{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Een nadere blik op loungesets van wicker

  • Saturday 14 / 08 / 2021 0
Een nadere blik op loungesets van wicker

Het kopen van een loungeset is een beetje vergelijkbaar met het kopen van een auto. Je hebt in beide gevallen veel te veel keuze, terwijl het ook geen alledaagse aankoop is. Nee, voor zowel een loungeset als voor een auto moet je relatief diep in de buidel tasten. Tevens moet je voor de aanschaf van beide producten een goede vergelijking maken. Puur omdat het aanbod van zowel loungesets als van auto’s bijzonder divers is.
Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe loungeset? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat je uit meerdere materiaalsoorten kunt kiezen. Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je bijvoorbeeld meerdere materialen naar voren komen. Met name in de afgelopen jaren zijn de loungesets van wicker aan een flinke opmars bezig. Waar deze opmars aan te danken is? Hoofdzakelijk aan de vele voordelen van dit materiaal. Als je voor een loungeset van wicker kiest, geniet je gewoonweg van de nodige voordelen.
Wat deze voordelen zijn? En met welke nadelen je eventueel rekening moet houden? Op onder meer die vragen gaan wij in dit artikel een compleet antwoord geven. Aan de hand van dit antwoord kun jij vervolgens de knoop voor jezelf doorhakken: ga je een loungeset van wicker kopen of kies je voor één van de andere materiaalsoorten?
In dit artikel bespreken we overigens ook nog hóe je de perfecte wicker loungeset kunt vinden. Daarvoor hebben we alvast één handige tip voor je: check ons aanbod. In ons aanbod vind je namelijk de beste wicker loungesets van dit moment. Zoals je wellicht al gezien had, gaat het hierbij ook om flinke hoeveelheden. Wij bieden niet slechts enkele wicker loungesets aan, maar ruim 230 verschillende varianten. Binnen dit uitgebreide aanbod kun je ongetwijfeld wel een perfecte wicker loungeset voor in jouw tuin vinden!
Heb je na het lezen van dit artikel nou interesse om een wicker loungeset aan te schaffen? Check dan dus zeker even ons aanbod. Verder raden wij je ook aan om even goed naar de overige materialen te kijken. In ons aanbod vind je over allerlei materialen meer informatie; zo kun je ook eens kijken naar rope loungesets, aluminium loungesets en houten loungesets.

Wat is een loungeset van wicker precies?

Heb je wel eens van het materiaal wicker gehoord? Dat is goed mogelijk. Met name in de afgelopen jaren is wicker bijzonder populair geworden. Dit is met name het geval voor buitenmeubelen, maar ook voor binnenmeubelen gebruiken steeds meer fabrikanten wicker.
Het ‘mooie’ van wicker is dat dit in een fabriek vervaardigd wordt. Van kunststof wordt een speciale vezel gemaakt, waarna de vezels in elkaar gevlochten worden. Door deze fabricatie is ook direct de vlechtvorm van wicker uitgelegd. Als je bijvoorbeeld een loungeset van wicker ziet, valt deze vlechtvorm namelijk echt direct op.
Door de jaren heen is wicker steeds populairder geworden. Iets wat goed te verklaren is, aangezien dit materiaal echt veel voordelen met zich mee brengt. Voordelen waar je bijvoorbeeld over 10 jaar nog steeds van kunt genieten. Al met al zijn wij erg enthousiast over de loungesets van wicker.
Heb je eenmaal een loungeset van wicker gekocht? Dan wil je mogelijk ook andere tuinmeubelen van wicker hebben. Mocht dat het geval zijn, mag je in jouw handjes wrijven. Veel andere tuinmeubelen worden namelijk ook van wicker vervaardigd; je hebt daardoor echt meer dan voldoende om uit te kiezen!

Ons aanbod van wicker loungesets

We gaven het eerder in dit artikel al aan: wij zijn fan de wicker tuinmeubelen. Dit materiaal biedt gewoonweg meerdere voordelen en heeft relatief gezien weinig nadelen. Daarbovenop komt nog eens dat meer en meer fabrikanten kiezen voor het maken van loungesets van wicker.
Het gevolg hiervan? Wij zijn in staat om een aanbod van ruim 230 wicker loungesets aan te bieden. Deze sets bieden stuk voor stuk veel voordelen aan én zien er grandioos uit. Met dank aan ons uitgebreide aanbod ben je in ieder geval in staat om een geweldige loungeset uit te kiezen. Een loungeset waar je jarenlang van kunt profiteren.
Overigens hebben wij ons aanbod niet lukraak samengesteld. Nee, wij werken hiervoor speciaal samen met de beste merken. Als je ons aanbod van wicker loungesets bekijkt, zie je meerdere bekende merken naar voren komen. Deze merken zijn in staat om kwaliteit te leveren en om de prijzen relatief laag te houden. Juist dát is de combinatie waar wij naar op zoek zijn. Mocht je voor één van de wicker loungesets uit ons aanbod kiezen, ben je zodoende van een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding verzekerd. Wat wens je nog meer?
Wil je ons aanbod op je gemakje even bekijken? Je bent van harte welkom in onze webshop. Mocht je de wicker loungesets liever in het echt aanschouwen, is dat ook mogelijk. Je bent namelijk van harte welkom in onze showroom in Numansdorp!

Wat zijn de voordelen van een wicker loungeset?

Heb jij jouw pijlen gericht op een nieuwe loungeset? Dan is het een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Het aanbod van loungesets is namelijk behoorlijk divers, waarbij je bijvoorbeeld uit meerdere materiaalsoorten kunt kiezen. Met name in de afgelopen jaren is het opvallend dat veel huishoudens voor wicker komen.
Hoe het komt dat meer en meer huishoudens voor wicker kiezen? Dat komt onder meer doordat het aanbod steeds diverser wordt. Een andere reden is terug te vinden in de vele voordelen van wicker. Zodra je voor dit materiaal gekozen hebt, weet je gewoonweg dat je van veel voordelen gaat profiteren. Van heel veel voordelen zelfs. Graag informeren wij je hieronder uitgebreid over de vele voordelen van wicker!

Lange levensduur

Wil je een nieuwe loungeset aanschaffen? Dan mag je daar wel een aardig bedrag voor opzij gaan zetten. Door de jaren heen zijn de loungesets namelijk steeds duurder geworden. Als je een fors bedrag voor een loungeset gaat betalen, is het logisch dat je daar vervolgens zo lang mogelijk van wilt genieten. Dát is mogelijk als je voor een loungeset van wicker kiest.
Het is namelijk een groot voordeel dat wicker een lange levensduur heeft. Deze lange levensduur is met name te danken aan het feit dat wicker bestand is tegen alle weersomstandigheden. Zo kan dit materiaal prima tegen de kou, tegen de regen en bijvoorbeeld tegen flinke windvlagen. Eigenlijk hoef je voor geen enkel weertype bang te zijn.
Het is tevens een groot voordeel dat wicker echt heel robuust is. Die robuustheid is te danken aan het feit dat wicker in een fabriek gefabriceerd wordt. Juist daardoor kan de stevigheid van wicker verkregen worden. De stevigheid die ervoor zorgt dat je jarenlang van jouw loungeset van wicker kunt genieten.

Onwijs comfortabel

Wat is voor jou de reden om een loungeset aan te schaffen? Doe je dit vooral omdat je in jouw tuin heerlijk wilt relaxen? Dan is een wicker loungeset sowieso de juiste keuze. Dit materiaal is namelijk super comfortabel; iets wat uiteraard ook voor de loungeset zelf geldt.
Hoe het komt dat wicker zo comfortabel is? Dat komt met name door de stevigheid van het materiaal. Deze stevigheid wordt aangevuld met de kussens van de loungeset, waardoor je van veel comfort geniet. Van heel veel comfort zelfs!
Wil je graag urenlang achter elkaar op een loungeset liggen? Dan is wicker ook zeker een ideale optie voor je. Het is hierbij wel van belang dat je kiest voor een variant met comfortabel tuinkussens. Juist de combinatie van kussens en wicker zorgt namelijk voor het gewenste comfort.

Toffe uitstraling

Is het te zien dat wicker in een fabriek vervaardigd wordt? Nee, dat is eigenlijk niet te zien. Dit materiaal lijkt namelijk heel erg op organisch materiaal. Naar onze mening heeft wicker echt een hele gave uitstraling. Een gave uitstraling waar je dus de komende jaren veelvuldig van kunt genieten.
Het leuke hierbij is dat er ook nog drie soorten wicker bestaan. Zo kan een fabrikant kiezen voor wicker met een platte draad, maar ook voor wicker met een ronde draad. Tot slot is het mogelijk om te kiezen voor wicker met een half ronde draad. Zoals je je wellicht voor kunt stellen, hebben al deze soorten wicker een unieke uitstraling. Een unieke uitstraling waar je ongetwijfeld blij mee gaat zijn.

Wicker is bijzonder licht

Heb je wel eens een loungeset van hout gehad? Dat is bijzonder fraai, maar het brengt ook enkele nadelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld vervelend dat hout bijzonder zwaar is. Juist doordat het hout zo zwaar is, kun je een loungeset van hout niet al te gemakkelijk verplaatsen. Nou, van dat probleem heb je absolúút geen last bij wicker.
Dit materiaal is namelijk onwijs licht. Het is zo licht dat het wel eens met aluminium vergeleken wordt. Net zoals aluminium is ook wicker erg licht, waardoor je een loungeset van wicker makkelijk kunt verplaatsen.
In onze ogen is dit echt een cruciaal voordeel. Zonder dat je het wellicht door hebt, verplaats je een loungeset wel eens. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het najaar. In het najaar wil je jouw loungeset goed beschermen, waarbij je ‘m mogelijk binnen gaat zetten. Als dat het geval is, is wicker echt ideaal. Je tilt de loungeset in dat geval immers moeiteloos op!

Behoeft geen onderhoud

Zoals we eerder al zeiden, heeft wicker een lange levensduur. Dit is te danken aan de samenstelling van het materiaal; hierdoor is wicker onder meer slijtvast. Doordat wicker in principe niet kan slijten, zie je dit ook niet terug aan het materiaal zelf. Nee, het materiaal blijft door de jaren heen zijn toffe uitstraling behouden.
Bijkomend belangrijk voordeel: je hoeft het materiaal zelf niet te onderhouden. Als je voor een houten loungeset zou hebben gekozen, zou je dat wél moeten doen. Ten opzichte van hout is dit dus een belangrijk voordeel van wicker.
Voor jou levert dit uiteraard ook meerdere voordelen op. Zo hoef je geen extra onderhoudsmiddelen te kopen; dit bespaart je weer geld. Daarnaast bespaart het je ook een hoop tijd. Je hoeft immers géén tijd meer vrij te houden voor het onderhouden van jouw loungeset van wicker.

Een ongekend divers aanbod

Het laatste voordeel van wicker is terug te vinden in het huidige aanbod. Doordat een fabrikant zoveel kanten met wicker op kan, kiezen veel fabrikanten momenteel voor wicker. Dat zie je dan ook terug aan het huidige aanbod. Mocht je specifiek een wicker loungeset willen hebben, kun je je uren bezig met het maken van een vergelijking. Dit kan mogelijk tot keuzestress leiden, maar het is wel bijzonder prettig dat je überhaupt zoveel keuze hebt. In onze ogen is ook dit een belangrijk voordeel van wicker!

Wat zijn de nadelen van wicker?

Wat denk jij van alle hierboven besproken voordelen? Spreken deze voordelen jou wel aan? En heb je daarom mogelijke interesse om een loungeset van wicker aan te schaffen? In dat geval doe je er verstandig aan om je ook even goed in de nadelen te verdiepen.
Geen enkel materiaal is perfect. Dat geldt ook zeker voor wicker. Dit materiaal brengt veel voordelen met zich mee, maar je moet ook met enkele nadelen rekening houden. Wat deze nadelen precies zijn, lees je hieronder!

Eentonige kleuren

Heb je ons aanbod van wicker loungesets al bekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat het aanbod ietwat eentonig is. Dit komt met name doordat wicker eigenlijk altijd in die kenmerkende grijze kleur uitgevoerd wordt. In onze ogen is dat spijtig, aangezien wicker in andere kleuren ook bijzonder fraai zou kunnen zijn.
Is het mogelijk om wicker in een andere kleur te schilderen? Nee, voor zover wij weten, is dat niet mogelijk. Je zou het dus met de kleur van het wicker moeten doen. Iets wat wij op zich ook prima vinden; wicker heeft immers een toffe uitstraling.

Niet inklapbaar

Heb je het liefste inklapbare meubelen? Of gaat jouw voorkeur uit naar verstelbare meubelen? In veel gevallen is wicker dan niet de beste keuze voor je. Wicker is namelijk in 99,99% gevallen niet inklapbaar. Mocht je specifiek inklapbare meubelen willen hebben, kun je beter naar één van de andere materialen kijken.

Wicker moet echt van een hoge kwaliteit zijn

Helaas bestaan er ook mindere vormen van wicker. Doordat wicker in een fabrikant gemaakt wordt, is dit materiaal zeker niet altijd van dezelfde kwaliteit. Integendeel zelfs; de kwaliteit van wicker verschilt echt heel erg. Als je een loungeset van een mindere kwaliteit wicker aanschaft, merk je dit eigenlijk direct.
Wij raden je daarom het volgende aan: Kies altijd voor een loungeset van een gerenommeerd merk. De gerenommeerde merken maken gebruik van de juiste kwaliteit wicker en waarborgen daarmee de kwaliteit. Dat is precies wat je wilt als je een nieuwe wicker loungeset aan gaat schaffen.

Hoe kies je de perfecte wicker loungeset uit?

Heb je interesse om een wicker loungeset aan te schaffen? Dan zit je in dit artikel in ieder geval goed. Je hebt immers al de nodige informatie over dit materiaal kunnen vinden. Graag sluiten we dit artikel ook nog in stijl af. Dat doen we met onderstaande koopgids.
Wat we in deze koopgids zoal bespreken? Nou, we geven je eigenlijk allemaal handige tips voor het uitkiezen van de perfecte wicker loungeset. Als je juist goed op deze criteria weet te letten, kun je de juiste loungeset uitkiezen. De juiste loungeset van wicker waar je de komende jaren met veel plezier gebruik van gaat maken.

Naar welk soort loungeset gaat jouw voorkeur uit?

Allereerst moet je goed nadenken over het soort loungeset. Heb je het liefste een platform loungeset? Heb je het liefste een chaise longue loungeset? Of heb je het liefste een hoek loungeset? Zoals deze vormen al duidelijk laten zien, heb je in ieder geval meer dan voldoende om uit te kiezen.
Wat voor jou de beste soort loungeset is, hangt van jouw wensen af. Om dit te bepalen, raden wij je het volgende aan: denk goed na over de manier waarop je van de loungeset gebruik wilt gaan maken. Wil je vooral op de loungeset chillen? Of wil je op de loungeset kunnen dineren? Door goed over het gebruik na te denken, kun je uiteindelijk voor de juiste soort loungeset kiezen.
Zou je meer informatie willen over de verschillende soorten loungesets? In dat geval raden wij je graag aan om onze website even raad te plegen. Op onze website vind je namelijk alle informatie over de verschillende soorten loungesets!

Afmetingen en hoeveelheid zitplaatsen

Heb je al enig idee waar de loungeset in jouw tuin moet komen te staan? Als je dat eenmaal weet, kun je de aanwezige ruimte daar op meten. Aan de hand van deze meting kun je bepalen hoe groot de loungeset mag gaan worden. Mogelijk kun je op basis hiervan ook nog naar een ander soort loungeset kijken, mocht dat net beter uitkomen.
In het verlengde hiervan is het ook aan te raden om goed naar de zitplaatsen te kijken. Heb je bijvoorbeeld 4 zitplaatsen op de loungeset nodig? Of heb je minstens 6 zitplaatsen nodig? Des te groter de loungeset is, des te meer zitplaatsen je uiteraard verkrijgt.
Wil jij vooral languit op de loungeset kunnen liggen? Dan doe je er verstandig aan om goed te kijken naar de vormgeving van de bank. Tevens is het in dat geval verstandig om voor een vrij grote loungeset te kiezen. Op een grote loungeset is de kans immers groter dat je heerlijk languit kunt liggen.

Vormgeving van de loungeset

Heb je alle wicker loungesets in ons aanbod al bekeken? Dan heb je stuk voor stuk unieke loungesets bekeken. Het is namelijk zo dat de vormgeving van elke loungeset uniek is. Bij sommige loungesets heeft de fabrikant voor een frivole vormgeving gekozen, terwijl de vormgeving van andere loungesets een stuk strakker is.
Het is nu aan jou om te bepalen naar welke uitstraling/vormgeving jouw voorkeur uit gaat. Dit kun je eigenlijk maar op één manier bepalen: door goed te bepalen wat je zelf mooi vindt.
Mogelijk kun je ook eens bij bijvoorbeeld buren of vrienden kijken. Als zij een wicker loungeset hebben, kun je eens kijken wat je van die vormgeving vindt. Door op zo’n manier de nodige inspiratie op te doen, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken.

Kleur van de loungeset

Wicker heeft in veel gevallen dezelfde tint; dit hangt tussen grijs en bruin in. Bij het fabriceren heeft een fabrikant hier wel enige keuze in, maar de kleurverschillen zijn niet immens. Toch is het aan te raden om even goed naar de kleur van de loungeset te kijken.
Kijk hierbij uiteraard ook naar de kleur van de tuinkussens. De kussens zelf zorgen voor het comfort, maar zijn ook van invloed op de uitstraling van de loungeset. Donkergekleurde kussens ogen bijvoorbeeld heel anders dan lichtgekleurde kussens. Wij kunnen je daarom alleen maar aanraden om goed naar de totale kleurstelling te kijken!

Soort kussens

Sowieso is het verstandig om even goed naar het soort kussen te kijken. In ons aanbod vind je namelijk drie soorten kussens terug: de standaard kussens, de waterafstotende kussens en de all weather kussens. Met name als je jouw kussens niet elke avond van de loungeset af wilt halen, zijn de all weather kussens de beste keuze. Vind je het niet erg om de kussens van jouw loungeset af te halen? Dan kun je ook prima kiezen voor de standaard- of waterafstotende kussens.

Kwaliteit van de loungeset

We hebben het eerder al aangegeven: er bestaan grote kwaliteitsverschillen. Juist vanwege deze verschillen is het echt belangrijk om goed naar de kwaliteit te kijken. Het is echter lastig om via het internet de kwaliteit van wicker te beoordelen. Wij raden je daarom het volgende aan: kies altijd voor een loungeset van een gerenommeerd merk.
In ons aanbod vind je wicker loungesets van 4 Seasons Outdoor, AVH-Collectie, Garden Impressions en Taste 4SO terug. Het is geen verrassing dat wij juist van deze merken de loungesets aanbieden. Nee, deze merken zijn in staat om kwaliteit te leveren. Dat merk je dan ook duidelijk terug aan de kwaliteit van het wicker. En daarmee aan de levensduur van de loungeset.

Prijs van de loungeset

Hoeveel geld wil jij uitgeven aan jouw nieuwe loungeset? Als je een nieuwe loungeset gaat kopen, weet je gewoonweg dat je hier het nodige geld voor vrij moet maken. Uiteraard bestaan hier wel gradaties in; probeer daarom voor jezelf een maximum budget vast te stellen.
Binnen jouw maximum budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste loungeset. Dat is de loungeset die aan jouw voorkeuren voldoet én prachtig in jouw tuin past. Durf in ieder geval te investeren in een goede loungeset van wicker. Daar ga je op termijn absoluut geen spijt van krijgen.

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van een wicker loungeset aanraden? Ja, dat kunnen wij absoluut. Zoals we meerdere malen aangegeven hebben, zijn wij echt groot fan van wicker. Dit materiaal is prachtig, is robuust, is duurzaam en wordt door meer en meer merken aangeboden. Het feit dat je uit zóveel wicker loungesets kunt kiezen, is volgens ons ook erg prettig. Check daarom direct ons aanbod en ga op zoek naar de perfecte wicker loungeset voor in jouw tuin!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »