{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 6 oktober 2021

Een buitenlands gevoel in je achtertuin

Wij wonen natuurlijk in ons eigen kikkerlandje en zijn hier over het algemeen ook heel erg blij mee. maar er zijn natuurlijk nog ongelofelijk veel andere mooie landen op de wereld met vooral heel erg veel mooie natuur. Veel mensen die op vakantie zijn geweest naar het buitenland zijn helemaal verliefd op deze prachtige plekken en blijven hier thuis dan ook vaak aan terug denken.

Hoe leuk zou het dan eigenlijk niet zijn als je een stukje van de natuur in het buitenland in je eigen Nederlandse tuin kunt realiseren, op deze manier kun je nog veel langer van dat heerlijke vakantie gevoel genieten en neem je dus eigenlijk een stukje vakantie mee naar huis! Hoe fijn zal het wel niet zijn dat als je jouw tuin in loopt je direct het gevoel hebt dat je lekker op vakantie bent en hier ook heerlijk van kunt genieten!

Uiteraard zijn er ontzettend veel landen met heel veel mooie natuur en wij vinden het dan ook leuk om in deze blog een aantal landen uit te lichten en te laten zien hoe je de natuur die zo kenmerkend is voor deze landen ook in je eigen achtertuin kunt nabootsen. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een stukje Italië in je achtertuin? Of hoe breng je nu die echte authentieke Griekse sfeer over? En hoe zorg je ervoor dat je het gevoel hebt dat je in de USA bent? In deze blog gaan wij het je allemaal laten zien zodat jij niet altijd meer zover hoeft te reizen om te kunnen genieten van deze mooie stukjes natuur! Lees je met ons mee?

Waarom een buitenlands gevoel in je achtertuin

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we graag op reis gaan naar het buitenland. In de zomer trekken we er met zijn allen massaal op uit om andere landen te ontdekken. Op deze manier komen we ook in aanraking met de schoonheid van de natuur in deze landen en met de heerlijke sfeer die er soms hangt. Vaak is het dan zo dat je hier helemaal verliefd op kunt worden en zo ontstaat dan vaak de wens om deze sfeer ook naar je eigen woning te vertalen.

Want hoe fijn is het als je ook in je eigen achtertuin dit stukje schoonheid weer kunt geven. En daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om op deze manier in je achtertuin steeds weer dat vakantie gevoel te ervaren iedere keer als jij je tuin in loopt! Dat vakantie gevoel hou je natuurlijk altijd graag zo lang mogelijk vast en op deze manier gaat dat dan ook zeker lukken!

Dat is dus meteen de reden dat veel mensen het buitenlandse gevoel ook naar hun eigen achtertuin willen vertalen. Puur omdat ze graag dat echte vakantie gevoel zo lang mogelijk vast houden zodat ze er van kunnen genieten!

Je tuin in Italiaanse sferen

Een heel bekend en vooral ook favoriet vakantieland onder ons Nederlanders is toch echt wel Italië. Met grote aantallen reizen we af naar dit land om er vervolgens heerlijk te genieten van de sfeer en gezelligheid maar ook zeker van het heerlijke eten en de prachtige natuur! Het is een waar feestje om hier te zijn en om alles van het land in je op te nemen!

Zeker ook de Italiaanse natuur is werkelijk schitterend. De meest prachtige bloemen in allerlei verschillende kleuren en natuurlijk de olijfbomen die bij vele favoriet zijn! het is dan ook niet zo verwonderlijk dat je deze sfeer ook graag in je eigen achtertuin terug laat komen! En gelukkig kan dat dus ook nog eens heel erg makkelijk!

Om een echte Italiaanse sfeer in je eigen tuin neer te zetten heb je eigenlijk niet eens zo heel erg veel nodig. Het kan erg leuk zijn om bijvoorbeeld een stenen pizza oven neer te zetten in je tuin en een grote tafel met veel stoelen. Dit is echt kenmerkend voor de Italianen, zij komen graag met grote aantallen bij elkaar om samen te genieten van lekker eten. Dit is dan ook echt Italiaans, lekker eten en samen zijn! als jij dit dus ook in jouw tuin terug laat komen zit je eigenlijk al goed!

Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om een paar olijfbomen neer te zetten. Een olijfboom in een prachtige grote pot in je tuin ziet er schitterend uit en oogt ook echt Italiaan. Zeker als je vervolgens een stuk grind in je tuin aanlegt en de pot daarop zet! Zo waan je jezelf meteen in een Italiaanse tuin!

Maak het feest helemaal compleet met nog een paar mooie planten met roze en paarse bloemen en dan is het helemaal af. Op deze manier voelt het alsof je zelf in de Italiaanse natuur bent terwijl je gewoon in je Nederlandse achtertuin staat. En als het zonnetje in ons land ook nog eens gaat schijnen is het feestje compleet!

De echte Griekse kleuren

Griekenland is ook een enorm populair land onder ons Nederlanders. Ook in dit land heeft de natuur hier voor een heel groot deel mee te maken. Uiteraard spelen de cultuur en het lekkere eten ook een rol maar de natuur en sfeer staan in dit land toch echt wel op nummer een. En dat is ook helemaal niet zo verwonderlijk aangezien dit land ook echt de meest prachtige natuur heeft waar je optimaal van kunt genieten!

Daarnaast staat Griekenland ook bekend om het gebruik van prachtige kleuren! Helder blauw en mooi wit zijn echt kenmerkend voor dit prachtige land. Je komt deze kleuren dan ook overal tegen daar en ze zorgen voor die echte authentieke Griekse sfeer.

Als je hier in ons eigen land dus je tuin in Griekse sferen wil brengen dan is het vooral heel erg belangrijk om te beginnen met deze kleuren! Je kunt ze namelijk op heel veel manieren toepassen in je tuin en ze zorgen meteen voor een mooi Grieks gevoel. Denk bijvoorbeeld aan bloempotten in deze Griekse kleuren maar ook kun je luiken van je woning in deze kleuren verven of andere accessoires toepassen. Denk bijvoorbeeld ook aan een grindpad met wit grind in je tuin op deze manier komt in ieder geval het wit weer terug. Combineer dit dan vervolgens met blauwe accessoires en je bent echt al een heel eind!

Net als de Italianen houden ook de Grieken heel erg van koken. De Griekse keuken is dan ook wereldwijd bekend en ook in ons land zijn we er liefhebbers van. Nu koken de Grieken vooral ook met verse kruiden uit eigen tuin. Dus je raadt het al het is enorm aan te raden om voor die echte Griekse sfeer in je tuin ook wat potte met allerlei verschillende kruiden te plaatsen. Dit ziet er niet alleen heel erg mooi uit het ruikt ook nog eens heerlijk! Als je nu je tuin in komt stappen waan je jezelf zo in Griekenland!

En tot slot kun je ook hier weer veel doen met groen. Ook bij de Grieken zie je namelijk de olijfbomen overal terug dus geef die dan ook zeker een plekje in je tuin. Maar niet alleen de olijfbomen zien we veel terug ook de wijnstruiken. Geef deze dan ook zeker een mooi plekje en jouw Griekenland gevoel is compleet!

Een stukje Azië in je achtertuin

Het is een enorm populair gebied met allerlei landen die heel veel mensen enorm aantrekken. We hebben het dan over Azië. Ons land heeft enorm veel liefhebbers die graag deze kant op reizen om te genieten van de Aziatische cultuur, het heerlijke eten, de gastvrijheid maar zeker ook de prachtige natuur.

Nu is het wel zo dat veel groen wat in Aziatische landen groeit lastig zijn weg kan vinden in ons land. Ons klimaat is hier namelijk niet helemaal geschikt voor. Maar toch zijn er zeker wel een aantal planten en bomen die het ook goed doen op Nederlandse bodem en gelukkig maar want zo kunnen we toch een stukje Azië mee naar huis nemen!

De meeste Aziatische landen zijn enorm groen, overal om je heen zie je prachtige bloemen, bomen en planten en natuurlijk heel veel rijstvelden. Het is dan ook logisch dat je deze sfeer ook graag in je eigen achtertuin neer zet. Om te beginnen kun je dit doen door bijvoorbeeld kleine sierboompjes te plaatsen, Aziatische tuinen zijn namelijk altijd enorm verzorgd en sierlijk en er staan vaak mooie boompjes die netjes geknipt zijn. Dit kun je gelukkig in ons land ook goed realiseren.

Daarnaast kun je in je tuin op allerlei manieren gebruik maken van Bamboe, of dit nu is in de vorm van meubelen een schutting of bijvoorbeeld in de vorm van accessoires, het gebruik van bamboe zorgt eigenlijk meteen voor een Aziatische sfeer in je tuin en daar zijn we natuurlijk naar op zoek! Als je dit vervolgens allemaal combineert met wat groen en een paar prachtige kleurrijke bloemen dan ben je al een heel eind en kun je op deze manier echt een mooie sfeer realiseren.

Om het helemaal af te maken kun je ten slotte nog een water ornament plaatsen, een windgong en een paar lantarens. Deze zie je namelijk in Azië heel erg veel terug en de Aziaten vinden deze details in een tuin ook heel erg belangrijk. Dus wil je het echt goed doen dan zouden wij zeker ervoor zorgen dat je deze details terug laat komen voor een prachtig eind resultaat!

Een buitenlandse tuin de beste tips

Zoals je wel kunt zien zijn er dus heel veel manieren om een stukje buitenland in je eigen Nederlandse achtertuin terug te laten komen! Vaak weten mensen alleen niet zo goed hoe en waar ze moeten beginnen en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ook hun tuin echt die vakantie sfeer krijgt. Hiervoor zijn gelukkig een aantal handige tips waarmee dit al meteen een stuk makkelijker zal worden! Ten eerste is het heel belangrijk dat je kijkt naar items die echt kenmerkend voor het land van je keuze zijn.

Vervolgens probeer je deze items dus terug te laten komen in de tuin. Het kan dan gaan om een bepaald accessoire maar ook om een bepaalde kleur of materiaal. Soms kan dit al voldoende zijn om een sfeer neer te zetten die je wenst. Maar kijk ook zeker naar de beplanting. Uiteraard zijn er veel bloemen en planten in het buitenland te vinden die in ons klimaat niet kunnen overleven maar probeer dan te zoeken naar een soort die er bijvoorbeeld qua kleur erg op lijkt en waarmee je wel prima uit de voeten kunt in ons eigen land! Op deze manier probeer je de stijl zo goed mogelijk na te bootsten en kun je ook in ons land heerlijk genieten!

Het hoeft dus helemaal niet heel ingewikkeld te zijn om deze stijl na te bootsen en om zo een stukje buitenland naar je eigen achtertuin te brengen op deze manier kun je altijd en overal genieten van die heerlijke vakantie sfeer. Je hoeft er enkel je achtertuin maar voor in te stappen!

Een buitenlands gevoel in je eigen achtertuin

Zoals je dus kunt zien is een buitenlands gevoel in je eigen achtertuin prima te realiseren. Uiteraard moet je er wel een beetje creatief voor zijn en zoeken naar mogelijkheden maar als je dit doet kun je prima uit de voeten en ook in jouw eigen achtertuin een heerlijke buitenlandse sfeer naar keuze neerzetten en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Zo kun je dus altijd het gevoel hebben alsof je op vakantie bent en jouw favoriete vakantieland op deze manier mee naar huis nemen!

En uiteindelijk is dat natuurlijk iets wat we allemaal wel zouden willen! Met de tips uit deze blog kom je in ieder geval al een heel eind en weet ook jij nu precies hoe je er het beste voor kunt zorgen dat je ook thuis deze heerlijke sfeer neerzet van uit het land naar jouw keuze! Optimaal genieten in je eigen Hollandse achtertuin het kan natuurlijk niet beter! Snel aan de slag en wie weet zit jij er binnenkort ook heerlijk bij!