{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Alleen vandaag nog 10% extra korting op het gehele assortiment - kortingscode CYBERMONDAY2021 - En voer GRATISHOES in bij opmerkingen bij elke tuin- of loungeset

De voor- en nadelen van teakhouten tuinmeubelen

  • Door Bryan
  • Thursday 16 / 05 / 2019 0
De voor- en nadelen van teakhouten tuinmeubelen

De voor- en nadelen van teakhouten tuinmeubelen

Veel mensen kiezen in hun tuin voor tuinmeubilair van teakhout. Daar zijn legio redenen voor te verzinnen. Feit is dat een houten tuinmeubel in de meeste gevallen goed opgenomen wordt in een tuin. Dat geldt met name voor tuinen waarbij de natuur centraal staat. Deze tuinen worden aangeduid als een tuin met een natuurlijke uitstraling; daar past houten tuinmeubilair dan uiteraard perfect bij.

Ook in een tuin met een moderne uitstraling past een teakhouten tuinmeubel stuk ook perfect. Als we naar bijvoorbeeld een tuintafel van teakhout kijken, zien we bijvoorbeeld een strak design naar voren komen. Dat sluit dan ook weer perfect aan op een tuin met een moderne uitstraling.

Voordelen

Met teakhout kan een meubelfabrikant alle kanten op. Teakhout is namelijk een materiaal waar men creatief mee om kan gaan; dit is dan ook één van de redenen hoezo veel tuinmeubelen van teakhout zijn. Daarnaast is teakhout een sterk product en dat resulteert weer in een lange levensduur. Ook dat stellen, logischerwijs, veel mensen zeer op prijs.

Dat zijn echter niet de enige voordelen. Nee, zoals we eerder al zeiden, ziet teakhout er ook simpelweg fraai uit. Hierdoor heb je met tuinmeubelen van teakhout de garantie dat je mooie tuinmeubelen hebt. Bovendien kan je de teakhouten tuinmeubelen in zowel een natuurlijke tuin als in een moderne tuin perfect kwijt. Tot slot willen we nog bestempelen dat teakhout weersbestendig is. Het maakt niet uit of de zon schijnt, het regent of er een harde wind staat; het materiaal zal niet slijten. Ook dat draagt bij aan de lange levensduur van teakhouten tuinmeubelen; uitzonderingen daargelaten uiteraard.

Nadelen

Als je op het punt staat om teakhouten tuinmeubelen te kopen, is het ook belangrijk om de nadelen te kennen. Eén van de nadelen is bijvoorbeeld dat teakhouten tuinmeubelen behoorlijk zwaar zijn. Teakhout is van nature een zwaar materiaal, waardoor je de tuinmeubelen niet al te makkelijk even optilt en verplaatst.

Een ander nadeel is dat je specifiek middelen nodig zou kunnen hebben om de producten te beschermen. Over het algemeen heeft teakhout een lange levensduur. Mocht er echter iets aan de hand zijn, heb je hier speciale middelen voor nodig. Dat betekent weer een extra investering.

Heb je interesse om een tuinmeubelen van teakhout aan te schaffen? Bekijk ons uitgebreide assortiment eens!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »