{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Een parasol kopen? Hier moet je aan denken!

  • Door Sanne
  • Monday 31 / 05 / 2021 0
Een parasol kopen? Hier moet je aan denken!

Al jarenlang wordt aangegeven dat het klimaat aan het veranderen is. Volgens de experts zou het in de komende jaren alleen maar warmer en warmer gaan worden. Deze ontwikkeling hebben we in de afgelopen jaren ook al opgemerkt, aangezien de afgelopen zomers steeds warmer geworden zijn. Klinkt dat herkenbaar? Heb jij ook het gevoel dat je in de afgelopen jaren meer en meer tijd in jouw tuin doorgebracht hebt? Dan is het nu zaak om door te pakken!
Wat we hiermee bedoelen? Nou, de verwachting is dus dat de komende zomers alleen maar warmer gaan worden. Door jouw tuin hier volledig op in te richten, kun je hier optimaal van gaan genieten. Daar helpen we jou graag een handje bij; zo bieden wij bijvoorbeeld de beste meubelen en accessoires voor in de tuin aan. Ook bespreken we graag belangrijke zaken over de inrichting van een tuin én geven we je graag handige tips.
Dat laatste gaan we ook in dit artikel doen. In dit artikel gaan we namelijk van A tot Z bespreken hoe je nou de beste parasol voor in jouw tuin kunt vinden. Daarbij richten wij ons niet alleen op het verschil tussen een stokparasol en een zweefparasol. Nee, in dit artikel gaan we écht de diepte in. Daarbij richten we ons bijvoorbeeld ook op belangrijke parasol accessoires, waar je mogelijk in eerste instantie niet aan zou denken.
Enfin, als je dit artikel op je gemakje doorleest, doe je direct alle benodigde informatie op. Vervolgens ben je in staat om direct op zoek te gaan naar de beste parasol voor in jouw tuin. Daarvoor ben je overigens bij ons ook direct aan het juiste adres; in onze webshop vind je namelijk een divers aanbod van de beste parasols. Dit zijn parasols die aan alle wensen voldoen, die van een geweldige kwaliteit zijn en die ook nog scherp geprijsd zijn. Wat wens je nog meer? Laat je op de juiste manier informeren door dit artikel en ga direct op zoek naar de beste parasol.

Wat is nou precies het belang van een parasol?

Zit je nog een beetje te twijfelen over de aanschaf van een parasol? Wij kunnen je in dat geval maar één ding meegeven: die twijfel is echt helemaal nergens voor nodig. Het is juist een absolute aanrader om zo snel mogelijk een goede parasol aan te schaffen.
Waarom? Omdat je op die manier jouw lichaam kunt beschermen. Tegen de felle zonnestralen en tegen de schade die deze zonnestralen aan kunnen brengen. Je huid kan door de felle zonnestralen verbranden, maar je kunt door deze zonnestralen ook ernstige ziektes oplopen. Eigenlijk is het alleen hierom al aan te raden om altijd voor een goede parasol te zorgen.
Tevens weet je het met een goede parasol ook nog een stuk aangenamer in jouw tuin te maken. Hoe dat precies zit? Nou, dat is te danken aan het feit dat je met een parasol de gewenste schaduw in jouw tuin kunt creëren. Als het buiten bijvoorbeeld 30 graden is, is het echt niet lekker om de hele middag in de felle zon te liggen. Nee, na verloop van tijd krijg je behoefte aan schaduw, terwijl die schaduw dus ook goed voor jouw gezondheid en lichaam is. Met dank aan een parasol weet je het dus aangenamer én veel veiliger in jouw tuin te maken.
Ook is een parasol nog een leuke aankleding voor in jouw tuin. Het parasoldoek is namelijk behoorlijk opvallend in een tuin; als je voor een parasoldoek naar wens kiest, weet je de uitstraling van jouw tuin volledig naar wens te maken. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn. Een ander voordeel van een parasol is namelijk dat je van een lange levensduur weet te genieten. Indien je nú een parasol aanschaft, kun je hier moeiteloos tot 2030 (of zelfs nog langer) van genieten.
Ondertussen kun je dankzij een parasol ook optimaal van jouw tuin genieten. Je weet niet alleen jouw tuin optimaal te benutten, maar bijvoorbeeld ook de tuinmeubelen waar je voor gekozen hebt. Als je een comfortabele loungeset hebt staan, wil je daar wel op een aangename manier van kunnen genieten. Nou, dát is zeker het geval als je voor een parasol kiest. Met een parasol weet je immers op en rondom de loungeset schaduw te creëren, waardoor je op een aangename manier veel tijd door kunt brengen in jouw tuin. Heel veel tijd zelfs.
Al met al zijn er meerdere zwaarwegende redenen om zo snel mogelijk voor een parasol te kiezen. Indien je nu een tuin in Nederland binnenstapt, is de kans sowieso groot dat je in de tuin een parasol ziet staan. Heel veel Nederlanders hebben – gelukkig – de voordelen van een parasol al ingezien. Als jij óók van deze voordelen wilt genieten, kun je eigenlijk maar één ding doen: dit artikel op je gemakje doornemen. Door dit artikel op je gemakje door te nemen, kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste parasol voor in jouw tuin. Inclusief de juiste parasol accessoires!

Tussen welke soorten parasols kun je kiezen?

Heb je interesse om van bovengenoemde voordelen te profiteren? Dan is het goed om te weten dat je eerst een goede vergelijking moet gaan maken. Het is namelijk een – zwaarwegend – feit dat je uit meerdere parasols kunt kiezen. Het belangrijkste onderscheid kan hierbij gemaakt worden tussen een stokparasol en een zweefparasol.
In dit artikel willen wij je graag met beide varianten kennis laten maken. Daarbij laten wij je ook graag kennismaken met verschillende accessoires. Als je een parasol aan gaat schaffen, heb je namelijk óók een bijpassende parasolvoet nodig. Hoe je deze parasolvoet het beste uit kunt kiezen? Daarover informeren wij je ook graag in dit artikel. Tevens laten wij je graag kennis maken met enkele leuke accessoires, waarmee je de uitstraling van jouw parasol verder kunt verbeteren.
Al met al heb je voldoende keuze. Je hebt méér dan voldoende keuze zelfs, waardoor het vinden van een geschikte parasol niet altijd even makkelijk is. Graag helpen we jou daar een handje bij, zodat je binnen de kortste keren van een geweldige parasol in jouw tuin kunt genieten.

Alle informatie over een stokparasol op een rijtje

In de afgelopen tientallen jaren zijn parasols ongekend populair geworden. Deze populariteit is met name te danken aan de zogeheten stokparasols. Dit is eigenlijk het soort parasol waar het ooit mee begonnen is. Ook in de afgelopen jaren is dit soort parasol echter bijzonder populair gebleken en gebleven.
Een stokparasol bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: een parasoldoek en een stok. Deze stok bevindt zich in het midden van het parasoldoek, waardoor de stok altijd het middelpunt van de gehele parasol vormt. Dat biedt enkele voordelen, maar brengt ook zeker enkele nadelen met zich mee.
Als je nu op zoek naar een stokparasol gaat, weet je niet wat je ziet. Het aanbod is echt ongekend divers, waarbij onder meer de kleurstelling per parasol verschillend is ook. Ook op het gebied van afmetingen, design en prijs-kwaliteitsverhouding vind je belangrijke verschillen terug in het aanbod van stokparasols. Feit is dat nog steeds veel mensen voor een dergelijke parasol kiezen, ondanks de ‘komst’ van de zweefparasol.
Waarom het interessant is om voor een stokparasol te kiezen? Nou, eigenlijk is een stokparasol kostentechnisch de meest interessante variant. Ook is het interessant dat je uit heel veel soorten stokparasol kunt kiezen, dat de bediening van een stokparasol makkelijk is en dat een stokparasol in veel afmetingen verkrijgbaar is. Als je op zoek naar een kleinere parasol bent, kom je sowieso al bij een stokparasol uit. De meeste zweefparasols beginnen pas bij een diameter van 2,5 meter; de stokparasols zijn ook in kleinere diameters te verkrijgen.
Moet je ook nog rekening met nadelen houden bij een stokparasol? Nou, je moet heel goed rekening houden met de stok van de parasol. Door de vormgeving staat deze stok namelijk altijd in het midden van het parasoldoek. Dit betekent dat de stok ook in het midden van jouw terras moet staan. Hier moet je bij de inrichting van jouw terras dan ook heel goed rekening mee houden.
Daarbij moet je ook aan de veiligheid denken. Een stokparasol gaat namelijk altijd hand in hand met een parasolvoet; je wilt niet onverhoopt over deze parasolvoet heen struikelen. Je moet daarom goed nadenken over de plaatsing van de parasolvoet, maar ideaal is het allerminst.
Heb je interesse om een stokparasol aan te schaffen? Check dan direct ons aanbod! In ons aanbod vind je de beste stokparasols van de beste merken, terwijl je daar absoluut niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Integendeel zelfs; als je een voordelige parasol aan wilt schaffen, koop je het beste een stokparasol via onze webshop. Je bent dan niet alleen verzekerd van een immens lage prijs, maar ook van een prima kwaliteit. Wij bieden namelijk alléén stokparasols aan die wij zelf ook in onze tuin zouden gebruiken. Je kunt dus uitgaan van een prima kwaliteit!

Alle informatie over een zweefparasol op een rijtje

Zo, je hebt hierboven alvast kennis kunnen maken met een stokparasol. Spreekt het verhaal van een stokparasol jou wel aan? Ben je echter niet helemaal overtuigd van de stokparasol, mede door het feit dat de parasolvoet altijd in het midden van jouw terras moet staan? Dat is goed te begrijpen. In de afgelopen jaren zijn meer en meer mensen daarover ‘gevallen’, waardoor men op zoek is gegaan naar een interessante variant. Uiteindelijk is daardoor de zweefparasol geboren.
De zweefparasol is ten opzichte van een stokparasol echt uniek te noemen. Bij een stokparasol bevindt de stok zich in het midden van de parasol, terwijl bij een zweefparasol de ‘stok’ zicht juist aan de zijkant bevindt. Dit brengt één heel belangrijk voordeel met zich mee: je hoeft de parasolvoet van een zweefparasol niet in het midden van jouw terras neer te zetten. Nee, je zet de parasolvoet aan de zijkant van jouw terras neer, waarna je de parasol naar wens kunt bedienen.
Deze bediening is ook een ongekend groot voordeel van een zweefparasol. Je kunt het parasoldoek namelijk op een makkelijke manier bedienen, waardoor je altijd de gewenste schaduw weet te creëren. Ook als de zon is gedraaid of als je even op een andere manier van jouw loungeset wilt genieten.
Spreekt dit verhaal jou aan? Dan is het goed om te weten dat je ook uit heel veel soorten zweefparasols kunt kiezen. Je hebt echt de keus uit tientallen zweefparasols, waardoor je een goede vergelijking voor jezelf kunt maken. Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden veel stokparasols én veel zweefparasol aan; genoeg mogelijkheden voor jou om op zoek te gaan naar de ideale parasol voor in jouw tuin.
Moet je bij een zweefparasol ook nog rekening houden met bepaalde nadelen? Nou, als je een zweefparasol aan gaat schaffen, moet je hiervoor relatief diep in de buidel tasten. Als je de aanschafprijs van een zweefparasol naast de aanschafprijs van een stokparasol legt, zie je direct dat dit behoorlijk veel scheelt. Over het algemeen is een zweefparasol echt een fors stuk duurder te noemen.
Daarnaast is een zweefparasol ook niet voor in alle tuinen geschikt. Met name voor de kleinere tuinen – en op een balkon bijvoorbeeld – is een zweefparasol simpelweg veel te groot. De zweefparasols zijn dan ook met name voor de grotere tuinen bestemd; als je geen al te grote tuin hebt, kun je beter op zoek gaan naar een geschikte stokparasol.

Wat is voor in jouw tuin de beste keuze?

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe parasol aan te schaffen? Dan weet je nu in ieder geval dat je uit twee soorten parasols kunt kiezen; een stokparasol en een zweefparasol. Voor welke variant je het beste kunt kiezen? Dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren, jouw tuin en jouw budget af.
Het is hoe dan ook aan te raden om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Bij het maken van deze vergelijking moet je niet alleen naar de parasols zelf kijken, maar ook naar jouw eigen voorkeuren. Waar ben je precies naar op zoek? Hoeveel geld wil je aan de nieuwe parasol uitgeven? En aan welke eigenschappen moet de nieuwe parasol sowieso voldoen? Dit zijn enkele belangrijke vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden.
Hoe je vervolgens de beste parasol voor in jouw tuin kunt vinden? Daarvoor kun je in het restant van dit artikel alle informatie vinden. Zo bespreken we in het restant van dit artikel wat de belangrijkste eigenschappen van een parasol zijn én waar je dus goed op moet letten. Neem deze criteria op je gemakje door en start vervolgens jouw zoektocht naar de beste parasol.

Afmetingen van de parasol

Allereerst is het zaak om de ruimte in jouw tuin op te meten. Als je de ruimte duidelijk in kaart voor jezelf hebt gebracht, weet je welke afmetingen de parasol moet hebben. Aan de hand van de ruimte in jouw tuin kun je op zoek gaan naar een parasol met passende afmetingen.
Ga je hierbij voor een parasol met een diameter van 1,5 meter? Of heb je een parasol nodig met een diameter van 4 meter? Zoals je kunt zien, lopen de afmetingen van de parasols flink uiteen. Het is aan jou om te bepalen aan welke voorwaarden de parasol moet voldoen. Dat betekent ook dat het áán jou is om te bepalen hoe groot de parasol moet worden. Denk hier goed over na!

Vorm van het parasoldoek

Je moet niet alleen op de afmetingen van het parasoldoek letten, maar ook op de vorm van het parasoldoek. Ga je voor een rond parasoldoek? Of heb je toch liever een vierkant of rechthoekig parasoldoek? De keuze is volledig aan jou.
Voor welke vorm je het beste kunt kiezen, hangt eigenlijk van twee factoren af. Allereerst moet je goed kijken naar de ruimte in jouw tuin. Heb je bijvoorbeeld ruimte om een groot, vierkant parasoldoek open te klappen? Of kun je beter kiezen voor een rond parasoldoek die iets minder ruimte in beslag neemt? Ook moet je goed kijken naar jouw eigen voorkeuren. Vind je het bijvoorbeeld mooier om voor een rond parasoldoek te kiezen? Of vind je een rechthoekig parasoldoek mooier? De keuze is volledig aan jou!

Design van de parasol

Tevens moet je goed kijken naar het design van de parasol. Dit heeft niet alleen betrekking op de vorm van het parasoldoek, maar ook op de kleurstelling van het parasoldoek. Ga je bijvoorbeeld het liefste voor een donkergekleurd parasoldoek? Of heb je liever een lichtgekleurd parasoldoek? Ook hierbij geldt weer dat de keuze volledig aan jou is.
Het is hoe dan ook van belang dat je hiervoor een goede vergelijking gaat maken. Ons advies is om echt meerdere kleurstellingen met elkaar te vergelijken, zodat je kunt bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Daarbij moet je ook goed letten op de algehele kleurstelling. Ga je bijvoorbeeld liever voor een parasoldoek met een effen kleur? Of heb je liever een parasoldoek met daarop een bepaald patroon? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een parasoldoek met strepen in verschillende kleuren.
Is het belangrijk om hier goed over na te denken? Ja, absoluut. Zodra je de parasol in jouw tuin uitklapt, neemt deze parasol direct een groot gedeelte van jouw tuin in beslag. Niet alleen qua ruimte, maar ook qua uitstraling. Als de kleur van de parasol niet helemaal naar wens is, ga je je hier in de nabije toekomst mogelijk aan irriteren. Het is dan ook belangrijk dat je écht heel goed op zoek goed naar de perfecte kleurstelling voor in jouw tuin.
Daarbij willen wij je ook nog het volgende aanraden: kijk goed naar de overige kleuren in jouw tuin. Door voor een perfect parasoldoek qua kleur te kiezen, weet je een fraaie kleurstelling in jouw gehele tuin te creëren. Zo kun je de parasoldoek bijvoorbeeld in dezelfde kleur uitvoeren als de tuinkussens in jouw tuin. Je kunt in ieder geval alle kanten op met de kleurstelling van de parasol!

Kwaliteit van de parasol

Uiteraard is het ook van belang om goed op de kwaliteit van de parasol te letten. Indien je een flink bedrag in een parasol gaat investeren, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Dat lukt alleen als je voor kwaliteit kiest. Hoe je nou precies voor kwaliteit kunt kiezen? Dat doe je voornamelijk door te kiezen voor een parasol van een gerenommeerd merk.
Wat de gerenommeerde merken zijn? Dat zijn in principe alle merken die je in ons aanbod kunt vinden. Als je voor een parasol uit onze webshop kiest, kies je voor kwaliteit. Dat is één van de zekerheden die wij je kunnen bieden!

Prijskaartje van de parasol

Hoeveel geld wil én kun jij uitgeven aan een nieuwe parasol? Ook dat is een belangrijke vraag waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden. Je kunt hierbij in ieder geval ook alle kanten op, aangezien de prijskaartjes nogal variëren. Zo kun je voor maximaal 100 euro een prima parasol aanschaffen, maar je kunt ook meer dan 400 euro aan een nieuwe parasol uitgeven. Het hangt maar net van je eigen voorkeuren en budget af!
Naar onze mening is het wel verstandig om te investeren in een goede parasol. Juist door nét iets meer geld uit te geven, kun je van een fraaiere en betere parasol genieten. Dat effect merk je met name op de lange termijn; je kunt immers langer van een goede parasol genieten!

Accessoires

Als je een geweldige parasol gevonden hebt, ben je er echter nog niet. Je hebt namelijk ook nog meerdere accessoires nodig, waarover wij je ook graag zo uitgebreid mogelijk informeren. Het is niet per sé noodzakelijk om alle soorten accessoires aan te schaffen, maar sommige accessoires zijn daarentegen wel onmisbaar.

Parasolvoet

Kun je een parasol in jouw tuin neerzetten zonder een parasolvoet? Nee, dat is in principe niet mogelijk. Met een parasolvoet weet je de parasol eigenlijk volledig op de grond te houden. Je voorkomt dat de parasol door de wind opgetild kan worden en je voorkomt dat de parasol in jouw tuin gaat bewegen. Een parasolvoet zorgt al met al voor de gewenste stabiliteit van een parasol.
In ons assortiment vind je ook meerdere parasolvoeten terug. Een parasolvoet klinkt als een tamelijk eenvoudig product, maar dat is het allerminst. Een parasolvoet is namelijk in veel varianten verkrijgbaar; zo kun je ook kiezen voor een variant met wieltjes. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat!

LED lampjes

Sinds enige tijd is het ook mogelijk om LED lampjes in jouw parasol op te hangen. Met dank aan deze lampjes weet je jouw parasol eigenlijk op een leuke en unieke manier aan te kleden. Je zet de parasol echt volledig in de schijnwerpers, waardoor de uitstraling van de parasol nog beter tot zijn recht komt. Ideaal!
Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Dan ben je van harte welkom om ons aanbod van deze parasol accessoires eens te bekijken. Wij bieden meerdere soorten lampjes aan; zo kun je ook kiezen voor lampjes in allerlei soorten kleuren. Leuk om een soort van disco effect mee te creëren!

Parasol beschermhoes

Tot slot is ook de aanschaf van een parasol beschermhoes nog aan te raden. Met een dergelijke beschermhoes bescherm je jouw parasol perfect tegen de regen en de kou. Een dergelijke beschermhoes komt dan ook met name in de winterperiode perfect van pas. Zodra de winterperiode aanbreekt, is het aan te raden om de beschermhoes over de parasol heen te schuiven. Vanaf dat moment is de parasol perfect beschermd!
Wil jij jouw parasol graag goed beschermen? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een geschikte beschermhoes. Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je direct meerdere soorten beschermhoezen naar voren komen. Het is dan ook aan jou om te bepalen naar welke beschermhoes jouw voorkeur uit gaat. Maak een goede vergelijking en hak de knoop door. Van de aanschaf van een goede beschermhoes ga je zeker geen spijt krijgen.

Slotwoord

Is de aanschaf van een parasol aan te raden? Ja, absoluut. In onze ogen zou eigenlijk iedereen met een eigen tuin voor een parasol moeten kiezen. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, brengt een parasol immers zwaarwegende voordelen met zich mee. Voldoende reden dus om direct op zoek te gaan naar de perfecte parasol.
Heb je in onze webshop de perfecte parasol voor in jouw tuin gevonden? Let dan ook direct goed op de accessoires die wij hierboven besproken hebben. Deze accessoires zijn in sommige gevallen onmisbaar en zijn in sommige gevallen een leuk extraatje. Veel plezier in ieder geval met/van jouw nieuwe parasol!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »