{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Van Melis, 17 april 2019

Dit is waarom goed accu-tuingereedschap onmisbaar is

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtige tuin? Een eigen tuin hebben is leuk, maar kost ook veel tijd. Zo is het onderhouden van de tuin een flinke klus. Tuingereedschap van hoge kwaliteit is daarom onmisbaar. Goed tuingereedschap kan er voor zorgen dat het tuinonderhoud sneller en gemakkelijker uitgevoerd kan worden, waardoor het onderhoud minder energie en tijd kost. Op het gebied van tuingereedschap heb je de keuze uit drie verschillende soorten. Tuingereedschap op brandstof, elektrisch tuingereedschap en tuingereedschap op accu. Tuingereedschap op accu biedt veel voordelen ten opzichte van andere soorten tuingereedschap. Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje.

Gemakkelijk te hanteren

Ben jij op zoek naar tuingereedschap dat gemakkelijk te hanteren is? Dan is accu tuingereedschap de beste keuze. Accu tuingereedschap is lichter van gewicht dan elektrisch tuingereedschap en/of tuingereedschap op brandstof. Hierdoor is accu tuingereedschap gemakkelijker te hanteren en door iedereen te gebruiken. Accu tuingereedschap is daarnaast kleiner van formaat, waardoor je er nauwkeuriger mee kan werken. Het lichte gewicht en het kleinere formaat van accu tuingereedschap maken deze vorm van tuingereedschap ergonomisch verantwoord en zorgen er voor dat het onderhoud in de tuin minder arbeidsintensief is.

Onderhoudsvriendelijk tuingereedschap

Geef jij de voorkeur aan tuingereedschap dat je direct kan gebruiken en weinig onderhoud behoeft? Ook dan is tuingereedschap op accu de beste optie. Ter vergelijking: tuingereedschap op benzine behoeft veel onderhoud. De brandstof moet regelmatig worden bijgevuld en het kan voorkomen dat de bougies vervuild zijn en vervangen moeten worden. Het enige ‘onderhoud’ dat tuingereedschap op accu behoeft is het opladen van de accu’s. Accu’s hebben vandaag de dag echter een steeds langere looptijd en levensduur, waardoor de accu niet vaak opgeladen hoeft te worden en hij zelden tot nooit vervangen moet worden. Door te kiezen voor accu tuingereedschap kan je altijd direct aan de slag in de tuin en heb je na het tuinonderhoud nog tijd en energie over voor andere dingen.

Beter voor het milieu

Accu tuingereedschap kent veel voordelen en doet qua prestaties niet onder voor tuingereedschap op brandstof en elektrisch tuingereedschap. De voordelen van accu tuingereedschap gelden niet alleen voor jezelf, maar ook voor het milieu:

  • Accu tuingereedschap is stiller dan tuingereedschap op brandstof én tuingereedschap met een snoer. Hierdoor veroorzaakt het tuinonderhoud minder geluidsoverlast en wordt de natuur in jouw tuin en in de omgeving zo min mogelijk gestoord
  • Accu tuingereedschap stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »