{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Een opgeruimde tuin

  • Door Roos
  • Friday 06 / 08 / 2021 0
Een opgeruimde tuin

Ze zeggen wel eens een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, maar wist je dat dit gezegde ook voor je tuin van toepassing is. En het is ook nog eens een erg kloppend gezegd. Het is natuurlijk ook niet zo vreemd dat als je veel rommel om je heen hebt het lastig is om jezelf te concentreren en om rust te vinden. Dit heeft als gevolg dat je weinig kunt ontspannen en dat is juist zo belangrijk voor ons mensen.

 

Als we namelijk niet voldoende rust en ontspanning krijgen dan zijn er een aantal zaken die mis gaan in ons hoofd. Ten eerste is het dan zo dat we situaties niet goed meer kunnen overzien, dit zorgt dus al snel voor chaos, maar daarnaast kunnen we ook minder goed relativeren. En als klap op de vuurpijl neemt ons vermogen om daadwerkelijk te ontspannen en rusten ook nog eens af waardoor ontspanning en rust verder weg lijken dan ooit. Dit is dus niet zo een fijn rijtje en het is dan ook niet verwonderlijk dat we graag een opgeruimde gevoel hebben en dat we daarom dus ook proberen alles rondom ons heen opgeruimd te houden.

 

Dit maakt werkelijke een groot verschil voor onze gemoedstoestand en daar kunnen we alleen maar van profiteren. Maar hoe zorg je er nu in je tuin voor dat het opgeruimd blijft? Hoe kun je nu op een handige manier ervoor zorgen dat het werk niet teveel oploopt en dat je dus altijd kunt genieten van rust en ruimte om je heen, zeker buiten waar het eigenlijk juist zo belangrijk is! Uiteraard is rust en ruimte om je heen op andere plekken ook van groot belang maar juist in je tuin wil je vaak lekker genieten en als het dan een rommel is lukt dat maar moeilijk.

 

In deze blog zetten wij daarom een aantal handige tips voor je op een rijtje waarmee je er eigenlijk op een hele simpele manier voor kunt zorgen dat jouw tuin helemaal netjes en opgeruimd blijft! Op deze manier kun ook jij optimaal van je tuin genieten en hoef je geen last te hebben van chaos om je heen. Want een opgeruimde tuin is een opgeruimd hoofd!

 

Waarom werkt het op deze manier

 

We hebben natuurlijk net al een beetje uitgelegd waarom het zo ontzettend belangrijk is om te kunnen genieten van een opgeruimde tuin en een opgeruimd huis. Het werkt dus zeker zo dat als je in een rommelige omgeving verblijft het ook rommelig in je hoofd zal worden of zijn. En dat is eigenlijk helemaal niet zo verwonderlijk. Wij mensen hebben namelijk enorm veel zintuigen maar zeker ook ons zicht is goed ontwikkeld. Als wij dus al snel in een ruimte veel rommel waarnemen dan vertaald zich dat in ons lichaam naar een gevoel. En in dit geval is dat natuurlijk geen positief en helpend gevoel maar juist een gevoel van onrust. En dit is nu net niet de bedoeling!

 

Dit onrustige gevoel heeft namelijk ontzettend veel nadelige gevolgen voor ons mensen. Zo zorgt het ervoor dat we minder goed situaties kunnen overzien. Dit is dan ook meteen de reden dat rommel bij mensen in huis vaak nog verder oploopt. Doordat ze dan een rommelig brein krijgen kunnen ze de stappen die ze moeten zetten om het weer opgeruimd te krijgen vaak niet meer overzien waardoor de onrust toeneemt en dus ook de chaos. Zowel om hen heen als in hun hoofd.

 

Daarnaast neemt het ook het vermogen om te relativeren voor een groot deel weg. Het wordt dus steeds lastiger om dingen te relativeren en ze in het juiste perspectief te zien en ook dit werkt niet in ons voordeel. Hierdoor ervaren we over het algemeen juist nog meer onrust en stress en dit zorgt er voor dat ontspanning soms verder weg lijkt dan ooit.

 

Dit is dus de manier waarop ons brein werkt. En op deze manier kun je dus ook meteen beter de reden begrijpen waarom het zo belangrijk is om het om je heen opgeruimd te houden! Dit heeft werkelijk waar enorm veel invloed op alles om je heen en dus zeker ook op je gevoel. Als alles om je heen namelijk wel netjes en op orde is dan zal dit een heel ander gevoel veroorzaken. Dan ervaar je namelijk vaak rust en ruimte, en dit zorgt er weer voor dat je nieuwe stappen durft te zetten en plannen kunt maken. Hierdoor ben je dus zowel productiever als creatiever en dat voelt ontzettend fijn voor ons mensen! Het opruimen van een tuin heeft dus enorm veel invloed op ons gevoel, veel meer nog dan je misschien in eerste instantie zou denken!

 

Werken volgens een plan

 

Maar hoe zorg je er dan voor dat je tuin altijd netjes opgeruimd blijft vraag jij jezelf nu misschien af. Dat gaan we je dan ook in een aantal simpele stappen uitleggen. Vaak is het helaas het geval dat mensen de rommel in hun tuin aardig hebben laten oplopen en dat is natuurlijk niet handig. Dit zorgt ervoor dat er nu in een keer heel veel rommel is die opgeruimd moet worden en dat is lastig om te overzien. En dat is dan ook meteen vaak het probleem. Daardoor wordt het rommelig in je hoofd en kun je het juist nog minder overzien en dit zorgt uiteraard voor problemen!

 

Het is dan ook veel beter om je tuin vanaf het begin netjes opgeruimd te houden en op deze manier voorkom je ook dat je in een keer heel veel werk moet verrichten maar gaat het wat meer geleidelijk! Het beste is om te werken volgens een plan. En dit werkt heel simpel, het gaat als volgt. Ten eerste is het heel belangrijk dat je allemaal in beeld brengt wat er in je tuin opgeruimd en bijgehouden moet worden. Heb jij bijvoorbeeld veel kinderspeelgoed in de tuin liggen dan kan dit een punt zijn, of bijvoorbeeld het snoeien en bijhouden van de heg. Al deze losse punten schrijf je op en verwerk je straks in je plan. In je plan ga je deze punten namelijk allemaal verdelen door de tijd heen zodat je zeker weet dat je alles goed bij kunt houden. Hierdoor kost het je dus regelmatig even een half uurtje maar daardoor voorkom je dat het werk zich opstapelt en je ineens een hele dag bezig bent.

 

Door dus iedere keer wat werkzaamheden te verrichten houdt je het onderhoud van je tuin dus goed bij en zorg je ervoor dat alles netjes opgeruimd blijft. Het is dan ook belangrijk om deze planning te maken op een manier die bij je past. Deel het werk dus in op een wijze waarvan je zeker weet dat je op die tijden de tijd vrij kunt maken om wat werk in de tuin te verrichten. Uiteindelijk werkt dat het beste en zal dat ervoor zorgen dat ook jou tuin er om door een ringetje te halen uit gaat zien!

 

Veel of weinig rommel in de tuin

 

Of je veel tijd kwijt bent aan het netjes houden van je tuin is van een aantal factoren afhankelijk. Ten eerste hoeveel spullen je zelf een plekje geeft in je tuin en ten tweede hoeveel groen je in je tuin hebt. Het is natuurlijk algemeen bekend dat je het groen in je tuin goed moet onderhouden maar dit kan gelukkig op veel verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om dit helemaal zelf te doen maar je kunt er natuurlijk ook een tuinman voor inhuren en deze een groot deel van de werkzaamheden laten verrichten. Dit is helemaal afhankelijk van hoeveel tijd je zelf tot je beschikking hebt om in je tuin te werken.

 

Maar ook als je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt kan het al snel een stuk rommeliger worden in de tuin. Zij spelen vaak met allerlei soorten buiten speelgoed en dit kan ervoor zorgen dat de tuin soms aardig vol ligt met allerlei spullen. Uiteraard is dit niet zo fijn en houdt jet het dan ook liever wat meer opgeruimd. En gelukkig kan dit dus ook heel erg goed door ervoor te zorgen dat je deze spullen ook steeds weer netjes opruimt zodat de rommel niet oploopt.

 

Daarnaast is het ook zo dat als je tuin bijvoorbeeld onkruid vrij is dit al snel heel netjes oogt. En ook goed verzorgde planten, bomen en bloemen zorgen voor een opgeruimd gevoel. Als dit allemaal niet het geval is dan oogt het al snel als een rommeltje en dat is natuurlijk echt heel erg zonde en ook nog eens helemaal niet nodig!

 

Hoe zorg je ervoor dat het opgeruimd blijft

 

We gaven het net al even aan maar om het opgeruimd te houden is het dus vooral heel erg belangrijk dat je het werk in je tuin goed bijhoudt, en nu is dit juist voor veel mensen vaak het probleem. Dit gaat de een dan ook vaak makkelijker af dan de ander. Soms ben je lekker bezig en is het druk en slokt het dagelijkse leven je op. Dit gevoel kennen we allemaal wel en hierdoor blijven er dus vaak best een aantal werkzaamheden liggen, waaronder dus het opruimen van de tuin.

 

Zoals we al eerder lieten weten is het maken van een plan dus ontzettend belangrijk. Hierdoor weet je zeker dat alle taken aan bod blijven en dat je tuin netjes en opgeruimd blijft, maar niet alleen een plan helpt hierbij. Wat ook vaal heel erg goed helpt is om alles een vaste plek te geven. Op deze manier maak je alles juist heel overzichtelijk en het opruimen dus ook een stuk makkelijker! Doordat alles zijn eigen vaste plekje heeft kun je met een paar simpele handelingen alles ook weer terug op zijn plaats opbergen en dit zorgt ervoor dat je sneller geneigd bent om dingen op te ruimen en dus blijft alles op deze manier netjes!

 

Genieten van een opgeruimde tuin

 

Als je dan uiteindelijk een heerlijk opgeruimde tuin hebt dan is dit natuurlijk wel ontzettend prettig en fijn! Doordat alles er zo netjes blij ligt kun je dus heerlijk genieten van de rust en ruimte om je heen. Zowel in de tuin als in je hoofd. een opgeruimde tuin zorgt er dus voor dat jij heerlijk kunt ontspannen en dat is ook ontzettend belangrijk.

 

Juist in je eigen tuin kun je namelijk veel ontspanning vinden, deze uitwerking hebben het buiten zijn en de natuur op ons en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Doordat we veel tijd buiten doorbrengen leren we beter ontspannen en tot rust komen en hier kunnen we natuurlijk van profiteren.

 

Probeer dus ook om jouw eigen tuin netjes opgeruimd te houden volgens de stappen in deze blog. Zorg dus voor een plan waarmee jij zeker weet dat het je tuin opgeruimd is. Hierbij is het wel heel erg belangrijk dat het een haalbaar plan is wat bij je past! Door op deze manier te werk te gaan verzeker jij jezelf van succes en dus ook van een opgeruimde tuin. Maar wat ook enorm helpt is om alles een vaste plek te geven. Hierdoor voorkom je dat er overal zwevende rommeltjes zijn maar heeft alles heel erg fijn een eigen vaste plek waar het niet snel vanaf raakt waardoor dus ook alles netjes opgeruimd blijft!

 

Geniet dus heerlijk van een opgeruimde tuin en een opgeruimd hoofd en leer nog meer te ontspannen en tot rust te komen! Geniet daarnaast ook vooral van de natuur om je heen en de ruimte die een opgeruimde tuin ook meteen met zich meebrengt. Het is misschien even wennen om deze routine in je dagelijks leven in te bouwen maar wij beloven je dat je er uiteindelijk alleen maar heel erg veel profijt van zal hebben en dat is natuurlijk waar het allemaal draait! Op een simpele en makkelijke manier toch heel erg genieten van alles en iedereen om je heen! Met recht de moeite waard dus om ook een opruim plan voor jouw eigen achtertuin te maken!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »