{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 5 juli 2022

Een chique uitstraling voor je tuin!

 

We kennen vast allemaal wel de prachtig verzorgde tuinen bij hotels en kastelen. Als je aan komt rijden word je vaak al meteen gegrepen door de uitstraling van deze prachtige tuinen en ze stralen altijd een bepaalde luxe uit. De tuinen hebben vaak een chique uitstraling en dit is werkelijk waar prachtig om te zien.

 

Het is natuurlijk heel erg fijn om deze stijl ook thuis door te voeren in je eigen achtertuin. Iedere keer als jij dan je tuin inloopt waan jij jezelf weer bij een chic hotel en kun je genieten van deze heerlijke stijl en sfeer. Een stijl en sfeer die eigenlijk nergens anders mee te vergelijken zijn en die zorgen voor een ontspannen en feestelijk gevoel. Je waant jezelf echt even in een andere wereld en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Het is dan ook totaal niet verwonderlijk dat veel mensen zoeken naar manieren om deze chique stijl ook thuis in de eigen achtertuin door te voeren. Nu is het natuurlijk wel zo dat je hier een aantal handige tips bij kunt gebruiken. In deze blog hebben wij ze dan ook voor je op een rijtje gezet. We laten je zien hoe je zelf in je eigen omgeving voor deze fijne sfeer kunt zorgen en hoe je er voor zorgt dat je dus optimaal kunt genieten van een prachtige luxe tuin met een chique uitstraling. En het fijne is dat je hier ook helemaal niet zo heel veel moeite voor nodig hebt. Vaak kun je namelijk met een paar kleine aanpassingen al heel erg veel bereiken!

 

Juist deze kleine aanpassingen kunnen een groots verschil teweeg brengen en daarom hebben wij ons in deze blog ook de focus op deze kleinere aanpassingen gelegd! Lees je met ons mee?

 

Wat verstaan we onder een chique stijl

 

Om onze tuin een chique uitstraling te gaan geven is het ten eerste natuurlijk heel belangrijk dat we eerst goed kijken naar wat we nu eigenlijk verstaan onder een chique stijl. Want welke kenmerken heeft een chique stijl? En waar herken je deze stijl aan? Als we dat allemaal duidelijk hebben is het ook meteen een stuk makkelijker om je tuin een chique uitstraling te geven natuurlijk.

 

Een chique stijl is vooral een hele luxe stijl. Een stijl die zich dan ook kenmerkt door een bepaalde allure. Een stijl waar heel veel mensen zich enorm prettig bij voelen. Een stijl waarbij we vooral ook veel luxe en dure materialen terug zien en waarbij echt aan alles is gedacht, ieder detail is meegenomen en je kunt deze stijl dan ook nergens mee vergelijken.

 

De chique uitstraling van een tuin is dan ook zeker een feestje en wij begrijpen helemaal dat veel mensen deze stijl dan ook graag doortrekken naar hun eigen tuin.

 

De kenmerken van een chique stijl

 

Net als bij iedere andere stijl zijn er ook bij een chique stijl een aantal kenmerken waaraan je deze stijl kunt herkennen. Het is dan ook belangrijk om deze kenmerken te noemen zodat je hierop in kunt spelen en deze kenmerken zelf ook aan je eigen tuin toe kunt voegen.

 

De belangrijkste kenmerken van een chique stijl zijn toch wel het gebruik van luxe materialen. Er wordt veel gebruik gemaakt van marmer, natuursteen, duurder hout, metaal, glas maar ook goud en zilver en brons zijn materialen die we vaak voorbij zien komen bij een chique stijl. Deze materialen hebben allemaal gemeen dat ze heel luxe aandoen en dat ze vaak ook zeer prijzig zijn. Ze zijn over het algemeen hoogwaardig afgewerkt en bieden dus ook een zekere kwaliteit en dat is waar heel veel mensen voor vallen.

