komt daardoor ook prima van pas als je tijd met jouw vrienden in de achtertuin doorbrengt.

Overigens is het wel zo dat een koelbox eigenlijk alleen op de warme dagen prima van pas komt. Als het buiten een stuk minder warm is, heb je niet al te veel aan een koelbox. Juist op de dagen dat het buiten echt warm is, is het echter heerlijk om over een fijne koelbox te beschikken!

Koelmat voor de hond

Heb je een trouwe viervoeter in huis rondlopen? Dan is het goed om te weten dat de warme dagen voor hem/haar nóg zwaarder zijn. Een hond is namelijk niet al te goed om de hitte uit zijn lichaam af te voeren. Dit doet een hond alleen door te hijgen en door hitte af te geven via zijn voetjes. Feit is echter dat dit niet voldoende is, waardoor een hond het zomers echt onwijs warm heeft.

Om het voor jouw hond zo aangenaam mogelijk te maken, is de aanschaf van een koelmat aan te raden. Een koelmat is een koude en natte mat die je op de grond neerlegt, waarna jouw hond op deze mat kan gaan liggen. Zijn lichaam komt hierdoor in contact met de koude mat, waardoor zijn lichaamstemperatuur al direct flink gaat dalen. Des te lager zijn lichaamstemperatuur uitkomt, des te beter voor zijn gezondheid. Het is dus absoluut aan te raden om in de warme zomermaanden voor de gewenste verkoeling voor jouw hond te zorgen.

Opblaaszwembadje

Heb je niet de luxe om een zwembad in jouw tuin in te bouwen? Geen nood aan de man; ook met een opblaaszwembadje kun je heerlijk gaan genieten. Koop direct een opblaaszwembadje, blaas dit badje op en zet het badje vervolgens bijvoorbeeld op jouw gazon.

Zodra je het badje gevuld hebt, kun je direct van de gewenste verkoeling in jouw tuin genieten. Wel is het hierbij goed om rekening te houden met het feit dat het water na verloop van tijd vrij vies kan worden. Om dat te voorkomen, kun je het badje meerdere keren bijvullen. Eigenlijk is dat ook niet ideaal, aangezien waterbedrijven op warme zomerdagen juist aangeven dat je zuinig met water om moet springen.

Een opblaaszwembadje is daarom niet ideaal, maar kan wel voor de verfrissende verkoeling zorgen tijdens de warme zomerdagen. Zeker als je (kleine) kinderen hebt, kan dit absoluut uitkomst bieden.

Slotwoord

Wil jij je goed voor gaan bereiden op de komende zomer? Wil je graag de warme zomerdagen op een relatief aangename manier in jouw tuin doorbrengen? Dat is mogelijk als je voor de bovenstaande meubelen en accessoires gaat zorgen. Met deze meubelen en accessoires weet je het simpelweg draaglijker en aangenamer voor jezelf te maken.

Als afsluiter van dit artikel hebben wij nog één tip: gebruik altijd jouw gezonde verstand. Ga niet actief sporten op warme dagen, drink voldoende water en let goed op de mensen om je heen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »