{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 17 november 2021

Déze vragen moet je jezelf stellen bij het maken van een tuinontwerp

In de afgelopen jaren is iets opvallends waarneembaar in ons land; het wordt steeds warmer. Dit is niet opeens gekomen, maar is eigenlijk al een langlopend traject. Elk jaar wordt het bijvoorbeeld 0,1 graden warmer; over een periode van 10 jaar genomen is dit toch een stijging van 1 graden. Een temperatuurstijging van gemiddeld 1 graden per 10 jaar is absoluut waarneembaar in ons dagelijks leven.
Ben jij dan ook meer en meer tijd in jouw tuin door gaan brengen? Dan ben je zéker niet de enige. Nee, het is een feit dat meer en meer mensen veel tijd in de tuin doorbrengen. Iets wat deels te danken is aan bovengenoemd verhaal. Doordat het steeds warmer is, zijn er ook meer momenten waarop je op een aangename manier tijd in jouw tuin door kunt brengen. Mocht jij op dit moment nog niet al te veel tijd in jouw tuin doorbrengen, is het mogelijk interessant om daar zo snel mogelijk iets aan te doen. Het is namelijk héérlijk om veel tijd in jouw achtertuin door te brengen.
Wil jij graag meer en meer tijd in jouw tuin door gaan brengen? Dan is het wellicht interessant om jouw tuin opnieuw in te delen c.q. in te richten. Om dat voor jezelf mogelijk te maken, moet je behoorlijk veel knopen doorhakken. Zo moet je goed nadenken over de stijl van de tuin, over de inrichting van de tuin en over de indeling van de tuin. Voldoende stof om over na te denken dus.
Met dit artikel willen wij je graag een handje helpen. Dat doen we door je met enkele vragen te ‘confronteren’. Als je juist over deze vragen goed na gaat denken, kun je uiteindelijk de juiste keuzes voor jezelf maken. daarbij is het wel echt zaak om goed bij alle vragen stil te staan. Om welke vragen dit precies gaat, vind je in dit artikel. Elke vraag voorzien we ook van een uitgebreide toelichting, zodat duidelijk wordt wát we daar precies mee bedoelen.
Uiteindelijk kun je – aan de hand van dit artikel – een fraai tuinontwerp gaan maken. Wij adviseren je om echt zelf een tuinontwerp te maken, aangezien je daarmee prima uit de voeten kunt. Hoe dat precies zit, bespreken we ook graag in dit artikel. Iets verderop in dit artikel geven we je namelijk ook nog handige tips voor het maken van een tuinontwerp.
Heb je uiteindelijk een fraai tuinontwerp weten te maken? Dan is het zaak om jouw tuin volledig naar wens in te gaan richten. Iets wat daarbij absoluut niet mag/kan ontbreken, zijn meubelen en accessoires. Wij hebben eigenlijk nog nooit een fraaie tuin zónder meubelen en accessoires gezien. Ga daarom ook op zoek naar de beste meubelen en accessoires voor in jouw tuin. Daarvoor hoef je overigens niet al te lang te zoeken; in ons aanbod vind je namelijk de beste producten voor in jouw tuin.
In de afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot één van de beste aanbieders van meubelen en accessoires voor in de tuin. Dit is te danken aan ons uitgebreide aanbod, maar ook aan de prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hanteren scherpe tarieven, terwijl we wel de gewenste kwaliteit weten te leveren. Dat is uiteindelijk alles wat je wilt, niet waar?

Wat is een tuinontwerp precies?

Het mag duidelijk zijn: in dit artikel ga je veel nuttige informatie en handige tips vinden. Voordat we daadwerkelijk die tips gaan geven, is het zaak om naar de term ‘tuinontwerp’ te kijken. Want, wat is een tuinontwerp nou precies? En wat is nou het belang van een tuinontwerp? Op die twee vragen geven wij hieronder antwoord.
Een tuinontwerp is eigenlijk een schets van jouw nieuwe tuin. In deze schets teken je volledig uit wat de inrichting en indeling van jouw tuin gaan worden. In zo’n ontwerp kun je direct alle componenten meenemen, waardoor je een duidelijk beeld van de uiteindelijke tuin gaat krijgen.
Belangrijk voordeel hierbij is dat je zo’n tuinontwerp op meerdere manieren kunt maken. Je kunt ervoor kiezen om dit echt met potlood en papier te doen. Dit kost de nodige tijd, maar je plukt hier uiteindelijk wel de vruchten van. Van de tijd die je hieraan besteed, pluk je later de vruchten. Je weet immers – met een flinke tijdsinvestering – jouw tuinontwerp (en daarmee jouw tuin) geheel naar wens te maken.
Je kunt er ook voor kiezen om een tuinontwerp met speciale software te maken. Met deze speciale software maak je het gehele tuinontwerp in een handomdraai; hierbij geniet je ook nog van een flinke tijdsbesparing. Als je voor één van de betere softwaresystemen kiest, geniet je bijvoorbeeld van automatiseringsmogelijkheden. Al met al is het erg interessant om dergelijke software te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van het maken van een tuinontwerp?

Is het nou écht noodzakelijk om een tuinontwerp te maken? Nou, het woord noodzakelijk heeft een behoorlijke lading, maar uiteindelijk komt het daar wel op neer ja. Door een tuinontwerp te maken, geniet je namelijk van de nodige voordelen.
Zo ben je met een tuinontwerp in staat om jouw smaak in het uiteindelijke ontwerp te verwerken. Doordat je zelf een ontwerp gaat maken, kun je jouw uiteindelijke smaak volledig in dit ontwerp verwerken. Mocht je naderhand nog een paar keer het ontwerp aanpassen, is de tuin al snel volledig naar jouw wens. Dát zorgt ervoor dat je echt jarenlang van jouw nieuwe tuin kunt gaan genieten; daar zijn wij althans van overtuigd.
Ook is het ideaal dat je – dankzij het tuinontwerp – echt goed over jouw tuin na gaat denken. Je voorkomt hiermee dat je even snel jouw tuin in gaat richten. Nee, als je een tuinontwerp gaat maken, word je min of meer gedwongen om de juiste keuzes te maken. Dáár gaat dit artikel je overigens ook nog bij helpen!
Verder is het een voordeel dat je onbeperkt het tuinontwerp aan kunt passen. Is de indeling van de tuin volledig naar jouw wens? Maar, ben je nog niet helemaal overtuigd van bijvoorbeeld de plaatsing van de tuinmeubelen? Dan kun je dit in het ontwerp altijd nog naar wens aanpassen. Je kunt jouw volledige indeling overhoop gooien, maar je kunt ook subtiele wijzigingen doorvoeren. Als je eenmaal een tuinontwerp hebt gemaakt, kun je in ieder geval heel veel kanten op.

Waar moet je aan denken bij het maken van een tuinontwerp?

Wil je graag een tuinontwerp gaan maken? Dan raden wij je aan om over meerdere vragen goed na te denken. Wat deze vragen precies zijn, bespreken wij graag in het restant van dit artikel. Graag willen we je allereerst nog wijzen op enkele aandachtspunten bij het maken van een tuinontwerp.
Zo is ons eerste advies om echt even goed de tijd er voor uit te trekken. Als je er echt even goed voor gaat zitten, kun je het ontwerp volledig naar jouw wens maken. Mogelijk heb je ook nog met bijvoorbeeld jouw partner te maken; ga in dat geval samen aan de slag met het tuinontwerp.
Daarnaast raden wij je aan om goed na te denken over de manier waarop je het tuinontwerp gaat maken. Je kunt ervoor kiezen om dit met potlood en papier te doen, maar je kunt ook speciale software gebruiken. Het gebruiken van speciale software brengt absoluut veel voordelen met zich mee.
Kies je ervoor om het ontwerp met potlood en papier te maken? Dan adviseren wij je om overal de bedachte afmetingen bij neer te zetten. Mocht je onverhoopt ergens een reken- of denkfout gemaakt hebben, kun je dat zodoende tijdig constateren. Je kunt hierdoor jouw fout nog tijdig aanpassen; hiermee voorkom je dus dat je later voor een vervelende verrassing komt te staan.
Al met al is het maken van een tuinontwerp dus niet makkelijk. Je moet met meerdere facetten rekening houden én je moet heel goed na denken over verschillende vragen. Wat deze vragen precies zijn, bespreken wij graag in het restant van dit uitgebreide artikel! Ga er even goed voor zitten, neem onze tips door en kom direct in actie. Van het maken van een goed tuinontwerp ga je uiteindelijk jarenlang plezier hebben.

Vraag 1: hoe wil je tijd in de tuin doorbrengen?

Ten eerste moet je goed nadenken over het gebruik in/van de tuin. Hoe ga je de tijd in jouw tuin doorbrengen? Op welke manier wil je dit doen? En wat betekent dit voor het uiteindelijke ontwerp van de tuin? Dit zijn enkele vragen waar je in eerste instantie goed over na moet denken.
Wil je bijvoorbeeld veel tijd op een actieve manier in jouw tuin doorbrengen? Dan is het wellicht leuk om voor de nodige begroeiing in jouw tuin te kiezen. Als je veel planten, bloemetjes en struiken in jouw tuin hebt staan, moet je gewoonweg de nodige tijd aan het tuinieren besteden. Met name als je tuinieren leuk vindt, is dat dus ideaal.
Breng jij het liefste op een relaxte manier tijd in jouw tuin door? Dan is het zaak om te kiezen voor een tuinontwerp waarin rust en kalmte de boventoon voeren. Dát doe je bijvoorbeeld voor comfortabele meubelen in jouw tuin te zorgen. Met dank aan de comfortabele meubelen weet je gewoonweg op een aangename manier veel tijd in jouw tuin door te brengen.
Voordat je het tuinontwerp kunt gaan maken, is dit dus al een hele belangrijke vraag. Ga er daarom even goed voor zitten en treed ook in overleg met jouw partner. Heb je nog niet echt een idee hóe je tijd in jouw tuin door wilt brengen? Probeer dan eens na te gaan op welke manier je nu in jouw tuin doorbrengt. Bevalt dat een beetje? Of wil je dit toch liever anders zien?
Daarnaast kun je ook over jouw vakanties na denken. Op welke manier breng je tijd in jouw vakanties door? En bevalt je dat eigenlijk wel? Dan kun je die lijn mogelijk in jouw tuin door gaan trekken. Op de momenten dat je in jouw tuin aan het genieten bent, heb je daardoor eigenlijk het gevoel dat je op vakantie bent. Beter kan eigenlijk niet, toch?
Al met al moet je dus goed over jouw wensen nadenken. Hoe wil je jouw tijd in de tuin door gaan brengen? En op welke manier wil je dit graag doen? Dit zijn in principe de eerste twee vragen waar je op voorhand al goed over na moet denken!

Vraag 2: welke stijl wil je in jouw tuin creëren?

Heb je recentelijk of enige tijd geleden jouw woning ingericht? Dan heb je ongetwijfeld destijds opgemerkt dat je veel keuzes moest maken. Veel keuzes die bijvoorbeeld op de stijl en uitstraling van het interieur betrekking hebben. Als je jouw woning in gaat richten, kun je immers uit tal van stijlen kiezen. Dát is echter ook het geval als je jouw tuin in gaat richten.
Als je jouw tuin in gaat richten, moet je ook tussen meerdere stijlen kiezen. Feit is wel dat de hoeveelheid stijlen in een tuin anders zijn dan de hoeveelheid stijlen in een woning. In een woning kun je eigenlijk veel meer kanten op; in een tuin kun je eigenlijk uit twee hoofdstijlen kiezen. Om welke hoofdstijlen dit gaat? Dit gaat om de moderne stijl en om de landelijke stijl. Het is aan jou om te bepalen naar welke van deze stijlen jouw voorkeur uit gaat.

De landelijke stijl

Heb je enig idee waar het bij een landelijke stijl omdraait? Juist; in een landelijke stijl probeer je min of meer het platteland naar jouw tuin te halen. Dit doe je niet op een ‘boerse’ manier, maar doe je juist door landelijke accenten in jouw tuin te verwerken. Het leuke is dat je hierbij echt heel veel kanten op kunt.
Iets wat kenmerkend voor de landelijke stijl is, is bijvoorbeeld het materiaalgebruik. In een tuin met een landelijke inrichting is het voor de hand liggend om voor natuurlijke materialen te kiezen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor graniet; dit is immers een voorbeeld van een natuurlijk gesteente.
Het meest voor de hand liggende materiaal is toch wel hout. Als we het over meubelen hebben, denken veel mensen in ieder geval al direct aan hout. Logisch ook, aangezien al geruime tijd de houten tuinmeubelen bijzonder populair zijn. Mocht je jouw tuin graag op een landelijke manier in willen richten, doe je dit het beste met houten tuinmeubelen.
Daarnaast is het ook voor de hand liggend om voor de nodige begroeiing te kiezen. Plaats bijvoorbeeld een grote boom in jouw tuin, kies voor een natuurlijke tuinafscheiding en kies voor een grasmat in de tuin. Door voor dergelijke componenten te kiezen, weet je gewoonweg de landelijke uitstraling in jouw tuin te creëren.
Iets wat uiteraard ook niet mag ontbreken, zijn de plantjes en de bloemetjes. Met de plantjes en de bloemetjes weet je écht de landelijke uitstraling te creëren. Een uitstraling waar je ongetwijfeld vrolijk van gaat worden; het is toch heerlijk om naar de prachtige bloemenzee in jouw natuurlijke tuin te kijken?
Iets waar je ook goed naar moet kijken, is naar het kleurgebruik. IN een landelijke tuin kun je namelijk allerlei kanten op qua kleuren. Dit heeft betrekking op bijvoorbeeld de meubelen, maar ook op de begroeiing. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een park gezien met daarin slechts enkele kleuren? Nee, de natuur kan ongestoord in een park aan de gang gaan, waardoor je in een park allerlei kleuren aantreft. Het advies is dat om ook in jouw landelijke tuin voor elkaar te krijgen.
Daarnaast moet je zo min mogelijk strakke patronen of vormen proberen te creëren. Heb jij in een park wel eens strakke patronen of vormen gezien? Hoogstwaarschijnlijk niet. Ook op dit gebied gaat de natuur namelijk zijn vrije gang. Je kunt daarbij niet verwachten dat bijvoorbeeld alle bomen netjes in een rij komen te staan. Nee, dit moet je dus ook zéker niet in een natuurlijke tuin gaan doen. In een natuurlijke doen moet je het juist allemaal zo frivool mogelijk laten.
Spreken deze kenmerken jou wel aan? Dan is het advies om zo snel mogelijk een tuinontwerp in de landelijke stijl te gaan maken. Je weet nu in ieder geval hóe je zo’n landelijke tuin kunt creëren!

Een moderne stijl

Spreekt de moderne stijl jou eigenlijk helemaal niet aan? Moet jij bijvoorbeeld niks hebben van die natuurlijke materialen? Of moet je niks hebben van al die natuurlijke elementen in jouw tuin? Dat is behoorlijk goed voor te stellen. Mocht dit het geval zijn, kun je beter voor een moderne stijl kiezen. Bij de moderne stijl moet je ook goed rekening houden met verschillende kenmerken.
Eén van de belangrijkste kenmerken heeft betrekking op de patronen en vormen. In een moderne tuin is het namelijk voor de hand liggend om met strakke patronen en vormen te werken. Door met dergelijke strakke patronen te werken, weet je de tuin op een strakke manier in te richten. Dát past dus perfect bij een moderne stijl. De moderne stijl wordt overigens niet voor niets ook aangeduid als een strakke stijl.
Verder kun je wat betreft materiaalgebruik allerlei kanten op in een moderne tuin. Je kunt prima voor houten tuinmeubelen kiezen; veel van de houten tuinmeubelen hebben immers ook een strakke uitstraling. Feit is dat je uit nog veel meer materiaalsoorten kunt kiezen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar wicker, naar rotan, naar rope, naar aluminium en naar kunststof. Meer en meer fabrikanten kiezen voor dergelijke materialen, waardoor jij voldoende hebt om uit te kiezen!
Een ander kenmerk is terug te vinden in bijvoorbeeld de bestrating. In een moderne tuin is het namelijk voor de hand liggend om voor grote en fraaie tegels te kiezen. Waarom? Omdat je op die manier echt een strakke uitstraling weet te creëren. Een strakke uitstraling waar je ongetwijfeld jarenlang van kunt genieten, zéker als jouw wensen door de jaren heen niet veranderen.
Verder vind je in een moderne tuin vaak slechts enkele kleuren terug. Hierbij is het ook opvallend dat dit vaak niet al te opvallende kleuren zijn. Nee, in een tuin met een moderne uitstraling vind je bijvoorbeeld veelal grijze en zwarte tegels terug. Dergelijke kleuren brengen immers een strakke uitstraling met zich mee; precies wat bij een moderne tuin hoort.
Zet je in een moderne tuin dan helemaal geen begroeiing neer? Ja, dat doe je wel. Het is namelijk zo dat je in veel moderne tuinen bijvoorbeeld een strakke grasmat aantreft. Een strakke grasmat met een strakke vorm en waarvoor bijvoorbeeld voor kunstgras gekozen is. In een landelijke tuin is kunstgras eigenlijk ‘not done’, maar in een moderne tuin kun je prima voor kunstgras kiezen!

Een mix van beide stijlen

Weet je niet precies naar welke stijl jouw voorkeur uit gaat? En vind je van beide stijlen bepaalde elementen wel iets hebben? Dan is het wellicht interessant om voor een mix van beide stijlen te kiezen. Hierbij combineer je eigenlijk de elementen die je écht mooi vindt; op deze manier weet je echt een unieke tuin te creëren die volledig naar jouw wens is.
Maar, houd wel goed rekening met het volgende: voorkom dat jouw tuin een poppenkast gaat worden. Wat we hiermee bedoelen? Nou, als je beide stijlen door elkaar heen laat lopen, kan de tuin veel te druk worden. Het is mogelijk dat dit jouw voorkeur geniet, maar wat ons betreft is dit niet de beste keuze. In dat geval kun je véél beter voor één van beide stijlen kiezen.

Vraag 3: Waar wil je welke tuinmeubelen neerzetten?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, moet je goed nadenken over de stijl van de heen. Heb je eenmaal bepaald naar welke stijl jouw voorkeur uit gaat? Dan hebben wij goed nieuws voor je: je kunt nu gaan kijken naar de exacte indeling van de tuin. Spannend, maar ook erg leuk. Pas vanaf dit moment gaat het tuinontwerp namelijk echt ‘tastbaar’ worden.
Bij het bepalen van de indeling moet je heel goed naar de ligging van jouw tuin kijken. We bedoelen hierbij uiteraard de ligging ten opzichte van de zon. Heb je in een bepaald gedeelte van jouw tuin vrij veel zonuren? Dan is het interessant om juist op die plek voor de juiste tuinmeubelen te kiezen. Op die plek kun je immers de meeste uurtjes in het zonnetje op jouw tuinmeubelen door gaan brengen.
Denk in ieder geval heel goed na over de plaatsing van de tuinmeubelen. Wil je de meubelen aan de achterkant van jouw tuin neerzetten? Wil je de meubelen op het terras aan de voorzijde van jouw achtertuin hebben? Of kies je ervoor om de meubelen bijvoorbeeld aan één van de zijkanten in de tuin neer te zetten? Je hebt in ieder geval meer genoeg keus; het is uiteraard ook mogelijk om op meerdere plekken in jouw tuin de meubelen neer te zetten.
De volgende vraag die je jezelf moet stellen, heeft betrekking op het soort tuinmeubelen. Ga je bijvoorbeeld voor een tuinset? Ga je bijvoorbeeld voor een loungeset? Of wil je meerdere losse tuinbanken in jouw tuin hebben? Ook hierbij geldt weer dat deze keuze volledig aan jou is.
Hoe je op dit vlak de juiste keuze kunt maken? Dat doe je onder meer door gericht te kijken naar de manier waarop je tijd in jouw tuin door wil brengen. Daar hebben we reeds eerder in dit artikel al veel over verteld, aangezien dit één van de belangrijkste knopen is die je moet doorhakken. Nadat je bepaald hebt hóe je tijd in jouw tuin door wilt brengen, kun je hier de juiste tuinmeubelen voor uitkiezen.
Hierbij moet je uiteraard ook naar jouw persoonlijke voorkeuren kijken. Wat vind je bijvoorbeeld mooi qua tuinmeubelen? Welke materialen spreken jou aan? In welke stijl wil je de tuinmeubelen hebben? En in welke kleur moeten de tuinmeubelen uitgevoerd zijn? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen om even goed over na te denken.
Vind je het lastig om op dit gebied de juiste keuzes te maken? Dat is heel goed voor te stellen. Het aanbod is immers ongekend divers, terwijl je ook niet dagelijks bezig bent met het inrichten van een tuin. Het kan hierdoor enigszins onwennig aanvoelen, maar wij staan gelukkig voor je klaar. Hoe we dat doen? Dat doen we door een uitgebreid aanbod van de beste tuinmeubelen aan te bieden. Check op je gemakje ons aanbod, bepaal wat je mooi vindt en bepaal wat perfect in jouw nieuwe tuin zal gaan staan.
Overigens raden wij je ook nog het volgende aan: doe de nodige inspiratie op. Door veel naar foto’s te kijken, kun je voor in jouw nieuwe tuin veel inspiratie op doen. Aan de hand van deze inspiratie kun je waarschijnlijk makkelijker jouw gewenste tuinmeubelen vinden!

Vraag 4: Voor welke begroeiing in de tuin wil je gaan?

Heb jij ooit een tuin zonder begroeiing gezien? Nou, wij zien dit in de afgelopen jaren helaas steeds vaker. Meer en meer huishoudens kiezen er namelijk voor om bijvoorbeeld de gehele voortuin met tegels vol te leggen. Klinkt leuk en makkelijk, maar het is alles behalve leuk.
Ga bijvoorbeeld maar eens na wat er bij een hele harde regenbui gaat gebeuren. Het regenwater blijft op de tegels staan en kan eigenlijk geen kant op. Dit betekent dat het water blijft liggen én dat hierdoor de tegels kunnen gaan verzakken. Mochten de tegels verzakken, sta je voor een leuke uitdaging. In dat geval moet je immers de tuin opnieuw aan laten leggen, wat ook weer de nodige kosten met zich mee brengt.
In onze ogen doe je er dan ook verstandig aan om altijd voor begroeiing in de tuin te kiezen. Het is nu aan jou om te bepalen naar welk soort begroeiing jouw voorkeur uit gaat. Het is sowieso aan te raden om voor een grasmat te gaan, maar kies je mogelijk ook voor allerlei bloemetjes en plantjes? Of gaat jouw voorkeur uit naar een grote boom in de tuin? Of heb je het liefste struiken in jouw tuin? Zoals je kunt lezen, heb je in ieder geval méér dan voldoende mogelijkheden.
Hierbij moet je uiteraard ook goed nadenken over de plaatsing van de begroeiing. Als je voor bijvoorbeeld een moderne tuin gekozen hebt, is het advies om alle bloemetjes en plantjes in een rechte rij neer te zetten. Dáármee weet je immers een strak patroon te creëren. Mocht je voor een landelijke tuin gekozen hebben, kun je het beste de plantjes en bloemetjes kriskras door elkaar heen zetten. Dat ‘hoort’ immers bij zo’n tuin!

Vraag 5: Voor welk soort tuinafscheiding wil je gaan?

Wil jij van een bepaalde vorm van privacy in jouw tuin genieten? Tuurlijk wil je dat; niemand vindt het prettig als iedereen in zijn/haar tuin kan kijken. Wij raden je dan ook aan om goed na te denken over de afscheiding in jouw tuin. Op welke manier ga je de gewenste privacy in jouw tuin creëren? En wat voor soort tuinafscheiding ga je daarvoor gebruiken?
Iets wat wij steeds vaker zien, is dat men voor een tuinhuisje in de tuin kiest. Dit tuinhuisje brengt meerdere functies met zich mee, maar zorgt ook nog eens voor de gewenste privacy. Wel is het zo dat een tuinhuisje niet aan alle kanten in de tuin voor de gewenste privacy kan zorgen. Nee, als je echt aan alle kanten in de tuin privacy wilt hebben, kun je het beste kiezen voor een combinatie van een tuinhuisje met bijvoorbeeld een natuurlijke tuinafscheiding.
Sowieso is een natuurlijke tuinafscheiding één van de meest interessante varianten. Zoals je je mogelijk al voor kunt stellen, is dit een ideale afscheiding voor in een natuurlijke tuin. Als je voor bijvoorbeeld een grote haag kiest, weet je jouw tuin hier gewoon helemaal ‘af’ mee te maken. Absoluut een aanrader dus om in een landelijke tuin eens naar een natuurlijke tuinafscheiding te kijken.
Je kunt echter ook prima voor een schutting kiezen. Dit is – met name vanwege de eenvoud – één van de meest gekozen tuinafscheidingen. Een prima keuze wat ons betreft, aangezien je hiermee van de nodige voordelen geniet. Ook is het een groot voordeel dat je uit heel veel soorten schuttingen kunt kiezen. Zo kun je voor een normale houten schutting kiezen, maar je kunt ook voor een beton-hout schutting kiezen. In dat geval bestaat de onderzijde uit beton/steen en de bovenzijde uit hout. Een prachtige combinatie met een unieke uitstraling!
Het is aan jou om te bepalen naar welke tuinafscheiding jouw voorkeur uit gaat. Wij raden je in ieder geval aan om hier heel goed over na te denken. Waarom? Omdat de tuinafscheiding één van de meest opvallende componenten in elke tuin is. Dit is te danken aan de plaatsing, maar ook aan de afmetingen. Als je jouw nieuwe tuin in gaat kijken, is de kans groot dat direct de tuinafscheiding opvalt.

Vraag 6: Welke accessoires wil je in jouw tuin hebben?

Heb je al bepaald welke tuinmeubelen je in jouw tuin wenst te hebben? Dan is ons advies om ook goed over de bijbehorende accessoires na te denken. Wil je bijvoorbeeld onder de overkapping nog een leuk bijzettafeltje hebben? Wil je bij het terras voor een aangename terrasverwarmer kiezen? Of wil je bij de loungeset een fraaie vuurtafel neerzetten? Dit zijn enkele voorbeelden van de vele accessoires waar je voor kunt kiezen.
Is het advies om voor accessoires te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Met de juiste accessoires ben je namelijk in staat om jouw tuin volledig naar wens te maken. Niet alleen qua uitstraling, maar ook qua functie. Alle accessoires die je in onze webshop kunt vinden, brengen namelijk een bepaalde functie met zich mee!
Wil je de beste accessoires voor in jouw tuin aanschaffen? Dan raden wij je graag aan om direct ons aanbod te bekijken. In ons aanbod vind je namelijk tientallen soorten accessoires. Als je weet naar welke accessoires jouw voorkeur uitgaat, kun je in onze webshop dus een prima vergelijking maken. Bovendien betaal je voor de accessoires in onze webshop niet de hoofdprijs. Ideaal dus!

Vraag 7: Ga je de tuin zelf aanleggen of laat je dit doen?

Zo, aan de hand van bovengenoemde vragen kun je een prima tuinontwerp voor jezelf gaan maken. Neem hier echt de tijd voor en benoem ook overal de afmetingen bij. Daarmee voorkom je dat je een reken- of denkfout maakt. Nadat je het tuinontwerp gemaakt hebt, is het zaak om verder na te gaan denken.
Want, wie gaat de tuin nou helemaal aanleggen? Ga je dit zelf doen? Ga je dit deels zelf doen? Of besteed je dit helemaal uit aan een vakman? Om meerdere redenen is het aan te raden om dit aan een vakman uit te besteden. Waarom? Omdat je op zijn/haar expertise kunt bouwen. Bovendien kun je hier zelf de nodige tijd mee besparen; tijd die je vervolgens aan iets leukere dingen kunt besteden. Wij wensen je in ieder geval veel succes met het maken van jouw nieuwe tuinontwerp!