 

Ook is een chique stijl vaak zeer verzorgd. Zo zie je bijvoorbeeld dat alles netjes is afgewerkt zodat er dus ook echt een hele luxe uitstraling ontstaat. Je ziet er vaak geen onafgewerkte details of kapotte items staan.

 

Een ander kenmerk van een chique stijl is dat er vaak gebruik wordt gemaakt van bijzondere items die je vaak niet zo snel ergens anders tegenkomt en die dus echt een extra toevoeging aan je tuin vormen! Door deze items een mooi plekje te geven maak je de chique uitstraling van je tuin helemaal compleet.

 

Het gebruik van de juiste materialen

 

Als je graag een chique uitstraling aan je tuin wil geven dan is het ten eerste heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je hier de juiste materialen voor gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten materialen die voor een chique uitstraling zorgen en het is dan ook leuk om deze op verschillende manieren in je tuin te gebruiken.

 

Ten eerste is het vooral marmer en natuursteen wat we veel terug zien in een tuin met een chique uitstraling. Deze materialen ogen dan ook heel luxe en waardevol en kun je ook nog eens op verschillende manieren in je tuin toepassen waardoor ze dus enorm veelzijdig zijn.

 

Zo kun je ze gebruiken als terras tegels, als sierrand in de tuin, als materiaal waar je eventuele sierelementen of tuinmeubelen uit vervaardigd. Kortom je kan er alle kanten mee op en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Het is ook erg leuk om deze materialen met elkaar te mixen je hoeft jezelf dus echt niet tot een bepaalde soort te beperken. Juist door verschillende materialen door elkaar te gebruiken ontstaat er een luxe en spannende mix!

 

Maar naast marmer en steen zijn er nog veel meer materialen die zorgen voor een luxe uitstraling van je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gebruik van metaal. Ook hier heb je heel veel variaties in en ook dit kan zorgen voor een hele fijne sfeer in je tuin! Ook het metaal kun je op veel manieren vervaardigen waardoor het dus altijd goed bij je tuin zal passen.

 

En wat dacht je van hout. Als je wat luxer hout neemt past dit dus ook prima in een tuin met een luxe uitstraling, er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten hout maar de juiste soorten kunnen dus wel degelijk heel luxe ogen en dat is natuurlijk heel prettig.

 

Tuinmeubelen in een luxe uitvoering

 

Ook bij de keuze voor je tuinmeubelen kun je natuurlijk goed rekening houden met de luxe stijl die je graag neer wil zetten in je tuin. Ook dit kun je weer op een aantal verschillende manieren doen. Zo is het ten eerste handig om goed te kijken naar het materiaal waar de meubelen van gemaakt worden. Het is vooral heel fijn om hier luxe materialen voor te kiezen zodat je echt die luxe stijl voort kunt zetten.

 

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je let op het comfort dat de meubelen bieden. Hierbij moet je vooral goed letten op de kussens. Zitten deze comfortabel en zijn ze goed gevuld. Als dit het geval is dan ogen ze ook al sneller chique. De chique stijl is namelijk ook echt een beleving. Het gaat erom dat je echt beleefd dat overal zorg en aandacht aan besteed is en dat alles dus ook luxe oogt. Alleen dan komt die chique stijl echt naar voren en voel je de luxe.

 

Let hierbij ook op de afwerking van de tuin meubelen. Het is enorm belangrijk dat deze van hoogwaardige kwaliteit is. Als de afwerking namelijk te wensen overlaat kan dit enorm zonde zijn en echt afbreuk doen aan het totaal plaatje en dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Vandaar dat ook de afwerking van de tuinmeubelen enorm belangrijk is en ervoor kan zorgen dat je de luxe voelt en ziet in je tuin!

 

Werken met fijne accessoires

 

Als je graag luxe wil ervaren in je tuin dan is het natuurlijk ook erg slim en prettig om met fijne en vooral luxe accessoires te werken. Ook dit kun je weer op veel verschillende manieren doen. Ten eerste is het belangrijk dat je goed kijkt naar welke accessoires je toe wil voegen. Soms kunnen enkele bijzondere stukken meer doen dan heel veel losse accessoires bij elkaar. Het is dan ook vooral belangrijk om te zorgen dat alles in balans is en dat de accessoires ook echt wat toevoegen aan je tuin.

 

Ook bij de accessoires speelt het materiaal hiervan weer een grote rol. Als je namelijk kiest voor accessoires gemaakt van luxe materialen dan zijn dit echte blikvangers en geven ze ook perfect de chique stijl weer. Op deze manier kun je dus enorm genieten van alles wat deze luxe te bieden heeft!

 

Denk bijvoorbeeld ook aan luxe kussens en plaids voor op je tuinbank. Ook dit draagt enorm bij aan een fijne sfeer en zorgt voor een heel luxe gevoel. Op deze manier ogen je tuin meubelen ook enorm uitnodigend en krijg je echt zin om erop neer te ploffen en ook dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Op deze manier kun je dus ook allerlei kanten op met je tuin en kun je de luxe naar voren laten komen.

 

Gebruik hierbij ook stoffen van hoge kwaliteit en met weelderige prints en designs alleen op deze manier zorg je er namelijk voor dat de accessoires ook echt hun werk doen en een positieve bijdrage leveren aan je tuin. Ze kunnen dan ook echt het plaatje compleet maken en de puntjes op de i zetten. Enorm prettig en fijn en het zorgt voor een zeer warme en luxe sfeer.

 

Ook kun je doormiddel van accessoires echt je eigen stempel op je tuin drukken. Juist door luxe accessoires te kiezen die jouzelf heel erg aanspreken zorg je ervoor dat het plaatje zal kloppen en dat je dus een heel luxe geheel krijgt maar wel met jouw eigen stempel erop. Dit zorgt er vervolgens ook voor dat jij jezelf sneller thuis zal voelen in deze tuin doordat je echt items hebt gekozen die helemaal bij jou passen en waar jij vrolijk van wordt.

 

Een chique uitstraling voor je tuin

 

Een chique uitstraling voor je tuin hoeft zeker niet altijd een droom te blijven maar is dus zeker ook vaak heel makkelijk te realiseren. Er zijn meer dan voldoende manieren te vinden om je tuin een echte chique uitstraling te geven. Dit kun je doen door de basis van je tuin aan te pakken maar je kunt er ook heel goed voor kiezen om juist met accessoires en toevoegingen te werken die die echte chique sfeer weer geven.

 

Bij een chique uitstraling voor je tuin is het vooral ook heel erg belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige materialen en mooie en rustige chique kleuren die goed bij elkaar gaan. Het is fijn als alles bij elkaar past en je ook kunt zien dat erover nagedacht is. Op deze wijze maak je het plaatje namelijk helemaal compleet!

 

Een chique uitstraling voor je tuin is gelukkig vaak ook veel makkelijker te realiseren dan je misschien zou denken. Al met enkele simpele stappen zorg je namelijk voor heel erg veel sfeer en gezelligheid in je tuin en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn! Op deze manier voelt je tuin ook echt chique en sfeervol aan en kun je dus ook optimaal genieten!

 

Naast het toevoegen van accessoires kun je natuurlijk ook in de basis kiezen voor het gebruik van chique materialen. En vergeet ook vooral je tuinmeubelen niet. Hier is natuurlijk ook heel erg veel keuze in en het is heel erg fijn om te kiezen voor meubelen met een chique uitstraling. Dit zie je dan ook al snel in het totaal plaatje terug!

 

Laat jezelf dan ook vooral niet weerhouden door voor goedkopere opties te gaan, je kunt beter enkele goede stukken toevoegen dan een heleboel stuks voor een goedkopere prijs, het gaat echt om de kwaliteit en het totaal plaatje. Bij een chique stijl zien we juist vaak dat eenvoud meer betekend en dat je juist voor enkele mooie items in de tuin moet gaan en het daar vervolgens bij moet laten! Op deze manier ontstaat er een mooi totaal plaatje waar je optimaal van genieten kunt!