{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 7 december 2022

De vijf lekkerste recepten met appels uit eigen tuin

Een prachtige appelboom in de tuin, of zelfs meerdere. Het is de wens van heel veel mensen en ook niet zo verwonderlijk. Het is dan ook zeker weten heel fijn om een appelboom in de tuin te hebben staan en zo je eigen appels te kunnen laten groeien! Heerlijk vers en zo te plukken in je achtertuin. Daarnaast is de appelboom zelf ook nog eens een aanwinst voor je tuin en ziet hij er niet alleen heel sfeervol uit maar ook nog eens erg mooi met bloesem in de lente. De bloesem van de appelboom is voor veel mensen dan ook de mooiste bloesem die er is!

 

Daarnaast smaken de appels uit je eigen tuin van je eigen appelboom natuurlijk ook nog eens heerlijk! Ze zijn onbespoten, dus helemaal puur en gezond en dat is natuurlijk echt een traktatie! Vandaar dat een appelboom in de tuin ook een heel erg goed idee is en wij dit eigenlijk iedereen wel zouden aanraden!

 

Maar wat kun je vervolgens allemaal doen met die appels uit eigen tuin? Nou daar kun je de meest heerlijke recepten mee maken! Wij hebben in deze blog dan ook de vijf lekkerste recepten op een rijtje gezet met appels vers uit je eigen tuin. En deze recepten zijn niet alleen heel lekker maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Dat is dus helemaal een feestje. Lees je met ons mee?

 

De smaak van verse appels

 

We kunnen dus wel veilig stellen dat appels vers uit eigen tuin werkelijk waar een feestje zijn. Naast de dus onwijs gezond zijn en nog boordevol vitamines zitten is het ook nog eens zo dat ze werkelijk waar heerlijk smaken. Dit kun je dan ook nergens anders mee vergelijken en de smaak komt dan ook echt heel goed naar voren.

 

De meeste mensen vinden verse appels bijvoorbeeld ook veel zoeter smaken dan appels uit de supermarkt ook soms ook zelfs frisser. Dat is natuurlijk een fijn compliment en een goede reden om zelf ook voor verse appels zo uit je eigen tuin te kiezen.

 

En wist je trouwens dat verse appels ook nog eens veel langer goed blijven als je ze op de juiste manier bewaard. Ook dit is weer iets wat we dan vooral voorbij zien komen vanuit de houdbare appels uit de supermarkt die dus bewerkt worden om langer houdbaar te blijven maar als je ze goed bewaard gaan heerlijke verse appels gewoon het langste mee.

 

Ze zijn daarnaast dus ook echt een hele belangrijke bron van allerlei goede vitamines en het is dan ook heerlijk genieten van deze heerlijke verse appels zo uit je eigen tuin!

 

Een appelboom in de tuin

 

Als je wil genieten van heerlijke verse appels dan is het ten eerste natuurlijk wel heel erg handig om een appelboom in de tuin te hebben staan. Dit heeft dan ook vele voordelen. Het eerste voordeel is natuurlijk dat je hier hopelijk lekkere verse appels van kunt oogsten die je vervolgens lekker kunt eten en in allerlei gerechten kunt verwerken.

 

Maar daarnaast ziet de appelboom er ook nog eens heel erg mooi uit en is het ook echt een fijne boom om in je tuin te hebben staan. De appelboom heeft dan ook veel verschillende vormen en ziet er prachtig uit in je tuin. een mooie grote stam met schitterende takken met bladeren en appels natuurlijk. Maar laten we dan vooral ook niet de appelbloesem vergeten. Deze bloesem is werkelijk waar adem benemend en voor veel mensen de reden om een appelboom in de eigen tuin te willen plaatsen en dat begrijpen wij volledig.

 

Alles bij elkaar vormt een appelboom dus echt een feestje en is het dus ook heel fijn om een appelboom in je eigen tuin te hebben staan. Wel is de plek in je tuin waar de boom komt te staan erg belangrijk. Het is dan ook vooral belangrijk dat je de boom een plek geeft waar hij heerlijk veel zonnestralen kan vangen. Dit hebben de appels namelijk nodig om goed te kunnen groeien en om lekker zoet te worden. Maar daarnaast is het ook zo dat de boom ruimte moet hebben. De wortels en de takken moeten goed kunnen groeien en de ruimte hebben en niet belemmerd worden. Als je hier allemaal rekening mee houdt vind je een goede plek voor je boom en dan kun je er ook veel profijt van hebben.

 

Allerlei recepten met verse appels uit de tuin

 

En het leukste aan deze verse appels is dat je er dus ook nog eens heerlijk mee kunt koken. Je kunt er werkelijk waar allerlei lekkere recepten mee maken en vooral verse appels geven dus meteen zoveel smaak aan deze recepten. Daarnaast smaken appels ook heerlijk zoet en fris en juist deze combinatie is een echte winnaar.

 

Het leuke is dat je vaak meteen aan zoete recepten denkt of aan taarten maar ook zijn er dus best wel wat hartige recepten waar appels prima in verwerkt kunnen worden en ook hierin komt de smaak van de appels echt tot zijn recht en voegen ze ook zeker wat toe!

 

Hoogste tijd dus om je in deze blog eens kennis te maken met wat heerlijke recepten met verse appel erin. We hebben vooral recepten gebruikt met weinig toevoegingen en weinig bereidingstijd. En dat is natuurlijk super handig en fijn!

 

Heerlijke makkelijke appelflappen

 

Naast de appeltaart is dit wellicht het eerste recept wat in je opkomt als we het hebben over verse appels. Wat is er dan ook lekkerder dan een heerlijke, knapperige verse appelflap! Je kent ze wel gevuld met heerlijke warme appels met een vleugje kaneel zo vers uit de oven. En wat is er nu lekkerder als je deze appelflappen helemaal zelf maakt met verse appels zo van je eigen appelboom uit je eigen tuin!

 

Het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg, kaneel, suiker en natuurlijk verse appels. Vervolgens snijd je de appels klein meng je ze naar smaak met wat suiker en kaneel en vul je het bladerdeeg ermee. Even afbakken in de oven en klaar ben je. Een heel simpel, makkelijk maar vooral ook onwijs smaakvol recept. Uiteraard kun je het nog wat leuker maken door bijvoorbeeld ook nog vers spijs of nootjes toe te voegen maar in principe smaakt deze basis al heerlijk en heb je zo dus al een hele fijne bestemming voor je verse appels te pakken.

 

Appelmoes met kaneel en krenten

 

Wie houdt er nu niet van een heerlijke dot appelmoes bij het eten? Je kent het wel die heerlijke verse appelmoes die licht naar kaneel ruikt en een beetje zoet zuur smaakt. Werkelijk waar een cadeautje waar veel mensen dan ook onwijs van genieten. En uiteraard raad je het natuurlijk al. Maar ook deze appelmoes smaakt weer een stuk lekkerder als hij zo vers uit je eigen tuin komt.

 

En ook dit recept maak je weer heel makkelijk en snel klaar. Het enige wat je hoeft te doen is de appels schillen en in blokjes snijden, een pan met een klein laagje water opzetten, wat kaneel en krenten toevoegen en de appel en het lekker koken. Uiteindelijk wordt het helemaal zacht en kun je kiezen om het te pureren tot een moes of het wat grover te houden en te gaan voor een compote. Beide smaakt natuurlijk heerlijk het is maar net wat je zelf prettiger vindt. En zo heb je dus een heerlijke appelmoes te pakken met appels vers uit eigen tuin. het is werkelijk een paar minuten werk maar haalt ieder gerecht helemaal naar boven. Het is dan ook niet voor niets dat bij het kerstdiner bij veel mensen de verse appelmoes niet mag ontbreken!

 

Appeltjes met vanillesaus

 

En dan hebben we nog een heerlijke maar simpele klassieker voor je klaarstaan die je ook weer in enkele minuten op tafel zet. Ook dit is werkelijk waar weer een heerlijk gerecht waar je onwijs van kunt genieten en wat dan ook zeer smaakvol is. Dit maal gaat het over warme appeltjes in vanillesaus. Een werkelijk waar heerlijk gerechte bomvol smaak en vooral ook nostalgie. Het doet veel mensen denken aan vroeger en alleen de geur al zorgt voor een heerlijk warm gevoel.

 

Maar hoe maak je deze echte klassieker nu eigenlijk? Ook dit is gelukkig weer vrij simpel en we nemen je dan ook even mee in het proces. Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je goede verse vanillevla gebruikt en natuurlijk verse appels weer heerlijk uit je eigen tuin. deze appels schil je en vervolgens vul je een ovenschaaltje met een piepklein laagje water. Warm de appel nu even op in de oven. Vervolgens zet je een pannetje op het vuur voor de vanillesaus. Warm hierin wat vanille vla op en daarna giet je dit dus over de warme appel en klaar ben je. Eet smakelijk zouden wij zeggen. Het kan wel nog heerlijk zijn om er wat geschaafde amandelen overheen te strooien om het feestje helemaal compleet te maken!

 

Appelkruimel schaaltje met koekkruiden

 

En dan nog een klassieker maar dan met een kleine twist. In plaats van een hele appel kruimel taart maken we namelijk een heerlijk appelkruimel schaaltje met koekkruiden. Een heerlijke winterse verrassing waar je het spontaan warm van krijgt. We beginnen met het schillen van appels. Deze snijden we in blokjes en deze meng je met wat suiker en koekkruiden. Vervolgens strooi je ze op de bodem van een schaaltje. Dan maak je een heel simpel deeg van bloem, suiker en wat boter. Dit verkruimel je boven de appel. En dan hoeft het enkel nog maar even de oven in en klaar zijn je heerlijke appel kruimel schaaltjes met koekkruiden.

 

Een heerlijk gerechtje wat het ook erg goed doet als toetje. Door het gebruik van de koekkruiden krijgt het gerecht net even dat beetje extra en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Zo kun je dus optimaal genieten van deze heerlijke smaken en is het dus werkelijk waar een verwennerij. Ook bij dit gerechtje maken de verse appels dus echt het verschil en zorgen juist deze voor de heerlijke smaak van het gerecht, ook hierbij dus weer echt een aanrader.

 

De lekkerste recepten met appels uit eigen tuin

 

Dat een appelboom in je eigen tuin een heel erg goed idee is dat hoeven we je natuurlijk niet meer uit te leggen maar dat het zoveel voordelen zou hebben dat is ook weer niet overal bekend. Het is in ieder geval heel erg fijn om een appelboom in je tuin te hebben en te genieten van hoe mooi deze boom eruit ziet maar ook van de heerlijke verse appels want deze voegen ook zeker weten echt wat toe. De smaak van verse appels is eigenlijk niet te omschrijven en ook niet te evenaren. Het is werkelijk waar een heerlijke zoete en frisse smaak maar ook met een hele fijne textuur. Eigenlijk is het dus het hele plaatje wat klopt en wat van de verse appels echt een feestje maakt.

 

Het is dan ook niet meer dan logisch dat er met deze heerlijke verse appels ook de meest heerlijke recepten te bedenken zijn. En in deze blog hebben we deze dan ook centraal laten staan. En dan niet alleen de lekkerste recepten maar ook nog eens de makkelijkste recepten. Zo sla je dus twee vliegen in een klap en kun je en lekker eten maar ook nog eens makkelijk genieten. Heel fijn dus en echt een leuke aanwinst. Van een appelflap tot appelmoes het komt allemaal voorbij. Simpel en makkelijk te bereiden maar met een grootse smaak. Meer dan genoeg reden dus om dit eens zelf te gaan proberen. Heb je dus een appelboom in de tuin ga dan snel aan de slag want deze heerlijke recepten wil je dus echt niet missen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je door deze recepten kennis maakt met makkelijke manieren en heerlijke smaken en dus ook echt nut hebt van je appelboom. Naast dat het natuurlijk sowieso een prachtige boom is om in je tuin te hebben.

 

Het bijzondere aan een appelboom is dat hij ieder seizoen weer iets nieuws te bieden heeft en vooral ook heel veel schoonheid bezit. Als je er dus nog geen eentje hebt in de tuin raden wij het je zeker aan en voor je het weet rollen bij jou ook de lekkerste appelflappen uit de oven!