{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 20 oktober 2021

De wereld van de droogbloemen

Bloemen, we zijn er eigenlijk allemaal stiekem wel een beetje dol op! Bloemen zijn prachtig om te zien en vormen vaak ook nog eens een heel mooi cadeau voor een naaste of geliefde! Vandaar ook dat we bloemen vaak allemaal wel in huis hebben of in de tuin hebben staan en je overal om je heen ook wel bloemen kunt zien!

 

Veel mensen zweren bij het hebben van verse bloemen. Ze vinden ze mooi om te zien, ze ruiken lekker en ze zorgen voor een prachtig gezicht in huis. Maar wist je dat droogbloemen ook heel erg fijn kunnen zijn! deze bloemen ruiken misschien dan wel niet maar zien er wel ook zeker prachtig uit! En daarnaast zijn ze ook nog eens onbeperkt houdbaar en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn!

 

Maar welke droogbloemen zijn dan mooi voor in huis? En hoe kun je zelf droogbloemen maken? En op welke manieren zet je vervolgens de droogbloemen in je woning? Wij gaan je dat in deze blog allemaal uitleggen en duiken dan ook samen met jou in de wereld van de droogbloemen. Zo weet jij na het lezen van deze blog ook precies wat deze trend allemaal inhoudt en kun je hier ook gezellig aan mee doen! En wie weet heb jij dan straks ook voor altijd plezier van prachtige droogbloemen in je huis!

 

Waarom geen verse bloemen

 

Ten eerste vragen mensen bij de droogbloemen trend zich vaak af waarom er niet voor verse bloemen gekozen wordt. Dit is eigenlijk heel erg simpel en heeft een aantal redenen. Ten eerste zijn droogbloemen dus voor altijd houdbaar in tegenstelling tot verse bloemen. Deze kun je vaak na maximaal een week toch wel weggooien omdat ze er dan niet meer zo mooi uitzien. Enorm zonde natuurlijk en het is dan ook vaak een reden voor mensen om geen verse bloemen te kopen.

 

Daarnaast is het zo dat mensen soms ook last kunnen hebben van een allergie en daarom geen verse bloemen kunnen verdragen. Bloemen stoten namelijk een bepaalde geur af en een stofje, mensen met bijvoorbeeld hooikoorts kunnen hier soms erg heftig op reageren. Vandaar dat het dan soms geen goed idee kan zijn om verse bloemen in huis te halen terwijl ze dat misschien wel graag zouden willen.

 

Een andere reden die mensen vaak hebben om niet voor verse bloemen te kiezen is de prijs. Verse bloemen kunnen namelijk flink duur zijn en dit past nu eenmaal niet altijd binnen het budget. Zeker als je jezelf vervolgens bedenkt dat je ook maar kort van de bloemen kan genieten is het soms een keuze om er dan maar helemaal niet aan te beginnen! Een keuze die wij uiteraard wel snappen.

 

En tot slot kan het ook een reden zijn om niet voor verse bloemen te kiezen omdat ze vaak wel wat verzorging nodig hebben en niet iedereen is hier ook echt toe in staat. Voor veel mensen kan het soms erg lastig zijn om daadwerkelijk bloemen te verzorgen en zij kiezen er dan ook voor om bijvoorbeeld voor kunstbloemen of dus droogbloemen te kiezen. Omdat deze geen onderhoud nodig hebben en dit beter binnen hun levensstijl past!

 

Waarom de keuze voor droogbloemen

 

Zoals je dus kunt zien zijn er heel veel verschillende redenen om niet voor echte verse bloemen te kiezen maar bijvoorbeeld voor droogbloemen. Maar waarom zijn droogbloemen dan zo een goede optie? Wat is er dan zo fijn aan droogbloemen? Wij leggen je dat als droogbloemen fans graag even uit!

 

 

Droogbloemen zijn namelijk ontzettend fijn om in huis te hebben en hebben ook nog eens erg veel voordelen. Zo is het ten eerste zo dat droogbloemen geen onderhoud nodig hebben. Je kunt ze werkelijk overal neer zetten zonder dat je er verder ook maar iets aan hoeft te doen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat droogbloemen vrij goedkoop zijn. je kunt ze soms al gedroogd kopen maar je kunt ze ook zelf drogen natuurlijk. Dit kun je al heel makkelijk doen met bloemen uit de natuur die je zelf kunt plukken. Op deze manier kost het je namelijk helemaal niets en heb je toch een heel mooi resultaat en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

 

Daarnaast passen droogbloemen ook nog eens in ieder interieur, eigenlijk zijn er bij iedere inrichtingsstijl wel droogbloemen te vinden die er prima bij passen! Dit zorgt voor een mooi resultaat en voor veel gezelligheid in huis. Je kunt dus altijd wel een bos droogbloemen kwijt in huis.

 

En wat dacht je van het feit dat droogbloemen natuurlijk helemaal niet bederven. Hierdoor gaan ze ongelofelijk lang mee en hoef je dus niet snel nieuwe bloemen te kopen. Dit is dan ook zeker wel een groot voordeel aan droogbloemen. Veel mensen vinden het namelijk altijd erg jammer bij gewone bloemen dat ze ook weer zo snel kunnen vergaan en dat terwijl ze vaak best duur zijn. dit is natuurlijk heel erg vervelend. Gelukkig heb je dit probleem met droogbloemen niet en gaan deze veel langer mee en heb je er dus ook veel langer plezier van!

 

En dat voor ook nog eens veel minder geld. Dit maakt droogbloemen dus echt tot een zeer gewild product en een hele slimme keuze natuurlijk!

 

De sfeer van droogbloemen

 

Maar heb je ook weleens goed gekeken naar de sfeer die droogbloemen met zich meebrengen. Dit is een zeer speciale sfeer die je eigenlijk nergens anders kunt vinden! De sfeer die de droogbloemen laten zien is dan ook echt om van te genieten!

 

Droogbloemen brengen een hele warme en gezellige maar vooral ook authentieke sfeer met zich mee en veel mensen zijn hier heel erg fan van! Deze sfeer is eigenlijk bijna niet neer te zetten op geen enkele manier maar gelukkig lukt dit met droogbloemen wel heel erg goed! Dit komt met name door de mooie kleuren die droogbloemen hebben en de structuur. Daarnaast zijn ze vaak ook heel nostalgisch om te zien! Voor veel mensen is dit dus een hele fijne keuze!

 

Droogbloemen in een lijstje

 

Nu is het ook nog eens het geval dat je met droogbloemen heel veel kanten op kunt. Veel mensen zetten ze in een vaas maar dat is lang niet het enige wat je ermee kunt doen. Zo kun je droogbloemen ook heel goed in een lijstje doen. We zien tegenwoordig steeds vaker dat mensen droogbloemen inlijsten en dit is een onwijs leuk gezicht.

 

Daarnaast heeft het ook nog eens een groot voordeel want op deze manier blijven de droogbloemen ook nog eens langer mooi! Het is dus een heel slim idee om je droogbloemen in te lijsten en op deze manier ervoor te zorgen dat je er nog langer plezier van hebt!

 

Je kunt de droogbloemen in een normale lijst inlijsten maar wat te nog vaker zien is dat ze in een doorzichtige glazen lijst gestopt worden. Hierdoor kun je er dus van alle kanten naar kijken en komen de bloemen pas echt volledig en goed tot hun recht!

 

Vervolgens kun je dit lijstje een mooi plekje in huis geven! Het mis staat niet in de woonkamer maar vaak is het ook op de slaapkamer of in de kinderkamer een leuke aanwinst. Het is dus maar net wat je zelf leuk vindt!

 

Zelf bloemen drogen

 

Nu is het zo dat je droogbloemen heel goed in de winkel kunt kopen maar je kunt ook net zo goed zelf aan de slag gaan! Dit is vaak ook nog eens heel erg leuk om te doen! Het gaat als volgt in zijn werk. Als eerste ga je bloemen verzamelen die je zelf mooi vindt en die je dus graag zou willen drogen.

 

Kies voor mooie droogbloemen waar je zelf ook echt blij van wordt. Nu is het zaak om deze bloemen te gaan plukken. Let hierbij wel op dat je de bloemen niet beschadigd en dat je ze zoveel mogelijk in het geheel plukt. Vervolgens leg je de geplukte bloem op een stukje keukenpapier. Hierdoor kan het vocht er een beetje uit trekken. Als dit gebeurd is dan hang je de bloem op zijn kop aan een touwtje zodat hij helemaal goed verder kan drogen.

 

Er is echter ook een andere manier om bloemen te drogen welke al sinds mensenheugenis gebruikt wordt, veel mensen zweren er ook bij om droogbloemen tussen de bladzijdes van een boek te drogen. Zo werd het vroeger al gedaan en vandaag de dag is dat dus nog steeds een goed idee! Laat de bloemen wel echt een aantal weken zitten zodat je echt zeker weet dat ze helemaal gedroogd zijn!

 

Vervolgens kun je deze droogbloemen dus heel mooi inlijsten of in een potje of vaasje zetten, het is maar net wat je zelf mooi vindt. Ook kun je ze gewoon aan het touwtje laten hangen alleen dan een mooi plekje in je woning geven! Het is in ieder geval duidelijk dat je heel veel kanten op kunt met droogbloemen en dat ze ook echt een mooie toevoeging in je woning vormen!

 

Droogbloemen met een kleurtje

 

 

Tegenwoordig is het een ware trend om droog bloemen in je huis te hebben staan. Of ze nu in een vaas of een potje staan of misschien wel in een lijstje zitten het is helemaal hip om ze in huis te hebben en wij snappen dat ook wel.

 

De traditionele droog bloemen zijn heel mooi om te zien ze zijn er in de prachtige natuurlijke tinten en ze vormen een ware versiering en blikvanger in je huis. Maar wist je dat het tegenwoordig ook helemaal hip is om gebruik te maken van gekleurde droogbloemen in je huis. Dit zien we de laatste tijd dan ook steeds vaker gebeuren! Deze droogbloemen krijgen dan een lekker fel kleurtje en soms worden ze zelfs goud of zilver gespoten. Dit ziet er natuurlijk heel erg luxe en feestelijk uit en dat is natuurlijk weer eens wat anders. Het is wel echt iets waar je van moet houden en wij begrijpen ook dat veel mensen liever de traditionele droogbloemen terug zien en geef ze eens ongelijk!

 

Het is dus heel persoonlijk waar je voorkeur naar uitgaat droogbloemen met een kleurtje of de traditionele droogbloemen in natuurlijke tinten!

 

De wereld van de droogbloemen

 

Zoals je wel kunt zien zijn droogbloemen dus echt aan een ware opmars bezig en op dit moment heel erg populair, het leuke is dat we dit in de jaren 70 dus ook al zagen en dat het nu weer helemaal terug van weggeweest is! En dat is natuurlijk wel heel erg leuk! Op deze manier kun je dus genieten van prachtige droogbloemen in huis en ben je weer helemaal hip.

 

Het leuke aan droogbloemen is dat je ze kunt kopen maar dus ook heel goed zelf kunt drogen. Dit is een erg leuke activiteit en zorgt voor heel veel gezelligheid! Het kan dan ook zeker erg leuk zijn om ervoor te zorgen dat je op deze manier zelf droogbloemen kiest en deze gaat drogen en vervolgens een mooi plekje in huis geeft. Dit kan dan in een vaasje zijn maar het is ook erg leuk om droogbloemen in te lijsten en zo zijn er meerdere mogelijkheden allemaal met een mooi resultaat.

 

Droogbloemen zorgen dan ook voor een gezellige sfeer in huis en hier kun je heel erg van genieten! Droogbloemen zijn er in verschillende soorten en maten en dat maakt ook dat je zo altijd droogbloemen kunt vinden die bij je inrichting passen op deze manier zijn ze echt een aanvulling op je interieur en dat is natuurlijk wel heel erg leuk!

 

En laten we dan niet vergeten de gekleurde droogbloemen die vandaag de dag helemaal hip zijn en die je dus ook in iedere gewenste kleur kunt verven. Kortom duik in de wereld van de droogbloemen en kijk welke bloemen het beste bij jouw huis passen!