{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Bij besteding boven de €2000,- krijgt u nu 10% extra korting

De voet van de parasol

De voet van de parasol

De voet van een parasol

Een parasol is een gewild slachtoffer van de wind. De uitspraak ‘hoge bomen vangen veel wind’ had ook prima ‘parasols vangen veel wind’ kunnen zijn. Door de hoogte en de vorm van een parasol, heeft een parasol veel te maken met de wind. Hier moet een parasol uiteraard wel bestand tegen zijn.

Door de jaren heen is de constructie van een parasol steeds sterker geworden. Hedendaags passen de fabrikanten sterk materiaal toe en ook zijn de frames allemaal behoorlijk stevig. Bovendien passen de fabrikanten een zogeheten windvang toe. Dit is een kleine opening aan de bovenkant van het doek. Door deze opening kan de wind heen gaan, waardoor de parasol zelf minder wind te verduren krijgt. Naast de windvang en het versterkte frame is ook de voet van een parasol van belang. Deze voet heeft een belangrijke functie.

De functie

Een parasol kan simpelweg niet zonder een parasol voet. Een parasolvoet zorgt er namelijk voor dat de parasol stevig en rechtop kan blijven staan. Hedendaags zijn er daarom ook vele verschillende parasolvoeten verkrijgbaar. Dat loopt uiteen van een kleine parasolvoet tot een grote parasolvoet die geschikt is voor horecaparasols.

Materialen

Op dit moment zijn parasolvoeten in meerdere materialen verkrijgbaar. Dit kan bijvoorbeeld beton, kunststof of graniet zijn. Alle materialen hebben hun eigen kenmerken en leveren een bepaalde vorm van kracht. Ook zijn er vele parasolvoeten inclusief wieltjes beschikbaar. Hierdoor is het een fluitje van een cent om een parasol op een andere plaats te krijgen.

Bij het uitzoeken van een parasolvoet is het belangrijk om op meerdere aspecten te letten. Het allerbelangrijkste is dat de parasolvoet voldoende kracht heeft om de parasol stevig te laten staan. De parasolvoet moet dan ook specifiek afgestemd zijn op het formaat en het gewicht van de parasol en het doek. Alleen op die manier weet je zeker dat de parasolvoet stevig genoeg is.

Bij de aanschaf van een parasolvoet zie je dan ook bijvoorbeeld ’90 kg’ of ’75 kg’ staan. Dit geeft het gewicht van de parasolvoet aan; vervolgens kan je bij ons ook gemakkelijk zien voor welke parasols de desbetreffende parasolvoet geschikt is. Het investeren in een stevige parasolvoet is absoluut aan te raden. Het is een kwestie van veiligheid en van comfort. Als je niet naar je parasol om wilt kijken, is een stevige parasolvoet dan ook onmisbaar.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »