{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Alleen vandaag nog 10% extra korting op het gehele assortiment - kortingscode CYBERMONDAY2021 - En voer GRATISHOES in bij opmerkingen bij elke tuin- of loungeset

Een drankje doen aan je eigen hoge tuintafel

  • Door caitlin
  • Saturday 23 / 05 / 2020 0
Een drankje doen aan je eigen hoge tuintafel

Je kent ze wel uit café’s en restaurants, de hoge tafels met barkrukken. Vaak zijn het gezellige tafels waar je heerlijk met zijn tweeën of een klein gezelschap koffie of borrel aan kunt drinken of iets kunt eten.Het is een tafel die niet misstaat in je eigen tuin.
De hoge tuintafel is een tafel waar je met goede vrienden aan plaatsneemt voor een drankje of met je gezin of ouders voor een gezellige kop koffie of maaltijd. De hoge tuintafel is uitnodigend en een blikvanger op elk terras. Je wilt er gewoon aan gaan zitten en hij nodigt uit tot actieve interactie.
Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen er voor kiezen om in eigen tuin een hoge tuintafel te plaatsen, want waarom zou je immers alleen buitenshuis van deze tafel genieten als je deze aangename gezellige en sociale tafel ook in jouw eigen tuin kunt hebben staan?

Hout: traditioneel en landelijk

Als je graag een hoge tuintafel in jouw tuin wil hebben is een houten tafel vaak de beste en mooiste keuze. Een houten hoge tuintafel ziet er zeer traditioneel en landelijk uit en nodigt door zijn rustieke karakter uit om eraan plaats te nemen. Bovendien is hout een natuurlijk materiaal dat warm en prettig aanvoelt, ook als je er langdurig op zit. Meestal zul je voor bijpassende stoelen of krukken gaan die ook van hout zijn. Het mooiste is immers om set in hetzelfde materiaal te hebben.
Je zult hiermee als gastheer of gastvrouw dan ook een goede indruk maken op je gasten. Met een houten hoge tafel heb je een degelijke en duurzame tafel. Hoge tuintafels van hout worden tegenwoordig steeds meer van zachthout gemaakt, bijvoorbeeld steigerhout (vurenhout). Hardhout is schaarser geworden door het veelvuldig gebruik ervan over de afgelopen decennia. Bij de aanschaf van een hardhouten hoge tuintafel dien je te letten op de aanwezigheid van het FSC-keurmerk, dat aangeeft dat er voor de productie van deze tafel gebruik is gemaakt van duurzaam hardhout. Dit betekent dat het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.
Teakhout is een van de populairste hardhoutsoorten vanwege zijn zeer mooie uitstraling en grijze kleur. Het hout kleurt mooi zilvergrijs na verloop van tijd. Door de schaarste ervan wordt het tegenwoordig vaak vervangen door andere hardhoutsoorten als acacia, eucalyptus en eiken.

Metaal: stevig en veelzijdig

Hoge tuintafels zijn ook verkrijgbaar in metaal. Hierbij worden voornamelijk staal en aluminium gebruikt. Metaal wordt daarbij vaak gebruikt in combinatie met andere materialen. Het onderstel van de tafel is dan bijvoorbeeld van aluminium, terwijl er een tafelblad op wordt geplaatst van glas, hout of polywood, een houtachtig materiaal gemaakt van polyethyleen.
Aluminium is het meest gebruikte metaal, een lichtgewicht materiaal dat door fabrikanten goed te verwerken is vanwege zijn buigzaamheid, maar zeer sterk is en bovendien niet kan roesten. Hiermee is het een ideaal materiaal voor blootstelling aan de elementen. Aluminium wordt vaak afgewerkt met een poedercoating, een stevige verflaag, die voorkomt dat het gaat oxideren.

Rechthoekige tuintafels

Als je op zoek bent naar een hoge tuintafel zul je meestal uitkomen op een rechthoekige tafel, aangezien dit de meest praktische en meest gevraagde soort tafel is. Afhankelijk van het formaat kun je hier met vier tot 8 personen aan zitten.
De rechthoekige tafel wordt over het algemeen het meest verkocht, maar doorgaans kun je er hooguit twee tot vier stoelen extra bijplaatsen om nog comfortabel aan tafel te kunnen eten (in verband met de hoeken en tafelpoten). Het voordeel van een rechthoekige hoge tuintafel is dat je deze eenvoudig in een hoek tegen de muur kunt plaatsen, waarmee deze minder ruimte inneemt.

Ronde tuintafels

Een ronde tuintafel is de tuintafel in zijn meest traditionele vorm. Het aanbod van ronde tuintafels in tuinsets neemt de laatste jaren steeds meer toe. Er zijn ook ronde hoge tuintafels te koop. Deze zijn echter vaak van het model bartafel, de kleine ronde tafels die je in café’s tegenkomt en waar je met krukken aan kunt plaatsnemen. Het aantal zitplaatsen is meestal beperkt tot maximaal zes tot acht personen. Het voordeel van een ronde tafel is wel dat je er makkelijker wat extra krukken bij kunt plaatsen, aangezien je geen tafelhoeken of –poten in de weg hebt zitten. Je kunt deze ronde hoge tuintafels ook comfortabel als statafels gebruiken.

Bijpassende stoelen

Bij een hoge tuintafel dien je uiteraard ook voor bijpassende hoge stoelen te kiezen. Vaak zijn dit stoelen in de vorm van barkrukken. Deze zijn in diverse modellen verkrijgbaar, van de standaard ronde barkruk op een ronde voet, tot krukken met vier poten en een rugleuning, waarop je vrijwel net zo comfortabel zit als op een normale tuinstoel.
Hoge stoelen die goed passen bij een hoge tuintafel zijn verkrijgbaar in zowel houten als metalen afwerking. Uiteraard zijn er veel complete sets met een hoge tuintafel beschikbaar, waarbij de fabrikant al bewust voor een bepaalde combinatie aan materialen heeft gekozen, maar als je de tafel en stoelen afzonderlijk koopt kun je dit natuurlijk zelf bepalen op basis van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Zo krijg je een set met een hoge tuintafel die helemaal bij jezelf past.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »