{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Caitlin, 15 september 2020

Een goedkope loungeset kopen

Als je comfortabel in je eigen tuin wilt kunnen zitten, dan is een goede tuinset onmisbaar. Er zijn vele soorten tuinstoelen, waarop je aangenaam kunt zitten en die er bovendien mooi uitzien. Zo is wicker momenteel erg populair, een kunststof vlechtwerk rondom een metalen frame. Het is een stevig en duurzaam materiaal en eenvoudig te onderhouden. Bovendien ziet het er aantrekkelijk uit, aangezien het verkrijgbaar is in vele kleuren.


Daarnaast zijn houten en rotan tuinstoelen eveneens populair voor als je een meer natuurlijke uitstraling wilt. Hout en rotan zijn echter natuurlijke materialen die je wel goed dient te onderhouden om te voorkomen dat ze door de elementen worden aangetast.


Voor echt comfort is een loungeset de optimale tuinset. Met een loungeset heb je een set bestaande uit een comfortabele bank, vaak in hoekopstelling, in combinatie met een lage tafel of voetenbank, zodat je lekker languit onderuitgezakt kunt zitten. De bank is voorzien van gevoerde kussens, waarin je zelfs na langere tijd nog aangenaam kunt zitten.


Loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën, maar zijn over het algemeen een stuk hoger geprijsd dan reguliere tuinsets. Je kunt echter ook goedkope loungesets kopen.

Aanbiedingen online

Als je hebt besloten om voor jouw tuin een nieuwe loungeset aan te schaffen, maar je een beperkt budget hebt, dan zijn er voldoende mogelijkheden om voor een betaalbare prijs een prachtige en comfortabele loungeset aan te schaffen.


Er zijn vele locaties waar je een loungeset zou kunnen aanschaffen. Zo kun je natuurlijk terecht bij speciale tuinmeubelzaken, maar vind je tuinmeubels en loungesets ook bij tuincentra, doe-het-zelf zaken, outlets, woondiscounters en woonwinkels.


Steeds meer winkels zien het voordeel in van het hebben van online verkoopkanalen. Online verkoop heeft immers de afgelopen jaren een vogelvlucht genomen en meer en meer klanten zien het gemak in van het doen van grote aankopen vanuit hun luie stoel thuis, zonder dat ze er op uit hoeven.
Vrijwel alle grote winkelketens hebben tegenwoordig hun eigen website en velen maken ook uitgebreid gebruik van sociale media voor het promoten van hun productaanbod en het weergeven van hun meest recente aanbiedingen. Zo kun je als klant al een goed overzicht krijgen van wat er te koop door de website en Facebook van een winkel bezoekt voordat je naar de winkel toe gaat.


Bovendien kun je online veel sneller prijzen vergelijken dan wanneer je verschillende winkels af moet gaan. Aanbiedingen zijn vaak overzichtelijk op enkele pagina’s weergegeven en duidelijk gemarkeerd, waardoor je snel een eerste selectie kunt maken van sets die je aanspreken en die binnen jouw budget vallen.

Tuincentra

Om op zoek te gaan naar een goedkope loungeset zul je vaak als eerste bij een tuincentrum gaan kijken. In vrijwel elke regio vind je er wel een aantal. Deze winkels, die zich voornamelijk richten op de inrichting van de tuin zelf en een groot aanbod aan groene planten, bomen en bloemen bieden, verkopen meestal ook hun eigen collecties aan tuinsets en loungesets. Met name de grote ketens als Intratuin, Groenrijk of Boerenbond met meerdere vestigingen kunnen tuinmeubelen tegen aantrekkelijke prijzen bieden doordat ze groot inkopen. Dit is dan ook een goede plek om op zoek te gaan naar een goedkope loungeset.
Veel tuincentra hebben bovendien tegenwoordig een afleverdienst, zodat je je aangekochte loungeset gewoon kunt laten thuisbezorgen.

Doe-het-zelf zaken

Bij bouwmarkten en doe-het-zelf zaken kun je eveneens terecht om een goedkope loungeset te kopen. Een aantal van de grootste ketens zijn Gamma, Praxis en Karwei Gamma en Karwei maken allebei onderdeel uit van Intergamma BV, wat met meer dan 300 winkels in Nederland de grootste groep qua bouwmarkten is. Daarnaast zijn er nog diverse andere regionale of plaatselijke vestigingen van bouwmarkten die mogelijk ook een aantal loungesets in hun assortiment zullen aanbieden, maar dit kan per bouwmarkt verschillen.


Daarnaast vind je bij de bouwmarkt ook alle soorten tuingereedschap en –accessoires vinden, van heggescharen tot grasmaaiers, tuinslangen en barbecues, zodat je gelijk naar bijpassende accessoires voor bij je loungeset kunt kijken, zoals bijvoorbeeld terrasverlichting of parasols.
Bovendien kun je meestal ook online uit hun collectie bestellen en thuis laten bezorgen. De meeste bouwmarkten maken nog gebruik van wekelijkse folders met daarin hun aanbiedingen, die je digitaal via hun website kunt bekijken, zodat je direct een overzicht hebt met hun laatste aanbiedingen op het gebied van loungesets.

Tuinsets bij woonwinkels

Voor goedkope loungesets kun je ook terecht bij woonwinkels zoals Blokker en Xenos, die een grote variatie aan producten aanbieden voor de woning, waaronder in het zomerseizoen vaak ook tuinmeubilair.
Kwantum is een winkel die zich meer richt op de gehele inrichting van de woning tegen kortingsprijzen, dus je vindt hier niet alleen tuinmeubelen maar voornamelijk ook meubels en woonaccessoires voor in huis tegen aantrekkelijke prijzen. Zo worden er dan ook vaak goedkope loungesets aangeboden, waarmee je op de aanschaf flink kunt besparen.

Tuinmeubelen outlet

Bij tuinmeubelen outlets kun je het hele jaar door goedkope tuinmeubelen en ook loungesets verkrijgen. Outlets zijn voornamelijk fysieke winkels, maar er zijn ook outlet stores die alleen aan online verkoop doen en geen fysieke showroom hebben voor klanten. Hier kun je alleen via hun website of sociale media bestellen en kopen. Bij sommige luxere outlets kun je alleen als zakelijke klant terecht in een fysieke showroom.


Aangezien het bij de collecties van tuinmeubelen outlets vaak gaat om restpartijen of oude voorraden, kunnen tuinmeubelen outlets je hun loungesets vaak tegen hele lage prijzen aanbieden, soms tot wel honderden euro’s goedkoper dan bij reguliere tuincentra of meubelzaken. Voordat hun nieuwe collecties binnenkomen, zullen ze hun oude loungesets en tuinsets zoveel mogelijk willen verkopen om magazijnruimte vrij te maken. Je kunt daardoor vaak voor een aantrekkelijke prijs al een complete loungeset aanschaffen. Als je geen complete set wilt, dan kun je hier ook terecht voor alle soorten losse loungestoelen of loungebank.


Veel tuinmeubelen outlets beschikken over een eigen website, waarop je een groot deel van hun specifieke collecties kunt bekijken en vaak ook online kunt bestellen en laten bezorgen. Daarmee hoef je in principe niet meer fysiek naar de winkel toe, alhoewel het bij de aanschaf van een volledige loungeset wel is aan te raden deze eerst in het echt te bekijken en het zitcomfort te testen voordat je deze aanschaft.

Goedkope loungesets online

Als je er tegenop ziet om verschillende winkels af te gaan om loungesets te vergelijken, dan kun je tegenwoordig ook online veel goedkope loungesets vinden. Er zijn de bekende online platforms als het Amerikaanse Amazon.com, Chinese Alibaba en in Nederland hebben we onder andere Bol.com, waarop je vrijwel alle denkbare producten nieuw kunt aanschaffen. Op deze platforms vind je ook een selectie aan tuinmeubilair, varierend van losse tuinstoelen of tafels, tot en met grote luxe loungesets en tuinaccessoires. Het voordeel van dit soort websites is dat ze doorgaans werken met betrouwbare leveranciers, waarvan de kwaliteit gewaarborgd is, maar omdat het aanbod elke dag toeneemt kun je ook wel eens de pech hebben een minder hoogwaardig product aan te schaffen. Echter kun je bij niet goed je geld meestal terugkrijgen binnen 30 dagen na aankoop.


Woon-discounter.nl is een online aanbieder die voor particulieren alleen via online verkoop hun meubels en accessoires aanbiedt. Klanten kunnen via de website bestellen en de tuinmeubelen worden vanuit het landelijke distributiecentrum in Breda bezorgd. Voor zakelijke klanten is er wel de mogelijkheid een showroom te bezoeken.


Daarnaast zijn goedkope tuinmeubels ook te verkrijgen bij de bekende postorderbedrijven in ons land, zoals bijvoorbeeld Wehkamp en Otto. Ook deze bedrijven werken met bepaalde kwaliteitsgaranties en bieden bovendien een 30 dagen bedenktijd aan na aanschaf. Je kunt de producten gewoon thuis laten bezorgen of afhalen bij een PostNL Punt bij jou in de buurt.

Tweedehands loungesets

Als je een goedkope loungeset wilt aanschaffen, dan zul je wellicht overwegen om in plaats van een nieuwe set er een tweedehands aan te schaffen. Dit kan via diverse online marktplaatsen en veilingssites, zoals Marktplaats.nl of eBay, waarop je zowel tweedehands als nieuwe tuinsets of losse tuinmeubelen kunt krijgen. Je dient hierbij wel goed op de betrouwbaarheid van de verkoper te letten, aangezien hier zowel bedrijven als particulieren producten op aanbieden.


Een mogelijk nadeel bij het kopen van tweedehands tuinmeubilair is dat je zelf vaak transport dient te regelen om de tuinset bij je thuis te krijgen. Dit kan dus betekenen dat er nog extra kosten bovenop de afgesproken aankoopprijs komen. Zeker als je een hele loungeset dient te vervoeren heb je een grote wagen nodig, waardoor de totale kosten in sommige gevallen niet zoveel verschillen van de kosten voor het aanschaffen van een nieuwe loungeset, die door de winkel vaak gratis kan worden thuisbezorgd.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als je van plan bent een goedkope loungeset aan te schaffen, dan zul je moeten afwegen wat voor kwaliteit je zoekt. Vaak zal een goedkope loungeset van minder goede kwaliteit zijn als een hoger geprijsde set, dus bedenk of je een lagere prijs belangrijker vindt dan de kwaliteit van de materialen en de afwerking van je loungeset. Je wilt immers wel een set aanschaffen die langere tijd meegaat en niet al na twee of drie zomers weer vervangen dient te worden omdat het materiaal afbrokkelt of breekt.
Je dient dan ook een goede balans te vinden tussen kwaliteit en prijs. Je kunt uiteraard niet verwachten dat je voor een lage prijs de beste kwaliteit krijgt, maar het dient wel goed genoeg te zijn om meerdere jaren mee te kunnen. Anders wordt goedkoop alsnog duurkoop.

Afwerking van het materiaal

Wicker is momenteel een van de meest verkochte materialen, omdat het een duurzaam en weerbestendig materiaal is. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk, waarmee je er weinig omkijken naar hebt om je loungeset in goede staat te houden. Er zijn echter wel verschillende kwaliteiten wicker verkrijgbaar, dus let bij de aanschaf op de dikte en vorm van het materiaal. Zo zijn er platte, halfronde en ronde soorten wicker. Aangezien de platte en halfronde vlechtdraden eenvoudiger te vlechten zijn, zijn deze goedkoper, maar ook van minder goede kwaliteit. Daarnaast kun je aan wickervezels van mindere goede kwaliteit voelen dat ze onnatuurlijk aanvoelen in vergelijking met natuurlijke rotan. Het is dan ook goed om de vezels even te voelen en goed te bekijken, omdat dit een indruk geeft van de kwaliteit van het materiaal. Met name de afwerking van details als armleuningen en stoelpoten geeft een indruk van de kwaliteit die je met de aanschaf ervan kunt verwachten.


Ook bij houten loungesets is er meestal een duidelijk verschil in afwerking en kwaliteit waar te nemen bij goedkopere loungesets ten opzichte van luxe houten loungesets. Bij een houten loungeset is het met name van belang te letten op het soort hout dat is gebruikt, de dikte van het hout en de afwerking van het materiaal. Let daarbij op de aanwezigheid van noesten en nerven. Het is beter om te kiezen voor een houtsoort die minder noesten en nerven vertoont, aangezien het hout vaak sterker zal zijn dan wanneer er veel noesten zichtbaar zijn. Hardhout is over het algemeen weerbestendiger dan zachthout en gaat daardoor vaak langer mee. Voor alle houtsoorten geldt echter wel dat je ze goed dient te onderhouden, met name voor tuinmeubilair dat langdurig buiten staat en wordt blootgesteld aan zonlicht en regen. Teak is erg populair, maar loungesets van dit hout zitten vaak in de hogere prijsklassen. Goedkopere alternatieven zijn eiken, meranti of merbau.


Bij de aanschaf van een metalen loungeset zul je in de eerste plaats op de afwerking van het metaal dienen te letten. De meeste metalen tuinmeubelen worden voorzien van een poedercoating die het metaal beschermt tegen roesten of oxidatie, waardoor deze langer buiten kan blijven staan. De poedercoating is een verflaag die onder hoge druk op het metaal is gebrand. Let er daarom op dat deze laag goed en netjes is afgewerkt, omdat bij beschadiging van deze laag vocht en zuurstof de kans krijgen om het metaal te bereiken. Verder zul je aan de dikte van het gebruikte metaal ook de kwaliteit kunnen zien. Als het gebruikte aluminium of roestvrij staal erg dun is, dan zal je loungeset waarschijnlijk sneller breuken of scheuren gaan vertonen door de belasting.