{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Caitlin, 29 september 2020

Een loungeset in de aanbieding kopen

Wanneer je het aanbod aan tuinmeubilair in de winkels bekijkt, dan zal het je snel opvallen: loungen in eigen tuin is helemaal in! Het aanbod aan tuinsets wordt in vrijwel alle tuinmeubelzaken overheerst door de vele loungesets. Grote loungebanken met veel kussens en vaak lage tafels. Maar wat maakt een loungeset nu zo populair?

Loungen in de tuin

Als je een loungeset bekijkt, dan valt je als eerste de loungehoekbank op. De meeste sets zijn rondom deze hoekbank opgezet. De loungebank is voorzien van comfortabele dikke zitkussens, waar je heerlijk in kunt wegzakken en zelfs languit op kunt liggen als je even lekker wilt ontspannen in je eigen tuin. Bovendien kun je er door de hoekvorm met het hele gezin of een groep vrienden gezellig buiten op zitten voor bijvoorbeeld een lekker verkoelend drankje op een zomerse namiddag, of een glas van die speciale wijn die je voor een bijzondere gelegenheid had bewaard. Een loungeset creëert kortom gezelligheid in je tuin!


Standaard wordt een loungebank gecombineerd met een lage tafel of voetenbank, maar er zijn ook speciale dining loungesets met hoge dining tafels.


Vergeleken met een ‘gewone tuinset’ zijn loungesets echter een stuk hoger geprijsd. Daarvoor krijg je natuurlijk wel meer comfort en sfeer terug. Wellicht vraag je je af of je een loungeset ook in de aanbieding kunt kopen en waar je dat het beste kunt doen.

Rustgevend en ontspannend

Met een loungeset haal je een stukje rust in huis. Een loungeset biedt je de mogelijkheid om met je dierbaren te ontspannen in jouw eigen tuin. Laat alles even varen, alle dagelijkse beslommeringen even voor wat ze zijn, en ontspan op jouw eigen loungeset. Of je nu kiest voor een lounge hoekbank of een rechte bank in combinatie met een aantal comfortabele stoelen, je zit er ontspannen op, mede dankzij de vele kussens. Je hebt het gevoel dat je ook ervaart als je binnenshuis op je comfortabele bankstel zit of ligt, terwijl je geniet van jouw favoriete boek of TV programma.


Afhankelijk van jouw voorkeur zijn er loungesets in de aanbieding verkrijgbaar in diverse afmetingen en opstellingen, waarmee je deze kunt aanpassen aan de voor jou beschikbare ruimte in de tuin. Zo kan je zelfs in een relatief kleine tuin al een comfortabele loungeset plaatsen. Met een loungeset voor in jouw tuin creëer je kortom een prettige en ontspannende zitomgeving voor jou en je famile en vrienden.

Koop buiten het seizoen

Als je een loungeset in de aanbieding wilt kopen, dan dien je op het juiste moment te gaan shoppen. Wanneer je midden in het zomerseizoen naar het aanbod aan tuinmeubilair kijkt, dan zul je zien dat de meeste loungesets hoog geprijsd zijn. Een loungeset kost dan gemiddeld ongeveer 800 tot 1200 euro. Dit is immers het hoogseizoen en de vraag naar loungesets ligt in deze tijd vaak op zijn hoogst. Iedereen wil immers zo comfortabel mogelijk kunnen zitten in eigen tuin en daarom zullen vele mensen juist in deze tijd besluiten om een loungeset aan te schaffen, waardoor fabrikanten vaak hogere prijzen rekenen.
Om een loungeset in de aanbieding te kunnen kopen kun je het beste tot na het zomerseizoen wachten en pas eind augustus of september naar de aanbiedingen kijken. Rond deze tijd zul je merken dat veel winkels graag van de restvoorraden tuinmeubilair af willen en vele van hun tuinsets en loungesets in de aanbieding zullen doen. Vaak kun je rond deze tijd tientallen procenten korting verkrijgen op de aanschaf van een loungeset. Kortom, door juist na het hoogseizoen je loungeset aan te schaffen kan het je vaak honderden euro’s in de aankoopprijs schelen.

Aanbiedingen bij woondiscounters

Loungesets zijn bij vele verschillende winkels in Nederland te koop. Als eerste zullen veel mensen naar een tuincentrum of bouwmarkt gaan voor de collecties die daar te vinden zijn. Deze winkels hebben vaak een ruim aanbod aan tuinsets en loungesets in de aanbieding. Al vroeg in het jaar zullen ze hun collecties inkopen, dus als je de websites van deze winkels volgt zal je op de hoogte blijven van hun specifieke aanbiedingen. Bovendien verspreiden veel van de grote ketens huis-aan-huis folders met hun aanbiedingen, zodat je in een oogopslag de nieuwe aanbiedingen kunt overzien.


Loungesets zijn lang niet altijd zo duur als je misschien zou denken. Bij veel outlets vind je goedkope loungesets in de aanbieding voor een zeer aantrekkelijke prijs. Soms gaat het daarbij om een wat ouder model van een voorgaand jaar of uit een restvoorraad van de winkel, maar het kan ook zijn dat de fabrikant ervoor heeft gekozen om bepaalde modellen tegen een lagere prijs aan te bieden.


Bij woondiscounters zal je vrijwel het hele jaar door aanbiedingen zien, dus als je het aanbod in de gaten houdt, dan zullen er ook loungesets in de aanbieding worden aangeboden. Twee grote woondiscounters in Nederland zijn Kwantum met zijn fysieke winkels en de online woondiscounter genaamd DeWoondiscounter.nl, die alleen via een webshop producten verkoopt. Bij beide bedrijven kun je het hele jaar door aanbiedingen vinden op woonartikelen, waaronder ook loungesets en ander tuinmeubilair.

Goedkope sets bij de outlet

Tuinmeubelen outlets zijn voornamelijk fysieke winkels waar je het hele jaar door goedkope tuinsets kunt kopen, maar er zijn ook outlet stores die alleen aan online verkoop doen en geen fysieke showroom hebben voor klanten. Hier kun je alleen via hun website of sociale media bestellen en kopen. Bij sommige luxere outlets kun je alleen als zakelijke klant terecht in een fysieke showroom.


Aangezien het bij de collecties van tuinmeubelen outlets vaak gaat om restpartijen of oude voorraden, kunnen tuinmeubelen outlets je hun loungesets vaak tegen hele lage prijzen aanbieden, soms tot wel honderden euro’s goedkoper dan bij reguliere tuincentra of meubelzaken. Voordat hun nieuwe collecties binnenkomen, zullen ze hun oude loungesets zoveel mogelijk willen verkopen om magazijnruimte vrij te maken. Je kunt daardoor vaak voor een aantrekkelijke prijs al een complete loungeset aanschaffen. Als je geen complete set wilt, dan kun je hier ook terecht voor alle soorten losse loungestoelen of loungehoekbank.

Woonwinkels

Voor aanbiedingen van loungesets kun je behalve bij de outlet stores ook terecht bij woonwinkels zoals Blokker en Xenos, die een grote variatie aan producten aanbieden voor de woning, waaronder in het zomerseizoen vaak ook loungesets en losse tuinmeubelen.


Kwantum is een winkel die zich meer richt op de gehele inrichting van de woning tegen kortingsprijzen, dus je vindt hier niet alleen loungesets maar voornamelijk ook meubels en woonaccessoires voor in huis tegen aantrekkelijke prijzen.

Aanbiedingen tuincentra en bouwmarkten

De eerste plaats om te gaan kijken voor tuinmeubilair en specifiek een loungeset is vaak een tuincentrum in de buurt. Tuincentra verkopen voornamelijk tuinartikelen, maar je kunt hier ook terecht voor tuinmeubilair en accessoires voor je tuin. De meeste grote tuincentra zullen dan ook een ruime selectie aan tuinmeubilair hebben en met de huidige trend van loungen vind je bij de meeste ook loungesets in diverse uitvoeringen. Met name de grote ketens hebben regelmatig aanbiedingen en verspreiden deze zowel via huis-aan-huis folders als via hun websites, dus bekijk deze regelmatig zodat je weet wanneer je de winkel het beste kunt bezoeken. Veel tuincentra hebben bovendien tegenwoordig een afleverdienst, zodat je in de winkel of via hun website aangekochte tuinmeubelen gewoon kunt laten thuisbezorgen.
Daarnaast kent Nederland ook een groot aantal bouwmarkten die verspreid over het land te vinden zijn. De winkels van Gamma, Praxis en Karwei verkopen allemaal ook tuinmeubilair, maar het aanbod verschilt per winkel, dus als je meerdere winkels in je buurt hebt is het goed om eens te vergelijken. Bouwmarkten zullen in aanloop naar het tuinseizoen ook vaak aanbiedingen van tuinsets en loungesets hebben en ook na de zomer zal je hier afgeprijsde sets kunnen vinden.

Aanbiedingen van loungesets online

Tegenwoordig kun je ook online veel goedkope loungesets kopen. Er zijn de bekende online platforms als Amazon, Alibaba en in Nederland Bol.com, waarop je vrijwel alle denkbare producten nieuw kunt aanschaffen. Op deze platforms vind je ook een selectie aan tuinmeubilair, variërend van losse tuinstoelen of tafels, tot en met grote luxe loungesets en tuinaccessoires. Het voordeel van dit soort websites is dat ze doorgaans werken met betrouwbare leveranciers, waarvan de kwaliteit gewaarborgd is, maar omdat het aanbod elke dag toeneemt kun je ook wel eens de pech hebben een minder hoogwaardig product aan te schaffen. Echter kun je bij niet goed je geld meestal terugkrijgen binnen 30 dagen na aankoop.
Daarnaast zijn goedkope loungesets ook te verkrijgen bij de bekende postorderbedrijven in ons land, zoals bijvoorbeeld Wehkamp en Otto. Ook deze bedrijven werken met bepaalde kwaliteitsgaranties en bieden bovendien een 30 dagen bedenktijd aan na aanschaf. Je kunt de producten gewoon thuis laten bezorgen of afhalen bij een PostNL Punt bij jou in de buurt.

Eerst kopen, later betalen

Het concept van eerst kopen en pas later betalen bestaat al vele jaren. Waar je vroeger een rekening of acceptgiro kreeg thuisgestuurd voor iets wat je online of via een postorderbedrijf had besteld en thuisbezorgd had gekregen, kun je tegenwoordig eveneens achteraf betalen als je bijvoorbeeld nog niet over het geld beschikt, of omdat je niet zeker weet of de website waarvan je besteld betrouwbaar en veilig is.


Ook voor de aanschaf van een loungeset, kun je bij veel winkels tegenwoordig comfortabel kopen en achteraf betalen voor je nieuwe tuinset. Hierdoor hoef je niet in een keer een groot bedrag neer te leggen als je dit op het moment van aanschaf even niet beschikbaar hebt.


Er wordt ook in Nederland steeds meer met Visa en Mastercard betaald. Beide creditcards bieden je de mogelijkheid om veilig en makkelijk online betalingen te verrichten. Vrijwel alle tuinmeubelzaken accepteren beide creditcards, dus als je niet voldoende contantgeld op zak hebt, dan kun je die nieuwe loungeset ook met creditcard betalen, waarmee je de eigenlijke betaling dus even tijdelijk kunt uitstellen.
Verder kun je tegenwoordig via diensten als Afterpay of Klarna je bestelde artikelen eerst laten bezorgen en hoef je deze pas later te betalen. Zo kun je ze eerst even goed bekijken en uitproberen, voordat je besluit of je de loungeset wilt houden en ervoor betalen.

Weerbestendige materialen

Het is voor wat materiaal betreft aan te bevelen te kiezen voor een model loungeset dat goed buiten kan staan en bestand is tegen een regenbui en felle zon. Het meest gebruikte materiaal voor een loungeset is momenteel een aluminium frame omwikkeld met wicker, een kunststof vlechtwerk wat lijkt op het vroegere rotan. Wicker is beter bestand tegen regen dan natuurlijke rotan en daarmee weerbestendiger.
Tegenwoordig zijn de meeste loungesets al geschikt voor vier seizoenen, wat betekent dat je ze het hele jaar buiten kunt laten staan. Voor sommige sets is het aan te bevelen deze in de herfst en winter af te dekken als ze buiten staan. Er zijn speciale afdekhoezen voor loungesets verkrijgbaar, die goed aansluiten over het specifieke model en afmeting die je hebt. Hiermee voorkom je dat er vocht onder kan komen wat het materiaal zou kunnen aantasten.

Wicker, houten of metalen loungeset?

Wicker is zoals gezegd het meest populair op dit moment. Het is een sterk en weerbestendig materiaal van kunststof en is bovendien onderhoudsvriendelijk. Door het af en toe met een vochtige doek af te nemen voorkom je dat vuil en vettigheid in de vezels kan trekken. Deze combinatie van duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid maken wicker dan ook een populair materiaal. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en zijn er ook goedkopere modellen van wicker te krijgen. Let daarbij wel op de kwaliteit van de afwerking, want goedkoop kan soms duurkoop blijken te zijn.


Houten loungesets zijn ook erg populair vanwege hun robuuste en natuurlijke uitstraling. Hout is een levend materiaal dat kan gaan werken onder invloed van zonlicht en vocht, dus je dient dit wel regelmatig te onderhouden om het in goede staat te houden. Mits het goed wordt onderhouden, kan een houten loungeset ook vele jaren meegaan.


Er zijn ook metalen loungesets verkrijgbaar. Metaal kan normaal gesproken gaan roesten, dus fabrikanten beschermen het materiaal hiertegen door op het metaal een poedercoating aan te brengen. Deze zorgt ervoor dat vocht en zuurstof niet tot het metaal kunnen doordringen, waardoor het bij blootstelling aan de buitenlucht langer meegaat.