{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 20 maart 2024

Een make over van je tuinhuis van rommel naar oase

Als je in je eigen tuinhuis op dit moment om je heen zou kijken, wat zou je dan zien? Waarschijnlijk is dit voor iedereen heel verschillend. Waar de een vooral heel veel rommel om zich heen zal zien zal de ander wellicht wat orde in de chaos kunnen zien. Maar bovenaan staat toch wel dat een tuinhuis vaak rommelig oogt hoe goed je ook alles probeert een plekje te geven.

Het is dan ook niet zonder reden dat juist een tuinhuis vaak rommelig oogt en lastig is om netjes in te richten dit komt door een aantal verschillende punten. Ten eerste is het zo dat juist een tuinhuis plek moet bieden aan heel veel verschillende dingen. Al deze dingen moet je dus los van elkaar opbergen en dat kan dan ook wel even een flinke uitdaging vormen.

Maar wist je dat je met wat liefde en aandacht je tuinhuis dus een flinke make over kan geven en je van een rommel naar een oase van rust kan gaan. En laten we eerlijk zijn wie wil dit nu niet. In deze blog gaan wij je dan ook op weg helpen om van je tuinhuis een ware oase van rust te maken waar je optimaal van genieten kan en je voordeel mee kan doen. Op die manier weet jij precies waar je wat kan pakken en houd je het ook voor jezelf zo fijn mogelijk.

De eerste stap is opruimen en organiseren

We beginnen bij de eerste stap, namelijk het opruimen en organiseren. Bij deze stap zie je dan ook vooral dat je lekker aan de slag moet gaan en alles eens goed van zijn plek moet halen. Juist door alles eerst eens even helemaal te reorganiseren ontstaat er daarna weer meer plek en ruimte om er wat van te maken.

De eerste stap is dus opruimen. Hierbij werkt het dan ook alleen als je echt alles van zijn plek haalt en er dus voor zorgt dat je overal lege planken en plekken hebt. Haal alles uit het tuinhuis zodat je daarna dus een goed overzicht hebt want alleen dan kun je echt goed aan de slag gaan. Geloof ons maar als je dit probeert te doen terwijl je tuinhuis nog vol staat wordt het allemaal erg lastig en krijg je zeker niet het gewenste effect. Vaak zie je dan dat je enkel aan de gang bent met het verplaatsen van rommel en dat je het overzicht dan ook een beetje kwijtraakt.

Het is dus heel belangrijk om slim te werk te gaan en om eerst alles uit je tuinhuis te halen en eens goed uit et zoeken wat je wel en niet nodig hebt. Vervolgens kun je dan ook aan de slag met het organiseren van alle spullen.

Als alles namelijk is uitgezocht hebt je de ruimte weer om alles op te bergen en goed te sorteren. Gooi ook gerust spullen weg die je niet meer gebruikt. Het is zonde om alles te bewaren als je er verder niets meer mee doet. Kijk dan ook goed wat je wel en niet bewaren wil en doe hier je voordeel mee.

En het organiseren is natuurlijk ook een vak apart. Wij kunnen je in ieder geval aanraden om hier dozen en boxen voor te gebruiken. Deze kun je het beste van plastic kopen zodat ze doorzichtig zijn. Dit heeft dan ook veel fijne voordelen omdat je dan meteen kan zien wat er in een doos zit. Door dus de keuze voor doorzichtige dozen te maken weet jij onderaan de streep meteen heel gemakkelijk welke spullen je waar kan vinden en hoef je later dus ook niet veel te zoeken. Op die manier organiseer jij dus zeker weten je tuinhuis op een hele handige manier.

De juiste inrichting kiezen

En na het opruimen en organiseren ga je natuurlijk ook aan de slag met de juiste inrichting voor je tuinhuis en dat is ook weer een belangrijke keuze om te maken. Welke inrichting zou jij dan ook graag voor je tuinhuis willen en welk doel moet deze dienen. Hier zijn ook weer veel verschillende mogelijkheden in.

Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die van hun tuinhuis graag een thuiskantoor willen maken. Je snapt dan ook vast wel dat dit een totaal andere inrichting vraagt dan als je er een opslagruimte van maken wil. Maar ook kan het zo zijn dat het een hobby ruimte gaat worden, of een plek om lekker te klussen. Maar ook een speelplek voor kinderen kan een prima optie zijn. Kortom dus meer dan voldoende mogelijkheden. Al zien we dus ook nog steeds vaak dat de ruimte vooral gebruikt wordt als opslagruimte en dat is vaak ook het hoofddoel van een tuinhuis.

Maar als je dus een doel hebt gekozen dan hoort hier dus ook een bepaalde inrichtingskeuze bij. En ook daar staan we graag even bij stil. Je moet dan bijvoorbeeld goed nadenken over de keuze voor de juiste kleuren die je gaat gebruiken. Wat je op de muren en vloeren wil plaatsen. Waar de verlichting komt en natuurlijk welke vaste en losse elementen er in je tuinhuis terug moeten komen.

Dit zijn allemaal losse elementen bij elkaar die jouw tuinhuis onderaan de streep vorm geven. Denk hier dus goed over na en stem alles ook goed op elkaar af voor het beste totaal plaatje.

De juiste verlichting kiezen

Ook gaan we nog even wat dieper in op het kiezen van de juiste verlichting voor in je tuinhuis aangezien dit een hele belangrijke rol speelt. Je wil dan ook graag de keuze voor de juiste verlichting maken zodat je hier je voordeel mee kan doen.

Zo kun je kiezen voor functionele verlichting en dat is zeker bij de functie van een opslagruimte heel erg handig en slim maar ook kun je kiezen voor sfeerverlichting als je juist een heel ander doel hebt met je tuin. Onderaan de streep kun je hier dus veel kanten mee op en je eigen voordeel mee doen.

Kijk dan ook goed welke keuze je maken kan en hoe je dus kunt kiezen voor verlichting die goed bij je tuinhuis past en die aan al je wensen voldoet.

De juiste verlichting speelt dan ook zeker onderaan de streep een hele belangrijke rol. Het is dan ook verstandig om hier goed rekening mee te houden en om te kijken naar hoe jij dit vorm kunt geven.

Vergeet de buitenruimte niet

Een tuinhuis heeft vaak ook nog een buitenruimte. Denk bijvoorbeeld aan een veranda of een terras. Deze buitenruimte moet je natuurlijk wel een beetje leuk aankleden zodat het een fijn geheel vormt met de rest. Ook hier zijn dan ook weer mogelijkheden voor. Kleed het bijvoorbeeld gezellig aan met de juiste planten en decoraties maar vergeet ook vooral het tuinmeubilair niet.

Het wordt dan ook een perfecte plek om lekker te ontspannen en op die manier zie je dan ook dat het helemaal past bij de rest en juist dat is zo prettig en waardevol. Kijk dan ook goed naar hoe je dit allemaal vorm kan geven en welke keuzes je hierin kan maken. Je betrekt op deze manier dan ook binnen en buiten met elkaar en dat is dan ook heel belangrijk om te doen!

Voeg een persoonlijk tintje toe

Onderaan de streep is het vooral ook heel erg fijn om een persoonlijk tintje toe te voegen aan het geheel. Je wil er natuurlijk altijd je eigen stempel op drukken. Daarnaast is het ook erg fijn en prettig om op deze wijze goed te zien hoe je alles bij elkaar laat passen en hoe je er dus voor zorgt dat je het plaatje compleet maakt.

Juist door er je eigen tintje aan te geven voelt het al snel heel eigen en prettig en dat is precies de bedoeling. Kijk dan ook goed naar hoe je dit kunt realiseren. En hoe jij er dus voor kunt zorgen dat alles bij elkaar past en dat je er een geheel van kunt maken.

Stap voor stap

Als jij dus een echte make over voor je tuinhuis wil realiseren dan komt daar best wel even wat bij kijken, ten eerste moet je dan ook goed de stappen uitwerken en voor jezelf op een rijtje zetten want alles tegelijk is nu eenmaal niet mogelijk. Juist door stap voor stap aan de slag te gaan zorg je dan ook voor een fijn resultaat en weet je zeker dat je daar je voordeel mee doen kan.

Eigenlijk is het vooral belangrijk om de balans tussen het functionele deel en het deel waar je vooral veel plezier van hebt met elkaar te combineren. Hier moet je dus slimme keuzes in maken zodat je een mooi totaal plaatje krijgt.

Een make over hoeft overigens ook echt niet zo ingrijpend te zijn als het wellicht klinkt. Hier kun je natuurlijk ook zelf heel veel kanten mee op en er zijn dan ook zeker weten verschillende mogelijkheden. Ten eerste is het dan ook vooral belangrijk om te kijken hoe je dus aan de slag kunt gaan met een andere functie voor het geheel of met een andere kleur, stijl of noem het maar op. Juist door hier andere keuzes in te maken realiseer je een fijn totaal plaatje waar je optimaal van genieten kan.

Stap voor stap aan de slag gaan is dus zeker weten heel erg fijn en leuk om je voordeel mee te doen. Kijk dan ook goed welke functies jij terug wil zien en wat je oog graag wil. Alleen zo realiseer je een tuinhuis waar je blij van kan worden.

Een make over voor je tuinhuis

Bijna iedereen heeft wel een tuinhuis in de tuin. Deze verschillen natuurlijk wel enorm van elkaar. Waar het ene tuinhuis heel groot en modern is heeft het andere juist een meer authentieke sfeer en is veel kleiner qua ruimte. Hier zitten dus heel erg veel verschillen in. Maar niet alleen daar verschillen ze in het is voor veel mensen ook heel verschillend hoe ze hun tuinhuis gebruiken. Waar de een de keuze maakt voor een grote opslagruimte zie je bij de ander dat ze vooral waarde hechten aan het uiterlijk van een tuinhuis en hier maakt iedereen dan ook weer een eigen persoonlijke keuze in en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling.

Een make over kun je dan ook op verschillende manieren weergeven en vorm aan geven. Dit heeft dan ook heel erg te maken met wat je graag wil met je tuinhuis onderaan de streep. Kijk dan ook goed wat voor jou waardevolle stappen zijn en naar hoe jij je tuinhuis dan ook graag vorm zou willen geven. Op die manier zorg je er dan ook voor dat je tuinhuis een hele fijne plek gaat worden waar je veel profijt van kan hebben maar waar je ook van kan genieten.

Het is natuurlijk heel praktisch om een fijne plek te hebben waar je alles lekker op kan bergen en die ook nog eens erg overzichtelijk is. Op die manier zie je dan ook dat je hier je voordeel mee doen kan. Maar ook is het prettig om ervoor te zorgen dat je tuinhuis een heel ander uiterlijk krijgt. Ook dat speelt natuurlijk een belangrijke rol. Op die manier zie je dan ook dat je hier veel kanten mee op kan en dat je er zo dus ook een totaal plaatje van maken kan waar je veel plezier aan kan beleven en waar je dus heel blij van worden kan.

Geef jou tuinhuis dan ook gerust een tuinhuis make over en realiseer onderaan de streep voor jezelf een tuinhuis waar je blij en gelukkig van gaat worden en wat dus voor jou werkt. Een plek waar je alles op kan bergen maar waar je eventueel ook kan werken, spelen, klussen of een hobby uit kan voeren. Op die manier zie je dan ook onderaan de streep dat het hele plaatje klopt en dat je er dus veel plezier van kan hebben op veel verschillende vlakken en juist dat geeft veel fijne voordelen onderaan de streep. Snel aan de slag en maak van jouw tuinhuis de plek die bij je past en waar jij optimaal van profiteren kan.