{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Caitlin, 22 mei 2020

De voordelen van een High dining lounge

Met de populariteit van het loungen is het niet zo vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor een loungeset in plaats van een ‘gewone’ tuinset in hun tuin. Waar dit voorheen was voorbehouden aan trendy, hippe café’s kunnen mensen tegenwoordig gewoon in hun eigen huis en tuin loungen. Je hoeft er de deur niet meer voor uit, maar kunt zelf thuis een comfortabele bank met bijpassende kussens plaatsen om op uit te rusten en ontspannen.
Door de opmars van de loungeset voor in de tuin komen er ook nieuwe functies bij. Behalve alleen maar om te ontspannen willen we ook wat kunnen doen. Om meer tijd buiten in de tuin door te brengen is het praktisch en aangenaam als je ook buiten aan je loungeset kunt dineren. Aangezien de standaard loungeset bestaat uit een hoekbank met een lage loungetafel of voetenbank, heb je een speciale set nodig die geschikt is om comfortabel en stijlvol aan te kunnen dineren: de high dining loungeset.

Dineren en ontspannen

Als je zowel buiten wilt dineren als kunnen ontspannen, dan kun je beide functies combineren in een high dining loungeset. Met een high dining loungeset heb je zowel een praktische eettafel als een ontspannende zitbank, waarmee je op ontspannen manier kunt dineren in de tuin.
Met een high dining loungeset in eigen tuin kun je na een lange werkdag thuis lekker languit zitten en genieten van een zwoele zomeravond. Op een comfortabele hoekbank of stoelen in jouw eigen high dining loungeset geniet je optimaal van de rust en ontspanning in een vertrouwde omgeving.
Of je nu kiest voor een comfortabele hoekbank of rechte bank, dan wel een ronde loungeset, met een high dining loungeset kun je op een ontspannende manier dineren in eigen tuin. Door de hoge dineertafel bij deze set zit je gewoon aan tafel zoals je dat gewend bent, met het verschil dat de bank of stoel waar je op zit zeer aangenaam gevoerd is en voorzien van extra kussens voor optimaal zitcomfort.
En na afloop van het diner kun je nog even heerlijk natafelen of genieten van een voortreffelijk kaasplankje of goed glas rode of witte wijn. Een high dining loungeset biedt je de mogelijkheid om er met je dierbaren en gasten gedurende de zomermaanden optimaal aan te genieten van de heerlijkste gerechten bereid door de chef-kok in jullie huis. Lekker eten, maar vooral ook in een gezellige ambiance. Door de opstelling en vorm van de loungebank die je kiest zit je allemaal knus bij elkaar, waardoor het sfeervolle, goede gesprek of gewoon de koetjes en kalfjes en de laatste plaatselijke roddels pas echt goed op gang kunnen komen. Zowel je familie als jouw gasten zullen hier optimaal van genieten.

Blikvanger

Als je de beschikking hebt over een grote tuin, dan zal een high dining loungeset een echte blikvanger zijn. Plaats hem naast je zwembad of visvijver voor een mooie ambiance met zicht op het water. Zet de toon als er vrienden of familie op bezoek komen, en serveer ze aan jouw gezellige en comfortabele loungeset dining, waarmee elke avond in de tuin een feest kan zijn. Loungesets dining bieden zowel een sfeervolle en praktische zitgelegenheid als dat ze door hun uitstraling in het oog springen wanneer er gasten op bezoek komen. Je gasten zullen langer blijven zitten, diners zullen langer doorgaan, want het is zo gezellig en je zit zo sfeervol en comfortabel. Een loungeset dining is verkrijgbaar in diverse afmetingen en opstellingen, waarmee je deze kunt aanpassen aan de voor jouw beschikbare ruimte in de tuin. Zo kan je zelfs in een relatief kleine tuin al een comfortabele loungeset dining plaatsen.
Met een high dining loungeset kun je buiten net zo comfortabel genieten van dat nieuwe recept als binnen in je woonkamer, maar doe je dit heerlijk in de open lucht. Als je kunt kiezen tussen binnen in een warme woonkamer dineren of buiten in de koele avondbries, dan is de keuze niet moeilijk toch? Uiteraard kun je diverse accessoires bijplaatsen om eventuele muggen, vliegen of ander ongedierte op afstand te houden, of een terrasverwarmer terwijl je geniet van een heerlijke en ontspannende maaltijd aan jouw loungeset voor buiten.

Keuze van materialen

High dining loungesets dining zijn verkrijgbaar in diverse materialen en kleuren. Het meest populair zijn de wicker sets in bruin en grijs, aangezien deze kleuren vaak het beste bij de natuurlijke kleuren van de tuin aansluiten. Je kunt natuurlijk ook voor wat fleuriger, fellere tinten kiezen als daar jouw voorkeur naar uitgaat. Let er wel op dat fellere kleuren sneller vaal kunnen worden door weersinvloeden en je deze beter dient te beschermen tegen teveel zonlicht.
Naast wicker zijn er ook diverse houten en metalen high dining loungesets verkrijgbaar. Qua materiaal is het aan te bevelen te kiezen voor een model loungeset wat goed buiten kan staan en bestand is tegen een regenbui en felle zon. Er zijn ook speciale beschermhoezen verkrijgbaar waarmee je jouw loungeset kunt afschermen tegen teveel regen of zonlicht, waarmee het materiaal langer meegaat.