{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 21 september 2022

De voor- en nadelen van meedoen met de trends op tuinmeubelgebied

 

 

Ieder seizoen weer vallen de folders door de bus met de nieuwste trends op tuinmeubelgebied. We zien allerlei nieuwe modellen tuinmeubelen voorbij komen in allerlei verschillende modellen en vormen. Daarnaast zijn het ook ieder seizoen weer andere materialen die op dat moment de nieuwste trends vormen. Maar niet enkel daarin verschillen ze van elkaar. We zien namelijk ook dat bijvoorbeeld de kleur en de vormgeving bij iedere trend weer totaal anders is.

 

Daarnaast is het natuurlijk de gehele stijl die toonaangevend is voor de trends op dat moment. De ene keer zien we dat de moderne meubelen enorm in trek zijn en de andere keer zien we juist weer veel meer landelijke meubelen voorbij komen. Hierdoor zijn er zoveel verschillende trends te bekennen dat er altijd wel een trend bij zit die iemand aanspreekt.

 

De trends wisselen elkaar in rap tempo af en veel mensen doen mee met de nieuwste trends. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en de nadelen van het op de voet volgen van de trends en meedoen aan deze hype. In deze blog zijn wij daar wat dieper op in gegaan en leggen wij je precies uit wat nu de voor- en de nadelen zijn va het meedoen met de trends op tuinmeubelgebied, lees je met ons mee?

 

Ieder seizoen nieuwe trends

 

De markt van tuinmeubelen is altijd in beweging. Met grote regelmaat zie je dan ook steeds nieuwe meubelen verschijnen en dat is natuurlijk heel erg prettig en leuk om op de voet te volgen. Veel mensen maken hier dan ook een sport van en vinden het onwijs leuk als de folders weer door de bus rollen en als de winkels weer vol liggen om de nieuwste trends te bekijken.

 

Dit seizoen zijn het bijvoorbeeld de Scandinavische meubelen die de trends aanvoeren. Mooie strak vormgegeven tuinmeubelen uitgevoerd in hout of zwart staal met prachtige luxe kussens in effen kleur. Terwijl we vorig seizoen juist de landelijke meubelen veel meer terug zagen. Steigerhouten meubelen met dikke comfortabele kussens soms zelfs met wat kleur. En zo is het ieder seizoen weer een verrassing wat we nu weer kunnen verwachten.

 

Dat de trends elkaar zo snel opvolgen is natuurlijk vooral vanuit economisch oogpunt. Maar er speelt ook wel mee dat het natuurlijk een feit is dat trends zich ontwikkelen. Zo zien we bijvoorbeeld over het algemeen op het gebied van styling en inrichting veel trends voorbij komen en het is dan ook volkomen logisch dat tuinmeubelen hier ook aan mee doen. Op deze wijze kun je het plaatje in je tuin wel compleet maken en kun je een geheel nieuwe stijl in je tuin tot in de puntjes doorvoeren voor het beste resultaat.

 

Trends en het thema duurzaamheid

 

Er zijn natuurlijk veel voor- en nadelen te vinden over het wel of niet meedoen aan de trends op tuinmeubelgebied. Simpel gezegd is het zo dat als je meedoet aan de trends je regelmatig nieuwe tuinmeubelen aanschaft en als je dit niet doet dan doe je dus niet mee met de trends.

 

De meeste mensen die niet meedoen aan deze trends en waarschijnlijk ook alle trends in het algemeen doen dit niet omdat ze bezig zijn met het thema duurzaamheid. Tuinmeubelen zijn vaak van goede kwaliteit en gaan dus zeker weten langere tijd mee. Er is dan ook vaak geen reden om ze vroegtijdig te vervangen. Zeker als ze niet kapot zijn of geen gebreken vertonen. Vanuit duurzaamheid gezien is het dan natuurlijk niet bepaald een duurzame oplossing om goed werkende tuinmeubelen toch te vervangen door een ander model.

 

Er wordt dan eerder geredeneerd dat je enkel iets moet vervangen als het echt stuk is en het dus bijna niet anders meer kan. Enkel op die wijze ben je dan duurzaam bezig.

 

Het op de voet volgen van de nieuwste trends op tuinmeubelgebied past dan ook zeker niet binnen het thema duurzaamheid en veel mensen haken dan ook om die wijze af.

 

De kosten afwegen

 

Als je meedoet aan de nieuwste trends op tuinmeubelgebied dan komen daar natuurlijk flink wat kosten bij kijken. Zo kun je natuurlijk enkel wat kleine aanpassingen volgens de laatste trends doen zoals een tafeltje of een stoel maar je kan het ook groter aanpakken en al je meubelen vernieuwen. De wijze waarop je de trends dus volgt en hoe je dit dus aanpakt bepalen vervolgens de kosten die je kwijt bent.

 

Zo kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Een feit is natuurlijk dat als je met regelmaat je meubelen veranderd dat dit dan enorm op kan lopen. Nieuwe tuinmeubelen zijn nu eenmaal flink prijzig dus dit merk je dan wel. Het is dan natuurlijk de vraag of je deze kosten op vindt wegen tegen het plezier dat je haalt uit het volgen van de trends.

 

Als je de trends niet volgt dan bespaar je natuurlijk enorm veel kosten op dit gebied. Veel mensen vinden dit dan ook heel prettig. Het is uiteindelijk dan ook de vraag wat je zelf fijn vindt en waar jij voor kiest.

 

Je tuin inrichten volgens de nieuwste trends

 

Het is voor veel mensen een echt sport om hun tuin volledig volgens de nieuwste trends in te richten. Ze halen er onwijs veel plezier en voldoening uit om van hun tuin een kloppend geheel te maken en er zo voor te zorgen dat alles bij elkaar past en dat ze meedoen met de nieuwste trends.

 

Het is natuurlijk ook onwijs leuk om de trends op de voet te volgen en om er zo een passend plaatje van te maken in je tuin. Wel is het natuurlijk ook hierbij weer zo dat de trends elkaar in rap tempo afwisselen en dat het dan natuurlijk maar de vraag is of je daar aan mee wil doen en of je dat bij kan benen.

 

Wel kun je natuurlijk op verschillende manieren meedoen aan deze trends. Zo kun je enkel met wat kleine accessoires werken. Zo hou je het allemaal ook nog een beetje behapbaar. Veel mensen verkiezen dit boven het meedoen met een nieuwe stijl op grotere stijl en bijvoorbeeld voor nieuwe meubelen te kiezen.

 

Feit is wel dat het inrichten van je tuin volgens de nieuwste trends een leuke bezigheid kan zijn waar je veel plezier aan kan beleven.

 

Je tuin helemaal up toe date

 

Voor veel mensen is een groot voordeel van het volgen van de trends op tuinmeubelgebied dat hun tuin op deze manier helemaal up toe date is. En dat is natuurlijk ook zo, je tuin voldoet op deze manier aan de laatste trends en dat is natuurlijk heel erg prettig.

 

Het wordt helemaal leuk als je ook de accessoires en de overige inrichting van je tuin helemaal aanpast op de nieuwste trends. Op deze manier ontstaat er natuurlijk een heel leuk totaal plaatje waar je dan ook enorm van kunt genieten. Het is dan ook zeker weten een voordeel van het volgen van de trends dat alles op deze manier helemaal bij elkaar past!

Een mooie combinatie maken

 

Als je een beetje creatief bent dan kun je dus ook meegaan met de nieuwste trends op tuinmeubel gebied zonder je oude meubelen meteen weg te doen. Je kunt er natuurlijk ook aan denken om je huidige meubelen dusdanig te bewerken dat ze vervolgens helemaal passen bij de nieuwste trends.

 

Zo kun je sommige meubelen natuurlijk heel makkelijk verven en ze zo een totaal andere look geven. Nu ligt het er natuurlijk wel aan van welk materiaal je meubelen gemaakt zijn maar over het algemeen is dit altijd wel goed mogelijk en dus een hele handige optie. Daarnaast zal het je verbazen hoe anders je meubelen eruit kunnen komen te zien als je ze simpel weg van een ander kleurtje verf voorziet.

 

Maar ook kan het enorm schelen als je bijvoorbeeld andere kussens voor je tuinmeubelen kiest, dit kan werkelijk waar de gehele uitstraling van de meubelen enorm veranderen en dat is natuurlijk heel erg prettig. Het is dan ook zeker weten een goed idee om op deze manier je tuinmeubelen weer nieuw leven in te blazen en ook nog eens mee te doen met de laatste trends.

 

Een goede oplossing voor je oude meubelen

 

Als je meedoet aan de trend om regelmatig voor nieuwe tuinmeubelen te kiezen die aan de nieuwste trends voldoen dan kun je natuurlijk wel een goede oplossing voor je oude tuinmeubelen vinden. Op deze manier is het toch een iets betere oplossing dan als je deze simpelweg weggooit. Ook in het kader van duurzaamheid zijn hier dus goede keuzes in te maken.

 

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je oude tuinmeubelen ergens anders in de tuin alsnog een plekje te geven. Wellicht niet allemaal maar een extra bijzettafeltje of een stoel is natuurlijk nooit weg. En wat dacht je van het weggeven van je oude meubelen aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Ook dat is natuurlijk een heel erg goed idee!

 

En het klinkt wellicht een beetje raar maar wist je dat je sommige tuinmeubelen ook prima een plekje binnen in huis kunt geven. Denk er bijvoorbeeld eens over na om een tuinstoel een plekje te geven op een kinderkamer, wat lekkere kussens erin en klaar ben je! Op deze manier blaas je dus ook de kinderkamer nieuw leven in en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Er zijn dus meer dan genoeg goede oplossingen voor je oude tuinmeubelen te bedenken zonder dat je deze meteen weg hoeft te doen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Op deze manier kun je nog steeds heel veel plezier van deze meubelen hebben op andere plekken terwijl je in de tuin van je nieuwe meubelen geniet!

 

De voor- en nadelen van meedoen met de trends op tuinmeubelgebied

 

Er is dus veel te zeggen voor het wel of niet meedoen met de nieuwste trends op tuinmeubelgebied. Er zitten dus zeker weten voor- en nadelen aan en het is dan ook zeker handig om te kijken waar je zelf het meeste waarde aan hecht. Uiteraard is het enorm leuk om mee te doen met de nieuwste trends en om je tuin ook volgens deze wijze in te richten. Wel is het natuurlijk handig en nodig om te kijken op welke wijze je dat moet doen en kun je soms met accessoires ook al een heel eind komen.

 

Je huidige meubelen aanpassen naar de nieuwste trends is dan ook zeker weten een optie die je gemakkelijk kunt realiseren. Zo kun je creatief aan de slag gaan met verf en je meubelen op deze manier nieuw leven inblazen en laten voldoen aan de nieuwste trends. Ook kun je ervoor kiezen om ze wat op te frissen door bijvoorbeeld wat leuke kussens toe te voegen in de nieuwste trends. Op deze manier zien je meubelen er ook meteen weer helemaal nieuw en fris uit en kun je ze dus helemaal laten voldoen aan de nieuwste trends!

 

Toch zijn er ook mensen die er niets mee hebben om mee te doen met de nieuwste trends. Zij hebben hier vooral moeite mee in het kader van duurzaamheid. Zij vinden het zonde om nieuwe meubelen aan te schaffen als de huidige meubelen qua functionaliteit nog prima functioneren en dat is ergens ook wel begrijpelijk. Zij kiezen er dus liever voor om hun huidige meubelen te behouden en doen liever niet mee aan de trends en consumptiemaatschappij.

 

Mocht je de trends nu wel graag op de voet volgen en je tuinmeubelen dus regelmatig willen wisselen dan kan dit natuurlijk ook prima. Het is dan vooral leuk om te kijken hoe je deze trends toe kan passen en of je wellicht een mix kan maken met je huidige meubelen. Ook kun je vaak je huidige meubelen prima ergens in huis kwijt en als je hier een beetje creatief mee omgaat kun je tot de leukste plannen komen. Een tuinstoel kan bijvoorbeeld met een paar fijne kussens een perfecte aanvulling vormen voor een kinderkamer. Net als een tafeltje of een krukje wat je ergens anders in huis ook prima tot zijn recht kan laten komen. En zo zijn er meer voorbeelden van creatief omgaan met de meubelen en deze hun eigen plek geven.

 

Kortom er zijn dus genoeg voor- en nadelen aan het volgen van de trends op tuinmeubel gebied en het is dan ook vooral enorm belangrijk om te doen waar jij je goed bij voelt!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »