{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 11 mei 2021

De vijf leukste ideeën voor je tuinhuis

De meeste mensen hebben er wel eentje in de tuin staan, een tuinhuis. Ontzettend handig natuurlijk om bijvoorbeeld je fietsen in op te kunnen ruimen en je tuinkussens en tuingereedschap. Dit is dan ook vaak de bestemming van een tuinhuis, het bieden van een opruimplek aan allerlei spullen uit de tuin. Ook kinderspeelgoed en allerlei andere troepjes vinden vaak hun weg naar het tuinhuis. Als je even niet oplet loop je zelfs de kans dat je tuinhuis een verzamelplek voor allerlei troepjes gaat worden en is het na een tijdje misschien niet meer te overzien.

Maar gelukkig kan het ook anders, wist je dat je van je tuinhuis bijvoorbeeld ook een hele fijne relaxplek kunt maken? Of een plek waar je een hobby kunt beoefenen? Maar ook kan het prima dienst doen als speelhuisje voor de kinderen. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar alle spullen dan die we juist in het tuinhuis kwijt kunnen hoor ik je denken, waar laten we die dan? Ook hier hebben we aan gedacht natuurlijk en naast de vijf leukste ideeën voor je tuinhuis hebben we ook nog eens een aantal goede tips voor het opbergen van alle tuinartikelen en andere items die je normaal gesproken vaak in je tuinhuis een plekje geeft!

Een tuinhuis in de tuin


Heel veel mensen hebben een tuinhuis in de tuin, tuinhuizen zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Soms staan ze dicht bij het huis en soms juist helemaal verscholen achter in de tuin. Soms maak je er veel gebruik van en soms kom je er eigenlijk maar sporadisch. Wel is het vaak zo dat een tuinhuis ongemerkt een plek kan worden waar je steeds meer rommel gaat verzamelen, het is dan ook heel makkelijk om even wat spullen weg te zetten in het tuinhuis en voordat je er erg in hebt verzameld zich er een heleboel en zie je soms zelfs door de bomen het bos niet meer. Maar wat nu als je eens een hele andere invulling aan je tuinhuis geeft? Dit is vaak niet zo voor de hand liggend maar kan wel heel leuk zijn! Je kunt namelijk allerlei kanten op met je tuinhuis en hoe leuk is het om eens even helemaal outside the box te denken en je tuinhuis een totaal andere functie te geven. Zo kunnen sommige dromen toch ineens uitkomen! Want wie weet droomde jij altijd al voor een plekje voor jezelf waar je bijvoorbeeld heerlijk kunt schilderen, en waarom zou je eigenlijk niet je tuinhuis ombouwen tot je eigen atelier aan huis? De mogelijkheden zijn eindeloos en eigenlijk is het heel erg zonde om je tuinhuis niet op deze manier te gebruiken!

Wij laten je in deze blog vijf leuke ideeën zien voor een andere invulling van je tuinhuis. Van een heerlijke relax plek tot een perfect speelhuisje voor je kinderen, wij laten het allemaal voorbijkomen. Wie weet ben jij na het lezen van deze blog wel geïnspireerd geraakt en heb jij straks ook je eigen relax ruimte in de tuin!

Een geweldig speelhuisje


Ten eerste zou je van het tuinhuis een onwijs leuke speelplek voor de kinderen kunnen maken! Hoe leuk is het als ze ook bij wat minder weer hier lekker in de tuin terecht kunnen en hun eigen plekje hebben op deze manier! Dat is pas echt genieten natuurlijk! Een speelhuisje van je tuinhuis maken kan op heel veel manieren en is eigenlijk ook heel makkelijk te realiseren. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat er een goede ondergrond ligt, vaak is het zo dat je in een tuinhuis veel steentjes en andere troep op de ondergrond hebt liggen doordat je tuinhuis direct op de grond staat. Als je jouw tuinhuis wil gaan gebruiken als speelhuisje is het dus handig om deze ondergrond te bedekken zodat er veilig door de kinderen gespeeld kan worden. Je kunt de ondergrond bijvoorbeeld bedekken met gladde tuintegels, maar je kunt er ook voor kiezen om een wat zachtere ondergrond neer te leggen en dan is bijvoorbeeld kunstgras ook een hele leuk en handige optie! Maar je kunt ook denken aan hardhout, dit moet je dan natuurlijk eerst wel bewerken zodat het helemaal glad is en wellicht dat je het nog een kleurtje moet geven of een extra beschermlaagje.

Als de ondergrond eenmaal ligt kun je verder gaan met de indeling. Het is ten eerste handig om te bedenken waar de kinderen het speelhuisje voor gaan gebruiken, gaan ze er lekker zitten lezen en relaxen of wil je dat het ook echt een plek is waar ze lekker kunnen spelen en eventueel knutselen? Afhankelijk van je wensen hierin maak je een keuze. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om langs de wand van het tuinhuisje een bureau te plaatsen, of plaats juist in het midden een tafeltje met stoeltjes en aan de wanden bankjes waar ze heerlijk kunnen relaxen! Maar denk ook aan opbergruimte, als ze er lekker kunnen knutselen en spelen is het natuurlijk wel fijn als je deze spullen ook allemaal lekker op kunt bergen! Zorg dan ook voor een plek waar dit kan. Denk bijvoorbeeld aan ladekastjes of planken aan de muur. Maar ook met opbergbakken kom je natuurlijk een heel eind. Zorg er in ieder geval dat alle spullen een plekje kunnen krijgen en dat je kinderen het ook zelf kunnen pakken, zo voorkom je dat jezelf steeds opgeroepen zal worden.

Als de basis eenmaal staat kun je jezelf natuurlijk helemaal uitleven op de aankleding. Kies bijvoorbeeld voor leuke gordijntjes voor de ramen, verf de muren in leuke en gezellig kleuren en versier ze vervolgens met leuke accessoires. Maar vergeet ook vooral de verlichting niet, zorg voor voldoende licht voor de kinderen om lekker te kunnen spelen. Je kinderen zullen het echt geweldig vinden, een eigen speelhuisje in de tuin waar ze heerlijk kunnen spelen!

Je eigen persoonlijke relax ruimte


Een ander doel voor je tuinhuis kan zijn een heerlijke persoonlijke relax ruimte. De mogelijkheden hiervoor zijn natuurlijk wel afhankelijk van de oppervlakte van je tuinhuis. Maar als je er de ruimte voor hebt zou je bijvoorbeeld prima een heerlijke relaxstoel kunnen plaatsen, of een ruimte voor een yogamatje op de vloer. Ook kun je denken aan een tafeltje met een stoeltje waar je heerlijk kunt schrijven of even rustig een kopje thee kunt drinken. Als het maar zo ingericht is dat jij er je ontspanning kan vinden, want dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat. Gebruik zachte en lichte kleuren in je tuinhuis op deze manier weet je zeker dat je er helemaal tot rust kunt komen. Wat zal dat heerlijk zijn een plek om even heerlijk aan de drukte van alle dag te ontsnappen en om heerlijk even tot jezelf te komen!

Het kan ook heel fijn zijn om te zorgen dat je elektriciteit in het tuinhuis hebt zodat je bijvoorbeeld een muziekinstallatie kunt neerzetten en naar heerlijk rustgevende muziek kunt luisteren. Ook is het handig om verlichting aan te kunnen sluiten en zo te kunnen zorgen voor zachte verlichting in het tuinhuis zodat je er ook in de avond kunt verblijven.

Een creatieve ruimte


We hebben vaak allemaal wel een hobby, of dat nu boetseren of schilderen is. Het is echter alleen soms wel lastig om in je woning een plek voor je hobby te vinden. Vaak is het al snel dat het toch ook voor wat rommel zorgt en dat je het bijvoorbeeld daarom liever niet in je huiskamer hebt. Maar ook boven is er vaak geen plek en zo kan het soms helaas zo zijn dat je hobby tot stilstand komt en achter in de kast verdwijnt omdat er simpelweg geen plek voor is in huis. Gelukkig kan dit ook anders! Je kunt namelijk in je tuinhuis prima een creatieve ruimte realiseren waar je naar hartenlust je hobby kunt beoefenen!

Heerlijk geen troep meer in huis en toch lekker creatief bezig kunnen zijn, dat is toch echt een droom! Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een schildersezel in je tuinhuis waar je naar hartenlust kunt schilderen, zet de deuren lekker openlaat het zonnetje naar binnen schijnen en je hebt werkelijk het perfecte atelier. Plaats planken langs de muren waar je al je potten verf en kwasten kwijt kunt en jouw plekje is helemaal af! Maar ook andere creatieve uitspattingen kunnen prima hun plek in je tuinhuisje vinden, zet bijvoorbeeld een mooi bureau neer of een tafel in het midden van het tuinhuis met stoelen, zorg voor opbergkasten voor al je creatieve spullen en leef je heerlijk uit!

Kantoor aan huis


Een ander mooi doel voor je tuinhuis kan een fijne werkplek zijn! Je kent het allemaal wel, de kinderen zijn druk aan het spelen, de telefoon gaat, de deurbel gaat en jij probeert aan de keukentafel op je laptop te werken. Zo komt er natuurlijk niets van terecht, het is veel te druk binnen en je kunt je zo niet goed op je werk concentreren. Gelukkig is er een oplossing, het tuinhuis in de tuin kun je namelijk prima ombouwen tot een kantoor aan huis! Het is dan ten eerste wel belangrijk dat je het goed isoleert aangezien je er dan best aardig wat tijd door gaat brengen! Daarnaast is het vooral ook zaak dat er een heerlijk bureau staat met een goede bureaustoel zodat je heerlijk relaxed kunt werken! Zie je het al voor je, het zonnetje dat naar binnen schijnt en verder alles helemaal rustig zodat je jezelf enkel maar op je werk hoeft te concentreren! En als jij klaar bent met je werk is het ook nog eens een fijne plek voor de kinderen om hun huiswerk te maken! Zo kan je kantoor zelfs meerdere functies krijgen!

Een echte mancave


Hoe fijn is het als je man een heerlijke plek in het tuinhuis heeft waar hij voetbal kan kijken met vrienden, een biertje kan drinken op zijn tijd of gewoon lekker ongestoord een boek kan lezen. Hij kan het helemaal naar zijn eigen wens inrichten en het is een heerlijke plek om soms even aan de drukte van het gezin te kunnen ontsnappen! De mancave wordt natuurlijk ook helemaal door de man zelf ingericht, een oude versleten leren bank, een lekkere stoel, bierplaten aan de muur of een nummerbord het mag allemaal, dit is immers de plek van de man en de vrouwelijke styling mag hier achterwege blijven! Het is dan ook geen wonder te noemen dat iedere man wel een mancave aan huis zou willen hebben!

Waar laat je alle inhoud


Het is natuurlijk allemaal heel leuk bedacht om je tuinhuis een andere functie te geven maar waar laat je dan de huidige inhoud van je tuinhuis? Ook hier is gelukkig over nagedacht en dit blijkt ook nog eens een stuk makkelijker dan je denkt! Zo kun je de fietsen namelijk onder een afdakje zetten, je bouwt hiervoor eigenlijk als het ware een soort mini carport en het fietsenprobleem is opgelost. Ook je gereedschap kun je prima op een andere plek kwijt, kijk bijvoorbeeld eens of je hier binnen plek voor hebt, en mocht dit niet zo zijn kijk dan bijvoorbeeld of het mogelijk is om een deel van je tuinhuis alsnog hiervoor in te richten of om bijvoorbeeld een waterdichte kast tegen het tuinhuis aan te plaatsen waar je het gereedschap een plek in kunt geven. Maar ook voor de tuinkussens is er een hele handige oplossing, zo zijn er speciale kisten te koop waarin je tuinkussens kunt opbergen. Stop hier de kussens in en de kist kun je gewoon buiten in de tuin laten staan, als de kist niet open hoeft kun je hem tijdelijk ook nog eens als heel handig tafeltje gebruiken! Wat wil je nog meer! Zo zie je maar dat er heel veel mogelijk is als je een beetje creatief durft te denken! Je kunt je tuinhuis dan in een paar simpele stappen een hele nieuwe functie geven waar je nog heel lang plezier van zal hebben!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »