{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 22 juli 2021

De verschillende soorten barbecues op een rijtje

Tijdens welk moment in het leven geniet jij echt? Is dit het geval als je in jouw cabrio rijdt? is dit het geval als je met jouw gezin op vakantie bent? Of is dit het geval als je in jouw tuin van quality time geniet? Meer en meer mensen ervaren veel geluk als ze op een aangename manier veel tijd in hun achtertuin doorbrengen.
Geldt ook voor jou? Of geldt dat nog niet voor jou? In beide situaties is het aan te raden om eens naar een nieuwe barbecue te kijken. Met een nieuwe barbecue creëer je namelijk een onwijs leuke situatie in jouw tuin. Het gaat hierbij niet alleen om het lekkere vlees, maar ook om de gezelligheid. Zodra de barbecue aangestoken wordt, begint het echte genieten eigenlijk al. Je waant je vrij, je geniet van het lekkere weer en je weet dat er lekker vlees aan zit te komen. Díe combinatie is wat ons betreft uniek te noemen.
Kijk je regelmatig naar films? Dan is de kans groot dat in deze films wel eens de barbecue aangestoken moet worden. Als een filmregisseur een gezellige sfeer in een film wilt creëren, is dat mogelijk door een barbecue in de film op te nemen. Veel mensen ervaren een barbecue als gezellig en leggen dan ook direct de link tussen gezelligheid en barbecueën.
Zou jij in jouw tuin ook graag van een gezellige barbecue willen genieten? Dan heb je hier een goede BBQ voor nodig. Maar, wat is nou een goede BBQ? Het lastige is dat je momenteel de keus uit meerdere soorten barbecues hebt. Je kunt uit meerdere soorten barbecues kiezen, waardoor het maken van een goede vergelijking echt noodzakelijk is.
Vind je het nou lastig om een dergelijke vergelijking te maken? Dan ben je in dít artikel aan het juiste adres. In dit artikel bespreken wij namelijk de verschillende barbecues van A tot Z. We bespreken hierbij wat de barbecue zo uniek maakt, wat de voordelen zijn en wat de nadelen zijn. Door dit artikel op je gemakje door te nemen, krijg je een duidelijk beeld van de verschillende soorten barbecueën.
Wil je vervolgens graag een barbecue aanschaffen? Dan verwijzen wij je graag naar ons aanbod. Wij informeren je namelijk niet alleen over de verschillende soorten barbecues, maar wij stellen je ook in staat om direct de gewenste barbecue aan te schaffen. Check na het lezen van dit artikel dus zéker even ons aanbod van BBQ’s!

Waarom zou je voor een barbecue kiezen?

Ben je op dit moment nog aan het twijfelen? Weet je niet zeker of een barbecue wel iets voor in jouw tuin is? Of weet je niet zeker of jij het barbecueën wel leuk gaat vinden? Dan hebben wij een nieuwtje voor: het is te allen tijde aan te raden om een barbecue aan te schaffen. O ja? Ja, zeker. Een barbecue brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee. Algemene voordelen die voor alle soorten barbecueën gelden.
Zo is het een voordeel dat je uit veel soorten barbecues kunt kiezen. Als je nog nooit een barbecue hebt gehad, kun je wellicht beter voor een voordelige variant kiezen. Die varianten tref je in ons aanbod, maar je treft ook dure en uitgebreide varianten in ons aanbod. Als je voor zo’n barbecue kiest, profiteer je ook op de lange termijn van een geweldige barbecue.
Daarbij is elke avond in jouw tuin een feestje. Zodra je de barbecue aanzet, kun je de slingers eigenlijk al in jouw tuin ophangen. Het is namelijk een feit dat een barbecue voor veel gezelligheid en voor sfeer zorgt. Als je het gezellig in jouw tuin wilt hebben, hoef je eigenlijk alleen maar de barbecue aan te steken. Als je ook nog leuke mensen uitnodigt en lekker vlees in huis haalt, kan het feestje eigenlijk niet meer kapot. Mocht op dat moment de zon ook nog gaan schijnen, ben je al helemaal spekkoper. Het is vanaf dat moment echt op en top genieten.
Leg jij bij een barbecue direct het verband met vlees? Dat is logisch. Veel mensen gebruiken een barbecue immers voor het bereiden van vlees. Wist je echter dat het ook mogelijk is om tal van andere maaltijden op een barbecue te bereiden? Zo kun je ook heerlijke groenten grillen en kun je ook vegetarische hapjes op de barbecue klaar maken. Ook als je uit overtuigingen geen vleeseter bent, kun je optimaal gebruik maken van een barbecue!
Tot slot is een barbecue ook op meerdere plekken in een tuin neer te zetten. Je kunt de barbecue vlak bij de overkapping neerzetten, maar je kunt ‘m ook op jouw terras neerzetten. Heb je liever dat de barbecue niet in het zicht staat? Dan kun je ‘m ook nog in een hoekje van de tuin of in het tuinhuisje zetten. Zodra je de barbecue wilt gebruiken, zet je hem probleemloos op de juiste plek in jouw tin neer. Mocht dat jouw voorkeur genieten, kies je het beste voor een barbecue met wieltjes. Dankzij de wieltjes kun je de barbecue nóg makkelijker verplaatsen.
Oh, daarom komen we eigenlijk bij een nog een extra voordeel uit. Een extra voordeel is in onze ogen dat veel barbecues handige extra’s met zich mee brengen. Extra’s waar je op voorhand mogelijk niet aan zou denken. Wat deze extra’s precies zijn, bespreken we in de loop van dit artikel. Neem het restant van dit artikel daarom op je gemakje door en laat je verrassen!

Tussen welke soorten barbecues kun je kiezen?

Is het voor jou nu zo klaar als een klontje? Wil jij ook dolgraag gaan profiteren van de voordelen van een barbecue? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Om dit voor jezelf mogelijk te maken, moet je wel eerst een vergelijking treffen. Gelukkig hoef je deze vergelijking niet meer helemaal zelf te maken!
Wij hebben namelijk al de verschillende barbecues voor je op een rijtje gezet. Over de verschillende soorten barbecues vind je in het restant van dit artikel veel praktische informatie. Zo bespreken we in het kort wat de barbecue zo typerend maakt. Vervolgens bespreken we per barbecue ook nog alle voor- en nadelen. Met name op basis van de voor- en nadelen kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken!
Graag willen wij je op dit moment alvast kennis laten maken met de drie soorten barbecues. Je kunt op dit moment kiezen tussen deze varianten: een gas barbecue, een houtskool barbecue en een elektrische barbecue. Voor welke variant jij het beste kunt kiezen? Dat kun je voor jezelf aan de hand van dit artikel gaan bepalen!

De gasbarbecue

Bij een gasbarbecue koppel je de barbecue aan gas. Dit gas zorgt vervolgens voor de ontbranding, waardoor je heerlijk vlees kunt bereiden. Voordat je dit mogelijk kunt maken, moet je de gasfles dus wel aan de barbecue koppelen. Verder heb je echter niks meer nodig. Je hebt geen houtskool nodig en je hebt ook geen aansteker of iets dergelijks nodig. Nee, de gasbarbecue functioneert volledig door het gas.
Brengt een gasbarbecue veel voordelen met zich mee? Ja, absoluut. Tegelijkertijd moet je bij een gasbarbecue ook rekening met enkele aandachtspunten rekening houden. Wat deze voor- en nadelen precies zijn, vind je in onderstaande rijtjes.

De voordelen van een gasbarbecue

  • Een gasbarbecue is snel op temperatuur. Bedenk je last minute dat je zin hebt om te barbecueën? Dan is een gasbarbecue voor jou ideaal. Een dergelijke barbecue warmt razendsnel op, waardoor je snel van een heerlijke maaltijd kunt genieten. Ook handig als je haast hebt of liever niet al te veel tijd vrijmaakt voor het avondmaal.
  • Een gasbarbecue is makkelijk schoon te maken. Dit voordeel is puur te danken aan de werking van een gasbarbecue. Doordat je bij een dergelijke barbecue geen houtskool nodig hebt, kom je ook niet met as te zitten. Als je de grillplaat van de gasbarbecue schoon wilt maken, gaat dit eigenlijk in een handomdraai. Ideaal wat ons betreft, aangezien je jouw kostbare tijd wel beter kunt besteden. Bij een gasbarbecue heb je dus nagenoeg geen omkijken naar het schoonmaken.
  • Een gasbarbecue kun je op veel plekken gebruiken. Wil je een gasbarbecue in jouw tuin gebruiken? Dat is mogelijk. Wil je een gasbarbecue op jouw balkon gebruiken? Ook dat is mogelijk. En wil je een gasbarbecue op de camping gebruiken? Ook dat is mogelijk. Het is namelijk een feit dat je een gasbarbecue relatief makkelijk mee kunt nemen. Je hebt immers alleen de barbecue en de gasfles nodig! Wat ons betreft is deze veelzijdigheid een belangrijk voordeel.
  • Een gasbarbecue produceert nagenoeg geen rook. Vind jij het een nadeel dat het bij een barbecue zo gaat roken? Dan kun je het beste voor een gasbarbecue kiezen. Door een gasbarbecue gebruik van gas maakt, is de rookontwikkeling nihil te noemen. Je hebt hierdoor met nagenoeg geen rookontwikkeling te maken; ook erg handig als je bijvoorbeeld een balkon hebt!
  • Je hebt de keus uit heel veel varianten. Spreken de voordelen van een gasbarbecue jou wel aan? Dan is het prettig om te weten dat je uit heel veel soorten en maten kunt kiezen. Dát is weer te danken aan het feit dat de gasbarbecues populair zijn en dat fabrikanten daar op in proberen te spelen. Ook in ons aanbod vind je daarom een divers aanbod van de beste gasbarbecues.

De nadelen van een gasbarbecue

  • Je hebt altijd een gasfles nodig. Vind je het niet zo’n prettig idee om gebruik van gas te maken? Dan is een gasbarbecue sowieso niet de meest verstandige keuze voor je. Dat is ook niet het geval als je het vervelend vindt om continu een volle gasfles mee te moeten nemen. Dat is echter wel pure noodzaak, als je bijvoorbeeld op de camping van de gasbarbecue gebruik wilt maken.
  • De gasfles kan opraken. Ben je heerlijk aan het barbecueën, valt opeens de barbecue uit. Hoe kan dat nou? Als je een gasbarbecue hebt, kan dit komen door het leeglopen van de gasfles. Als de gasfles helemaal leeg is, doet de barbecue het gewoonweg niet meer. Je moet dus continu zorgdragen voor een gasfles met voldoende inhoud.
  • Het monteren duurt vaak enige tijd. Wil je een gasbarbecue in jouw tuin neerzetten? Dan moet je vaak rekening houden met een tijdsinvestering voor het in elkaar zetten van de barbecue. Het is namelijk zo dat het monteren van een gasbarbecue over het algemeen relatief lang duurt.

De houtskoolbarbecue

Zo, je hebt hierboven al kennis kunnen maken met de gasbarbecue. Spreken de nadelen van een gasbarbecue jou niet helemaal aan? Dan doe je er verstandig aan om ook eens naar een houtskoolbarbecue te kijken. De houtskoolbarbecue is eigenlijk de variant zoals we deze al lange tijd kennen. Opvallend hierbij is dat de houtskool BBQ’s op dit moment nog steeds populair zijn. Deze populariteit laat eigenlijk direct blijken dat een dergelijke barbecue voor de nodige voordelen zorgt.
Speciaal voor jou hebben wij alle voor- en nadelen van een houtskoolbarbecue op een rijtje gezet. Neem deze voor- en nadelen door en vel direct jouw oordeel. Wij kunnen je op voorhand al één ding verklappen: wij zijn fan van een houtskoolbarbecue!

De voordelen van een houtskoolbarbecue

  • Een houtskoolbarbecue zorgt voor het échte BBQ gevoel. Als we het over echt barbecueën hebben, hebben we het over veel rookontwikkeling. Deze rookontwikkeling trekt ook het vlees in, waardoor het vlees een rokerige smaak krijgt. Indien je voor een houtskoolbarbecue kiest, ga je van die smaak genieten.
  • Een houtskoolbarbecue is nostalgisch. In het verlengde van bovengenoemde voordeel brengt een houtskool BBQ ook het nostalgische gevoel met zich mee. De rook die uit de barbecue komt, is precies hetgeen je in films naar voren ziet komen. Daarnaast is dit de manier waarop al decennialang gebarbecued wordt; daar komt het nostalgische gevoel dan ook vandaan!
  • Een houtskoolbarbecue is makkelijk in elkaar te zetten. Een belangrijk voordeel is dat je een houtskoolbarbecue makkelijk in elkaar kunt zetten. Ook als je last minute besluit om te barbecueën, kun je de barbecue snel in jouw tuin in elkaar zetten.
  • Je hebt de keus uit heel veel varianten. Wil je graag een houtskoolbarbecue aanschaffen? Dan weet je op voorhand al dat je uit heel veel varianten kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een variant zonder deksel of voor een variant met deksel. Het hangt met naar van jouw voorkeuren af wat voor jou de beste keuze is. Mocht je een houtskoolbarbecue aan willen schaffen, ben je daarvoor bij ons ook aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk ongekend veel verschillende soorten houtskoolbarbecues. Voldoende mogelijkheden dus om de perfecte keuze voor in jouw tuin te maken.
  • Een houtskoolbarbecue is relatief voordelig. Als je graag zo min mogelijk geld aan een BBQ uitgeeft, is een houtskoolbarbecue de beste keuze. Een dergelijke barbecue kost namelijk relatief gezien weinig. Dit komt vooral doordat het ontwerp van een houtskoolbarbecue erg simpel gehouden kan worden.

De nadelen van een houtskoolbarbecue

  • Het opwarmen van een houtskoolbarbecue duurt lang. Wil je graag zo snel mogelijk van een stukje vlees genieten? Als je voor een houtskoolbarbecue kiest, moet je hier het nodige geduld voor op kunnen brengen. Een houtskoolbarbecue warmt namelijk alles behalve snel op. Je hebt echt geduld nodig; dit is gewoonweg een nadeel van het gebruik van houtskool.
  • Een houtskoolbarbecue stoot soms teveel rook uit. Woon je op een balkon? Of woon je in een tuin met buren aan weerszijde? In dergelijke situatie is een houtskoolbarbecue niet altijd de beste keuze. De houtskoolbarbecue kan namelijk té veel rook gaan produceren.
  • Het vasthouden van een temperatuur is lastig. Sommige stukken vlees moet je bij voorkeur op een bepaalde temperatuur klaarmaken. Als je een houtskoolbarbecue hebt, gaat dat echter nogal lastig. Het is namelijk bij een houtskoolbarbecue lastig om de temperatuur te reguleren. Dit betekent dat het ook lastig is om de temperatuur stabiel te houden.

Een elektrische barbecue of buitenkeuken

Dit artikel sluiten we graag af met een unieke variant; de elektrische barbecue. Deze variant werkt op basis van een stekker en biedt daardoor zwaarwegende voordelen aan. Tegelijkertijd zorgt dit ook voor bepaalde nadelen, waarover je hieronder meer kunt lezen.
Spreekt een elektrische barbecue jou wel aan? Dan is het ook aan te raden om naar een buitenkeuken te kijken. Een buitenkeuken is eigenlijk een luxe en uitgebreide variant van een elektrische barbecue. Wat ons betreft is een dergelijke buitenkeuken eigenlijk altijd de beste keuze. Mocht je graag een buitenkeuken aan willen schaffen, verwijzen wij je graag naar ons aanbod. In ons aanbod vind je namelijk ook allerlei soorten buitenkeukens!

Voordelen van een elektrische barbecue

  • Super snel op temperatuur. Het belangrijkste voordeel is dat een elektrische barbecue razendsnel op temperatuur is. Dit komt puur door de stroomvoorziening; je sluit de barbecue echt met een stekker aan op de netstroom. Juist door deze stroomvoorziening is de barbecue snel op temperatuur en geniet je snel van een heerlijk stukje vlees!
  • Weinig rookontwikkeling. Ben je niet zo’n liefhebber van veel rook tijdens het barbecueën? Dan is een elektrische barbecue voor je de beste keuze. Deze barbecue stoot namelijk nagenoeg geen rook uit. Juist door de minieme rookontwikkeling kun je een elektrische barbecue op elke plek moeiteloos gebruiken. Ook als je bijvoorbeeld een balkon hebt.
  • In veel varianten verkrijgbaar. Een ander voordeel is dat je de keus uit veel soorten elektrische barbecues hebt. Je kunt voor een kleine variant kiezen, terwijl je dus ook voor complete buitenkeukens kunt kiezen. Wat voor jou de beste variant is, is volledig van jouw eigen voorkeuren afhankelijk. Wij kunnen je eigenlijk maar één ding aanraden: check zeker ons aanbod even. Wij bieden namelijk veel elektrische barbecues en buitenkeukens aan.
  • Prima temperatuurregeling. Wil jij tijdens het barbecueën graag optimale invloed uitoefenen? Ook dan is een elektrische barbecue een prima keuze. Dankzij draaiknoppen kun je de temperatuur namelijk perfect reguleren; ook dit is weer te danken aan de stroomvoorziening.
  • De bediening is makkelijk. Verder is het ook een voordeel dat de bediening super makkelijk is. Zo hoef je niet te stoeien met een gasfles of met houtskool. Nee, je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken!

Nadelen van een elektrische barbecue

  • Je hebt een stopcontact nodig. Ben je van een lekkere vakantie op de camping aan het genieten? Dan is een elektrische barbecue niet altijd even handig, aangezien je áltijd een stopcontact in de buurt moet hebben. Als je geen stopcontact bij je in de buurt hebt, kun je ook geen gebruik van de elektrische barbecue maken.
  • Is niet de goedkoopste variant. Als je zo min mogelijk geld aan een barbecue uit wilt geven, vallen de elektrische varianten eigenlijk al direct af. Het is namelijk een gekend nadeel dat dergelijke varianten vaak relatief klein zijn. Houd daar goed rekening mee!

Wat is voor jou de beste keuze?

Zo, je weet nu alles over de verschillende barbecues. Het is nu aan jou om de juiste keuze te gaan maken. Wij kunnen je op dit gebied eigenlijk nog maar drie dingen aanraden. Ten eerste raden wij je aan om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je immers kritischer naar de verschillende soorten barbecues kijken.
Ten tweede raden wij je aan om geld te durven investeren. Juist door geld in een goede barbecue te investeren, ga je van de heerlijke avondjes genieten. Heerlijke avondjes vol met gezelligheid, lekker eten en dierbare mensen om je heen!
Tot slot willen wij je adviseren om ook goed naar barbecue accessoires te kijken. Dankzij de beste barbecue accessoires weet je namelijk nóg beter en langer van jouw barbecue te genieten. Check ook voor de beste barbecue accessoires ons uitgebreide aanbod!