{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Jasper, 30 april 2019

De verschillende materialen van een lounge tuinstoel

In Nederland vind je in vele tuinen de welbekende lounge tuinstoelen terug. Dit zijn tuinstoelen die je veel comfort bieden, onder andere dankzij een lekker zacht zitvlak. Dit zachte zitvlak wordt verkregen met behulp van bijvoorbeeld een zacht kussentjes. Deze zachte kussens bieden je veel comfort.

Ook zien deze lounge tuinstoelen er over het algemeen bijzonder fraai uit. Daarbij dienen we wel één opmerking te plaatsen: uiteraard is smaak persoonlijk. Maar, we hebben vele fraaie lounge tuinstoelen in ons assortiment. Neem gerust eens een kijkje en beoordeel zelf.

Als we naar ons aanbod van lounge tuinstoelen kijken, zien we dat deze stoelen van vele verschillende materialen vervaardigd kunnen zijn. We hebben de meest gebruikte materiaalsoorten nader toegelicht hieronder.

Aluminium

Veel lounge tuinstoelen uit ons assortiment zijn van aluminium vervaardigd. Het belangrijkste voordeel van deze tuinstoelen is wellicht het lage gewicht. Aluminium is namelijk een relatief licht materiaal, waardoor de lounge tuinstoelen ook niet al te zwaar zijn. Het voordeel hiervan is weer dat je deze lounge tuinstoelen gemakkelijk kunt verplaatsen.

Overigens is een ander kenmerk van aluminium ook dat dit materiaal onderhoudsarm is. Je hebt dus vrij weinig omkijken naar het onderhoud van deze lounge tuinstoelen.

Wicker

De meeste lounge tuinstoelen uit ons assortiment zijn echter van wicker vervaardigd. Wicker is in feite een andere naam voor vlechtwerk; deze lounge tuinstoelen zijn dus vervaardigd met behulp van vlechtwerk. Het voordeel hiervan is dat de stoelen er bijzonder strak en fraai uit zien. Bovendien zijn deze lounge tuinstoelen ook relatief makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Overige materialen

De bovenstaande materialen, aluminium en wicker, worden verreweg het meeste gebruikt bij de lounge tuinstoelen. Andere materialen zijn hardhout, natural rotan, rope en RVS. Naar wat voor soort materiaal gaat jouw keuze uit? Het gebruikte materiaal is namelijk grotendeels bepalend voor de uitstraling van je lounge tuinstoelen. De gewenste situatie is uiteraard dat de lounge tuinstoelen perfect in je tuin passen. Daarbij moeten de stoelen dus perfect passen bij bijvoorbeeld de uitstraling van je eettafel of overig tuinmeubilair.

Neem gerust een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Wij garanderen je de laagste prijs garantie voor de lounge tuinstoelen. Bovendien leveren wij deze tuinstoelen gratis thuis bij je af.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »