{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Sanne, 12 juli 2021

Een keuze maken voor een tuintafel; hoe doe je dat precies?

Hoe breng jij graag de tijd door als het buiten heerlijk weer is? Kies jij ervoor om naar één van de Nederlandse kustplaatsen toe te gaan? Of geef je toch de voorkeur aan jouw eigen achtertuin? De keuze is volledig aan jou. Feit is in ieder geval dat we in ons land vaker en vaker met heerlijk weer te maken hebben. Juist als het buiten bijvoorbeeld 25 of 30 graden is, is het heerlijk vertoeven in jouw achtertuin.
Wil je het vertoeven in jouw eigen achtertuin nóg aangenamer maken? Dan doe je er verstandig aan om voor een juiste tuinindeling en tuininrichting te kiezen. Wat in dit geval ‘juist’ is? Dat is volledig van jouw eigen voorkeuren en wensen afhankelijk. Feit is hierbij dat je uit veel soorten tuinmeubelen, tuinaccessoires en aanverwante producten kunt kiezen. Ook als je op zoek naar een nieuwe tuintafel bent, heb je de keus uit veel mogelijkheden!
Tussen welke mogelijkheden je kunt kiezen? Daar gaan we jou in dit artikel alles over vertellen. Daarnaast vertellen we in dit artikel ook hoe je de beste tuintafel voor in jouw tuin uit kunt kiezen. Met andere woorden: we vertellen je hoe je een prima vergelijking kunt maken tussen de verschillende soorten tuintafels. Na het lezen van dit artikel kun je direct jouw zoektocht in gang zetten naar de perfecte tuintafel.
Voor de aanschaf van de perfecte tuintafel ben je bij ons overigens ook aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een divers, uitgebreid en hoogwaardig aanbod van tuintafels. We bieden veel tuintafels aan die stuk voor stuk aan alle kwaliteitseisen voldoen. Ondertussen hoef je voor de tuintafels uit onze webshop ook niet de hoofdprijs te betalen. Nee, wij zijn in staat om de beste tuintafels zo voordelig mogelijk voor jou aan te bieden. Wat wens je nog meer? Kom dus direct in actie, ga op zoek naar de beste tuintafel en geniet vervolgens optimaal van jouw tuin.

Waarom een nieuwe tuintafel uitkiezen?

Is het nou écht noodzakelijk om een nieuwe tuintafel aan te gaan schaffen? Dat hangt volledig van jouw wensen en de exacte situatie af. Ben je op dit moment bijvoorbeeld niet meer tevreden over jouw huidige tuintafel? Dan is het zaak om zo snel mogelijk in actie te komen.
Ziet jouw tuintafel er bijvoorbeeld niet meer al te mooi uit? Als je voor een houten tuintafel gekozen hebt, kun je de tuintafel mogelijk opnieuw gaan schilderen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een compleet nieuwe tuintafel aan te schaffen. Dat is ook het geval als jouw tuintafel niet meer al te fraai is. Een tafel in de tuin is immers ook aan slijtage onderhevig. Bovendien is het ook goed mogelijk dat je wel eens tegen de tafelpoot aangestoten bent of iets dergelijks.
Vind je de uitstraling van de tuintafel gewoon niet meer mooi? Ook dat is een prima reden om een nieuwe tuintafel aan te schaffen. Het is hierbij goed mogelijk dat jouw smaak door de jaren heen veranderd is. Een tuintafel die je 5 jaar geleden nog prachtig vond, kun je mogelijk op dit moment een stuk minder fraai vinden. Dat is volledig menselijk en stelt je juist in staat om weer een nieuwe tuintafel uit te kiezen. Leuk!
Ben je recentelijk verhuisd? En wil je jouw nieuwe tuin volledig naar jouw wens gaan maken? Ook dat is een prima reden om een nieuwe tuintafel uit te gaan kiezen. Belangrijk voordeel hierbij is dat je de gehele tuin eigenlijk naar jouw wens kunt maken. Houd alleen rekening met jouw budget en ga vervolgens aan de slag. De mogelijkheden bij het inrichten van een tuin zijn in ieder geval divers!
Is de situatie in jouw leven veranderd? Heb je bijvoorbeeld een nieuwe partner? Of ben je de trotse ouder van meerdere kinderen? In dergelijke situaties kan het ook noodzakelijk zijn om een nieuwe tuintafel aan te schaffen. Bijvoorbeeld omdat je meer zitplaatsen nodig hebt of omdat je een grotere tafel nodig hebt.
Al met al zijn er voldoende redenen om voor een nieuwe tuintafel te kiezen. Kun jij je wel vinden in één van de hierboven genoemde situaties? Dan is het advies om zo snel mogelijk in actie te komen. Door een uitgebreide vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken. Wij helpen je hier graag een handje bij!

Wat zijn de voordelen van een tuintafel?

Ben je op dit moment nog een beetje aan het twijfelen? Weet je niet zeker of je het beste voor een tuintafel kunt kiezen of toch voor een ander meubelstuk? Ook dat is menselijk; de twijfel bij een aankoop van nieuwe producten is gewoonweg logisch te noemen. Feit is echter wel dat een tuintafel de nodige voordelen met zich mee brengt.
Wat deze voordelen zijn? Nou, een belangrijk voordeel is dat je een tuintafel op tal van manieren kunt gebruiken. Je kunt aan een tuintafel ontbijten, lunchen en dineren. Daarnaast is het ook een ideale plek om aan te zitten en te borrelen met vrienden of familie. Verder kun je ook aan jouw tuintafel een boekje lezen, de aardappelen schillen of gezellig kletsen met bijvoorbeeld jouw kind.
Wil je ook nog van het heerlijke weer genieten? Ook dat is mogelijk met een tuintafel. Je kunt namelijk ook heerlijk zonnen op één van de tuinstoelen, terwijl je jouw koude drankje op jouw tuintafel neer hebt gezet. Kijk, dat is nog eens optimaal genieten van het heerlijke weer in jouw achtertuin.
Eigenlijk kunnen we stellen dat een tuintafel onmisbaar is. Voor in elke tuin. Ongeacht wat voor stijl tuin je hebt. Daarmee komen we direct bij een volgend voordeel uit: je kunt echt alle kanten op met de tafel in jouw tuin. Je hebt niet alleen de keus uit veel soorten tafels, maar ook uit meerdere materialen en dergelijke. Je kunt dus altijd wel een perfecte tuintafel voor in jouw tuin vinden.
Heb je eenmaal de perfecte tuintafel gevonden? Dan geniet je direct van het volgende voordeel; de tuintafel is ook optisch een aanwinst voor jouw tuin. De huidige tuintafels hebben namelijk stuk voor stuk een fraaie uitstraling. Een uitstraling die in een tuin bovendien snel opvalt, aangezien een tuintafel relatief groot is. Als je jouw tuin inkijkt, is de kans dan ook groot dat jouw ogen direct getrokken worden door de tuintafel. Juist doordat de tuintafel een prachtige uitstraling is, is dat op en top genieten!
Tot slot is het een voordeel dat je een tuintafel perfect in een tuin kunt integreren. Je kunt een tuintafel namelijk op meerdere plekken in de tuin kwijt, terwijl je ook nog tal van soorten tuinstoelen om de tuintafel heen kunt zetten. Als je de tuintafel graag geheel naar wens aan wilt kleden, is dat ook mogelijk dankzij meerdere accessoires. Je hebt de keus uit tientallen soorten tuinaccessoires; een groot gedeelte van deze accessoires past perfect bij een tuintafel. Je kunt hierbij denken aan leuke plantenbakken, aan een terrasverwarmer en aan fraaie tuinverlichting. Een direct verband tussen deze accessoires en een tuintafel lijkt er niet, maar je kunt de ruimte om jouw tuintafel heen echt perfect aankleden met deze accessoires!
Het mag duidelijk zijn: een tuintafel brengt veel voordelen met zich mee. Maar, hoe kun je nou zo optimaal mogelijk van deze voordelen genieten? Dat doe je eigenlijk door een uitgebreide vergelijking te maken. Aan de hand van deze vergelijking kun je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken. Graag helpen wij je daar een handje bij! Lees het restant van dit artikel door en laat je verrassen.

Maak een keuze tussen de soorten tafels

Allereerst doe je er verstandig aan om naar de soorten tuintafels te kijken. In het huidige aanbod vind je namelijk meerdere soorten terug, zoals je ook in onze webshop kunt kiezen. Elk soort tuintafel brengt zijn specifieke kenmerken, voordelen en nadelen met zich mee. Voldoende reden dus om een uitgebreide vergelijking te maken! De verschillende soorten tuintafels bespreken wij graag hieronder in het kort.

Bartafels

Wil je graag in jouw tuin van een gezellige sfeer genieten? En heb je in jouw tuin niet super veel ruimte? Dan is de plaatsing van een bartafel een ware aanrader. Een bartafel is vrij hoog, is niet al te groot en staat prachtig in combinatie met hoge barstoelen. Deze barstoelen zien er niet alleen fraai uit, maar bieden ook nog een comfortabele zit. Bovendien hebben de barstoelen ten opzichte van de bartafel een perfecte hoogte; je weet dan ook een fraai geheel te creëren.
Een bartafel is niet alleen fraai, maar is ook nog eens gezellig. Dit komt omdat je met een dergelijke tafel eigenlijk de ‘kroegsfeer’ naar boven weet te halen. Je zit relatief dicht bij elkaar, terwijl je ook nog staand aan de bartafel plaats kunt nemen. Juist vanwege deze gezelligheid is de aanschaf van een bartafel zeer zeker een aanrader. Bijkomend voordeel is dat je uit meerdere bartafels kunt kiezen; check daarvoor direct ons aanbod. Als je de bartafels uit ons aanbod bekijkt, zie je overigens ook direct interessante prijskaartjes naar voren komen! Ook dat is een belangrijk voordeel van de meeste bartafels.

Boomstamtafels

Geef jij de voorkeur aan een unieke indeling en uitstraling van jouw tuin? Dan is een boomstamtafel absoluut een prima keuze. Een dergelijke tafel wordt vooral gekenmerkt door een uniek tafelblad; het tafelblad is dik en is eigenlijk de stam van een boom. Daar komt dan ook precies de benaming van dit soort tuintafels vandaan.
Met een boomstamtafel weet je in ieder geval jouw tuin op een unieke manier in te richten. Bovendien is een dergelijke tafel robuust, heb je de keus uit meerdere soorten boomstamtafels en is de uitstraling subliem. Voor een boomstamtafel betaal je relatief veel geld, maar een dergelijke tafel is elke cent dubbel en dwars waard. De tafel is prachtig, de tafel is uniek en de tafel biedt ook nog plaats aan voldoende zitplaatsen. Bijkomend voordeel; je kunt uit meerdere soorten tafels kiezen. Wil je bijvoorbeeld een boomstamtafel met een bladdikte van 10 centimeter? Of heb je liever een boomstamtafel met een bladdikte van 8 centimeter? De keuze is volledig aan jou!

Dining tafels

Vind jij het heerlijk om in de avond lekker in de tuin te dineren? En start jij de dag ook het liefste in de tuin met een heerlijk ontbijt? Als dat het geval is, is een dining tafel mogelijk ideaal voor jou. Met een dergelijke tafel ben je namelijk in staat om op een gezellige en aangename manier te dineren. De naam ‘dining tafel’ komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen.
Een dergelijke tafel kent een groot tafelblad en biedt plek aan meerdere zitplaatsen. Des te groter de dining tafel is, met des te meer mensen je aan de tafel plaats kunt nemen. Bijkomend voordeel hierbij is dat je uit echt veel soorten dining tafels kunt kiezen. Als je alleen al naar ons aanbod kijkt, zie je meer dan 180 verschillende varianten naar voren komen. Je hebt dus voldoende om uit te kiezen!
Voor welke dining tafel je dan het beste kunt kiezen? Die keuze is volledig aan jou. Wij kunnen je alleen maar aanraden om goed naar onder meer de vorm, de afmetingen en de kleurstelling te kijken. Verder doe je er verstandig aan om goed naar de prijskaartjes te kijken. In ons aanbod van dining tafels kom je namelijk meerdere soorten prijskaartjes tegen!

Inklapbare tafels

Ben jij op zoek naar een veelzijdige tuintafel? Wil jij bijvoorbeeld dat de tuintafel niet altijd in jouw tuin hoeft te staan? En wil je op een slimme en handige manier met de ruimte in jouw tuin omgaan? In dergelijke situaties kun je het beste voor een inklapbare tafel kiezen. Zoals de benaming al doet vermoeden, ben je in staat om een dergelijke tafel in- en uit te klappen.
Voordeel hiervan is dat de tafel in jouw tuin nooit in de weg hoeft te staan. Mocht je de tuintafel enige tijd niet nodig hebben, kun je ‘m direct inklappen. Vervolgens kun je de tafel in bijvoorbeeld jouw schuur of tuinhuisje weer opbergen. Als je de tafel wel weer nodig hebt, klap je ‘m weer moeiteloos uit!
Een absoluut voordeel van een inklapbare tafel is dus het gemak. Wel moet je rekening houden met een iets minder fraaie uitstraling. Over smaak val echter niet te twisten, dus je moet op dit gebied een goede vergelijking voor jezelf gaan maken. Gelukkig kun je in ons aanbod uit meerdere soorten inklapbare tafels kiezen!

Lounge tafels

Is het jouw grote wens om in jouw tuin vooral te kunnen relaxen? Dan is het advies om op zoek te gaan naar de juiste tuinmeubelen. Je kunt hierbij denken aan een complete loungeset, maar je kunt ook losse loungestoelen aanschaffen. Deze losse loungestoelen kun je vervolgens aanvullen met een lounge tafel. Een lounge tafel ziet er niet alleen fraai uit, maar stelt je ook in staat op optimaal te relaxen.
Hoe een tafel daartoe in staat kan zijn? Dat is vooral te danken aan de uitstraling, de afmetingen en de vormgeving van de tuintafel. Een dergelijke tuintafel past eigenlijk perfect binnen een loungeset, waardoor het op en top genieten is. Voordeel hiervan is ook nog dat de lounge tafels over het algemeen een toffe uitstraling hebben. Een uitstraling waar je jarenlang van kunt genieten.
Wil jij graag een lounge tafel voor in jouw tuin aan gaan schaffen? Check dan zeker ons aanbod; bij ons vind je meer dan 80 verschillende varianten. Je hebt bij ons bijvoorbeeld de keus uit meerdere vormen, meerdere kleuren en meerdere materialen. Veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte lounge tafel voor in jouw tuin!

Uitschuifbare tafels

Spreekt het principe van een inklapbare tafel jou wel aan? Heb je echter alleen behoefte aan juist een iets grotere tafel? Dan doe je er verstandig aan om eens naar een uitschuifbare tafel te kijken. Zoals de benaming van deze soort tuintafel al doet vermoeden, ben je in staat om het tafelblad van deze tafel uit te schuiven.
Door deze uitschuifmogelijkheid kun je te allen tijde met veel plezier van de tafel gebruik maken. Hoeveel zitplaatsen je ook nodig hebt en hoeveel ruimte je op het tafelblad ook nodig hebt. Als je de extra ruimte niet nodig hebt, kun je het uitschuifgedeelte bovendien weer makkelijk inschuiven. Met het oog op de ruimte in jouw tuin is deze tafel dus ook ideaal te noemen!
Heb je nú al interesse in een uitschuifbare tuintafel? Dan is het goed om te weten dat het aanbod niet super uitgebreid is. Je kunt in onze webshop bijvoorbeeld uit iets meer dan 10 soorten uitschuifbare tuintafels kiezen. De kans is echter alsnog groot dat je dé tuintafel voor in jouw tuin aantreft; het aanbod van uitschuifbare tafels is namelijk wel echt veelbelovend te noemen!

Granieten tafels

In onze webshop kun je tenslotte ook nog voor de categorie ‘granieten tafels’ kiezen. Zoals de benaming van deze categorie al doet vermoeden, vind je tuintafels van maar één materiaalsoort terug; graniet. Deze materiaalsoort is fraai, is robuust en heeft een lange levensduur.
Bovendien kun je uit meerdere soorten tuintafels kiezen. Zo heb je de keus uit meerdere vormen, uit meerdere stijlen en uit meerdere afmetingen. Met een granieten tuintafel weet je jouw tuin in ieder geval een luxe en stijlvolle uitstraling mee te geven. Een uitstraling waar je ook op termijn van kunt genieten; graniet staat namelijk te boek als een robuuste materiaalsoort.
Heb je gekozen voor een tuin met een landelijke inrichting? Dan is een granieten tuintafel mogelijk niet de beste keuze voor je. Het is namelijk zo dat het graniet voor een nogal strakke uitstraling zorgt. Een uitstraling die meer in een moderne tuin past dan in een landelijke tuin!

Kijk goed naar de afmetingen en hoeveelheid zitplaatsen

Zo, heb je een keuze kunnen maken tussen de hierboven genoemde soorten tuintafels? Dan ben je er nog niet! Nee, het is nu de hoogste tijd om te kijken naar andere belangrijke aspecten van een tuintafel. Een treffend voorbeeld hiervan zijn de afmetingen van een tuintafel. Je kunt voor een kleine tuintafel kiezen, terwijl je ook voor een grote tuintafel kunt kiezen.
Hoe je een tafel met de juiste afmetingen uit kunt kiezen? Dat doe je door goed naar de ruimte in jouw tuin te kijken. Vervolgens is het zaak om goed naar jouw situatie te kijken. Met andere woorden: je moet bepalen hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld 3 of 4 zitplaatsen nodig hebt, red je het met een relatief kleine tafel. Heb je echter 6 of 8 zitplaatsen nodig? Dan heb je al snel een (veel) grotere tuintafel nodig. Het is aan jou om te bepalen wat qua afmetingen het beste voor in jouw tuin is.

Kijk goed naar het materiaal

Ook is het belangrijk om goed naar het materiaal van de tuintafel te kijken. Ga je bijvoorbeeld voor een granieten tuintafel? Of geef je toch de voorkeur aan een houten tuintafel? De keuze is wederom volledig aan jou. Feit is in ieder geval dat je uit veel soorten materialen kunt kiezen. Sommige materialen passen beter in een moderne tuin, terwijl andere materialen beter in een landelijke tuin passen.
Op dit vlak willen wij je nog het volgende aanraden: kijk goed naar de uitstraling van het materiaal. Elke materiaalsoort brengt immers een andere uitstraling met zich mee. Daarbij moet je ook nog goed kijken naar de levensduur en het gevraagde onderhoud. Als je voor een houten tuintafel kiest, moet je gewoonweg rekening houden met een beetje onderhoud. Bij bijvoorbeeld een aluminium of granieten tuintafel is daar echter géén sprake van.

Kijk goed naar de vormgeving en kleurstelling

Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, valt een tuintafel in jouw tuin direct op. Mede daarom is het belangrijk om goed naar de vormgeving en kleurstelling te kijken. Wil je bijvoorbeeld een hele strakke tuintafel? Of wil je een tuintafel met een frivool onderstel en frivole poten hebben? De keuze is volledig aan jou.
Let uiteraard ook goed op de kleur van de tuintafel. Het leuke hierbij is dat je uit tal van kleuren kunt kiezen. Je kunt voor een donkere kleur gaan, maar je kunt ook voor een lichte kleur gaan. Als je voor een houten tuintafel kiest, kun je overigens de kleur ook nog naar wens aanpassen.

Kijk goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van de tuintafel. Door het nodige geld in een tuintafel te investeren, geniet je van een goede tuintafel. Een goede tuintafel met een lange levensduur en een fraaie uitstraling.
Daarnaast raden wij je aan om altijd voor kwaliteit te kiezen. Daarvoor ben je gelukkig bij ons aan het juiste adres. In onze webshop vind je namelijk alleen maar tuintafels van de hoogste kwaliteit. Tuintafels die door de beste merken vervaardigd zijn en volledig aan de wensen voldoen. Dat is alles wat je wilt, niet waar? Veel succes met jouw zoektocht naar de beste tuintafel voor in jouw tuin!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »